Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Διεθνής διαγωνισμός ποίησης στη γαλλική γλώσσα – Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Δημοσίευση: 15/02/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Όπως μας ενημέρωσε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Γαλλία,  για ακόμη μια φορά πραγματοποιείται εκεί (21η Έκδοση) ο διεθνής διαγωνισμός POESIE EN LIBERTE [1].

Σημειώνουμε ότι πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό ποίησης στη γαλλική γλώσσα, που πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου και δημοσιεύεται στην επίσημη επιθεώρηση του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας. Διοργανώνεται δε από την ένωση Poésie en Liberté με τη στήριξη διαφόρων φορέων, δημόσιων θεσμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και ανοιχτή σε γαλλόφωνους νέους 15-25 ετών, ενώ η επιλογή του θέματος και του στυλ γραφής των ποιητικών έργων είναι ελεύθερη.

Κατόπιν επαφής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της χώρας μας στη Γαλλία με τους διοργανωτές των βραβείων διαπιστώθηκε ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς τους να έχουν περισσότερες συμμετοχές από την Ελλάδα, ενώ τόνισαν το γεγονός ότι οι βραβευθέντες θα κληθούν στην ειδική τελετή απονομής των βραβείων με τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής να καλύπτονται πλήρως από τη διοργάνωση.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν τα ποιήματά τους έως και την 1η Απριλίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.poesie-en-liberte.fr/ ενώ η επιτροπή ανάγνωσης θα προβεί το Μάιο, σε μια πρώτη επιλογή 300 περίπου ποιημάτων. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή, που αποτελείται επίσης από νέους 15-25 ετών, θα υποδείξει τους βραβευθέντες. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, ενώ περίπου 100 ποιήματα θα εκδοθούν από τις εκδόσεις Bruno Doucey. Τέλος, το Νοέμβριο θα λάβει χώρα η επίσημη απονομή των βραβείων. Για την καλύτερη ενημέρωση όλων των δυνητικά ενδιαφερομένων, σας προωθούμε ενημερωτικό υλικό που απέστειλε στο ΓΤΕ Παρισίων η ανταποκρίτρια ελληνικού Τύπου στο Παρίσι, κα Ήρα Φελουκατζή.

Δεδομένης της συμμετοχής της χώρας μας στο Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, της φιλίας που συνδέει παραδοσιακά τις δύο χώρες και της ιδιαίτερης ανάγκης για προώθηση της συμμετοχής των νέων σε παρόμοιες πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα, προσδοκούμε, με την κατάλληλη και σε ευρεία κλίμακα προβολή, το εν λόγω πολιτιστικό γεγονός να τύχει ευρείας συμμετοχής από πλευράς Ελλήνων μαθητών και φοιτητών.

Υπουργείο Παιδείας

Σχόλια (1)

 
καθηγήτρια Γαλλικών
17 Φεβ 2019 10:51

Οι καθηγητές γαλλικών είναι ιδιαίτερα ενεργοί και πρόθυμοι να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και οι μαθητές μας βραβεύονται συχνά σε διεθνείς διαγωνισμούς κάθε είδους. Δεν βλέπουμε όμως το ίδιο ενδιαφέρον από την υπηρεσία εκπαιδευτικής συνεργασίας του IFG να υποστηρίξει ενεργά όσους μαθητές μας διακρίνονται ή, τουλάχιστον, να προβάλει στον ιστότοπό του τις διακρίσεις των μαθητών για να μας ενθαρύνει να συνεχίσουμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean