ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΝΔ: Δεν θα υλοποιηθούν οι επικείμενες συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων με ΤΕΙ

“Το σχέδιο του Κ. Γαβρόγλου υπηρετεί αποκλειστικά μικροπολιτική στόχευση”
Δημοσίευση: 25/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς επεξεργασία και μακρόπνοη στόχευση, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Αυτό τονίζει η Τομεάρχης Παιδείας  της Νέας Δημοκρατίας  Νίκη Κεραμέως, με σημερινή δήλωση,  σχετικά με τις προωθούμενες από το υπουργείο Παιδείας συγχωνεύσεις ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, και υπογραμμίζει:

Καταστροφικό   έργο: Ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, αγνοώντας προκλητικά τις αντίθετες φωνές.
 
Επαγγελματικά δικαιώματα: Το σχέδιό του δεν ακολουθεί εκθέσεις σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, δεν αποτελεί προϊόν πραγματικής διαβούλευσης, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν εκθέσεις αξιολόγησης, δεν εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Μικροπολιτική στόχευση: Το σχέδιο του- Κ. Γαβρόγλου— υπηρετεί αποκλειστικά μικροπολιτική στόχευση.
 
Ακυρώνεται ο τεχνολογικός τομέας Ανώτατης Εκπαίδευσης: Ξεκίνησε με τη συλλήβδην κατάργηση των ΑΤΕΙ, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αρχής γενομένης από τα ιδρύματα της Αττικής και συνεχίζοντας στα ιδρύματα ολόκληρης της επικράτειας.
 
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο: Στη συνέχεια, στο στόχαστρο μπήκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Το μόνο ίδρυμα που παρέχει προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου, αποκλειστικά στα αγγλικά, προσελκύοντας ξένους φοιτητές, αλλά και καθηγητές διεθνούς φήμης.
 
Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Πιο πρόσφατο θύμα, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το μοναδικό ίδρυμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με προγράμματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού, θα συγχωνευθεί με ακόμη ένα υπό κατάργηση ΑΤΕΙ.

Σχόλια (46)

 
MK
01 Μαρ 2019 16:48

@Airetikos

Ότι ισχύει για τα υπόλοιπα ΔΕΠ. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση.

 
Ioannis
01 Μαρ 2019 15:33

Αγαπητή κα Κεραμέως

Δυστυχώς η ΝΔ, δεν έχει διατηρήσει ξεκάθαρη στάση έναντι των επιλογών γαυρόγλου για τον ανώτατο τεχνολογικό τομέα.

Και λέω δυστυχώς γιατί η Υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου, με τους νόμους που εισήγαγε έλυσε πολλά προβλήματα μετά τον Ν. 2916.

Θα ήταν θετική κίνηση της ΝΔ και ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος, αν όλο αυτό το διάστημα που κατακεραυνώνει τον γαυρόγλου, είχε κάνει ουσιαστικές κινήσεις, αντί να λέει μία το ένα και μία το άλλο.

π.χ.

Να κάνατε ανοικτή πρόσκληση για συνάντηση με τις ενώσεις αποφοίτων ΤΕΙ και ιδιαίτερως των μηχανικών και γεωτεχνικών που είναι στο στόχαστρο του γαυρόγλου ελέω επιμελητηρίων ΤΕΕ και ΓΕΩΤΕΕ.

Να δηλώνατε ότι διαφωνείτε με την υποβάθμιση των τετραετών ανώτατων σπουδών μετά την υιοθέτηση του grecomaster που έγινε για να σωθούν οι πενταετείς πτυχιούχοι χωρίς πραγματικά μεταπτυχιακά και επιστημονική εξειδίκευση.

Να ανοίγατε μόνοι σας διάλογο τα ΑΕΙ και τους τρόπους συνέργειας μεταξύ τους (Πανεπιστημιακού -Τεχνολογικού Τομέα.

Τώρα έτσι όπως τρέχει ο γαυρόγλου να προλάβει να τα κλείσει όλα, κανένας δεν ξέρει την επόμενη ημέρα.

Μάστιγα

 
Γιώργος Παπαδόπουλος
28 Φεβ 2019 09:53

Κατά πόσο αυτά που λέει ο Κεραμέως είναι σε συνεννόηση με τον Μητσοτάκη; Πριν από λίγους μήνες ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι: «Δεν θα καταργηθούν οι νόμοι συγχωνεύσεων ΤΕΙ με Πανεπιστήμια»
https://www.esos.gr/arthra/59318/k-mitsotakis-den-tha-katargithoyn-oi-no...
Άρα αν δεν καταργήσει η ΝΔ τους νόμους Γαβρόγλου πως ακριβώς οι αλλαγές που έχουν γίνει «δεν πρόκειται να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»;

@ ΑΤΕΙ Αθηνας
«Για να λέμε αλήθειες η ΝΔ μετέτρεψε τα ΤΕΙ σε ΑΤΕΙ το 2001 και το Σύριζα το 2019 θέλει να τα καταργήσει (Ανώτερα και στην τριτοβάθμια ήταν πάντα Ανώτατα τα έκανε)»

Για να λέμε αλήθειες επισημαίνω τα εξής:
1 Το 2001 κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ με υπουργό παιδείας τον Ευθυμίου.
2 Τα ΤΕΙ ήταν όντως ανέκαθεν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά ΠΟΤΕ δεν ήταν ανώτερα ιδρύματα.

 
ΧΨ
27 Φεβ 2019 15:04

Φυσικά και δεν είναι σωστό να υπάρχει εκπαίδευση 2 ταχυτήτων. ΑΕΙ-ΤΕΙ.Για αυτό το υπουργείο αποφάσισε να τα μετατρέψει όλα σε ΤΕΙ . (Βέβαια θα τα ονομάσει όλα πανεπιστήμια αλλά στην ουσία θα ειναιΤΕΙ)

 
@@Αποφοιτε δε ξερω απο που..
27 Φεβ 2019 14:01

Αν λέγεται εξωστρέφεια το να πηγαίνεις απο 8 μέλη ΔΕΠ σε 400 σε μια νύχτα, αυτό...το αφήνω στην κρίση του κοινού... Επίσης αν λέγεται εξωστρέφεια να βαφτίζεις "μέλη ΔΕΠ" 400 καθηγητές ΤΕΙ χωρίς ουσιαστικό έλεγχο ποιότητας, και αυτό το αφήνουμε στην κριση του κοινού...

και ναι, τα μελη ΔΕΠ δεν αποφασίζουν *μόνα* τους, αλλά σε όλα τα πανεπιστήμια του πολιτισμένου κόσμου *επίσης* δεν αποφασίζει ο Υπουργός της χώρας, ούτε ένας πρόεδρος Διοικούσας, αλλά υπάρχουν μελέτες σκοπιμότητας, βιωσιμότητας, περίοδος διαβούλευσης μεγαλύτερη της μιας βδομάδας, ζητάνε τη γνώμη των ΔΕΠ, συλλογικών οργάνων Τμημάτων, Σχολών, Συγκλήτου, ακόμα και alumni.

Και κυρίως δε συγχωνεύουν άσχετα μεταξύ τους πράγματα όπως το ΔΙΠΑΕ και ΤΕΙ στην...Καβάλα και αλλού, με ξένες μεταξύ τους αποστολές.

Εσείς τα λέτε νεοφιλελεύθερα, η υπόλοιπη υφήλιος τα λέει κοινή λογική και χρηστή διοίκηση, τα έχετε ακούσει και αυτά ίσως...

 
@Αιρετικός
27 Φεβ 2019 13:56

Σε ποιό "ειδικό μισθολογικό καθεστώς των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ"; Τα μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ είναι μέλη ΔΕΠ και αμοίβονται όπως όλα τα άλλα μελη ΔΕΠ όλων των άλλων ΑΕΙ. Κόψτε την παραπληροφόρηση και τα υπονοούμενα.

 
ΑΤΕΙ Αθηνας
27 Φεβ 2019 12:44

Για να λέμε αλήθειες η ΝΔ μετέτρεψε τα ΤΕΙ σε ΑΤΕΙ το 2001 και το Σύριζα το 2019 θέλει να τα καταργήσει (Ανώτερα και στην τριτοβάθμια ήταν πάντα Ανώτατα τα έκανε)

Όπως έχουν τα πράγματα όλοι οι εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι θα προτιμήσουν τα ΑΤΕΙ να μείνουν Πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών όπως ήταν το ΑΤΕΙ Αθηνας παρά να καταργηθούν και να χαθούν τα πτυχία τους

 
@Αποφοιτε δε ξερω απο που..
27 Φεβ 2019 10:09

Αποφευγω να απαντησω στο ειρωνικο σου υφος.Ξερω οτι το Διεθνες Πανεπιστημιο εχει 8 μελη ΔΕΠ και με τη συνενωση το νεο Διεθνες θα εχει 400 και αυτο λεγεται εξωστρεφεια..Και τα μελη ΔΕΠ δεν αποφασιζουν για τα ιδρυματα οι διοικουσες η οι πρυτανικες αρχες αποφασιζουν ρωτα αυτους αν υπαρχουν εκθεσεις βιωσιμοτητας και για να μη κουραζεσαι θα σου πω ξανα πως υπαρχουν..Ευτυχως η κυρια Κεραμεως δειχνει το πραγματικο της νεοφιλελευθερο προσωπο τωρα..

 
Αποφοιτός harvard
27 Φεβ 2019 00:36

@ΑΠό
Απόφοιτος του Διεθνούς και συμφωνείς που θα μετατραπεί ώς έχει σε Κέντρο.
Όχι μόνο αυτό αλλά ξέρεις ότι η Κεραμέως ψεύδεται για τις εκθέσεις βιωσιμότητας και ότι υπάρχουν. Τα ίδια τα ΔΕΠ τόσο του Διεθνούς όσο και όλων των συγχενευόμενων ΤΕΙ ΔΕΝ έχουν δει τις περιβόητες εκθέσεις. Μάλλον είσαι απόφοιτος του διεθνούς όσο έχεις δει και τις εκθέσεις βιωσιμότητας.
Θα μας τρελάνετε όλους.

 
ΑΠό
26 Φεβ 2019 20:07

Καλησπέρα σας, είμαι απόφοιτος του Διεθνούς Πανεπιστημίου. πιστεύω ότι η συγχώνευση έχει πολύ περισσότερα θετικά απ'οτι αρνητικα και θα αποβεί ωφέλιμη για όλα τα ιδρύματα που εμπλέκονται. Η ΝΔ και η κυρία Κεραμέως με αυτά που λέει απλά συλλήβδην ακυρώνει χωρίς καμιά βάση, καμιά αιτιολογία και χωρίς καμια απολύτως έκθεση βιωσιμότητας (η οποία λέει η ίδια ότι δεν έγινε για τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ-γεγονός ψευδές) τις συγχωνεύσεις και αφήνει χιλιάδες αποφοίτους, και μελλοντικούς σπουδαστές μετέωρους. Σαν ένα κακομαθημένο παιδί που λέει ΟΧΙ σε όλα..
Κρίμα και ΝΤΡΟΠΗ...
Ευτυχώς έρχονται εκλογές , βλέπει ο απλός κόσμος ο οποίος στη περίπτωσή των ιδρυμάτων αυτών είναι χιλιάδες και θα κρίνει ανάλογα στην κάλπη...

 
D.L
26 Φεβ 2019 14:25

Δεν υπάρχει ελπίδα.....
Αντί να δούμε τι πρέπει να διορθωθεί, απλά μιλάμε για ακυρώσεις, καταργήσεις.... Ράβε - ξήλωνε, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όραμα και προοπτική για το μέλλον. Κρίμα !

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
26 Φεβ 2019 09:50

Να ελπίζουμε και στην επαναφορά του καθεστώτος των ειδικοτήτων ΠΕ19 και ΠΕ20 (ΠΕ;;;), από την ομαδοποίηση σε ΠΕ86 που ισχύει σήμερα;

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
26 Φεβ 2019 09:24

κύριοι και κυρίες στην Ελλάδα τα ΤΕΙ ειτε μας αρέσει είτε όχι είχαν περάσει στο μυαλό των πολιτών ως κατώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αποδειξη ότι επί 35 χρονια μια ολόκληρη γενιά αποφοίτησε χωρίς επαγγελματικά δικαιωματα. Τα είπαν ΑΤΕΙ και όμως πάλι στην πράξη παρέμειναν ΤΕΙ . Λυπάμαι αλλά εδώ και χρόνια η κατάργηση τους ηταν μονόδρομος αφού δεν υπήρξε κυβέρνηση να δώσει λύση στο χρονιο προβλημα των Ε.Δ. πραγμα που θα αντικατόπτριζε και το επίπεδο σπουδών τους . Αστε την Ν.Δ να φωνάζει , η χρονια εμπειρία μας στον χώρο της πολιτικής μας διδάσκει ότι απαξ και ολοκληρωθούν ΟΛΕΣ οι πανεπιστημιοποιησεις και ΤΕΙ πλέον στην χώρα δεν θα υπάρχουν όταν και εφόσον έρθει στην κυβέρνηση η Ν.Δ απλά θα συνεχίσει από εκέι που τα άφησαν οι προηγούμενοι. Δηλαδή υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα πει ξανακάνω τα πανεπιστήμια σε ΤΕΙ , ή εφαρμοσμένα πανεπιστήμια που ακούω κτλ. ΤΙΠΟΤΑ απο αυτά δεν θα γίνει θα συνεχίσουν την εξέλιξη των νεων πανεπιστημιών. Το μόνο ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι οι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΕΙ

 
ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
26 Φεβ 2019 00:30

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΕΑΠ) και το ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝ/ΜΙΟ πρέπει να συγχωνευτούν με άλλα ΑΕΙ για να υπάρχει και σε αυτά εκλεγμένη διοίκηση (Πρύτανης, κλπ) και όχι ΔΙΟΙΚΟΥΣΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.

 
Δ.Κ.
26 Φεβ 2019 00:05

Βρέθηκε επιτέλους μια παράταξη να στηρίξει τις προσπάθειες των εκατοντάδων χιλιάδων πρώην και νυν φοιτητών και καθηγητών των ΤΕΙ και τρίζουν τα κόκκαλα των γαλαζοαίματων πολιτευτών.
Όσο όμως ανοίγουν τα στόματα Μητσοτάκη, Κεραμέως , Γεωργιάδη τόσο καταλαβαίνουν και περισσότεροι συμπατριώτες μας το υπέροχο αληθινό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού της ακροδεξιάς και στην Παιδεία.....

Για τί το μόνο που πραγματικά που τους κόπτει στην Παιδεία
είναι τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ....

 
Τσιριγώτης Γεώργιος
26 Φεβ 2019 00:03

Μα η ΝΔ ήταν χρόνια και χρόνια στην κυβέρνηση και αντί να κάνει αυτά που τώρα λέει (περί Τεχνολογικών Πανεπιστημίων, κλπ.) έκανε το -αλήστου μνήμης- σχέδιο Αθηνά. Τώρα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και προσπαθεί να απαξιώσει την μεταρρύθμιση Γαβρόγλου. Όμως δεν πείθει κανέναν και ειδικά τους ανθρώπους των ΤΕΙ, που έζησαν όλα τα χρόνια τον ακαδημαϊκό ρατσισμό, τον συντεχνιασμό και -σε τελευταία ανάλυση- τον αποκλεισμό. κ. Κεραμέως, "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω"!

 
Rita
25 Φεβ 2019 22:37

@ΚΤ
Δεν θα γίνει.
Θα γίνει η Διαμαντοπουλου.

 
KT
25 Φεβ 2019 20:36

", ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, " ποιος είναι ο υπόλοιπος κόσμος? η Αγγλία, η Γαλλία που? και αυτή θα γίνει υπουργός?

 
Marios Kuproulis
25 Φεβ 2019 20:35

Poli swsth energeia. Dialuoun thn anwtath ekpaideysh oi asxetoi Syrizaioi. Bravo sth ND (syggnwmh gia ta greeklish alla den exw elliniko plhktrologio edw)

 
Αιρετικός
25 Φεβ 2019 20:17

Είναι ενδιαφέρον να βλεπεις το πλήθος των ανοησιών.
Σε όλη την Ερυώπη υπάρχουν Πανεπιστήμια και Πανεπιστήμια Εφαμροσμένων Επιστημών ή Τεχνολογικά Πανεπιστήμια UAS). Η τάση της τελευταίας 10ετίας είναι οι αυξάνονται οι φοιτητές που φοιτούν σε UAS σε βάρος των κλασσικών Πανεπιστημίων. Σχεδόν όλοι οι ειδικότητες μπορούν να αποφοιτήσουν είτε απο Παν. είτε απο UAS. H διαφορά βρίσκεται στα προγράμματα σπουδών και στο προφίλ των αποφοίτων. Πιο προσανατολισμένο στην αγορά εργασίας τα UAS λιγότερο τα Πανεπιστήμια. Στα πανεπιστήμια και στα UAS διεξάγεται έρευνα χωρίς αποκλεισμούς απλώς οι φοιτητές των Παν. προετοιμάζονται περισσότερο για αυτό και υπάρχιε μεγαλύτερη εμφαση στην θεωρητική έρευνα στα Παν. Διδακτορικά δίνονται και απο UAS. Tα τελευταία χρόνια τα UAS αποκτούν πιο εύκολη προσβαση σε πόροςυ για την κατάρτιση απο ότι τα Πανεπιστήμια ενω χρηματοδοτούνται ειδικές δράσεις για την εφαρμογή νέων μεθόδων μάθησης (Blended learning). Τέλος με αυτή την αηδία: Τα ΤΕΙ ανήκαν στην 3βάθμια εκπαίδευση όπως σε όλο το κόσμο. Το ότι στην Ελλάδα μιλάμε γα ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνει για μια ακόμα αφορά το επίπεδο της χώρας. Για το ίδιο ακριβώς λόγο στην Ελλάδα η κυρίαρχη μορφή του Λυκείου δεν είναι το ΕΠΑΛ όπως συμβαίνει σε όλο το κόσμο. Για το ίδιο λόγο ο 4ετής μηχανικός του MIT, της Karlshrue δεν θεωρείται ικανός να ασκήσει το επάγγελμα στην Ελλάδα αλλά σε όλο το άλλο κόσμο.
ΕΠΙΤΕΛΟΣ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.
Υ.Γ. Μπορεί κάκποιος να μας πληροφορήσει για το ειδικο μισθολογικό καθεστώς των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ για το οποίο προφανώς αγωνίζονται;Πόσο διαφέρει απο το οποιοδήποτε μελος ΔΕΠ

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
25 Φεβ 2019 19:53

Την πρότασή σας δεν βλέπουμε.
Μόνο άρνηση. Υπάρχει μια πραγματικότητα.
Υπάρχουν ΤΕΙ με προγράμματα σπουδών που υπερέχουν κατά πολύ πανεπιστημιακών σχολών.
Επίσης είναι λάθος να βάζουν όλα τα ΤΕΙ και όλες τις σχολές των ΤΕΙ στο ίδιο τσουβάλι.
Ακόμα θα πρέπει να πάψει το κριτήριο της "γκαρσονιέρας" να είναι κυρίαρχο στην ίδρυση ΑΕΙ και ΤΕΙ. "Κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο είναι μια από της αιτίες υποβάθμισης της Γ/θμιας εκπ/σης.
Επειδή από πολλούς τίθεται ως επιχείρημα ότι στα ΤΕΙ σε κάποιες (όχι όλες) υποψήφιοι εισάγονται με χαμηλή βαθμολογία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εισαγωγή τους δεν εγγυάται και την αποφοίτησή τους...
Σαν σοβαρό κόμμα που είστε οφείλεται να έχετε μια τεκμηριωμένη και πειστική πρόταση για τη Γ/θμια εκπ/ση που πρέπει να είναι ενιαία και να παρέχει ουσιαστικές σπουδές με επαγγελματικά δικαιώματα για τα παιδιά που θα αποφοιτήσουν.

 
Επιτέλους...
25 Φεβ 2019 19:53

"δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων .."
Προδωθήκατε!
Συνεχίστε ακάθεκτα και θα καταφέρετε να παραμείνετε αντιπολίτευση! Μήπως αυτός είναι τελικά ο στόχος?

 
ηρα αντωνοπουλου
25 Φεβ 2019 19:21

Αν η Τομεαρχης Παιδειας ήθελε να σας πει αυτά που νομίζετε οτι καταλάβατε θα ελεγε απλα ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ.Δεν λεει ομως κατι τετοιο μιλαει για τις συνενώσεις με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΠ που αλλοιώνουν τον χατακτηρα των Ιδρυματων και φυσικα για οποιαδήποτε αλλη συνένωση που δεν θα εχει καμια λογικη(οχι γι αυτες που εχουν γινει)

 
Γιαννης
25 Φεβ 2019 17:31

Δηλ. Τι θα κανουν στη ΝΔ? Θα στειλουν τους φοιτητες που θα μπουν στα νεα ιδρυματα πισω σπιτια τους και θα ονομασουν τα παλια ΤΕΙ που εν τω μεταξυ ειχαν καταργθει ως πανεπιστημια εφαρμοσμενων επιστημων? Θα το κανουν αυτο σε αγαστη συζητηση και συνεργασια με τους πανεπιστημιακους βαζοντας τους ανθρωπους των ΤΕΙ παλι στη γωνια? Θα τους ρωτησουν την αποψη τους? Ποσο πιο καθαρα ενα κομα πρεπει να δηλωσει την απαχθεια και την περιφρονηση του στημεγαλητερη πλεον μεριδα της ανωτατης εκπαιδευσης. Παντως για δημοκρατες εκει στη ΝΔ δεν φαινονται. Ισως ουτε και για εξυπνοι. Τουλαχιστον θα διασωσουν το κυρος του φημισμενου Διεθνους Πανεπιστημιου. Ισως διορισουν ενα ακομη μελος εκει και απο 10 γινουν
11. Αληθεια, μπορει να μας πει η πολυξερη κυρια Κεραμεως οταν ανεφερεται σε πανεπιστημιο εφαρμοσμενων επιστημων ποιες εφαρμοσμενες επιστημες εννοει. Τα μαθηματικα ας πουμε η η φυσικη δεν ειναι και εφαρμοσμενη επιστημη? Η νοσηλευτικη η η διοικιση επιχειρησεων ειναι επιστημες?

 
Someone
25 Φεβ 2019 14:21

Βεβαίως και πρέπει να γίνει η ενοποίηση των ιδρυμάτων ΤΕΙ και ΑΕΙ. Αλλά με σωστό σχεδιασμό, και όχι με μικροπολιτικές και βιασύνη όπως γίνεται τώρα. Δεν το βάζω καθόλου κομματικά. Ο κύριος Γαβρόγλου μέχρι σήμερα καλεί πρώτα τις διοικήσεις των ιδρυμάτων να του πούνε τα θέματα που έχουν, και αν εναντιωθούν μαζί του, τους περνάει την γραμμή του με το έτσι θέλω, χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι βιάζεται. Πάρα πολύ μάλιστα. Δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτό, γιατί συμβαίνουν τραγικά λάθη. Η ΝΔ δεν θα έπρεπε να κάνει πίσω γυρίσματα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει το έργο Γαβρόγλου σε περίπτωση που βγει πρώτο κόμμα, και να διορθώσει καταστάσεις, όχι να λέει ότι δεν πρέπει να ενωθούν. Για μένα και τα δύο κόμματα δεν δείχνουν ότι κάνουν καλά την δουλειά τους.

 
whatever
25 Φεβ 2019 13:59

Βλέπω όλα τα ΤΕΙ να στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

 
Χρήστος
25 Φεβ 2019 13:27

Έλεος πια με τα ΤΕΙ εκεί στη ΝΔ. Χωνέψτε το ότι δε ζούμε στη δεκαετία του '90, τα ΤΕΙ έχουν σε πολλά σημεία ξεπεράσει τα πανεπιστήμια. Και όχι, δεν είναι πλέον de facto "τεχνολογικά".

 
Α-ΤΕΙ-λήθειες
25 Φεβ 2019 13:25

Η κ. Κεραμέως έχει επί της ουσίας δίκαιο: κάποιοι θέλουν να γίνουν ΔΕΠ ΑΕΙ και απόφοιτοι ΑΕΙ αντιστοίχως μέσω της συνταγής 'όλα στο μίξερ' (και γράφουν συστηματικά ένα σωρό σχετικά μηνύματα εδώ προς επίρρωσιν των θέσεών τους λες και δεν ξέρουμε όλοι τι ισχύει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση).
Αν θέλουν πάντως κάποιοι να γίνεουν τα ΤΕΙ να γίνουν Τεχνολογικά Πανεπιστήμια (και όχι γενικώς Πανεπιστήμια) μπορούν να γίνουν και μόνα τους ή έστω με συναινετικές διαδικασίες συγχώνευσης μεταξύ ΑΕΙ και ΑΤΕΙ , όπως π.χ. έγινε -ως ένα βαθμό- στην Ήπειρο αρχικά. Ο κ. υπουργός όμως θέλει να επιβάλει συγχωνεύσεις-τερατογενέσεις (βλ. ΕΑΠ, Διεθνές Πανεπιστήμιο) με τον γνωστό 'μειλίχιο' αυταρχισμό του για προφανείς λόγους (όλοι φοιτητές ΑΕΙ, όλοι καθηγητές ΑΕΙ ανεξαρτήτως προδιαγραφών).
Και τέλος κάτι που πολλοί παραβλέπουν: πολλές από τις ρυθμίσεις (π.χ. λεκτοροποίηση Καθηγητών Εφαρμογών ΑΤΕΙ ακόμη και χωρίς διδακτορικό!) θα καταπέσουν σταδιακά στο ΣτΕ, αυτό είναι προφανές (και μετά όλοι θα τρέχουν). Αλλά για τους πολιτικούς μας αυτά είναι ψιλά γράμματα, τους ενδιαφέρει μόνο το σήμερα και οι επικείμενες εκλογές...

 
Informer
25 Φεβ 2019 13:19

Το αυτογκόλ πάει σύννεφο στην ΝΔ.

Να θυμίσω ότι η ΝΔ προτείνει τα ΤΕΙ να ονομαστούν Παν. Εφαρμ. Επιστημών, και αυτό εφόσον ξεκίνησε η απορρόφηση των ΤΕΙ από τα Πανεπιστήμια.
Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση των Κοσμητόρων του ΠΑΔΑ σε αυτή την πρόταση.

 
bob mastoras
25 Φεβ 2019 13:05

Μετά από τις μεταρρυθμίσεις Γαβρόγλου στο τοπίο της τριτοβάθμιας θα χρειαστεί μία περίοδος συμμαζέματος. Μία σταθεροποίηση, ένα consolidation. Νέα τμήματα σε παραδοσιακά αντικείμενα πχ μαθηματικών φυσικής, που δεν καλύπτουν νέες ανάγκες, δεν έχουν προσωπικό διδακτικό και έχουν εξαντλήσει το δυναμικό των ενδιαφερομένων υποψηφίων (βλέπε βάσεις μαθηματικού Σάμου) δεν θα πρέπει να προχωρήσουν. Δεν χρειάζονται.

Μετά υπάρχουν νέα τμήματα με θολό ασαφές περιεχόμενο που θα διευκρινιστεί η κοινωνική ανάγκη για αυτά μόνο όταν αποκτήσουν διδακτικό προσωπικό. Το ΕΚΠΑ έχει φορτωθεί κάμποσα στο «συγκρότημα Ευρίπου». Και εκεί χρειάζεται συμμάζεμα. Πρώτα καθηγητές, μετά μεταπτυχιακοί φοιτητές μετά προπτυχιακοί. Όχι ανάποδα. Αν δεν βρεθούν κονδύλια και αξιόλογοι διδάσκοντες ας καθυστερήσει η αρχή και ας μην προχωρήσει.

Σε όσα απομείνουν όμως αρμόζει υποστήριξη.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.