Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Εμπλοκή” στη σύσκεψη για τη συγχώνευση ΑΣΠΑΙΤΕ - Παν. Δυτ. Αττικής

Αναμένεται η τελική τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας
Δημοσίευση: 20/02/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας μεταξύ των Τριμελών Επιτροπών  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της ΑΣΠΑΙΤΕ, , όπου εν απουσία του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου και παρουσία του Συμβούλου του Ερρίκου Βεντούρα, συζητήθηκαν π  λεπτομέρειες της συνένωσης των δύο Ιδρυμάτων.

Ενώ στη σύσκεψη της προηγούμενης Τετάρτης είχε διαφανεί ότι είχε ξεπεραστεί το πρόβλημα με το Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, στη σημερινή σύσκεψη το κλίμα άλλαξε προς την αρνητική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos:

Ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ Καθηγητής Γιάννης Σαριδάκης  πρότεινε να δημιουργηθεί Παιδαγωγική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με δύο τμήματα , ένα εκ των οποίων θα αφορά τον Σχεδιασμό Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης .

Ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ και πρόεδρος της ΔΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  Κ. Μουτζούρης, μεταφέροντας την απόφαση της Διοικούσας, πρότεινε  τη δημιουργία τμήματος Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης και να ενταχθεί στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών, τονίζοντας παράλληλα την αντίθεση  του ΠΑΔΑ στη δημιουργία Παιδαγωγικής Σχολής.

Η νέα αυτή εξέλιξη προκάλεσε την “εμπλοκή” στις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο αναμένεται η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε επόμενη σύσκεψη  (σ.σ.  δεν έχει προσδιοριστεί πότε) , όπου εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η κοινή λύση μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε  επίσης η   συγχώνευση  των υπολοίπων τριών τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών με τα αντίστοιχα τμήματα του ΠΑΔΑ. και συμφωνήθηκε εάν τελικά προχωρήσει η συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων, η ΑΣΠΑΙΤΕ να μη δεχθεί  φέτος εισακτέους.

Από το ΠΑΔΑ η τριμελής Επιτροπή, αποτελείται από :

1. Τον Πρύτανη Κώστα Μουτζούρη

2. Το μέλος της Διοικούσας  Δ. Τσελέ, και

3. Τον Κοσμήτορα Π. Μαλατέστα.

Η  τριμελής Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ, που αποτελείται  από τους  :

1. Σαριδάκη Ιωάννη , Καθηγητή , Πρόεδρο  ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

2. Παγιατάκη  Γεράσιμο  , Καθηγητή , Πρόεδρο  Τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ.

3. Κουνενού Καλλιόπη του Εμμανουήλ,  Αν. Καθηγήτρια, Πρόεδρο  Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Σχόλια (17)

 
Ιντριγκα
20 Φεβ 2019 22:58

Τελικα το παιδαγωγικό τμήμα εχει αγκυλώσεις που δεν ξεπερνιούνται. Κλείστε την ΑΣΠΑΙΤΕ να πάνε όλοι σπίτια τους να το ευχαριστηθούν.... αλλά ξέχασα υπάρχει το πολιτικό κόστος.....

 
Σιδέρης Κωνσταντίνος
21 Φεβ 2019 00:55

Ούτε με το Γεωπονικό, ούτε με το Πελοποννήσου, ούτε με το Πειραιά και τώρα υπάρχει προβλημα και με το ΠΑΔΑ;!

Κ. Μ. Σιδέρης
ΕΔΙΠ στην ΑΣΠΑΙΤΕ

 
nikolaos
21 Φεβ 2019 02:00

Τελικά αυτή η σχολή καταραμένη είναι και δεν μπορεί τόσο απλά να γίνει Σχολή Εκπαιδευτικών Μηχανικών με τα υπάρχοντα τμήματα που έχει τόσα χρόνια . Αν είναι να κλείσει ας μείνει ΑΣΠΑΙΤΕ για πάντα και όποιος καταλάβει την ιστορική της αξία στο μέλλον ας την μετατρέψει σε Πανεπιστημιακή Σχολή Μηχανικών και Εκπαίδευσης στο ΠΑΔΑ ή αλλού ή σε αυτόνομο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Μηχανικών...το δύσκολο δεν μπορούμε να καταλάβουμε που υπάρχει...

 
Οι υποχρεώσεις του νονού
21 Φεβ 2019 07:23

1. Μην δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να κρατήσεις

2. Η οικογένεια είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή

3. Μην πηγαίνεις κόντρα στην οικογένειά σου

και οποιος καταλαβε ... κατάλαβε

 
Γιώργος
21 Φεβ 2019 07:27

Η δυνατότητα για απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας με το ΕΠΠΑΙΚ σε 12 πόλεις της Ελλάδας έλυσε το πρόβλημα της επάρκειας.

 
ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ
21 Φεβ 2019 08:40

Πάντα κάποιοι ήθελαν να ξεμπερδεύουν με την ΣΕΛΕΤΕ -- ΑΣΠΑΙΤΕ.
Αν περάσει τώρα, βράσε ρύζι και άσ' τον ..... να σφυρίζει.

 
Romeo
21 Φεβ 2019 09:00

Μετά από τόσο κόπο, τελικά φτάσαμε στο απόλυτο τίποτα. Η καλύτερη λύση ήταν το ΠΑΠΕΙ και αφού χάθηκε η ευκαιρία δεν υπάρχει σοβαρή προοπτική. Ο στόχος μιας συγχώνευσης είναι :
1. H Οικονομία πόρων και η ανακατάταξη τους. (καθηγητές, τμήματα, προσωπικό κτλ)
2. Η παράγωγη νέων εκπαιδευτικων προϊόντων με σκοπό το κέρδος.
Αφού δεν μπορεί να γίνει τίποτα από τα 2 τότε ας μείνει ΑΣΠΑΙΤΕ και να βρείτε κάτι άλλο να κάνετε γιατί το ακαδημαϊκό δεν το έχετε.

 
Βλαδήμηρος
21 Φεβ 2019 11:00

Αγαπητέ υπουργέ αφού βλέπεις τα προξενιά και οι αρραβώνες χαλάνε ... τι δεν καταλαβαίνετε? πρέπει να πάρετε στα χέρια σας την υπόθεση ο κ. Μουτζούρης γνωρίζει καλά τι συμβαίνει ... ρωτήστε τον.

 
Παπαΐτσος Σ.
21 Φεβ 2019 11:04

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των καθηγητών της σχολής !!! πως το παιδαγωγικό τμήμα θέλει να επιβληθεί των υπολοίπων ; στη φάση που δεν έχει δικαίωμα να δίνει πτυχία !!! μήπως κάποιος ευελπιστεί κάποια θέση και φρενάρει το γάμο ?

 
Power of Love !!!
21 Φεβ 2019 11:09

Είναι ακριβώς σαν να βλέπουμε το Power of Love.... τίποτε δεν ταιριάζει στην ΑΣΠΑΙΤΕ!!!!!! μια εξαιρετική σχολή με μεγάλη προσφορά στην τεχνική εκπαίδευση και πρωτότυπη τεχνογνωσία στα παιδαγωγικά θέματα. Κύριε Γαβρόγλου όλοι σας το λένε πρέπει να κάνετε παρέμβαση.
Αλλάξτε τα άτομα της επιτροπής κάντε εσείς πρόταση, ρωτήστε το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές αυτά προβλέπουν οι αριστερές πρακτικές...

 
ΑΣΠΑΙΤΕ....Πιαδαγωγικά...
21 Φεβ 2019 11:11

εφόσον η ΑΣΠΑΙΤΕ αποτελεί Ίδρυμα παιδαγωγικής κατεύθυνσης, θα ήταν ποιο αποδοτικό να συγχωνευθεί με Ίδρυμα με ισχυρό παιδαγωγικό χαρακτήρα, ώστε να αξιοποιηθεί αποδοτικότερα η Τεχνολογική κατεύθυνση.

Άρα θα πρότεινα συγχώνευση με Παιδαγωγικές Σχολές/Τμήματα στην Αττική και να διευρυνθεί το αντικείμενο στην Τεχνολογική Εκπαίδευση.

 
Άκης
21 Φεβ 2019 12:50

@Γιώργος με το εππαικ χάθηκε και η "σπουδαιότητα" για να φοιτήσει κάποιος στην ΑΣΠΑΙΤΕ και μαζί με τη μη απαραίτητη επάρκεια στους διορισμούς φτάσαμε εδώ.

 
Μιχαλης
21 Φεβ 2019 14:21

οταν δίνεται με κληρωση η παιδαγωγικη επαρκεια και κόστος 600 ευρω με 2 εξαμηνα σε διαφορες πολεις της χωρας με τα παραρτηματα ειναι το μεγαλυτερο πληγμα για την ΑΣΠΑΙΤΕ.Η οποια εβγαζε εξαιρετους τεχνολογους εκπαιδευτικους που στηριξαν τα τεχνικα επαγγελματα τοσες δεκαετιες βγαζοντες μαστορια απο την δευτεροβαθμια εκπαιδευση.Η αιγλη της σχολης απαιτει να ειναι πανεπιστημιακη σχολη απο μονη της χωρις πολλα πολλα.Μεχρι προχθες ολα εδειχναν συγχωνευση με το ΠΑΠΕΙ και στην τελικη στροφη εγινε εκτροχιασμος και σημερα βλεπουμε μια απο τα ιδια με το ΠΑΔΑ ...........Ο υπουργος ας παρει πανω του την ιστορικη αποφαση για την αναζωγονηση της σχολης γιατι πλεον ολα μοιαζουν με ζητιανια για την σχολη για το ποιος θα δεχτει να τους απορροφησει.Ποσους μα ποσους καθηγητες και λυκειαρχες σεβαστους εβγαλε η ΣΕΛΕΤΕ και θα στεναχωρουντε με τα σημερινα............................

 
Απόφοιτος ΑΣΕΤΕΜ
21 Φεβ 2019 15:29

Ήμουνα νέος και γέρασα. Τα ίδια ακούω τόσα χρόνια. ΑΣΠΑΙΤΕ σημαίνει : Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Να παραμείνει ως όχι και να γίνει Πανεπιστήμιο. Δεν έχει ανάγκη καμία συγχώνευση με κανέναν.

 
Γαβριήλ Ζώτος
21 Φεβ 2019 16:29

Ο πρώην πρύτανης του Ε.Μ.Π. και νυν πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής (Δ.Ε.)του ΠΑΔΑ κ. Μουτζούρης πρότεινε , ούτε λίγο ούτε πολύ να "παραλάβει" Σχολή και να τη μετατρέψει σε τμήμα . Ήταν ένας από αυτούς που δεν ήθελαν με τίποτε να ενταχθεί η τότε σχολή ΑΣΕΤΕΜ / ΣΕΛΕΤΕ στο δυναμικό των σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ( Ε.Μ.Π. ). Μήπως ήρθε ο καιρός η τωρινή διοικούσα επιτροπή ( Δ.Ε. ) της ΑΣΠΑΙΤΕ , το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της, το Ε.Μ.Π. και κυρίως το υπουργείο παιδείας να εξετάσουν ( τώρα πια ) σοβαρά αυτή την περίπτωση; Μόνο καλό για την τωρινή και μελλοντική Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση της χώρας θα υπάρξει από μια τέτοια εξέλιξη. Όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες που πρέπει να υπηρετήσει μια τέτοια συγχώνευση.

 
Κωστής
21 Φεβ 2019 19:22

Αυτοί που προτείνουν την ίδρυση Τμήματος με αντικείμενο τον "Σχεδιασμό Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης" έχουν σκεφτεί καθόλου πως θα αξιοποιούν το πτυχίο που θα παίρνουν οι απόφοιτοί του? Η σχολή που θέλουν να δημιουργήσουν στο ΠΑΔΑ θα έχει μόνο αυτό το Τμήμα? Αν θα ενταχθούν στη σχολή που προτείνεται να ιδρυθεί και άλλα Τμήματα ποιος θα το αποφασίσει?

 
Φενέκος Περικλής
22 Φεβ 2019 03:29

Φεύγετε ..... να φεύγουμε

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ