Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ο πρόεδρος του ΕΑΠ για τα 6 μέτρα “Γαβρόγλου”

Για πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΑΠ και κατόπιν πρωτοβουλίας του ΥΠΠΕΘ η Διοικούσα Επιτροπή δεσμεύεται να εισηγηθεί την επίλυση του χρόνιου ζητήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων μας
Δημοσίευση: 08/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Καθηγητής Βασίλης Καρδάσης
 Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας ανοίγουν νέα σελίδα στο ακαδημαϊκό μέλλον του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Οι ακαδημαϊκές δράσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική και επιμορφωτική παρουσία του ΕΑΠ στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τεχνολογία του Ιδρύματος διασφαλίζεται η ποιότητα και το εύρος των σχετικών δράσεων.

Ο συνολικός προγραμματισμός δομών παιδαγωγικής επάρκειας και η δωρεάν παρακολούθηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της παιδαγωγικής επάρκειας από εν ενεργεία φοιτητές, συνιστούν επιβεβαίωση του υψηλού ακαδημαϊκού και κοινωνικού ρόλου του ΕΑΠ.

Οι Συνεργαζόμενοι Ερευνητές και Διδάσκοντες κατόπιν ειδικής προς τούτο Προκήρυξης με 3ετή διάρκεια θα πλαισιώσουν και θα ενισχύσουν το ακαδημαϊκό έργο εντός του Ιδρύματος. Άλλωστε οι επαυξημένες ακαδημαϊκές δραστηριότητες στο ΕΑΠ θα απαιτήσουν ειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό.  

Για πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΑΠ και κατόπιν πρωτοβουλίας του ΥΠΠΕΘ η Διοικούσα Επιτροπή δεσμεύεται να εισηγηθεί την επίλυση του χρόνιου ζητήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων μας.

Η δημιουργία του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου με ειδικά Ινστιτούτα και επιστημονικό προσωπικό θα αναβαθμίσει συνολικά το ερευνητικό έργο που παράγεται σήμερα στο ΕΑΠ.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν προϊόν της βούλησης του ΥΠΠΕΘ και των προτάσεων της Διοικούσας Επιτροπής στην κατεύθυνση ενίσχυσης του ρόλου του ΕΑΠ στον χώρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ανανέωση και αναβάθμιση του ακαδημαϊκού έργου του ΕΑΠ αποτελεί γνώμονα της ύπαρξής του, όπως συμβαίνει σε όλα τα ΑΕΙ. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, η αναβάθμιση των υφιστάμενων Προγραμμάτων Σπουδών με τη χρήση της πιο προωθημένης τεχνολογίας και νέες ακαδημαϊκές δράσεις οφείλουν να αποτελούν πρώτιστες προτεραιότητες της στρατηγικής του Ιδρύματος. Και είναι δεδομένο ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ δεν θα ολιγωρήσει μπροστά στις ακαδημαϊκές προκλήσεις που τίθενται. Καλούμαστε να εκπληρώσουμε με συνέπεια τις ευθύνες μας απέναντι στην Πολιτεία και τους χιλιάδες των φοιτητών του Ιδρύματος. Το ΕΑΠ δεν μπορεί να μείνει στο περιθώριο των ακαδημαϊκών εξελίξεων της χώρας.

Σχόλια (4)

 
ΣΕΠ-ΕΑΠ
08 Μαρ 2019 19:03

Θυμίζω ότι η συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας όπως ο ίδιος είχε δηλώσει ήταν δική του ιδέα και αν δε πραγματοποιηθεί θα παραιτηθεί. Η πρωταπριλιά είναι μακριά ακόμα.

 
Νίκος
09 Μαρ 2019 12:28

Αυτά ακριβώς θα έπρεπε να λέει πριν από καιρό ως Πρόεδρος του ΕΑΠ. Να σημειώσω ότι για τις προκηρύξεις το ΕΑΠ θα πρέπει να λάβει υπόψιν τους τις αρχές της ισότητας, όπως εφαρμόζονται σε όλα τις προκηρύξεις που γίνονται στα Πανεπιστήμια της χώρας δηλ. το προσωπικό που προσλαμβάνεται κρίνεται από το ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο και όχι άλλα αυθαίρετα στοχευμένα κριτήρια.

 
Μελος ΣΕΠ
09 Μαρ 2019 14:21

Κωμικοτραγικές δηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο ίδιος κύριος έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν δεν προχωρήσει η δική του ιδέα (συγχώνευση με το ΤΕΙ). Τώρα ξαφνικά ακούμε για τα επαγγελματικά δικαιώματα! Καλά, πόσα χρόνια είστε πρόεδρος του ΕΑΠ κ. Καρδάση; Τόσα χρόνια ποιές ήταν οι ενέργειές σας σε αυτό το ζήτημα που καίει και έκαιγε τους πτυχιούχους; Και ποιά ακριβώς ήταν τα απτά αποτελέσματα των ενεργειών σας; Εμείς ξέρουμε, αλλά θα ήταν χρήσιμο να τα ανακοινώσετε στον κόσμο - θα ήταν μια εξαιρετικά σύντομη ανακοίνωση εκτιμώ.

 
Άκης
09 Μαρ 2019 15:27

Όλα τα τμήματα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Το θέμα είναι ότι δεν διδάσκουν τα μαθήματα που θέλουν ή πρέπει οι ΕΛΠ και ΕΠΟ. Μετονομασία σε Φιλολογίας και Ελληνικό Πολιτισμό θα ήταν το δίκαιο.
όπως και στο απκυ οι απόφοιτοι του ΕΛΠ είναι φιλόλογοι στη Κύπρο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean