Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Κλείσιμο Σχολείων προανήγγειλε το Συντονιστικό Μαθητών εν όψει ανακοίνωσης των αλλαγών στις Πανελλαδικές και Λύκειο

"Μόλις ανακοινωθεί η ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου η απάντηση θα είναι μια: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!”
Δημοσίευση: 07/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κλείσιμο Σχολείων προανήγγειλε το Συντονιστικό Μαθητών εν όψει ανακοίνωσης των αλλαγών στις Πανελλαδικές και Λύκειο.

“18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!! Μαθητική πορεία στις 12.00 στα Προπύλαια (στάση ΜΕΤΡΟ «Πανεπιστήμιο»)! Καλούμε τα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. Στις 18 Μάρτη θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους σε κάθε πόλη και χωριό! Θα είμαστε χιλιάδες!!! Η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά παντού!!! Μόλις ανακοινωθεί η ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου η απάντηση θα είναι μια: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!” αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωή του το Συντονιστικό των μαθητών.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

Το κλείσιμο των σχολείων για τις 18 Μαρτίου και ταυτόχρονα μαθητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισε το Συντονιστικών των Μαθητών  Αττικής, ενόψεις της ανακοίνωσης από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου (σ.σ. την άλλη εβδομάδα) του νέου συστήματος πρόσβασης στα ΑΕΙ και των αλλαγών στο Λύκειο.

18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!! Μαθητική πορεία στις 12.00 στα Προπύλαια (στάση ΜΕΤΡΟ «Πανεπιστήμιο»)!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, τις τελευταίες μέρες δηλώνουν ξανά και ξανά στα ΜΜΕ ότι εντός των επόμενων ημερών σκοπεύουν να καταθέσουν το νομοσχέδιο που κάνει το ήδη εξοντωτικό σχολείο μας ακόμα χειρότερο. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας μας ανακοίνωσε “κατηγορηματικά” ότι το νομοσχέδιο θα αφορά και τους μαθητές της Β’ Λυκείου! Δηλαδή, 95.000 μαθητές της Β’ Λυκείου θα κληθούν να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους, να επιλέξουν σε ποια σχολή θέλουν να περάσουν (με μόλις 10 επιλογές) σε λιγότερο από 4 μήνες, ταυτόχρονα με το να δώσουν τις εξετάσεις της φετινής χρονιάς.

Αντίστοιχα, για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, η μοναδική επιλογή να φοιτήσουν σε ΤΕΙ είναι η περιφέρεια, με το κόστος διαβίωσης να είναι απαγορευτικό για ένα πολύ μεγάλο μέρος των λαϊκών οικογενειών! Αυτή η αλλαγή περιορίζει τον αριθμό των μαθητών από τα ΕΠΑΛ για εισαγωγή, αφού το ποσοστό των θέσεων στα ΑΕΙ προβλέπεται στο 5%, ενώ το ποσοστό των θέσεων για τα ΤΕΙ ήταν 20%. Το υπουργείο μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν σε πολλά ΕΠΑΛ της χώρας πέρυσι αναγκάστηκε να αυξήσει σε 10% το ποσοστό εισαγωγής των μαθητών των ΕΠΑΛ, αλλά –όπως είχε ανακοινώσει- αυτό έγινε κατ’ εξαίρεση μόνο για πέρυσι και μόνο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής…

Δεν τους νοιάζει η αγωνία μας, η πίεση και το άγχος που ζούμε σε ένα σχολείο γεμάτο ψυχοφθόρες και εξοντωτικές εξετάσεις, σε ένα διαρκές τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο. Δεν τους νοιάζει η κατάσταση στα σπίτια μας, που οι μισοί μισθοί των γονιών μας πάνε στα φροντιστήρια. Θέλουν όλα αυτά να τα κάνουν ακόμα χειρότερα! Παίζουν με το μέλλον όλων των μαθητών, ειδικά των μαθητών που είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα!

Εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δε θα γίνουμε! Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει το νομοσχέδιο!

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους αγώνες μας, τις καταλήψεις και τις πορείες μας, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο στον υπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας! Θα μας βρουν απέναντί τους!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  •     Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!
  •     Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!
  •     Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους! Σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει!

Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα! Τώρα να σημάνει  συναγερμός σε κάθε σχολείο!

18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!! Μαθητική πορεία στις 12.00 στα Προπύλαια (στάση ΜΕΤΡΟ «Πανεπιστήμιο»)! Καλούμε τα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. Στις 18 Μάρτη θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους σε κάθε πόλη και χωριό! Θα είμαστε χιλιάδες!!! Η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά παντού!!! Μόλις ανακοινωθεί η ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου η απάντηση θα είναι μια: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Σχόλια (5)

 
Καταλήψεις του συντονιστικού
07 Μαρ 2019 12:47

Περιμένω τις ίδιες αντιδράσεις από τα κόμματα,τον Γαβρόγλου,την ΚΙΠΑΝ ,τον Πρωθυπουργό κλπ που είχαν για τις καταλήψεις για το σκοπιανό.Δεν επιθυμώ όμως αποβολές,επιθέσεις κουκουλοφόρων ,εισαγγελέα όπως έγινε με την ΔΠΕ Κιλκίς ή ΕΔΕ από τον Περιφερειακό στην ΠΕ Δυτ.Θεσσαλονίκης.Εδώ θα φανεί το πολιτικό ήθος και η αμεροληψία των πάντων.Όχι μόνο να αντιδρούν για τις καταλήψεις για εθνικό θέμα για ιδεοληπτικούς λόγους.

 
Μακης
07 Μαρ 2019 17:05

Αλλος ένας λόγος να στέλει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο όποιος έχει τα χρήματα. Ουτε απεργίες ουτε αποχές ουτε κλεισίματα, αλλά δουλειά και οργάνωση (όσο οργάνωση επιτρέπουν οι εκάστοτε διατάξεις των Υπουργείων).

Ποιός θα προστατεύσει τα δικαιωματα των μαθητών που *θέλουν* να κάνουν μάθημα; Με ποιό δικαιωμα αυτού που θέλουν να απέχουν απο τα μαθήματα αποκλείουν με το ζόρι τους υπόλοιπους; Οι καθηγητές θα πληρώνονται για να κάθονται όσο διαρκεί το "κλείσιμο των σχολείων"; Είναι νόμιμο να κλείνεις ένα δημόσιο κτίριο; Να παρακωλύεις τη λειτουργεία ενός σχολείου; Ρητορικά τα ερωτήματα, φυσικά...

 
Λευτέρης
07 Μαρ 2019 17:59

Άρχισαν το όργανα, και μάλιστα προεκλογικά !
Μόνη διέξοδος η προσφυγή σε εκλογές !

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΕΠΑΛ
08 Μαρ 2019 11:03

Με αυτά που θέλει να περάσει ο υπουργός στα σχολεία και ειδικά στα ΕΠΑΛ με τη δραματική μείωση των εισακτέων λογω των συγχωνεύσεων υποτίθεται,και λίγα κάνουν!Εχω παιδί που δίνει πανελλήνιες εξετάσεις σε 3 μήνες και δεν ξέρουμε ακόμα τις σχολές και τις θέσεις!Που θα φτάσει αυτή η προχειρότητα και ο πειραματισμός των εκπαιδευόμενων μάγων πια!Γίνονται μάστιγα πια οι συριζαίοι και φοβάμαι οτι και η εναλλακτική θα είναι το ίδιο άγαρμπη και χοντροκομμένη όπως στο παρελθόν!

 
ΓΟΝΙΟΣ
08 Μαρ 2019 14:38

Ελπίζω να αναθεωρήσουν πολλά απ'αυτά που θέλουν να περάσουν και κυρίως για τα ΕΠΑΛ γιατι ενώ τώρα υπάρχει τάση προς αυτά από καλά παιδιά εάν περάσει η μείωση των εισακτέων σε ΤΕΙ και ΑΕΙ τα σχολεια θα κλείσουν οριστικά πια...και δεν θα μπορούμε να κρατησουμε τα παιδιά μας ούτε τους καθηγητές...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ