Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΣΠΑΙΤΕ: Ομόφωνα δεκτή η πρόταση του ΠΑΔΑ από τα τρία προπτυχιακά τμήματα- Επιμένει το Παιδαγωγικό στην ίδρυση Σχολής στο ΠΑΔΑ

Δημοσίευση: 07/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ομόφωνα αποδεκτή έκαναν οι Συνελεύσεις των τριών προπτυχιακών  τμημάτων της ΑΠΑΙΤΕΙ την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής  (ΠΑΔΑ) για τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων.

Η Πρόταση του ΠΑΔΑ προβλέπει  συγχώνευση  των   τριών τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ  με τα αντίστοιχα τμήματα του .

Το  Παιδαγωγικό Τμήμα ζητά να δημιουργηθεί Παιδαγωγική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην οποία να ενταχθεί το τμήμα.

Ωστόσο το ΠΑΔΑ διαφωνεί με αυτή την πρόταση και εισηγείται τη δημιουργία τμήματος Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης και να ενταχθεί στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών,

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου η οριστικοποίηση του Σχεδίου συγχώνευσης του ΠΑΔΑ με την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Σχόλια (22)

 
Υπουργέ μας βάλε πλάτη...
08 Μαρ 2019 00:10

Δίνεται η ευκαιρία στο παιδαγωγικό τμήμα να ενταχθεί στο ΠΑΔΑ και να δίνει πτυχίο παιδαγωγικής κατεύθυνσης. Ας το δεχτεί αυτό .

 
aspetianos tutor
08 Μαρ 2019 00:27

Θα πρέπει επίσης να επισημανθούν τα ακόλουθα:
1. Το Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν δέχεται προπτυχιακούς σπουδαστές. Υποστηρίζει στον τομέα της παροχής διδακτικών/εκπαιδευτικών γνώσεων τα τρία τμήματα Τεχνολόγων Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ.
2 Το ΠαΔΑ "προσφέρει" στο Παιδαγωγικό Τμήμα/ΑΣΠΑΙΤΕ αυτοδύναμο Τμήμα "Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Επιμόρφωσης" που θα δέχεται εισακτέους, σε Σχολή του, που μετονομάζεται σε «Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών, Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης». [επίσημη ενημέρωση από ΔΕ ΑΣΠΑΙΤΕ] Το Παιδαγωγικό Τμήμα/ΑΣΠΑΙΤΕ απαιτεί Σχολή!!!
3. Η πρόταση του ΠαΔΑ την οποία και ενστερνίζονται τα τρία Τεχνολογικά Τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ αποτελεί την μόνη ρεαλιστική, βιώσιμη και ΔΙΚΑΙΗ πρόταση/λύση. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ!

 
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ ΑΣΠΑΙΤΕ
08 Μαρ 2019 01:01

Είναι εφικτή η δημιουργία ακαδημαϊκού Τμήματος με μόνο πέντε (5) μέλη ΔΕΠ;

Πολύ δε περισσότερο, αποτελεί πρόκληση η πρόταση του Γενικού/Παιδαγωγικού Τμήματος για ένταξή-του σε νέα Σχολή και όχι σε υφιστάμενη Σχολή όπως είναι η Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών .

Σε ποια ακαδημαϊκή αναγκαιότητα εδράζεται η παραπάνω πρόταση;

 
Φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
08 Μαρ 2019 07:23

Έστω αυτή την ύστατη ώρα ας γίνει το λογικό βήμα ένταξης της σχολής στο ΠΑΔΑ. Το ζητάνε οι φοιτητές από το 2017!!

 
Δημητρης Ριμπας
08 Μαρ 2019 09:23

@tutor
Ποιοι ειναι κυριε οι τεχνολογοι μηχανικοι; Αν ειστε καθηγητης της σχολης μας οπως αναφερετε , απαντηστε επωνυμα. Ντροπη να λεγονται τετοια πραγματα το 2019..

 
Φοιτητής
08 Μαρ 2019 09:53

Ας υποθεσουμε οτι υπαρχουν ακομα το τει Αθηνας και Πειραιας. Αλλοστε οι ιστοσελιδες τους υπαρχουν ακομα. Το καλυτερο ειναι να συγχωνευτουν το τει Αθηνας, το αει Πειραιας, η ασπαιτε και η ανωτατη σχολη καλων τεχνων. Γιατι να υπαρχει ιδρυμα με δυο τμηματα μονο; Ας μπει και αυτη. Αλλοστε υπαρχει σχολη καλλιτεχνικων σπουδων στο τει αθηνας. Η ασπαιτε να κλεισει. Και τα 3 τμηματα της υπαρχουν στο αει Πειραιας.

Μετα απο μερικα χρονια να κλεισει και η ανωτατη σχολη καλων τεχνων (οταν παρουν ολοι οι φοιτητες πτυχιο απο εκει). Τα δυο τμηματα της σχολης αυτης, να δημιουργηθουν στις εγκαταστασεις του τει Αθηνας. Το νεο πανεπιστημιο να ονομαστει πανεπιστημιο αττικης (δηλαδη χωρις το δυτικης). Να εχει για εδρα το Αιγαλεω. Να λειτουργουν οι εγκαταστασεις του πανεπιστημιου στο πρωην τει Αθηνας (τα περισσοτερα τμηματα) και στο πρωην αει Πειραιας (3 τμηματα μονο). Στις εγκαταστασεις του αει πειραιας να υπαρχουν τα τμηματα ηλεκτρολογων μηχανικων και μηχανικων ηλεκτρονικων υπολογιστων, μηχανολογων μηχανικων, οργανωσης και διοικησης επιχειρησεων και λογιστικης και χρηματοοικονομικης.

Επιπλεον το τμημα βιοιατρικων επιστημων να υπαρχει μονο το τμημα ιατρικων εργαστηριων, διοτι, στην κυριολεξια, βιοιατρικες επιστημες μονο αυτο το τμημα ειναι. Ειναι χαζομαρα να υπαρχουν και τα αλλα τμηματα μονο και μονο για να μην απολυθουν καθηγητες και απογοητευτουν φοιτητες. Απο τα αλλα παραιατρικα τμηματα ας προσληφθουν οι καθηγητες στο τμημα ιατρικων εργαστηριων οσοι διδασκουν κοινα μαθηματα. Και ας διοριστουν νεοι ωστε να συμπληρωσουν τον απαιτουμενο αριθμο μελων δεπ.

 
ΦΟΙΤΗΤΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Γιώργος)
08 Μαρ 2019 10:06

Αυτό που ζητάει το 99,9% των φοιτητών είναι η ένταξη της σχολής μας στο ΠΑΔΑ. Ήρθε η ώρα να να γίνει το μεγάλο βήμα και για εμάς!

 
Κτήρια
08 Μαρ 2019 13:27

Με αυτή την συγχώνευση θα γίνουν τα εξής. Στην Πανεπιστημιουπολη 2 θα μείνουν οι μηχανικοι, όπου θα είναι και η πολυτεχνικη σχολη. Η ΣΔΟ λογικά θα μεταφερθεί στην ΑΣΠΑΙΤΕ

 
teacher
08 Μαρ 2019 13:41

Είναι άξιο απορίας πως σε ένα τριτοβάθμιο Ίδρυμα όπως η ΑΣΠΑΙΤΕ, γίνεται συζήτηση ακόμα για την συνέργεια ΠΑΔΑ/ ΑΣΠΑΙΤΕ όταν:
1)Τα τρία προπτυχιακά τεχνολογικά τμήματα (κανονικά τμήματα με προπτυχιακούς φοιτητές) ομόφωνα κάνουν αποδεκτή την πρόταση του ΠΑΔΑ, που ουσιαστικά τους απορροφάει στα υφιστάμενα τμήματα του,
2)Το σύνολο των ενεργών φοιτητών του Ιδρύματος συμφωνεί στην πρόταση του ΠΑΔΑ,
3)Οι Διοικητικοί υπάλληλοι είναι υπερ της πρότασης του ΠΑΔΑ,
και μόνο ένα Τμήμα (εάν νοείται τμήμα χωρίς φοιτητές),το Παιδαγωγικό που πραγματικά υποστηρίζει την παροχή διδακτικών/εκπαιδευτικών/γενικών (Φυσική, Μαθηματικά) γνώσεων στα τρία πραγματικά τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ, και δεν είναι αμιγώς Παιδαγωγικό, δεδομένου ότι αποτελείται από μεγάλο αριθμό μελών ΔΕΠ με αντικείμενο την Φυσική, τα Μαθηματικά, την Πληροφορική, την Κοινωνιολογία, να δημιουργεί την εμπλοκή σε αυτήν την συνέργεια ζητώντας πέρα από αυτοδύναμο Τμήμα με φοιτητές (που περιλαμβάνεται στην πρόταση του ΠΑΔΑ) και την δημιουργία Σχολής και ένταξη σε αυτήν άλλων δυο Τμημάτων του ΠΑΔΑ, τα οποία όμως δεν συμφωνούν. Στην τελική ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει, αλλά σημασία έχει τι είναι εφικτό, ρεαλιστικό και τι αποδέχεται η πλειοψηφία, νομίζω έτσι λειτουργεί η σύγχρονη κοινωνία.
Θεωρώ ότι ο Υπουργός δεν γνώριζε την πραγματική κατάσταση, αλλά σαν ευφυής και δημοκρατικός άνθρωπος θα λάβει υπόψη όλους του προάγοντες (ακαδημαϊκούς και οικονομικούς) που αφορούν την πρόταση του ΠΑΔΑ για συνέργεια ΠΑΔΑ/ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά και την αποδοχή της από την πλειοψηφία του ανθρωπίνου δυναμικού που εργάζεται και σπουδάζει στην ΑΣΠΑΙΤΕ και θα δώσει μια οριστική λύση στην τριών ετών ομηρία που βασανίζει το συγκεκριμένο Ίδρυμα.

 
Φοιτήτρια
08 Μαρ 2019 13:42

Επιτέλους προτείνεται να γίνει κάτι καλό για αυτή τη σχολή. Το παιδαγωγικό τμήμα δεν είχε ποτέ προπτυχιακούς φοιτητές και τώρα τους δίνεται μεγάλη ευκαιρία. Ελπίζω να ενταχθεί τελικά η ασπαιτε χωρίς προβλήματα γιατί όλοι οι φοιτητές αυτό ζητούν.

 
Καθηγητής ΠαΔΑ
08 Μαρ 2019 15:58

@Δημητρης Ριμπας
Όντως αδόκιμος ο όρος τεχνολόγοι, αλλά δεν είναι εκεί η ουσία.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ενσωματώνεται στο ΠαΔΑ και η ΣΔΟΚΕ απορροφά το επίμαχο τμήμα. Ήδη έχουμε χαρτογραφήσει το προσωπικό της ΑΣΠΑΙΤΕ, χώρια που έχουμε πολυετείς ερευνητικές συνεργασίες σε προσωπικό επίπεδο. Η σχολή μηχανικών μετά την ενσωμάτωση της ΑΣΠΑΙΤΕ προχωρά στο αίτημά της για 5ετείς σπουδές (από προχθές ξεκίνησε το έργο της επιτροπή μέσα στη σχολή).

Όλοι οι απόφοιτοι της σχολής μηχανικών σε επόμενο βήμα θα αποκτούν παιδαγωγική επάρκεια και θα δύνανται να στελεχώνουν άμεσα την τεχνική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 
Απόφοιτος ασετεμ
08 Μαρ 2019 22:04

Την περίπτωση να παραμείνει ως έχει και να γίνει πανεπιστήμιο γιατί δεν την αναφέρετε;;;;
Πρέπει να συνεχιστεί το λάθος του 2002 που έγινε 5 έτη και παρέμεινε ΤΕΙ;και τότε οι φοιτητές το ίδιο ζητούσαν...ξεχάσατε που έγραφε ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελείται από τα αει, ΤΕΙ και την ασετεμ ΣΕΛΕΤΕ;

 
Δημητριος ριμπας
08 Μαρ 2019 23:50

@καθηγητης παδα

Με βρισκετε συμφωνο και το φωναζω σαν αποφοιτος της ασπαιτε και αποφοιτος μεταπτυχιακου του Παδα. Αυτο ειναι βασικο βημα και πρεπει να γινει . Για τους αποφοιτους προτιθεστε να βαλετε πλατη;

 
ΕΜΠ & ΠΑΔΑ
09 Μαρ 2019 10:42

Δηλ το ΠΑΔΑ θα βγάζει Μηχανικούς που διδάσκουν στα Τεχνικά Λύκεια και το ΕΜΠ Πολιτικούς Μηχανικούς με ουσιαστική υπογραφή;

 
Για πρώτη φορα
09 Μαρ 2019 14:51

Ένας φοιτητης πολυτεχνικής σχολής που κανει πενταετές ΠΠΣ γνωστό στην Ελλάδα και ως Δίπλωμα μπορεί να διαλέξει αν θέλει να πάρει κατεύθυνση μηχανικού με ουσιαστική υπογραφή ή εκπαιδευτικού μηχανικού ή ακομα να μπορεί να κανει και τα δυο με τις ανάλογες σπουδές. (Θα ήταν δυνατόν με 5+1 έτη σπουδών)
Συγχαρητήρια στο ΠαΔΑ που αντιλαμβάνεται την κατάσταση και αγκαλιάζει την ΑΣΠΑΙΤΕ σε αυτό το εγχείρημα.

 
100 χρόνια πίσω
09 Μαρ 2019 18:38

@ΕΜΠ & ΠΑΔΑ, είσαι σε πλήρη σύγχυση....ήδη στα τεχνικά λύκεια εργάζονται ως εκπαιδευτικοί πτυχιούχοι του ΕΜΠ αλλά και πτυχιούχοι των ΤΕΙ !

 
ΑΣΠΑΙΤΕ!!!!
10 Μαρ 2019 21:21

Τις αποφάσεις των τμημάτων τις γνωρίζετε για την ομοφωνία; λέω . τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί στα τμήματα; με τι όρους η συνέργεια ,αν είναι συνέργεια. να μας πείτε σε ποιο τμήμα και σε ποιο φοιτητικό σύλλογο από ότι ακούω υπάρχει ομοφωνία να κλείσει η ΑΣΠΑΙΤΕ.;

 
Σιδερης Κωνσταντίνος
10 Μαρ 2019 22:33

Με το καλό να πάμε στον φυσικό μας χώρο, δηλαδή, εις τα ίδια!

Κ. Μ. ΣΙΔΕΡΗΣ
ΕΔΙΠ στην ΑΣΠΑΙΤΕ

 
ΑΣΠΑΙΤΕ!!!!
11 Μαρ 2019 23:42

ποιος είναι ο φυσικός χώρος που θα πάμε;;; δεν το καταλαβαίνω ,ακατανόητο.
ο σύλλογος εκπαιδευτικών ομιλεί για χωροταξικό .όχι όπως όπως πάμε όπου πάμε. αυτό νομίζω υποστήριξαν και τα τμήματα ..Γιατί ακούγεται για ομοφωνία θα πρέπει να το δούμε από που έρχεται αυτή η πληροφορία. Υπάρχει σχολή υπάρχει παιδαγωγικό τμήμα υπάρχει ΑΣΠΑΙΤΕ

 
Φοιτητής ΑΣΠΑΙΤΕ.
12 Μαρ 2019 19:38

Συμφωνώ με το Παιδαγωγικό Τμήμα που  ζητά να δημιουργηθεί Παιδαγωγική Σχολή! Με τον ίδιο αριθμό εισακτέων που έχουμε σήμερα και στα τρία τμήματα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.!!!

 
@Φοιτητής Ασπαίτε
12 Μαρ 2019 20:26

Έχεις υπόψη σου τη διαφορά σχολής και τμήματος; Γιατί με τους καθηγητές του Παιδαγωγικού τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ (24) ούτε τμήμα δε φτιάχνεται καλά καλά.΅
Και χωρίς να ψάξουμε παραπέρα ποιοι από αυτούς έχουν ειδικότητες παιδαγωγικών μαθημάτων

 
@Φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
12 Μαρ 2019 21:43

Θέλετε λοιπόν μια σχολή (από το πουθενά) που θα εχει 320 εισακτέους!!! Με ποιο αντικείμενο; 1 έτος παιδαγωγικά μαθήματα;
Λυπάμαι που υπάρχουν σχολιαστές με τέτοιο σκεπτικό.
Κάνετε κακό με αυτά που γραφετε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ