Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Aντίθετος με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: Ας σταματήσει επιτέλους ο ακαδημαϊκός σχεδιασμός να αποτελεί έρμαιο συμφεροντολογικών ελιγμών

Δημοσίευση: 19/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αντίθεσή του σε όσα ανέφερε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Κατσαράκης, για την Ιεράπετρα και τις δυνατότητες της  αναφορικά με τη λειτουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει σε δημόσια τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Όπως αναφέρει « Η τοποθέτηση του Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Κατσαράκη για την Ιεράπετρα, κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη μετεξέλιξη του ιδρύματος σε Πανεπιστήμιο, προσβάλει την πόλη μας και την ανατολική Κρήτη γενικότερα, εγείροντας ερωτηματικά για τους στόχους και τις επιδιώξεις από μέρους του ΤΕΙ Κρήτης.

Ένα ίδρυμα τέτοιας δυναμικής την οποία επικαλείται ο κ. Κατσαράκης, το οποίο μάλιστα πρόκειται να μετεξελιχθεί σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα  θα περιμέναμε να έχει ανοικτούς ορίζοντες, αγκαλιάζοντας και αξιοποιώντας τις δυνατότητες κάθε σημείου του νησιού μας και όχι να οχυρώνεται πριν μάλιστα την μετεξέλιξή του, απομακρύνοντας πόλεις, ανθρώπους και παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Η Ιεράπετρα όχι μόνο μπορεί να εξασφαλίσει  τις απαιτούμενες υποδομές για τη στέγαση και λειτουργία μιας σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως άλλωστε και στο παρελθόν είχε κάνει, αλλά αποτελεί την πόλη της Κρήτης που πρωτοπορεί στον αγροτικό τομέα, στις πειραματικές καλλιέργειες και στον θερμοκηπιακό κλάδο, γεγονός που το ίδιο το ΤΕΙ όφειλε να αξιοποιήσει, διεκδικώντας τη λειτουργία στον τόπο αυτόν Τμήματος Γεωπονίας.

Με δεδομένο αυτό, εν όψει μάλιστα της επικαλούμενης ριζικής αναβάθμισης του ΤΕΙ και της ανωτατοποίησής του ουδείς λόγος  έγινε για ένα τέτοιο συγκριτικό πλεονέκτημα από τη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης.

Αντίθετα, η ίδια η διοίκηση του ιδρύματος αντί να διεκδικεί υποδομές, αντί να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ουσιαστικές δυνατότητες που προσφέρουν οι πόλεις του νησιού, δυνάμενες να υποστηρίξουν στην πράξη μάλιστα την ερευνητική διαδικασία,  υιοθετεί μια τακτική συστολής και απομάκρυνσης από τις τοπικές κοινωνίες.

Θεωρώ απαράδεκτη και προσβλητική για μια τόσο παραγωγική πόλη, όπως η Ιεράπετρα, τη στάση του Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης. Όντας κατά βάση ακαδημαϊκός και όχι πολιτικός, ο κ. Κατσαράκης θα έπρεπε πρωτίστως να ενδιαφέρεται για την ουσιαστική ακαδημαϊκή εξέλιξη του ιδρύματος που εκπροσωπεί και όχι να ετικετοποιεί ως ικανές και ανίκανες για να διεκδικήσουν υποδομές τριτοβάθμιας  τις τοπικές και παραγωγικές κοινωνίες του νησιού μας.

Τον καλώ δημόσια να εξετάσει  στην πράξη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του  Δήμου Ιεράπετρα και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες, τις προθέσεις και τις δυνάμεις που διαθέτει η ιεραπετρίτικη κοινωνία, για να υποστηρίξει τη λειτουργία σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τον προκαλώ να σταματήσει να θέτει εμπόδια στην ανάπτυξη της Ιεράπετρας ως ακαδημαϊκού προορισμού και τον προτρέπω να ανακαλέσει στη μνήμη του τη λειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης και όλες τις ενέργειες από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας για την απρόσκοπτη στελέχωση και λειτουργία του εν λόγω τμήματος.

Ας σταματήσει επιτέλους ο ακαδημαϊκός σχεδιασμός να αποτελεί έρμαιο συμφεροντολογικών ελιγμών χωρίς ουσιαστικό κάθε φορά αποτέλεσμα!

Ετικέτες: 
ΤΕΙ Κρήτης

Σχόλια (9)

 
Δον Κιχώτης
20 Φεβ 2019 12:02

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήσει πανεπιστημιακό τμήμα κρητικής λύρας και κάνει τον Ψαραντώνη καθηγητή, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.

 
Gazetta
20 Φεβ 2019 13:32

κ. Δήμαρχε να ασχοληθείται με τον δήμο σας και να αφήσετε τα ακαδημαικά θέματα στους ειδικούς. Είναι αστείο να λειτουργήσει πανεπιστημιακό τμήμα στην Ιεράπετρα με υποδομές που δεν επαρκούν ούτε για δημοτικό σχολείο.

 
ΣΚ
20 Φεβ 2019 15:21

κε Δήμαρχε, δεν έχει αρκετά airbnb η ιεράπετρα; περιμένετε να γεμίσετε τις γκαρσονιέρες και τα ρακάδικα με φοιτητές;
Κάποτε πρέπει να καταλάβεται οτι η εποχή όπου καθε ραχούλα και παράρτημα πανεπιστημίου τελείωσε.

 
@Δον Κιχώτης
20 Φεβ 2019 15:22

νομίζεις σύντομα θα διαπιστώσεις οτι πας για δογκωτό σύριζα...

 
Xt
20 Φεβ 2019 17:15

Οι δήμαρχοι να μη μιλάνε ποτέ. Σφάζονται για πανεπιστήμια και ΤΕΙ και μετά δεν κάνουν απολύτως τίποτε να κρατήσουν τους φοιτητές στον τόπο τους οπότε οι φοιτητές σφάζονται για μια μετεγγραφή.

 
Το 'χω!
20 Φεβ 2019 19:41

Να να μετακομίσουν τα Χανιά στην Ιεράπετρα!

 
Δον Κιχώτης
20 Φεβ 2019 20:02

Εγώ δεν είμαι κιανενούς
μονό 'μαι τ' απατού μου
ελεύθερος και μοναχός
εις τσι κορφές του νου μου.

Εγώ 'μαι που γεννήθηκα
σε δέτες και φαράγγια
κι είχα τσ' αϊτούς για συγγενείς
και φίλους τα γεράκια.

Εγώ αδελφέ μου, έχω στις κορυφές του νου μου τον οικουμενικό Γιάννη Ρίτσο κι όσο αυτός θα λειτουργεί, θα αγωνίζομαι για τη στιγμή που όλοι μαζί* θα μάθουμε να
κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά...

Πες μου ότι δεν το θες!

* Πρώτοι εμείς οι Δάσκαλοι, οι Φιλόλογοι, οι Μαθηματικοί, ... και μετά όλος ο Λαός!
Γιατί αυτός ο βασανισμένος Λαός είναι οι μάνες μας, οι πατέρες μας, τα αδέλφια μας και οι παππούδες μας! Είναι τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας!

Πες μου ότι δεν το θες!

 
Νέο Πανεπιστήμιο
21 Φεβ 2019 13:08

.."απαράδεκτη και προσβλητική".. Λυπηρό για αιρετό μέλος να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις. Πως προκύπτει ότι όλοι δικαιούνται και από ένα ή περισσότερα ακαδημαϊκά τμήματα? Έτσι νοούμε τον ακαδημαϊκά σχεδιασμό στην Ελλάδα? Δήμαρχε γιατί δεν πας στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης να ζητήσεις μερικά τμήματα? Πας?

 
@Ας σταματήσει επιτέλους
21 Φεβ 2019 18:29

"Ας σταματήσει επιτέλους ο ακαδημαϊκός σχεδιασμός να αποτελεί έρμαιο συμφεροντολογικών ελιγμών χωρίς ουσιαστικό κάθε φορά αποτέλεσμα!"!!!!!!!
Tι δήλωση !, μάλλον άλλοι πρέπει να το λένε αυτό. Εμπρός στο δρόμο που χαράζουν οι Δήμαρχοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Κρήτης. Να πούμε ότι κάθε Δήμος με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ και από ένα πανεπιστημιακό τμήμα? Έτσι πρέπει να είναι η ορθή σχεδίαση της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης στην Ελλάδα. Όσα μνημόνια και να'ρθούν μυαλό δεν βάζουμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean