Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρύτανης ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας: Ο ίδιος ο υπουργός παρουσίασε τη λύση του “ΕΑΠ”

Εισήγηση για μετατροπή του ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο όπως στην Κρήτη
Δημοσίευση: 12/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου στο Σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου αναφέρει ότι:

Α. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής τον Ιανουάριο του 2019 (σ.σ.συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Τριανταφύλλου)  παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου η “λύση του ΕΑΠ”.

Β. Η Επιτροπή δεν συνεδρίασε ξανά και ουδέποτε συνέταξε τελικό πόρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας στην Συνέντευξη Τύπου της προηγούμενης εβδομάδας δήλωσε ότι υπάρχει πόρισμα της Επιτροπής βάσει του οποίου θα συνταχθεί το Σχέδιο Νόμου συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Παν. Πατρών,

και ότι

ο ίδιος δεν έκανε πρόταση συγχώνευσης του ΤΕΙ με το ΕΑΠ, αλλά ούτε και πήρε θέση.

Το Σχέδιο Ψηφίσματος που τελικά στη Σύγκλητο δεν τέθηκε σε ψηφοφορία οι Συγκλητικοί αποφάσισαν να αναμένουν  το Σχέδιο Νόμου από τον υπουργό Παιδείας και στη συνέχεια να υπάρξει τοποθέτηση,προτείνονται τα εξής:

1. Δημιουργία Σχολής Τεχνολογίας , σύμφων α με την πρόταση που κατέθσαν τα μέλη της Επιτροπής με τμήματα:

-Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
-Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων
-Μηχανολογικών και Βιομηχανικών Συστημάτων
-Συντήρησης και Αποκατάστασης Δομημένου Περιβάλλοντος.

2. Την ένταξη των μελών ΔΕΠ στα αντίστοιχα τμήματα (κατ αναλογία των άλλων τμημάτων  του ΤΕΙ  Δυτ. Ελλάδας). Σε όσα μέλη ΔΕΠ δεν επιθυμούν να ενταχθούν στα νέα αυτά τμήματα να τους δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν μετά από αίτηση τους σε άλλα τμήματα του νέου Ιδρύματος.

3. Την ένταξη των φοιτητών στα αντίστοιχα τμήματα με δικαίωμα την απόκτηση του νέου πτυχίου , σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών.

4. Την διατήρηση των ΠΜΣ   και την ένταξη των εργαστηρίων  στα αντίστοιχα τμήματα του νέου Ιδρύματος.

Εναλλακτική πρόταση: να γίνει Πανεπιστήμιο

Σε περίπτωση που δεν προκριθεί αυτή η λύση ζητείται να προωθηθεί η λύση πανεπιστημιοποίησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κατ αναλογία του ΤΕΙ Κρήτης.

Σχόλια (9)

 
Μέλος ΔΕΠ
12 Μαρ 2019 20:43

Επειδή θα πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια, ο κ. Πρύτανης επανειλημμένως είχε δηλώσει (και ανοικτά) την επιθυμία του για δημιουργία συνέργειας με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (είναι γνωστές και οι συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ). Άρα το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη του ναυαγίου και της αναίτιας ταλαιπωρίας όλων εμάς που παρακολουθούμε το μέλλον μας να καθορίζεται από ερασιτεχνισμούς θα το δείξει η ιστορία.
Όσο αφορά το ψήφισμα, η ενέργεια και η σύνταξη του κειμένου ανήκει αποκλειστικά στον κ. Πρύτανη και φυσικά η αποδοχή του τελευταία στιγμή χωρίς ίχνος προετοιμασίας και δουλειάς πάνω στην ουσία του κειμένου δεν μπορεί στο ελάχιστο να γίνεται αποδεκτό .

 
Καθηγητής ΤΕΙ
12 Μαρ 2019 22:45

Να σημειωθεί παρακαλώ ΟΤΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ. ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ. Του Πρύτανη δηλαδή. Τα Τμήματα όλα εκτός από το πρώτο δεν έχουν την παραμικρή ακαδημαϊκή λογική. Είναι όλα, το πολύ Τομείς (έως και εργαστήρια) κανονικών πανεπιστημιακών τμημάτων και αποτελούν μία κάποια αρχική ιδέα για Τμήματα ΠΕΚ και τίποτε άλλο. Όσο για την "λύση πανεπιστημιοποίησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας" δεν θα ασχοληθώ καν. Συγκρίνουμε το ΤΕΙ Κρήτης με την καλύτερη και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με την χειρότερη εξωτερική αξιολόγηση (μεταξύ 3ων χειρότερων).

 
Μέλος ΔΕΠ
12 Μαρ 2019 23:33

Αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή σήμερα για ψήφιση από την σύγκλητο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Είναι απλώς μια άποψη του πρύτανη. Κανένα μέλος της σύγκλητος δεν υποστήριξη την ανεξάρτητη μετατροπή του ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο

 
Καθηγητής ΣΔΟ ΤΕΙ ΔΕ
13 Μαρ 2019 00:05

<<Σε περίπτωση που δεν προκριθεί αυτή η λύση ζητείται να προωθηθεί η λύση πανεπιστημιοποίησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κατ αναλογία του ΤΕΙ Κρήτης.>>
δηλαδή οι 50 ΔΕΠ της ΣΤΕ να καθορίσουν τι θα γίνει με τα 135ΔΕΠ του ΤΕΙ επειδή δεν συμφωνούν. Αίσχος!

 
NIKOLAOS
13 Μαρ 2019 02:55

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΕΦ ΤΟΥ ΤΕΙ Η ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σχολή Νέων Τεχνολογιών-Ψηφιακής Οικονομίας & Εκπαιδευτικών Πολυμέσων με 4,5 έτη σπουδών με τμήματα:

α. Μηχανικών Διαδικτυακής και Ψηφιακής Εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως εκπαίδευση)

β. Μηχανικών Ανάπτυξης & Σχεδίασης Πολυμεσικού Εκπαιδευτικού Υλικού.

γ. Μηχανικών Γενικής Τεχνολογίας και Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

δ. Μηχανικών Τηλεματικής και Διοίκησης.

ε. Μηχανικών Ψηφιακής Οικονομίας και Διαδικτυακού Μάρκετινγκ

 
Αντιδραστικός
13 Μαρ 2019 09:11

Το σχέδιο αυτό απηχεί προσωπικές απόψεις. Δεν ζητήθηκε η γνώμη των Γ.Σ. των τμημάτων και για αυτό δεν ήταν δυνατόν να τεθεί σε ψηφοφορία. Η γνώμη των όλων μελών ΔΕΠ μέσω των αρμοδίων οργάνων και μόνο θα ακουστεί στη Σύγκλητο.
Όσο για τα υπόλοιπα, μετά από 5 μήνες θυμήθηκαν τη Σύγκλητο; Τα μέλη της επιτροπής συμμετείχαν σε αυτή λόγω ιδιότητας (Καθηγητές του ΤΕΙ) ή για άλλο λόγο, για να ξέρουμε δηλαδή. Εάν συμμετείχαν λόγω ιδιότητας, προς τι η άρνηση ενημέρωσης τόσο καιρό; 'Οχι κύριοι, είσαστε μόνοι σας γιατί εσείς το επιλέξατε.

 
Κωνσταντίνος Μ.
13 Μαρ 2019 09:14

►ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Δυτικής Ελλάδας.

 
Μέλος ΔΕΠ
13 Μαρ 2019 10:30

Αυτές είναι προσωπικές απόψεις του πρύτανη. Κανένα μέλος της συγκλητου δεν υποστήριξε την ανεξάρτητη μετατροπή του ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο. Ο πρύτανης πρέπει να σταματήσει να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις σαν να είναι συλλογικές αποφάσεις.

 
Άκης
13 Μαρ 2019 12:59

Όχι άλλες σχολές "μηχανικών" χωρίς δικαίωμα εγγραφής στο ΤΕΕ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ