Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπουργός: Μέχρι τέλος Μαρτίου θα ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο με τη συγχώνευση όλων των ΤΕΙ της χώρας

“Θα κάνω δεκτές όλες τις προτάσεις των Κοσμητόρων, στο σύνολό τους, για την αναβάθμιση του ΕΑΠ”
Δημοσίευση: 22/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι, διότι ολοκληρώνουμε μέχρι το τέλος Μαρτίου που θα ψηφίσουμε στη Βουλή  (σ.σ.το πολυνομοσχέδιο) για όλα τα Ιδρύματα της χώρας μας με τη νέα αρχιτεκτονική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης".

Αυτό δήλωσε  στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Α. Κατσανιώτη, για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κι επανέλαβε τις διαπιστώσεις ρεπορτάζ του esos  ότι «όλο αυτό έγινε χωρίς να ανοίξει μύτη,  σε αντίθεση με το σχέδιο «Αθηνά», ακριβώς επειδή σεβαστήκαμε τις επί της ουσίας από κάτω και ακαδημαϊκές διαδικασίες».

Δεκτές οι προτάσεις των Κοσμητόρων του ΕΑΠ

Σχετικά με τις προτάσεις των Κοσμητόρων του ΕΑΠ (Διαβάστε εδώ τις προτάσεις)  ο υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε:

“Δημόσια δηλώνω για πρώτη φορά ότι θα κάνουμε δεκτές όλες τις προτάσεις στο σύνολό τους για την αναβάθμιση του ΕΑΠ. Ποιο είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω, λοιπόν”.

Συγχώνευσης ΕΑΠ-ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Ο Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με τη συγχώνευση του Ελληνικού Ανοικτού πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε τα εξής:

Διοίκηση: Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί ένα σχέδιο για τη διοίκηση αυτού του νέου πανεπιστημίου. Γιατί αυτό το νέο πανεπιστήμιο, όπως καταλαβαίνετε, θα έχει αυτές τις δύο διακριτές, αλλά αλληλοσυμπληρούμενες λειτουργίες γιατί στα υπόλοιπα τμήματα θα μπαίνουν τα παιδιά με τις κανονικές διαδικασίες κλπ. Αυτό, όμως, θα χρειαστεί κάποιες σκέψεις για τη διοίκηση, πράγματα που πάντα κάνουμε σε αυτές τις νέες αρχιτεκτονικές γιατί πάντα η ιστορία ενός θεσμού χρειάζεται κάποιες αναπροσαρμογές. Την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, θα υπάρχει μία τέτοια πρόταση.

Τι θα γίνει με τα τμήματα των ΤΕΙ κλπ; Θα ακολουθήσουμε αυτό που ακολουθούμε παντού. Προτάσεις από τα κάτω. Αυτό έχουμε κάνει. Το αντίστροφο δηλαδή. Το Υπουργείο δεν έχει πάρει ούτε μία πρόταση η οποία δεν έχει έρθει από κάτω. Δεν έχει ξαναγίνει από το 1974 και μετά. Προτάσεις που έρχονται από επιτροπές, που τα ίδια τα ιδρύματα προτείνουν, με ακαδημαϊκό χαρακτήρα, γίνεται συζήτηση στις συγκλήτους κλπ, χωρίς ούτε ένα προεδρικό διάταγμα, που δεν θα το πάρει είδηση κανένας, στη Βουλή και ανοικτά όλα, όλες αυτές οι εκθέσεις.

Η νέα δομή του ΕΑΠ: Εμείς, λοιπόν, τι λέμε; Προτείνουμε την ίδρυση στην Πάτρα ενός δεύτερου πανεπιστημίου. Σε αυτό το πανεπιστήμιο θα πάει η δομή του ΕΑΠ ως έχει και θα έχει και παραδοσιακά τμήματα. Αυτή η δομή του ΕΑΠ θα μπορέσει να αναβαθμιστεί όχι μόνο μέσω συνεργειών, αλλά και μέσω των δυνατοτήτων που θα έχει ένα πολύ μεγαλύτερο πανεπιστήμιο. Αυτή είναι η λογική. Τα μέλη ΔΕΠ, οι καθηγητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου θα μείνουν σε αυτή τη δομή

Σχόλια (20)

 
Άκης
22 Φεβ 2019 14:30

Άσε το ΕΑΠ στην συνεχεία του!!! Δεν έχει να κερδίσει τίποτα από μια συγχώνευση με ΤΕΙ. Από την άλλη η μόνη αναβάθμιση των φοιτητών του ΤΕΙ είναι στο Παν. Πατρών.

 
Νίκος
22 Φεβ 2019 14:37

Πότε θα βγεί για διαβούλευση έχουμε κάποια πληροφορία;

 
ΔΕΠ Ανοικτού Πανεπιστημίου
22 Φεβ 2019 15:14

Είναι απίστευτα τα ψευδή του Υπουργείου. Τόσο στο ΕΑΠ όσο και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (με αντίστοιχες διαμαρτυρίες) ουδεμία συζήτηση έγινε με ακαδημαϊκά όργανα. Ενδεικτικό του ασυστόλως ψεύδους είναι ότι η μία και μόνη θεσμοθετημενη επιτροπή με ΦΕΚ ήταν για την συνέργεια του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Θα συμφωνήσω με τόνομα Υπουργό ότι αυτά δεν έχουν ξαναγίνει από 74 και μετά.

 
ΜΚ
22 Φεβ 2019 15:18

«όλο αυτό έγινε χωρίς να ανοίξει μύτη, σε αντίθεση με το σχέδιο «Αθηνά», ακριβώς επειδή σεβαστήκαμε τις επί της ουσίας από κάτω και ακαδημαϊκές διαδικασίες» (!!!)
και
“Δημόσια δηλώνω για πρώτη φορά ότι θα κάνουμε δεκτές όλες τις προτάσεις στο σύνολό τους για την αναβάθμιση του ΕΑΠ. Ποιο είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω, λοιπόν”. (έλα ντε, να σας ευχαριστήσουμε κιόλας)

'Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε, και έτσι είναι επειδή έτσι θέλουμε να τα βλέπουμε. Αν σε άλλη χώρα έκανε κάποιος όσα κάνει ο αγαπητός δημοκράτης Υπουργός του "έτσι είναι επειδή έτσι θέλω εγώ να είναι", θα είχαν ξεσηκωθεί και τα ντουβάρια να τον πλακώσουν. Σε αυτό εδώ το γαλατικό χωριό, ύπνος βαθύς. Και η αντιπολίτευση, αντί να κάνει το θέμα no 1 και να τον καταγγείλει με πρόταση μομφής στη Βουλή, αναλώνεται στο τι είπε και πώς το είπε ο Τσακαλώτος στο CNBC. Ξυπνήστε κύριοι, ξυπνήστε...

 
φορολογούμενος
22 Φεβ 2019 16:41

δηλαδή κε Υπουργέ δεν υπάρχει συνέργεια με το Πανεπιστήμιο Πατρών;

το ΤΕΙ πάει στο σύνολό του στο ΕΑΠ;

Η νομική σχολή θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Πατρών ή όχι;

Όταν μιλάτε για τέτοια σημαντικά θέματα καλό θα ήταν να κάνατε πιο λεπτομερή αναφορά. Ο στρατηγικός επιχειρησιακός σχεδιασμός των κοσμητόρων του ΕΑΠ είναι βέβαια σημαντικός και πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, αλλά στην Πάτρα των τριών ιδρυμάτων που εργάζονται άμεσα εκατοντάδες μέλη ΔΕΠ και χιλιάδες προσωπικού πάσης φύσεως καθώς και με έμμεση οικονομική δραστηριότητα στην πόλη που δεν μπορεί να μετρηθεί σε €, έχετε σκοπό να αυξήσετε ή να μειώσετε τους εισακτέους;

το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ήταν το μόνο που υποστήριζε την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε πόλεις όπως το Αίγιο, η Αμαλιάδα, ο Πύργος, το Μεσολόγγι και το Αντίρριο/Ναύπακτος δίνοντας έναν ακαδημαϊκό αέρα στις πόλεις αυτές σε αντίθεση με το ''Ριοκεντρικό'' Πανεπιστήμιο Πατρών που διαθέτει όλα και όλα 2 τμήματα στο Αγρίνιο που του ''φορτώσανε'' το 2013 και τα οποία δεν τα θέλει και το ΕΑΠ που είναι πανελλαδικό πανεπιστήμιο.

Βέβαια πολύ σωστά ο ίδιος είπατε ότι η εκπαιδευτική πολιτική δεν προσδιορίζεται με γνώμονα τα σουβλάκια και τα rooms to let αλλά όταν η Πολυτεχνική του Πανεπιστημίου Πατρών είναι κάθετα αντίθετη με την απορρόφηση της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, θα πάτε εσείς να τους κάνετε δώρο τη Νομική;

Γιατί η Νομική να μην ιδρυθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα (σύγχρονες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις) υπό τη σκέπη του ΕΑΠ;

 
ΟΚ
22 Φεβ 2019 17:48

Μα πως έχουν έρθει απο κατω οι προτασεις? Στο ΕΑΠ η πλειοψηφία ακόμα κ αυτής -της διορισμένης απο το υπουργείο- Διοικουσας επιτροπής είναι κατά της συγχώνευσης με συμβατικό και ομόφωνα τα μελη ΔΕΠ αλλά και ο σύλλογος μελών ΣΕΠ είναι κατά της οποίας τέτοιας συζήτησης. Αντίθετες γνώμες έχουν εκφραστεί και από τα ΤΕΙ. Ο Γαβρογλου βαφτίζει το κρέας ψάρι....

 
Αποφοιτος ΤΕΙ
22 Φεβ 2019 17:52

Για τους πτυχιούχους πέστε μας τι μέλλει γενέσθαι.
Οι καθηγητές των πρώην ΤΕΙ,ιδίως του τωρινού Παδα που εξαφανίστηκαν;
Ας πάρουν όλοι θέση τώρα με προτάσεις όμως και όχι αμπελοσοφίες .

 
Γιάννης
22 Φεβ 2019 18:01

---Το Υπουργείο δεν έχει πάρει ούτε μία πρόταση η οποία δεν έχει έρθει από κάτω.----
Μάλιστα.Τώρα να γελάει κανείς ή να κλαίει με αυτόν τον απίστευτο τύπο;Δε μου λες Γαβρόγλου,τους 200000 αποφοίτους τους ρώτησες όταν τους ακύρωνες τα πτυχία ή πείρες εντολές απο άλλους που ειναι απο πάνω και όχι απο κάτω;Τα επαγγελματικά δικαιώματα βασισμένα σε βασιλικά διατάγματα απο τους κάτω τα πήρες ή απο κάποιους που είναι πάνω και απο εσένα τον ίδιο και μάλιστα σε έπεισαν κίολας;

 
Τεχνολογικό Ανοικτο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας
22 Φεβ 2019 18:25

140 μέλη ΔΕΠ περίπου στη "παραδοσιακή" δομή και 40 μέλη ΔΕΠ στη δομή ΕΑΠ. Δηλαδή στην ουσία απορρόφηση του ΕΑΠ από το ΤΕΙ!!!
Πιο εφευρητική συνέργεια δε θα μπορούσε να έχει γίνει!

 
Ανέκδοτο!
22 Φεβ 2019 19:43

...γίνεται συζήτηση στη Συγκλήτους και λοιπά...
το esos να είναι καλά!

 
Φοιτητής
22 Φεβ 2019 22:00

Με την συγχώνευση του ΤΕΙ με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τι γίνεται; Πρέπει κάποια στιγμή να μας απαντήσουν υπεύθυνα.

 
Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
23 Φεβ 2019 02:45

Ας υποθεσουμε πως δεν εχει καταργηθει κανενα τει και οτι υπαρχουν ολα τα τει ακομα. Η Ελλαδα εχει συνολικα 22 πανεπιστημια (μαζι με το διεθνες πανεπιστημιο, ανωτατη σχολη καλων τεχνων, πολυτεχνεια, ανοιχτο πανεπιστημιο) και συνολικα 14 τει (μαζι με την ασπαιτε). 36 ιδρυματα ανωτατης εκπαιδευσης. Ο σκοπος του υπουργου παιδειας ειναι να συγχωνευση τα τει με τα πανεπιστημια. Να υπαρχουν δηλαδη μονο πανεπιστημια. Να καταργηθουν τα τει και να δημιουργηθουν περισσοτερες σχολες και περισσοτερα τμηματα στα πανεπιστημια. Δεν θα ηταν καλο ομως και τα πολυτεχνεια και η ανωτατη σχολη καλων τεχνων να συγχωνευτουν με αλλα πανεπιστημια; Να μην υπαρχουν πολυτεχνεια και σχολη καλων τεχνων, μονο πανεπιστημια.

Υπαρχουν τμηματα των τει τα οποια θα καταργηθουν και στα οποια (τει) οι εγκαταστασεις θα κλεισουν και το προσωπικο θα ενταχθει στα αντιστοιχα τμηματα των υπαρχοντων πανεπιστημιων. Αυτο δεν θα συμβει;

Υπαρχουν τμηματα στα τει που δεν υπαρχουν στα πανεπιστημια και τμηματα που υπαρχουν γενικως στα πανεπιστημια αλλα μπορει να μην υπαρχουν στα πανεπιστημια εκεινα που θα συγχωνευτουν με τα τει (π.χ σχολες και τμηματα του τει Θεσσαλονικης υπαρχουν στο ΑΠΘ, οχι ολα τα τμηματα, αλλα δεν υπαρχουν στο διεθνες πανεπιστημιο ελλαδος).

Τα τμηματα που υπαρχουν στα τει αλλα δεν υπαρχουν στα πανεπιστημια με τα οποια θα συγχωνευτουν, οι εγκαταστασεις αυτων των τει θα διατηρηθουν. Αρκετες εγκαταστασεις των τει θα λειτουργουν ως πανεπιστημια. Ετσι δεν ειναι; Τα πανεπιστημια ομως χρειαζονται μεγαλες εγκαταστασεις. Πολλα τει εχουν μικρα εργαστηρια, μικρες αιθουσες (30 ατομων) και διαλυμενα καθισματα ακομα. Τουλαχιστον στο δικο μου τμημα ετσι ειναι. Πολλοι φοιτητες αν θελουνε να παρακολουθουν θεωριες, πως θα χωρεσουν σε μικρες αιθουσες; Θα αναγκαστουν να παρακολουθουν τα μαθηματα ορθιοι.

Δεν θα πρεπει λοιπον, τα τμηματα των τει που θα συνεχισουν να λειτουργουν στις ιδιες εγκαταστασεις, οι εγκαταστασεις αυτες να διαλυθουν και να δημιουργηθουν νεες εγκαστασεις; Παραδειγμα, νεες μεγαλυτερες αιθουσες και νεα μεγαλυτερα εργαστηρια. Αυτο απαιτει πολλα χρηματα. Αλλα δεν πρεπει να γινει; Η λειτουργια αυτων των τμηματων (εφοσον δεν θα δεκτει αλλους αποφοιτους λυκειου απο το φθινοπωρο του 2019 και μετα) ας αρχισει μετα το 2025. Να παρουν πτυχιο ολοι οι φοιτητες. Μετα να διαλυθουν οι εγκαταστασεις τους και να χτιστουν καινουριες και μετα να μπουν στο μηχανογραφικο δελτιο και να εισαχθουν αποφοιτοι λυκειου και αποφοιτοι τει και πανεπιστημιου με κατατακτηριες εξετασεις.

 
Νίκος
23 Φεβ 2019 07:06

Σε τρία χρόνια από σήμερα σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια θα παρέχουν σπουδές εκ εξ αποστάσεως.
Υπάρχουν και άλλα Πανεπιστήμια ήδη που παρέχουν προγράμματα εξ αποστάσεως.
Το ΕΑΠ ας αδράξει την ευκαιρία που του δίνεται να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο διότι στο μέλλον δεν θα μπορέσει να κρατηθεί μόνο του.

 
Προτάσεις
23 Φεβ 2019 11:09

Δυστυχώς δεν πάνε μόνο προτάσεις από τα Ιδρύματα αλλά και από τους τοπικούς παράγοντες. Η τύχη των ιδρυμάτων και των τμημάτων δεν μπορεί να αποφασίζεται με κριτήρια που δεν είναι ακαδημαϊκά.

 
Γιώργος
23 Φεβ 2019 16:54

Το ΕΑΠ είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο που δίνει τη δυνατότητα στη ελεύθερη πρόσβαση ("ανοιχτό") χωρίς εξετάσεις όλων των αποφοίτων (ΕΠΑΛ και ΓΕΛ) και μάλλον αυτό είναι που τους ενοχλεί πιο πολύ.

 
Αναβάθμιση Ανοικτού και μπούρδες
23 Φεβ 2019 18:43

Με αυτό που γίνεται ουσιαστικά τελειώνει η ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ελλάδα. Να θυμίσω σε αυτους που λενε τις εξυπναδες ότι σε 3 Χρόνια όλα εξ αποστάσεως θα είναι, θυμίζω ότι ο νόμος 4009/2011 ίδρυσε εξ αποστάσεως σχολή σε κάθε πανεπιστήμιο κάτι που δεν εφαρμόστηκε πότε! !!! Εδώ τώρα ενώνεται το μοναδικό καθολικό εξ αποστάσεως πανεπιστήμιο με ένα τει που υπερτερούν και τα μέλη ΔΕΠ και οι διοικητικοί. Σε ένα χρόνο θα έχουν διαλύσει ότι έχει απομείνει από το Ανοικτό και αυτό είναι η αλήθεια.

 
@Γιώργος
23 Φεβ 2019 20:00

Μην ξεχνάμε όμως ότι η ελεύθερη πρόσβαση κοστίζει πολλά χρήματα. Στην ουσία το εαπ είναι ένα ιδιωτικό κρατικό πανεπιστήμιο. Ίσως η συνένωση αυτή μειώσει το κόστος αφού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΔΕΠ των ΤΕΙ για τα μαθήματα που θα εκτελούν έργο εντός του ωραρίου τους και όχι συμβασιούχοι ΣΕΠ που αυξάνουν το κόστος σπουδών

 
Γιώργος
23 Φεβ 2019 20:36

Ένα ΤΕΙ που δεν το θέλει το Πανεπιστήμιο Πατρών θα αναβαθμίσει το ΕΑΠ; Δεν νομίζω! Μην λέμε και ότι θέλουμε ΤΕΙ είναι. Καταλαβαίνω το κόψιμο που έχετε να συγχωνεύθει με ένα πανεπιστήμιο (αρκεί να υπάρχει η λέξη Πανεπιστήμιο στον τιτλο) αλλά αυτό δεν θα είναι το ΕΑΠ.
Για τη συμμετοχή στις δαπάνες διεκδικούμε τη μείωση τους (και αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια) αλλά όχι την υποβάθμιση του πανεπιστημίου.

 
Δημήτρης
23 Φεβ 2019 21:22

καλό -και χωροταξικά- η συγχώνευση ΕΑΠ - ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.

 
Πολίτης
23 Φεβ 2019 23:01

Η κατάργηση των ΤΕΙ. Το μεγαλύτερο έγκλημα στην παιδεία !!!
Προβλήματα :
Τι θα γίνουν τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των ΤΕΙ. Θα έχουν ένα πτυχίο χωρίς αξία ? ή θα πάρουν πτυχίο Παν/μιου? και καλά οι απόφοιτοι ΤΕΙ Λογιστών και Νοσηλευτικής τι θα γίνει με τους Ηλεκτρολόγους, και Μηχανολόγους ή τους Γεωπόνους των ΤΕΙ θα πάρουν πτυχίο Πολυτεχνείου ? Για το ελληνικό δημόσιο εισακτέος του 7 θα γίνει ίσος με εισακτέο του 17??? Τα επιμελητήρια τι λένε? Αν δεν τους δοθεί η δυνατότητα δεν είναι άδικο ? και θα σου πει και ο απόφοιτος ΤΕΙ του 95 εγώ ήμουν στο καλύτερο 30% των αποφοίτων (του Λυκείου) και έχω πτυχίο Ανώτερης σχολής ο άλλος είναι στο 30% των χειρότερων βαθμών και θα πάρει πτυχίο Πολυτεχνείου ?
Γιατί θα πρέπει ναι και καλά όλοι να μπουν σε Πανεπιστήμια? ο τεχνίτης που έχει και αρκετές θεωρητικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητος στην παραγωγή? Γιατί θα πρέπει το Χ-ΤΕΙ που είναι από τα καλύτερα, να γίνει μέτριο Πανεπιστήμιο?
Μοιράζονται τμήματα δεξιά και αριστερά θα δοθούν θέσεις ? πώς θα δοθούν και πότε ? Πώς θα λειτουργήσουν πολυτεχνικές σχολές με 2-3 καθηγητές ειδικότητας και καμία 10ρια στο σύνολο ?
Πως θα γίνουν καθηγητές Α’ & Β βαθμίδας σε πολυτεχνεία άνθρωποι που δεν θα περνούσαν ούτε απέξω από αντίστοιχες υφιστάμενες σχολές του ΕΜΠ ή του ΑΠΘ κλπ και το χειρότερο πως θα γίνουν σε τέτοιες σχολές ΔΕΠ άτομα χωρίς Διδακτορικό (ως συνήθως θα τους περιμένουν να το αποκτήσουν)? Την ίδια ώρα παιδία με φοβερές σπουδές και ερευνητικό έργο γερνάνε γυρίζοντας ανά τον κόσμο αναζητώντας Pos-doc!!!
Ότι έχει εφαρμόσει το υπουργείο προήλθε από κάτω (όμως στις 10 προτάσεις που έγιναν 1 υιοθετήθηκε με τι κριτήρια όμως?).
Μέχρι τώρα απόφοιτοι των ΕΠΑΛ γίνονταν δεκτοί κατά 20% στα ΤΕΙ και 5% στα Παν/μια τώρα τι θα γίνει που δεν θα υπάρχουν ΤΕΙ ???? θα έχουμε 10% σε όλα ?
Και αν καθόμουνα να γράφω ότι μπορούσα να σκεφθώ θα ήθελα το μισό esos. Μήπως έπρεπε να είμαστε ποιο προσεκτικοί ??? Ο επόμενος υπουργός παιδείας θα πρέπει να λύσει πολύ σοβαρά προβλήματα και ίσως να μην τα έχουμε φανταστεί ακόμα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean