Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Εγκύκλιος για τις απουσίες μαθητών λόγω της εποχικής γρίπης

Δικαιολογητικά: Πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο
Δημοσίευση: 15/02/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας  απέστειλε σήμερα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας εγκύκλιο η οποία ορίζει ότι   οι απουσίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Η εγκύκλιος έχει ισχύ για το τρέχον σχολικό έτος.

Ετικέτες: 
ΑπουσίεςΓρίπη

Σχόλια (10)

 
Stefanos
01 Απρ 2019 16:53

τι δεν καταλαβαίνετε? οι 114 δεν είναι αρκετές..εγώ παίζω playstation και switch μεχρι τις 3 τα ξημερώματα καθε μέρα ...1η και 2 η ώρα με πάει η μάνα μου σχολείο κι εγώ την πεφτω στο παγκάκι κομμάτια ..που μυαλό για μάθημα...εξάλλου μέχρι να πάω 3 η Λυκείου σε 4 χρόνια μάλλον θα χουν καταργηθεί όλα..και το ωραίο είναι ότι τώρα που δεν υπάρχουν δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες ούτε ένας δεν έχει ενημερώσει το σπίτι μου οτι την κοπανάω συνέχεια μονόωρες...άμα μείνω, που κοντεύω να δω τι θα κάνω...

 
Κωνσταντίνα
19 Μαρ 2019 00:32

Οι διευθυντές στα σχολεία να έχουν το νου τους για τις ημερομηνίες!!!! Γιατί εκτός από εκπαιδευτικός είμαι και γονιός που το παιδί μου νόσησε από γρίπη. Όταν πήρα τηλέφωνο να δω τι έγινε με το παραπεμπτικό που προσκόμισε ο γιος μου, μου είπαν πως δεν είχαν καν περάσει τις απουσίες. Να δω τι θα κάνουν μετά τις 21-3 που κλειδώνει το myschool....

 
Γ.Σ.
12 Μαρ 2019 10:06

Απάντηση στο παραπάνω σχόλιο της Κατερίνας: Πρέπει να λέει ακριβώς εποχική γρίπη, ουτε καν το σκέτο γρίπη δεν αρκεί για τους σκοπούς της συγκεκριμένης εγκυκλίου.
Διάγνωση βρογχίτιδας και οτιδήποτε άλλο, μετρούν κανονικά μέσα στις επιτρεπόμενες 114 απουσίες. Οι απουσίες της εποχικής γρίπης είναι επιπλέον. (Οι άλλες διαγνώσεις χρειάζονταν μέχρι πέρυσι, όταν υπήρχαν δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες. Φέτος δεν χρειάζονται, υπάρχουν 114 συνολικά)

 
Κατερίνα
10 Μαρ 2019 17:12

Όταν έχουμε γνωμάτευση ιδιώτη ιατρού που αναφέρει ότι το παιδί παρέμεινε 6 ημέρες στο σπίτι με βρογχίτιδα υψηλό πυρετό καταρροή μυαλγίες ,ο Δ/ντής το δέχεται ή επειδή δεν αναφέρει ο ιατρός τις λέξεις εποχική γρίπη ,αρνείται να το παραλάβει; θα πρέπει να τα στέλνουμε τα παιδιά τελικά και με αυτά τα συμπτώματα επειδή δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως "εποχική γρίπη" ;

 
ΣΑΚΗΣ Σάκης
17 Φεβ 2019 14:23

Αρχικά δεν μου αρέσει να σχολιάζω τους σχολιαστές ακόμα δε περισσότερο να τους χαρακτηρίζω με απαξιωτικούς όρους. Αυτό που λέω είναι ότι η εποχική γρίππη και κάθε άλλη εποχική ή μη ασθένεια έχουν προβλεφθεί στις 114 απουσίες. Αν όχι τότε ένας σοβαρός υπουργός παιδείας ( του συριζα του κιναλ της νδ κλπ) ας ζητήσει από ειδικούς να του π.χ. γιατρούς δημόσιας υγιείας να του πουν ένα όριο απουσιών (πχ 270). Οι εποχικές ααθένειες δεν προέκυψαν φέτος στην υφήλιο. Το θέμα είναι αν θέλουμε ένας μαθητής να μπορεί να κάνει 800 απουσίες και αφού παρακολουθεί ανελλιπώς τα μαθήματά του σε ένα φροντιστήριο κρίνεται επαρκώς η φοίτησή του αφού γράψει καλά σε ένα διαγώνισμα του σχολείου. Αυτή είναι μια πολιτική σπόφαση πολύ δύσκολη για κάθε εξουσιαστή που κυνηγά ψηφαλάκια. Για αυτό το λόγο βλέπουμε αρμόδιους υπουργούς να παλινδρομούν πότε στο 114 πότε στο 164 και πότε στο άπειρο με βάρκα την εξουσία. Η δική μου άποψη είναι : κανείς μαθητής να μην μένει από απουσίες. Ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα πανεπιστήμια δημόσια και ιδιωτικά που θα φτιάξουν οι επερχόμενοι. Δωρεάν πρόσβαση για τους μαθητές σε όλα τα φροντιστήρια. Τα ιδιωτικά φροντιστήρια να μετετραπούν σε δημόσια και όλοι οι καθηγητές που δουλεύουν σε αυτά να προσληφθούν ως δημόσιοι υπάλληλοι. Να έχετε την υγειά σας.

 
ΒΙΚΤΩΡΙΑ
16 Φεβ 2019 23:32

Ότι θέλει ο καθένας γράφει, και μερικές φορές πραγματικά δεν υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα!!!! Ποια ακριβώς οδηγία λέει πως όποιος έχει εποχική γρίπη "ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ" (!!!!) να επισκεφθεί νοσοκομείο; Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή! Και μάλιστα ο γονιός που ενδιαφέρεται θα πάει το παιδί του (άρα όποιος δεν το πάει είναι αδιάφορος και ανεύθυνος γονιός;).
Το συντριπτικό ποσοστό αυτών που νοσούν από εποχική γρίπη αναρρώνει στο σπίτι του (και πολύ καλά κάνει) ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού του, που μπορεί να είναι και ιδιώτης. Και μια από τις οδηγίες αναφέρει πως ο ασθενής πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του τουλάχιστον 2-3 ημέρες ακόμη και χωρίς συμπτώματα. Για να μη μεταδώσει τη νόσο!
Όσο για αυτούς που θα εκμεταλευτούν την εγκύκλιο... πάντα θα υπάρχουν. Ας αναρωτηθούμε όμως αν αξίζει κάποια παιδιά να χάσουν τη χρονιά τους εξαιτίας τους.

 
ΝΙΟΒΗ
16 Φεβ 2019 22:04

Πριν λίγες μέρες στο esos σχολιαζόταν η εγκύκλιος περί γρίπης... που "απαιτούσε" γνωμάτευση από νοσοκομείο! Ελέχθη λοιπόν ότι θα πρέπει ο υπουργός να σκεφτεί τις ουρές των νοσοκομείων και να επιτρέψει και τις γνωματεύσεις από ιδιώτες... έτσι για να μην ταλαιπωρούνται οι μαθητές και οι κηδεμόνες τους. Μελέτησε το θέμα ο υπουργός και έστειλε τη διευκρινιστική!
Κάπως έτσι δεν γίνεται για όλα τα θέματα;;;
Ας όψεται η οργάνωση και ο προγραμματισμός!
Απλά να επισημάνω ότι αν πράγματι ο μαθητής/τρια έχει γρίπη επιβάλλεται να επισκεφτεί το νοσοκομείο, και ο κηδεμόνας θα το κάνει γιατί ενδιαφέρεται για το παιδί του και θα το ψάξει. Κατά συνέπεια ο ιδιώτης γιατρός;;; Θα τον "αξιοποιήσουν" όσοι θέλουν να κάνουν τις απουσίες τους και να διαγραφούν οι απουσίες, όπως έγινε και τις προηγούμενες χρονιές που είχε σταλεί ανάλογη εγκύκλιος. Ο ιδιώτης γιατρός θα δώσει τη γνωμάτευση ευκολότερα από το γιατρό νοσοκομείου που θα χρειαστεί να δώσει και αριθμό πρωτοκόλλου στη βεβαίωση, γιατί αλλιώς δεν θα έχει "ισχύ". ΄Και μην πει κανείς για όρκο Ιπποκράτη... Μια επίσκεψη στο ιατρείο και λύνεται το θέμα.
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα...............Οι 114 αυξάνονται κατά ;;;; και διαγράφονται λόγω γνωμάτευσης για εποχική γρίπη!

 
Εκπαιδευτικός
16 Φεβ 2019 17:26

Μη γράφετε ανεύθυνα πράγματα, αγαπητοί σχολιαστές. Προσπαθήστε μια φορά να δείτε χωρίς προκατάληψη τα πράγματα. Η εποχική γρίπη επιβάλλει τέτοια μέτρα, αλλιώς θα μιλούσαμε για απάνθρωπη συμπεριφορά. Το ζήτημα είναι όσοι υπογράφουν τις γνωματεύσεις, να κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους και να υπάρχει τρόπος να ελέγχονται γι' αυτό...

 
Υποψήφιος
15 Φεβ 2019 18:15

Υπουργέ με έσωσες! Λέω να "νοσήσω" τέλη του μήνα, που γράφουμε στο φροντιστήριο επαναληπτικά προσομοίωσης και θα χρειαστώ μια βδομάδα διάβασμα τουλάχιστον.

 
ΣΑΚΗΣ Σάκης
15 Φεβ 2019 17:20

Άντε πάλι απ την αρχή. Έχετε την πλάκα σας ρε κοπέλια εκεί στο υπουργείο. Αμαυτή η ολμε. Αυτοί κι αν έχουν πλάκα. Αφού δεν το αντέχετε κάντε το όριο των απουσιών 9χ25χ7 να ησυχάσουμε όλοι. Ψηφοκυνηγοί , καθηγητές, γονείς, μαθητές, ιδιώτες γιατροί όλοι ετχαριστημένοι. 1000 απουσίες πάνω 1000 κάτω ποιος νοιάζεται? Εύχομαι υγεία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ