Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Σεισμικές δονήσεις” στο ΕΚΠΑ ενόψει Πρυτανικών Εκλογών

Καταγγελία του υποψηφίου Πρύτανη Σεισμολόγου Ευθ. Λέκκα- Η απάντηση του προέδρου της Ιατρικής μέσω του esos
Δημοσίευση: 21/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενώ οι Πρυτανικές εκλογές στο ΕΚΠΑ θα διεξαχθούν μεταξύ Μαίου και Ιουνίου, ήδη ο ένας εκ των πέντε υποψηφίων  για τη θέση του Πρύτανη ο Σεισμολόγος, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, με σημερινή του δήλωση  κατήγγειλε ότι “δομές του Πανεπιστημίου  τίθενται στην υπηρεσία ενός υποψηφίου Πρύτανη".

Ο κ. Λέκκας χαρακτήρισε "ακραία προσβολή της αξιοπρέπειάς μας, που εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη αδυναμία και δη των συναδέλφων, ενόψει των επικείμενων πρυτανικών εκλογών" , την παροχή δωρεάν ιατρικών συμβουλών στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, που ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΕΚΠΑ.

 Μάλιστα , τονίζει ο κ. Λέκκας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη γραμματέα του προέδρου της Ιατρικής, προκειμένου να προωθούνται τα αιτήματα τους!!!

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας και Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος συμπληρώνει ότι "είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο δομές του Πανεπιστημίου να τίθενται στην υπηρεσία ενός υποψηφίου Πρύτανη".

Το esos επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Καθηγητής Παθολογίας Πέτρο Σφηκάκη, ο οποίος απαντώντας στον κ. Λέκκα δήλωσε τα εξής:

Η πρόσφατη ανακοίνωση περιγράφει μια γνωστή διαδικασία που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Προ δεκαημέρου συνάδελφος στη Σύγκλητο μου ζήτησε να επικαιροποιήσω τα στοιχεία επικοινωνίας.  Προφανώς και σχετικά αιτήματα παροχής εξειδικευμένων ιατρικών συμβουλών πρέπει να τα υποδέχεται  η Γραμματεία Προέδρου, έτσι ώστε εν συνεχεία να τα προωθώ στους συναδέλφους μου με την αντίστοιχη, κάθε φορά, ιατρική ειδικότητα.   

Η δυνατότητα των μελών του ΕΚΠΑ να έχουν, εάν θέλουν, μια δεύτερη γνώμη, αυτονόητη και εντελώς φυσιολογική για μια κοινότητα συναδέλφων, αν και "ανακαλύφθηκε" όψιμα από τον υποψήφιο Πρύτανη κ. Λέκκα, δυστυχώς διαστρέφεται στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Σε κάθε περίπτωση, είναι όντως λυπηρό να χρησιμοποιούνται τέτοια επιχειρήματα.

Οι υποψήφιοι Πρυτάνεις

Για το ΕΚΠΑ για πρώτη φορά υπάρχει “συνωστισμός” υποψηφίων (σ.σ. μόνο το 2010   οι υποψήφιοι είχαν αγγίξει του 4). Μάλιστα οι δύο υποψήφιοι  Θ. Δημόπουλος και Ε. Ευσταθόπουλος προέρχονται από την Ιατρική Σχολή. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον υποψηφιότητας οι Καθηγητές

  1. Θάνος Δημόπουλος  
  2. Ναπ. Μαραβέγιας
  3. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος  
  4. Ευθ. Λέκκας  
  5. Μαρίζας Φουντοπούλου

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ  ΕΥΘ. ΛΕΚΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ

Μετά από μία τετραετία και μία σκανδαλώδη 8μήνη παράταση, η Πρυτανική αρχή προσδοκά σε μία νέα, ελέω υπουργού, θητεία.

Προς τούτο έχει αποδυθεί σε μία σειρά επισκέψεων σε υπηρεσίες, τμήματα και σχολές, συσκέψεων και εγκαινίων. Υποσχέσεις για προσλήψεις προσωπικού, νέες παροχές, υπερωριακές αποζημιώσεις, πολλαπλάσιες χρηματοδοτήσεις στα τμήματα, συνέδρια και νέες ερευνητικές ενισχύσεις για όλους συνθέτουν το προεκλογικό τοπίο που αντιστοιχεί πλήρως με την παλιά γνωστή Ελληνική ασπρόμαυρη ταινία.

Ιδίως όταν όλοι μας βιώσαμε πέτρινα χρόνια, με τις στάγδην χρηματοδοτήσεις, τη διάλυση της ανώτατης παιδείας, την απαξίωση της έρευνας, την κατάρρευση της επιτροπής ερευνών και την τραγελαφική “επανίδρυση” των Π.Μ.Σ., χωρίς απολύτως καμία αντίδραση.

Κυρίως όμως βιώσαμε την προσβολή της προσωπικότητάς μας με την καθιέρωση ενός ακραίου συστήματος γραφειοκρατικών απαιτήσεων, εσωτερικές εγκυκλίους, κανονισμούς και οδηγίες που δήθεν απορρέουν από το θεσμικό πλαίσιο.

Χθες και χωρίς ενδοιασμούς πληροφορηθήκαμε τη δωρεάν παροχή ιατρικών συμβουλών στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα με χειριστή των αιτημάτων τη γραμματέα του Πρόεδρου της Ιατρικής!!!

Πρόκειται για μία ακραία προσβολή της αξιοπρέπειάς μας, που εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη αδυναμία και δη των συναδέλφων, ενόψει των επικείμενων πρυτανικών εκλογών, ενώ είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο δομές του Πανεπιστημίου μας να τίθενται στην υπηρεσία συγκεκριμένου υποψηφίου.

Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε πρακτικές και πολιτικές άλλων εποχών κατά παράβαση κάθε Ακαδημαϊκής δεοντολογίας.

Επιλογή μας, Πρύτανης για το Πανεπιστήμιο και όχι Πανεπιστήμιο για τον Πρύτανη. Αφήνουμε πίσω το παλιό, αλλάζουμε σελίδα.

Διεκδικούμε Νέο, Δυναμικό, Αδέσμευτο, Σύγχρονο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean