Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Καταργείται η δίκη του ΣτΕ για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων

Αυτό σημαίνει ότι δεν αναμένεται, πλέον, κάποια θετική ή αρνητική απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο
Δημοσίευση: 12/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καταργείται, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, η δίκη του Γ πενταμελούς τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας,   επί της αίτησης ακύρωσης του νόμου “Γαβρόγλου” για τους Διευθυντές σχολείων που κατατέθηκε από   υποψηφίους Διευθυντές, μετά από δύο αναβολές.

Αυτό σημαίνει ότι δεν αναμένεται, πλέον, κάποια θετική ή αρνητική απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο.

Η δίκη   καταργείται  , λόγω την νέας υπουργικής απόφασης “Γαβρόγλου” που αφαιρεί την ψηφοφορία στην από εδώ και πέρα  διαδικασία επιλογής Διευθυντών Σχολείων.

Η νέα υπουργική απόφαση  δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ενάμιση μήνα πριν τη συζήτηση στο ΣτΕ και συγκεκριμένα στις 5 Οκτώβρη 2018

Η υπόθεση συζητήθηκε στο ΣτΕ στις 29 Νοεμβρίου του 2018,   (σ.σ. μετά από δύο συνεχείς  αναβολές),

Η συζήτηση  διήρκεσε 20 λεπτά.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας δεν παραβρέθηκε στη συζήτηση   κανείς εκπρόσωπος, καθώς η νομική υπηρεσία κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο γραπτή δήλωση.

Ο Συνήγορος των εκπαιδευτικών που έκαναν την προσφυγή, εισηγήθηκε προς τους ανώτατους δικαστές να μην ακυρωθεί η δίκη , διότι υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, λόγω της νέας υπουργικής απόφασης που εξέδωσε το υπουργείο στις 5 Οκτωβρίου  2018  στην οποία δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ψηφοφορίες των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων.

Η πρόταση του Συνηγόρου ήταν να εκδικαστεί κανονικά η υπόθεση , διότι όπως υποστήριξε, ο υπουργός Παιδείας δεν είχε κανένα λόγο να εκδώσει αυτή την υπουργική απόφαση , σ αυτό το χρονικό σημείο, 40 ημέρες πριν την δίκη.

Σχόλια (5)

 
Πέτρος Λ.
13 Μαρ 2019 20:55

STAV επειδή εσύ έχεις ΜΟΝΟ ΤΠΕ Α και ΓΛΩΣΣΑ Β2 δεν σημαίνει τίποτα απολύτως και δεν είσαι αυτόματα κατάλληλος για δ/ντής.

 
STAV
13 Μαρ 2019 17:05

Το θέμα είναι οι υποψήφιοι Διευθυντές και υποδιευθυντές να έχουν χρήσιμα προσόντα που έχουν σχέση με τη θέση του Δ/ντή και Υποδ/ντή...Πρέπει όλοι κατά τη γνώμη μου να έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΠΕ Α Επιπέδου ή ισότιμο ECDL κτλ και βέβαια Β2 Ξένης Γλώσσας ( που τώρα είναι υποχρεωτικό μόνο για τους Συντονιστές) . Δεύτερα πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε επιστημονικά αντικείμενα που δεν έχουν σχέση με την Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης ή με την Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης - όπως στη Φιλολογία ή στη Φυσική π.χ.- πρέπει να μοριοδοτούνται ελάχιστα ( και λιγότερο από τις ξένες γλώσσες και τη γνώση υπολογιστών). Το να έχει κάποιος μεταπτυχιακό στο γνωστικό της Φιλολογίας ή στα Μαθηματικά - Φυσική και στη Διδακτική τους, δεν τον καθιστά αυτόματα και καλό και αποτελεσματικό Δ/ντή ή Υποδ/ντή...Τον καθιστούν έναν καλό επιστήμονα/ δάσκαλο . Ένας υποψήφιος Δ/ντής πρέπει να έχει υποχρεωτικά Ξένη Γλώσσα( Β2 ) και γνώση χειρισμού Η/Υ ή ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων ή στην Κοινωνιολογία του εκπαιδευτικού θεσμού.

 
Ερωτηματικό για το ΣτΕ
12 Μαρ 2019 19:38

Προσέφυγαν για τις επιλογές που ΕΓΙΝΑΝ και όχι για αυτές που ΘΑ γίνουν.Θίχτηκαν και προσέφυγαν για εκείνο τον νόμο των επιλογών.Θλίψη όμως για το πολιτικό σύστημα αποτελεί το γεγονός ότι ο Φίλης έκανε έναν ιδεοληπτικό νόμο παγκόσμιας πρωτοτυπίας και με αυτόν έκανε τις επιλογές.Όταν τις εκανε και εγινε το ιδεοληπτικά δικο του απλά δεν τον ξαναεφαρμόζει για τις επόμενες επιλογές.Αυτό θεωρείται κράτος δικαίου και όχι μαδουρεια νοοτροπία.

 
@ Γαβρόγλου
12 Μαρ 2019 16:30

Και ο κ. Γαβρόγλου δεν νιώθει την ανάγκη να πει τίποτα ...μα τίποτα απολύτως ??? νίκησε η δημοκρατία !!!!!!!!!!!!!!!

 
Ευνομη ταξη
12 Μαρ 2019 14:32

είμαστε κάθε λέξη και γραμμή του Συντάγματος

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ