Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΝΔ: Ο Κ. Γαβρόγλου να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή στο Λύκειο και τις Πανελλαδικές

Είναι θέμα μηνών να διεξαχθούν εθνικές εκλογές και είναι αδιανόητο να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό το σημείο, χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Δημοσίευση: 18/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Να μην προχωρήσει  ο σε καμία αλλαγή, σε κανένα νέο πείραμα στο Λύκειο” κάλεσε τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,   Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών, και τόνισε:

  •  Είναι θέμα μηνών να διεξαχθούν εθνικές εκλογές και είναι αδιανόητο να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό το σημείο, χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • Έχει ταλαιπωρήσει αρκετά ο κ. Τσίπρας την ελληνική οικογένεια αλλάζοντας 3 υπουργούς μέσα σε 4 χρόνια.
  • Χρειάζεται, έστω και στο τέλος αυτής της διαδρομής, να καταλάβει πως δεν έχει καμία δυνατότητα να συνεχίσει να μεταδίδει αυτήν την αβεβαιότητα στις οικογένειες.
  • Θα επιμείνω στο γεγονός ότι δεν σχολιάζουμε σενάρια αλλά εδώ πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα. Και έχει ιδιαίτερη σημασία να θυμίσουμε ότι είναι απίστευτο το γεγονός ότι διαρρέουν  πληροφορίες ότι 95.000 μαθητές που θα πάνε τον Σεπτέμβριο στην Γ’ Λυκείου δεν έχουν εικόνα ούτε για την ύλη που θα κληθούν να εξεταστούν, ούτε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κληθούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κ. Γαβρόγλου: Αδιανόητο το αίτημα της Ν.Δ. να μην προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις   με το πρόσχημα  των  εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου

Είναι όντως αδιανόητο το αίτημα της Ν.Δ. να μην προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με το πρόσχημα των επικείμενων εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Αυτό τονίζει ο υπουργός Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου απαντώντας στη ΝΔ , η οποία μέσω της εκπροσώπου της Μ. Σπυράκη απηύθυνε έκκληση στην Κυβέρνηση “Να μην προχωρήσει  σε καμία αλλαγή, σε κανένα νέο πείραμα στο Λύκειο”  λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών και υπογραμμίζει τα εξής:

Επικαλείται  έλλειψη συναίνεσης ενώ απέχει από τον διάλογο: Είναι δε ακόμη πιο αδιανόητο η Ν.Δ. να επικαλείται την έλλειψη συναίνεσης, ενώ απείχε επιδεικτικά -παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου- από τη συμμετοχή στον διάλογο επί του σχεδίου των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανακοινωθεί εδώ και ένα χρόνο και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την ελεύθερη πρόσβαση, για πρώτη φορά, σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την αναμόρφωση της Γ’ Λυκείου με 4 εξεταζόμενα μαθήματα που θα διδάσκονται επί 6 ώρες εβδομαδιαίως.

Η ΝΔ κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια:  Όσο για τη διαπίστωση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. ότι η ελληνική οικογένεια έχει ταλαιπωρηθεί από τις αλλαγές Υπουργών Παιδείας, προφανώς κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια γιατί η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτή την κυβέρνηση οι αλλαγές προσώπων δεν σημαίνουν και αλλαγές πολιτικής, αντίθετα με τις κυβερνήσεις του παρελθόντος στις οποίες κάθε Υπουργός της ίδιας κυβέρνησης άλλαζε και το εξεταστικό σύστημα.

Να σταματήσει τις μικροπολιτικές στοχεύσεις: Ακριβώς επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, καλό θα ήταν η Ν.Δ. να σταματήσει τις μικροπολιτικές στοχεύσεις, να επιδείξει ανάλογη σοβαρότητα και να μην επιδίδεται σε καταστροφολογικά σενάρια επικαλούμενη διαρροές που όντως προκαλούν ανησυχία σε γονείς και μαθητές.

Σχόλια (5)

 
Ναι
18 Φεβ 2019 17:34

Και να διευκρινιστεί τί θα γίνει με τις αλλαγές που ήδη έχουν γίνει στο Λύκειο με βάση εκείνη την εφαρμοστική εγκύκλιο ενός νόμου που έως τώρα δεν έχει ψηφιστεί και δημοσιευτεί (π.χ. η εξαίρεση μαθημάτων από τις εξετάσεις Ιουνίου, με τον ορισμό δύο ωριαίων διαγωνισμάτων, κλπ.).
Θα είναι τραγικό αν όλα αποφασιστούν στο τέλος ή το χειρότερο αφεθούν στην τύχη τους.

 
Στράτος
18 Φεβ 2019 17:40

Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έπρεπε χθες να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο νομοθετώντας τις αλλαγές στο Λύκειο τις οποίες επιμένει να εφαρμόσει μάλιστα στους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου.

Ωστόσο, ύστερα και από αυτή την τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη και η ΝΔ καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Ο Κ. Μητσοτάκης και ο Τομέας Παιδείας της ΝΔ έχουν πει ότι θα διατηρήσουν το καθεστώς των πανελληνίων ως έχει τουλάχιστον για δύο χρόνια. Ποιο όμως καθεστώς; Αυτό που θα ισχύσει φέτος για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου; Αυτό που θα νομοθετήσει προσεχώς ο κ. Γαβρόγλου; Προφανώς η απάντηση είναι δύσκολη αλλά η ΝΔ, όπως και παλιότερα είχα γράψει, έχει την ευθύνη να πιέσει το Υπουργείο για άμεσο ξεκαθάρισμα του τοπίου. Η σημερινή παρέμβαση της Μ.Σπυράκη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση αλλά προφανώς δεν αρκεί.

 
Γιάννης Λ.
18 Φεβ 2019 22:20

έχει δημοσιεύσει το esos πριν αρκετό καιρό την ανάλυσή μου, που αποδεικνύει ότι το νέο λύκειο Γαβρόγλου είναι σχεδόν ίδιο με το λύκειο Αρβανιτόπουλου.
Είστε σίγουρη κα. Σπυράκη ότι θέλετε να την αναδημοσιεύσει; Το σκεφτήκατε καλα;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
18 Φεβ 2019 23:55

Και τις προεκλογικές επιλογές στελεχών κυρία Σπυράκη δεν θα αναγνωρίσει η ΝΔ .Αυτές που γίνονται τώρα και θα συνεχιστούν ενώ έχουμε εκλογές τον Μάιο.Το λένε και πολύ σωστά τα στελέχη σας.

 
Ανώνυμος
19 Φεβ 2019 07:52

Προς Γιάννης Λ. : Το νέο λύκειο του Αρβανιτόπουλου δεν προέβλεπε προσμέτρηση του βαθμού του απολυτηρίου 10% αλλά μετρούσε συνολικά ο βαθμός των τριών τάξεων +-200. Επομένως η αξιολόγηση του μαθητή ήταν πιο αντικειμενική, εφόσον κατ' ουσίαν προέκυπτε από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Επίσης το σύστημα αυτό άρχισε από τους μαθητές που πήγαν στην α΄λυκείου (και είχε ψηφιστεί μία μέρα πριν αρχίσουν τα σχολεία) και όχι από τους μαθητές της β΄λυκείου χωρίς να έχει ψηφιστεί και επομένως ήξεραν ακριβώς πως θα κινηθούν οι μαθητές. Συν τοις άλλοις, έκανε διαχωρισμό ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και κατά συνέπεια δεν υπήρχαν διλήμματα του τύπου λατινικά ή κοινωνιολογία. Βέβαια αναγνωρίζω ότι είχε κάποια τρωτά σημεία αλλά ήταν πολύ καλύτερο από το χάλι αυτό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ