“Επαναστατούν” και τα πανεπιστημιακά Μουσικά τμήματα κατά του νέου τρόπου εισαγωγής

Έκκληση προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου να αναστείλει την εφαρμογή του νέου νόμου για την εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστημιακά Μουσικά Τμήματα και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα θεσπίσουν πραγματικές ειδικές εισιτήριες εξετάσεις, αξιοκρατικές και επικεντρωμένες στην ουσία της αναγκαιότητάς τους, απευθύνει το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (τΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , με υπόμνημα και υπογραμμίζει τα εξής:
Δεν προάγει τις Μουσικές Σπουδές, την αξιοκρατία και την αριστεία: Το σύστημα το οποίο νομοθετήθηκε διαφέρει ριζικά από τις προτάσεις μας, και κατά τη γνώμη μας δεν προάγει τις Μουσικές Σπουδές, την αξιοκρατία και την αριστεία, καθιστώντας τις ειδικές εισιτήριες εξετάσεις μακράν κατώτερες των περιστάσεων.
Σπασμωδικές ενέργειες: Θεωρούμε ότι η εφαρμογή μίας τόσο σημαντικής αλλαγής χρειάζεται χρόνο και όχι σπασμωδικές ενέργειες.
Ανακοινώνεται σε υποψήφιους ένα διαφορετικό σύστημα εξέτασης, λίγους μήνες πριν τις εξετάσεις: Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται σε υποψήφιους ένα διαφορετικό σύστημα εξέτασης, λίγους μήνες πριν τις εξετάσεις και μάλιστα χωρίς να έχει ακόμη ανακοινωθεί η ύλη ανά εξεταζόμενο μάθημα.
Πειραματόζωα οι υποψήφιοι: Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα άδικη η αντιμετώπιση των υποψηφίων της φετινής χρονιάς που θα νιώσουν σαν πειραματόζωα,καθώς είναι χωρίς προηγούμενο, το να αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής σε σχολές πανεπιστημίων τρεις μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Να μην εφαρμοστεί το νέο σύστημα: Καλούμε το ΥΠΕΠΘ να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα θεσπίσουν πραγματικές ειδικές εισιτήριες εξετάσεις, αξιοκρατικές και επικεντρωμένες στην ουσία της αναγκαιότητάς τους, θέτοντας τα κατάλληλα ορθολογικά κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων για ένταξη στα Μουσικά Τμήματα».
Να επανεξεταστούν οι προτάσεις μας: Ελπίζουμε κατ’ αρχήν το Υπουργείο να μην προβεί στην εφαρμογή αυτού του συστήματος εισαγωγής φέτος (Ιούνιο του 2019), αφού έχουμε προχωρήσει τόσο στο σχολικό και ακαδημαϊκό έτος, καθώς και να επανεξετάσει τις προτάσεις μας, ώστε να αποκατασταθούν οι ασάφειες, οι αδικίες και οι ανακολουθίες του συστήματος εισαγωγής που προτίθεται να εφαρμόσει.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- H αγορά εργασίας και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά – Πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή...
- Σκέψεις και εικόνες για την πραγματοποιούμενη ενεργειακή αναβάθμιση του 5ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων
- Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1o Συνέδριο του ΕΚΠΑ για την Κλιματική Κρίση
- Οι δράσεις του Παν. Πατρών
- Διεθνής Διαγωνισμός για το eSchools / Ψηφιακές Υπηρεσίες για τα σχολεία
- Αιτήσεις για αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας με 31 ειδικότητες αιχμής
- Εγγραφές-Μετεγγραφές Μαθητών ΓΕΛ, ΕΠΑΛ: Από σήμερα οι αιτήσεις μέχρι και 7 Ιουλίου
- Παράταση περιόδου επιμόρφωσης για την ειδική και ενταξιακή εκπαίδευση
- Στα μέσα Ιουλίου οι εγκύκλιοι για τους 8.586 νέους διορισμούς εκπαιδευτικών
- Το πόθεν έσχες της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας
Σχόλια (4)
Απαράδεκτο 3 μήνες πριν τις πανελλαδικές να αναστατώνουν με τέτοιο τρόπο τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Κανένας σεβασμός πλέον ! Προς τί τέτοια βιασύνη;
Προφανώς είδαν ότι στην προδήλωση δεν πάτησε άνθρωπος και προσπαθούν να το μαζέψουν.
Όποιος φεύγει από το μαντρί (των πανελληνίων), τον τρώει ο λύκος...
Πάμε ξανα. Τα ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ σε όλη γη Γη (εξαιρείται ίσως Β. Κορέα, δε γνωρίζω) καθορίζουν το σε τι θέλουν να εξεταζονται οι υποψήφιοι, τους όρους εισαγωγής, κλπ. Το κράτος ή κάθεται στην άκρη (π.χ. ΗΠΑ) ή καθορίζει κάποιες παραμέτρους, π.χ. αδιάβλητο των εξετάσεων και τέρμα. Εδώ έχουμε το παράδοξο η ΚΑΘΕ λεπτομέρεια να ρυθμίζεται (συχνά με άγνοια εκ μέρους αυτών που τη ρυθμίζουν) και ο ΚΑΘΕ υπουργός να κάνει ότι νομίζει. Είναι τραγωδία - λυπάμαι τα παιδιά. Οσοι έχουν οικονομική άνεση τα στέλνουν έξω κατευθείαν και γλιτώνουν αυτη την παρωδία και όλες τις αγωνίες/αδικίες/παράλογα που συνεπάγεται. Οι υπόλοιποι, καλή τους τύχη.
α, καλά! ποια αξιοκρατία και ποια αριστεία... αυτά είναι ρετσινιά!