Placeholder

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τα πέντε “πλην” των ΚΕΣΥ- Έγγραφο

Δημοσίευση: 18/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έγγραφο του ΚΕΣΥ Νάξου  (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) περιγράφει την  κατάσταση λειτυυργίας του , η οποία ουσιαστικά , σύμφωνα με τα μηνύματα που φτάνουν στο esos αντικατοπτρίζει και την εικόνα στα υπόλοιπα ΚΕΣΥ της χώρας.

Ειδικότερα το ΚΕΣΥ Νάξου κάνει την ακόλουθη περιγραφή:

Οφείλουμε να επισημάνουμε τους περιορισμούς που εμφανίζονται κατά τη σύνταξη και υλοποίηση του αρχικού μας προγραμματισμού δράσης. Οι περιορισμοί αυτοί οφείλονται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι πρόκειται για μια νέα υποστηρικτική δομή της εκπαίδευσης με πολλές αρμοδιότητες, πολλές από τις οποίες θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά και δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, όπως π.χ. αν το ΚΕΣΥ μπορεί να ενημερώνει ή επιμορφώνει εκπαιδευτικούς εντός εργασιακού ωραρίου ή αν προβλέπονται εκτός έδρας μετακινήσεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΕΣΥ για την υποστήριξη σχολείων άλλων νησιών κ.ο.κ.

Άλλοι περιορισμοί τίθενται από τα εξής:

1. Το ΚΕΣΥ Νάξου δε διαθέτει διοικητικό προσωπικό για γραμματειακή υποστήριξη. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει το έργο του και αναπόφευκτα επιφέρει καθυστερήσεις στην υλοποίησή του.

2. Το ΚΕΣΥ Νάξου δε διαθέτει εκπαιδευτικό για τη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, με αποτέλεσμα κάθε δράση του ΚΕΣΥ στον τομέα αυτό να είναι αδύνατη και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να στερούνται ζωτικής σημασίας υποστήριξη – καθοδήγηση στα αντίστοιχα ζητήματα.

3. Το ΚΕΣΥ Νάξου δε διαθέτει εκπαιδευτικό προσχολικής αγωγής με ειδίκευση στην ειδική αγωγή, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται με την αξιολόγηση των μαθητών αυτής της βαθμίδας η αντίστοιχη εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης και να μειώνεται ο ρυθμός του αντίστοιχου έργου.

4. Το ΚΕΣΥ Νάξου δε διαθέτει τη στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή για την απρόσκοπτη άσκηση του έργου μας. Χαρακτηριστική είναι η παντελής έλλειψη υπολογιστών (υπάρχει μόνο ένας για τον Προϊστάμενο) με αποτέλεσμα η σύνταξη των αξιολογικών εκθέσεων να γίνεται στα προσωπικά λάπτοπ που μεταφέρει το εκπαιδευτικό προσωπικό καθημερινά από και προς το ΚΕΣΥ. Έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού.

5. Τέλος, απαιτείται δραστική αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν το ΚΕΣΥ Νάξου, προκειμένου αυτό να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες της Ίου, της Σαντορίνης και της Θηρασίας. Οι ανάγκες αυτών των νησιών δε θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στην παρούσα φάση από το ΚΕΣΥ Νάξου με το προσωπικό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΕΣΥ ΝΑΞΟΥ

Ετικέτες: 
ΚΕΣΥΚΕΣΥ Νάξου

Σχόλια (5)

 
Δον Κιχώτης
18 Φεβ 2019 11:48

Μην στέλνετε κείμενα που προκαλούν κατάθλιψη. Είναι απαράδεκτη αυτή η εκμετάλλευση των ευαίσθητων, των ευάλωτων ανθρώπων. Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν Κεφαλλονίτη...

 
ο δρόμος για ΙΘΑΚΗ
18 Φεβ 2019 12:45

Βλέπουμε το δρόμο για την ΙΘΑΚΗ ........... της Ειδικής Αγωγής, να έχει τιγκάρει με τα νομοθετικά χαρτοβασίλεια των Λαιστρυγόνων, Κύκλωπων, Σκύλλας, Χάρηβδης και δε συμμαζεύεται. Και πολύ φοβόμαστε πως ποτέ δεν θα φτάσουμε .... κι όταν φτάσουμε, κατά πως το κόβω, την Πηνελόπη θα την έχουν ζουπήξει οι μνηστήρες.
Ο Οδυσσέας ήταν ένας και πάλι, παρά τρίχα ....

 
Κωνσταντίνος
18 Φεβ 2019 16:47

Έρχεται η ώρα που ΚΕΣΥ και ΠΕΚΕΣ θα είναι μια κακή ανάμνηση ή απλά μια αριστερή παρένθεση.....Μην κάνετε λοιπόν τόσο ντόρο για το τίποτα. Η ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει ολόκληρο το παρόν σκηνικό. Υπομονή λοιπόν και μην επενδύετε σε τίποτα προσωρινό......

 
@Κωνσταντίνος
18 Φεβ 2019 17:13

Το να υπόσχεστε κατάργηση είναι εύκολο (αν μπορέσετε, λέμε). Το δύσκολο είναι να πείτε (και γι αυτό δε λέτε) τι θα βάλετε στη θέση του. Θα βάλετε τον πλήρως αποτυχημένο θεσμό του Σχολικού Συμβούλου; (αποτυχημένο εξαιτίας του πελατειακού συστήματος).
Αντί να λέτε τι θα καταργήσετε (εσείς οι ΝΔ) καλύτερο είναι να πείτε τι θα δημιουργήσετε.

 
Πέτρος
19 Φεβ 2019 15:53

@@Κωνσταντίνος

Ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου τελικά αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένος σε σχέση με την ανυπαρξία των Δομών ΣΥΡΙΖΑ...... Αν αναρωτιέσαι λοιπόν τι θα αλλάξει η ΝΔ, η απάντηση είναι αυτονόητη: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του θεσμού των Σχολικών Σύμβούλων και βελτιστοποίηση του ρόλου τους. Το θέμα δεν είναι να ''κόβουμε'' από τη ρίζα ό,τι πάσχει, αλλά να επεμβαίνουμε και να το θεραπεύουμε..... Ο θεσμός χρειαζόταν αλλαγή απλώς. Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να τον καταργήσει και να φέρει στη θέση του ένα συνοθήλευμα βαρύγδουπων και ασυνάρτητων δομών που δεν είχαν καν σχεδιαστεί, οδήγησε στα σημερινά αποτελέσματα. Σχολεία παρατημένα στο έλεος και στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών.
Συγχαρητήρια στην ''πρώτη φορά'' αριστερά.....
Αλλά τα ''εύσημα'' θα αποδοθούν ανάλογα λίαν συντόμως, με τρόπο που να διανύουμε για ''τελευταία φορά'' αριστερά........

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.