ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Επιτροπή “Γαβρόγλου” για τα κριτήρια συνάφειας διδακτορικών και μεταπτυχιακών

Δημοσίευση: 07/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ειδική  Επιστημονική  Επιτροπής , συγκρότησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έργο της οποίας θα είναι:

Α. ο καθορισμός των κριτηρίων συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με τα αντικείμενα της Ε.Α.Ε. και της Σχολικής Ψυχολογίας,

Β. η διαπίστωση της συνάφειας των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (Μ.Π.Σ.) της ημεδαπής και της αλλοδαπής με τα ανωτέρω αντικείμενα και

Γ. η διαπίστωση της συνάφειας των διδακτορικών τίτλων σπουδών της ημεδαπής και της αλλοδαπής με τα ίδια αντικείμενα.

Η Επιτροπή έχει ως εξής:

α. Μπαμπάλης Θωμάς, καθηγητής ΕΚΠΑ,ως Πρόεδρος.

β. Αντωνίου Αλέξανδρος-Σταμάτιος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ, ως μέλος.

γ. Φιλιππάτου Διαμάντω, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.

δ Αργυρόπουλος Βασίλειος, Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  ως μέλος.

ε. Μιχαλόπουλος Ανδρέας,καθηγητής ΕΚΠΑ, εκπρόσωπος ΔΟΑΤΑΠ,  ως μέλος.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

α. Σοφός Αλιβίζος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου.

β. Αντωνοπούλου Αικατερίνη, επίκουρη καθηγήτρια Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

γ. Κουνενού Καλλιόπη, αν. καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ.

δ. Βαβουγυιός Διονύσιος, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ε. Κορδούτης Παναγιώτης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, εκπρόσωπος ΔΟΑΤΑΠ.

Σχόλια (6)

 
Sask / Εκπαίδευση στην ΕΣΣΔ
10 Μαρ 2019 19:40

@ΓΣ

Μακάρι θα έπρεπε να λες να είχαμε εκπαιδευτικό σύστημα οπως της ΕΣΣΔ!

 
ΓΣ
10 Μαρ 2019 12:14

Ούτε στην ΕΣΣΔ δεν πρέπει να γινονταν αυτά τα πράγματα. Για τη συνάφεια λεει των διδακτορικών, ολόκληρη "ειδική" επιτροπή του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ παρακαλώ. Βρείτε ΜΙΑ, ΜΙΑ πολιτισμένη χώρα όπου αυτά τα ζητήματα δεν τα λύνουν τα ΑΕΙ εσωτερικά, αλλά εμπλέκεται το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. "Πότε θα κάνει ξαστεριά..."

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
08 Μαρ 2019 23:30

Η Συνάφεια των μεταπτυχιακών δεν πρέπει να γίνει σε όλες τις θέσεις της διοίκησης;πώς ένας πρώην καθηγητής θεολόγος γίνεται προϊστάμενος με συνάφεια μεταπτυχιακού στη θεολογία;ή απλά στα προσόντα των εκάστοτε θέσεων όλα είναι αποδεκτά;Ας επιστρέψουν στη νομιμότητα κάποιες αδικίες..

 
Eυαγγελία
08 Μαρ 2019 21:38

Αναρωτιέται κανείς για το "αμαρτωλό καθεστώς" (για να μιλήσουμε με ορολογία υπουργού παιδείας) της ειδικής αγωγής. Πόσα χρήματα άραγε έχουν εισρεύσει τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον τομέα από ΕΣΠΑ κλπ. κλπ. ώστε πλέον όλα τα θέματα της εκπαίδευσης να περιστρέφονται γύρω από αυτή; Η συνάφεια άλλων μεταπτυχιακών και διδακτορικών δεν ενδιαφέρει το υπουργείο; Η άκρως αναγκαίες προσλήψεις στη γενική αγωγή έρχονται σε δεύτερη μοίρα; Η γενικότερη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης των Ελλήνων επίσης;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
08 Μαρ 2019 11:00

Ευκαιρία να δείτε λίγο και το θέμα της συνάφειας μεταπτυχιακών άσχετων με την εκπαίδευση. Είναι ντροπή να δεχόμαστε μεταπτυχιακά σε αντικείμενα ξένα προς την εκπαίδευση (ΤΕΙ Ξύλου & επίπλου ΚΤΛ.)
Πεδίον δόξης λαμπρό να ξεκαθαρίσει το τοπίο ...

 
Έλεος πια με την δημιουργία επιτροπών λίγο πριν τις εκλογές.
07 Μαρ 2019 22:32

Κάθε εβδομάδα και δημιουργία επιτροπής αμοιβόμενης ή μη.Αν ανατρέξουμε στο εσος οι επιτροπές που δημιούργησε ο Γαβρόγλου τους τελευταίους λίγους μήνες έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ των τελευταίων χρόνων.Γέμισε παντού επιτροπές παραμονές εκλογών με λήξη θητείας το 2021 και 2022.Συν οι επιλογές στελεχών που παρσμονές εκλογών δεν έχουν ξαναγίνει,συν ,συν.Τον παραδέχομαι τον Γαβρόγλου και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουν ότι θέλουν αγνοώντας την ΝΔ που έρχεται.Δεν την υπολογίζουν.Είναι ικανοί Κυριακή να χάσουν τις εκλογές και την Δευτέρα πριν παραδώσουν να διορίζουν και να κάνουν ότι θέλουν.Αυτό σημαίνει ότι δεν φοβούνται ,δεν υπολογίζουν και δεν σέβονται την ΝΔ.Και καλά κάνουν.Σέβεσαι τον υπαρκτό και τον αποφασισμένο και όχι μια ανύπαρκτη και άφωνη αντιπολίτευση εμποτισμένη με φοβικά σύνδρομα και με νοοτροπία παρένθεσης .Αν έλεγε αποφασιστικά η ΝΔ ότι δεν αναγνωρίζει ούτε επιτροπές ,ούτε επιλογές που γίνονται παραμονές εκλογών θα πάγωναν τα πάντα.Το κάθε κόμμα που σέβεται τον εαυτό του με αυτήν την άλαλη και ανύπαρκτη ΝΔ τα ίδια θα έκανε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.