Placeholder

ΒΟΥΛΗ

“Πρωταθλητής” στην “αποχή” ο υπ. Παιδείας από τις “εξετάσεις” στη Βουλή-Δεν απαντά στις ερωτήσεις Βουλευτών

Δηλώσεις “οργής¨των Τομεαρχών Παιδείας των κομμάτων στο esos
Δημοσίευση: 08/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Παράδειγμα προς αποφυγή” φαίνεται πως είναι στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, καθώς , σύμφωνα με δηλώσεις “οργής” -στο esos- των  Τομεαρχών Παιδείας των κομμάτων της αντιπολίτευσης , δεν απαντά, εδώ και πολλούς μήνες, στην πλειονότητα των ερωτήσεων  των Βουλευτών, παρά το γεγονός ότι οφείλει να απαντά μέσα σε είκoσι πέντε ημέρες από την κατάθεσή τoυς·.

Χαρακτηριστικά από από τις 4-11-16 μέχρι σήμερα από τις 148 ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές, αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων , επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσε η τομεάρχης παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Παιδείας απάντησε μόνο στις 63.

Ο τομεάρχης Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,Λ. Γρηγοράκης δηλώνει ότι Κ. Γαβρόγλου,   όχι μόνο  δεν απαντά στις επίκαιρες ερωτήσεις των Βουλευτών του Κόμματος του στη Βουλή αλλά ούτε καν στις απλές ερωτήσεις και αναφορές.

Από τον περασμένο Αύγουστο του 2018, αναπάντητες παραμένουν από το υπουργείο Παιδείας πάνω από 40 ερωτήσεις Βουλευτών του ΚΚΕ, σύμφωνα με τον τομεάρχη παιδείας Γ. Δελή

Σύμφωνα με τον τομεάρχη παιδείας του Ποταμιού Γ. Μαυρωτά σε ερωτήσεις που κατέθεσε το Ποτάμι, το 2017 απαντήθηκαν από τον Κ. Γαβρόγλου μόνο 14 ερωτήσεις σε σύνολο 34 (δηλαδή 20 αναπάντητες ερωτήσεις) ενώ το 2018 απαντήθηκαν πάλι 14 αλλά σε σύνολο 42 ερωτήσεων (δηλαδή 28 αναπάντητες ερωτήσεις).

Νίκη Κεραμέως Τομεάρχης παιδείας της ΝΔ

Η συστηματική απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από το Υπουργείο Παιδείας έχει δύο εκφάνσεις: αφ' ενός είναι αποκαλυπτική του τρόπου που αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση τη δημοκρατική της υποχρέωση να λογοδοτεί για τις πράξεις και τις παραλείψεις της απέναντι στο νομοθετικό Σώμα της Βουλής, που εκπροσωπεί τους πολίτες.

Αφ' ετέρου, παρεμποδίζει ουσιαστικά το έργο των Βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ζητούν πληροφορίες απαραίτητες για να γνωρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές και να μπορούν να ασκούν, ως οφείλουν, εποικοδομητική κριτική.

Δεν είναι πρώτη φορά που κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν τη μείζονα αυτή ολιγωρία.

Δυστυχώς, δεν βλέπουμε τον Υπουργό να ανταποκρίνεται στην αυτονόητη αυτή απαίτησή μας.    

 Λεωνίδας Γρηγοράκος, Τομεάρχης  Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ο θεσμός του κοινοβουλίου περιφρονείται συστηματικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους Υπουργούς της.  Μάλιστα, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο.

Έχει απαξιώσει πλήρως τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς δεν απαντά όχι μόνο στις επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή αλλά ούτε καν στις απλές ερωτήσεις και αναφορές των Βουλευτών.

Η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου πριν την ψήφιση των νομοσχεδίων, η κατάθεση τροπολογιών την τελευταία στιγμή και η απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας δεν αρμόζουν στο αξίωμα του Υπουργού Παιδείας και δείχνουν ασέβεια στους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Γιάννης Δελής , Τομεάρχης παιδείας του ΚΚΕ

 ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ  ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ……. ΗΧΗΡΗ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!

Από τον περασμένο Αύγουστο του 2018, αναπάντητες παραμένουν από το υπουργείο Παιδείας πάνω από 40 ερωτήσεις του ΚΚΕ προς αυτό.

Πρόκειται για την πλειοψηφία των ερωτήσεων στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι οποίες αποκαλύπτουν τα προβλήματα που οξύνονται σε όλο το εύρος της εκπαίδευσης λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης και της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.  Ζητήματα που διαψεύδουν την κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν κανονικότητας και νέας εποχής στην Παιδεία και διεκδικούν λύσεις προβάλλοντας τις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστικά, αναπάντητες εδώ και μήνες παραμένουν ερωτήσεις του ΚΚΕ για τις σοβαρότατες ανάγκες λειτουργίας των σχολείων στους δήμους Αχαρνών και Φυλής, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία πχ της Εύβοιας, της Χίου και της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα εκκρεμούν οι απαντήσεις του Υπουργείου στις ερωτήσεις του ΚΚΕ από τον περασμένο Οκτώβρη για την ελλιπέστατη φοιτητική στέγη στην Κέρκυρα, στη Ρόδο, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και παντού. Ακόμα δεν έχει απαντηθεί -από τον περασμένο Σεπτέμβρη- η ερώτηση του ΚΚΕ για τα εσπερινά σχολεία, το ίδιο για τα προβλήματα μετακινήσεων των μαθητών στα απομακρυσμένα σχολεία τους, το ίδιο για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που «πάει με τον αραμπά», το ίδιο και για την Προσχολική Αγωγή και τις ελλείψεις της σε υποδομές σε όλους τους δήμους, το ίδιο για τα Μουσικά-Καλλιτεχνικά Σχολεία, για τα Ειδικά Σχολεία και φυσικά  για τα μεγάλα προβλήματα των χιλιάδων συμβασιούχων της εκπαίδευσης, για τους οποίους η κυβέρνηση δεν αρνείται μόνο τη μονιμοποίησή τους, αλλά και τα ίσα εργασιακά δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.       

Η απαράδεκτη άρνηση της κυβέρνησης να απαντά στις ερωτήσεις του ΚΚΕ όπως οφείλει, προσβάλλει πρώτα-πρώτα όλους όσοι πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική και αγωνίζονται διεκδικώντας.
Και αυτή η κυβερνητική σιωπή είναι και ηχηρή και ένοχη.
                                 

Γιώργος Μαυρωτάς, Τομεάρχης Παιδείας “Το Ποτάμι”

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για κάποιους Υπουργούς της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που συνηθίζουν άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, να μην είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας και ο κ. Γαβρόγλου σε ερωτήσεις που κατέθεσε το Ποτάμι, το 2017 απάντησαν μόνο 14 ερωτήσεις σε σύνολο 34 (δηλαδή 20 αναπάντητες ερωτήσεις) ενώ το 2018 απαντήθηκαν πάλι 14 αλλά σε σύνολο 42 ερωτήσεων (δηλαδή 28 αναπάντητες ερωτήσεις).

Βέβαια δεν είναι μόνο ο σημαντικός αριθμός ερωτήσεων που παρέμειναν στα αζήτητα του Υπουργείου Παιδείας αλλά είναι και το ότι οι περισσότερες από αυτές ήταν «δύσκολες» ερωτήσεις για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα συγκαταλέγονται ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, τις μετατάξεις μελών ΔΕΠ αλλά και τη γραφειοκρατική λειτουργία των ΕΛΚΕ των ΑΕΙ.

Όταν λοιπόν ο κ. Γαβρόγλου επικαλείται τον διάλογο που συνεχώς αναζητάει (;), αλλά μάλλον όψιμα (άλλωστε ακόμα περιμένουμε να συζητηθούν οι προτάσεις μας για τις μετεγγραφές φοιτητών), ας φροντίσει να απαντάει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που δεν είναι διακοσμητικός αλλά ουσιαστικός.

Τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής

1. Oι Boυλευτές έχoυν τo δικαίωμα να απευθύνoυν γραπτές ερωτήσεις στoυς αρμόδιoυς Yπoυργoύς σχετικά με oπoιαδήπoτε δημόσια υπόθεση.

2. Oι γραπτές ερωτήσεις πρέπει να είναι σαφείς, σύντoμες και να απoβλέπoυν στην ενημέρωση ή πληρoφόρηση για τo αν κάπoιo περιστατικό αληθεύει ή για τo πoια μέτρα πρoτίθεται να λάβει η Kυβέρνηση για την αντιμετώπιση συγκεκριμένoυ θέματoς γενικoύ ή τoπικoύ ενδιαφέρoντoς.

3. Aμέσως μετά την κατάθεσή τoυς oι ερωτήσεις διαβιβάζoνται από τις υπηρεσίες της Boυλής στoν Yπoυργό στoν oπoίo απευθύνoνται.

4. Oι Yπoυργoί oφείλoυν να απαντoύν γραπτώς στις ερωτήσεις μέσα σε είκoσι πέντε ημέρες από την κατάθεσή τoυς· διαφoρετικά, oι απαντήσεις θεωρoύνται εκπρόθεσμες.

5. Οι ερωτήσεις απαντώνται από τους Υπουργούς και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Τμήματος διακοπής των εργασιών της Βουλής.

6. Oι απαντήσεις των Yπoυργών στις ερωτήσεις των Boυλευτών καταχωρίζoνται στα Πρακτικά της Boυλής.

Σχόλια (8)

 
Μάκης
08 Μαρ 2019 10:13

Μήπως του έβαζαν τις ερωτησεις την 1η ωρα; Εχει ήδη πει ότι την 1η ώρα δεν πρέπει να βάζουμε τεστ/ερωτήσεις κλπ γιατί ο κόσμος είναι κουρασμένος, νυστάζει...

 
Τι να απαντήσει??
08 Μαρ 2019 10:15

Είναι αδύνατον να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα που συμβαίνουν στην εκπαίδευση. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Τι δεν καταλαβαίνετε?

 
Pe19
08 Μαρ 2019 10:36

Σωστά τι να απαντήσει !!!!
Για το ξεχαρβάλωμα των ΑΕΙ ?
Για το ξεχαρβάλωμα κάθε δομής που υπήρχε (Σχολικοί Σύμβουλοι, ΠΕΚ, ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΚΕΣΥΠ κλπ) και αντικατάστασή τους με άσχετες ?
Για τακτοποίηση ημετέρων και εφαρμογή των νόμων κατά το δοκούν ?
Ο παρούσα ηγεσία του υπουργείου 1 πράγμα μπορεί να προσφέρει στην παιδεία : την παραίτησή της πριν κάνει περισσότερη ζημιά (κάθε ώρα που περνάει κάνει παραπάνω ζημιά)

 
Νίκος
08 Μαρ 2019 10:55

Συνεπώς αν είναι πιστός σε αυτά που λέει, ίσως θα έπρεπε να εφαρμόσει και για τον εαυτό του αυτά που επικαλείται για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΑΠ και να αντικατασταθεί.

 
Αινστάιν τον είπε ο κ.Τσίπρας
08 Μαρ 2019 12:13

Τον εκθείασε και τον βαθμολόγησε με άριστα.Συνεπώς αφού το λέει ο Πρωθυπουργός είναι δίκαιο.Εξ άλλου το Υπουργείο έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ ψήφισης και εφαρμογής νόμων που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικούς και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του.
Κάνει επιλογές στελεχών παραμονές εκλογών,έχει σπάσει όλα τα τα ρεκόρ σύστασης και διορισμού ανά εβδομάδα αμοιβόμενων ή με οδοιπορικά επιτροπών χωρίς πρόσκληση δημόσιου ενδιαφέροντος.Απλά τοποθετεί-διορίζει- ορίζει επιτροπές με όποιους θέλει.
Είναι επιπλέον ο θεωρητικός και ιδρυτής των σωμάτων των ρωμαλαίων φοιτητών που επιβάλουν τον νόμο και την τάξη στα ΑΕΙ με αποτέλεσμα η παραβατικότητα να είναι ανύπαρκτη .Στους τομείς αυτούς λοιπόν έχει δίκαιο ο Πρωθυπουργός.Είναι ο Αινστάιν αντισυνταγματικών νόμων και διορισμού ανά εβδομάδα επιτροπών .

 
Αινστάιν και στην κατάργηση των ΤΕΙ
08 Μαρ 2019 13:03

Στα ΤΕΙ Κοζάνης καταργεί τα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρυπαντικής Τεχνολογίας με εκατοντάδες φοιτούντες .Τα τμήματα ενσωματώνονται στο Πολυτεχνείο και οι ήδη φοιτούντες στα από το 1ο ως το 4ο έτος τμήματα θα αποφοιτήσουν ΧΩΡΙΣ επαγγελματικά δικαιώματα που τα είχαν όμως σαν ΤΕΙ όταν μπήκαν και καταργούνται κατά την διάρκεια των σπουδών τους.Κανένα στοιχειώδες μέλλον και καμιά ελπίδα από το κουρελόχαρτο άνευ αντικρύσματος πτυχίο που θα πάρουν.Αυτό έκανε ο Αιστάιν των ΤΕΙ,Γαβρόγλου.Αν θέλουν μπορούν να συνεχίσουν με κατατακτήριες στο Πολυτεχνείο για άλλα 4 χρόνια.Δηλ.8 χρόνια σπουδών σε όσους καταφέρουν με την ποσόστωση να περάσουν τις κατατακτήριες.Αν υπάρχει παγκόσμιο ιστορικό προηγούμενο να μας το πεί ο Αινστάιν- Γαβρόγλου ή καταστροφέας των ΤΕΙ.Μετά κατηγορούν την Δισμαντοπούλου.

 
ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
08 Μαρ 2019 13:59

ΜΑΚΡΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΤΟΠΟΣ !!!!!!!
ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ !

 
Ο πρωταθλητής κύριος Γαβρόγλου.
08 Μαρ 2019 20:03

Άνοιξε τα φτερά σου νικητή.
Εμπρός Γαβρόγλου Πρωταθλητή.
Καινούριες συγχωνεύσεις
φέρε νικητή.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ