Placeholder

ΙΕΚ

Διευθυντές ΙΕΚ: Να μας απαντήσει ο «αδιάφορος» υπουργός Παιδείας

Δημοσίευση: 13/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά την εξαγγελία του κ. Γαβρόγλου, Υπουργού Παιδείας, περί ιδρύσεως διετούς σχολής Αμπελουργίας και Οινοποιίας στο Αμύνταιο με παράλληλη δήλωση του, ότι «Όσο θα προχωρά η υλοποίηση αυτού του μέτρου δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης και τα διάφορα ΙΕΚ που λειτουργούν στη χώρα»,

Παρακαλούμε να μας απαντήσει ο καθ΄ύλην αρμόδιος αλλά «αδιάφορος» Υπουργός Παιδείας τι έχει κάνει τα χρόνια της θητείας του, για τα «διάφορα δημόσια ΙΕΚ» τα οποία λειτουργούν από το 1992, έχουν αποφοιτήσει απ΄αυτά εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά του λαού, ενώ σήμερα φοιτούν περίπου 40.000, των οποίων ούτε καν το μειωμένο εισιτήριο (ΠΑΣΟ) δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει.

«Διάφορα ΙΕΚ» στα οποία διδάσκουν νέοι εμπειροτέχνες και επιστήμονες, υψηλοτάτων προσόντων!!! Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί με την  απαξίωση – κατάρρευση των Δημοσίων ΙΕΚ;

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Ο  Γ. Γραμματέας

Γιώργος Διαμαντόπουλος                                     Αναστάσιος Κακούρος

Σχόλια (12)

 
ΒΓ
13 Μαρ 2019 12:42

Το έχω ξαναγράψει, δεν συνάδει με το θεσμικό ρόλο του Υπουργού να έχει διαμάχες με εκπαιδευτικούς φορείς και πολύ περισσότερο να απαξιώνει τους δικούς του ανθρώπους και τις δομές του Υπουργείου του. Το έχει κάνει παλαιότερα με τους Σχολικούς Συμβούλους, με κάποια ΑΕΙ και τώρα, με τα ΙΕΚ.
Προσοχή υπουργέ, αυτή η τακτική θα γυρίσει μπούμεραγκ στις εκλογές στις οποίες ψάχνετε σταυρό - δεύτερη φορά στο επικρατείας είναι δύσκολο.

 
πάκης
13 Μαρ 2019 13:36

Μεγάλο μπράβο στους διευθυντές !

 
Διπλωματούχος ΙΕΚ
13 Μαρ 2019 14:04

Αδικία μεγάλη, καταργούνται τα διπλώματά μας, τί θα απογίνουμε; Με τόσα χρόνια σπουδές (κοντά 4 έτη με μαθήματα, μαθητεία, πρακτική, πιστοποίηση), επιπέδου 5 (όπως και οι ανώτερες σπουδές, ισότιμοι!) και όλα στα σκουπίδια!

Πρέπει να μάς δοθεί και εμάς η ευκαιρία, όπως και σε άλλους, να αναβαθμίσουμε το πτυχίο μας σε ΑΕΙ και να έχουμε δικαίωμα και εμείς στις κατατακτήριες και στα μεταπτυχιακά (όπως και οι πτυχιούχοι ανώτερων σπουδών, που είμαστε ισότιμοι)! Δεν είμαστε τα αποπαίδια ενός κατώτερου θεού! Ίσες και ίδιες ευκαιρίες προς όλους!

 
Πτυχιούχος 2 ΙΕΚ
13 Μαρ 2019 16:42

Δεν μπορώ να συμφωνήσω πιο πολύ....μια γέφυρα βρε στην ανώτερη εκπαίδευση ....ΕΛΕΟΣ

 
Μουρικης
13 Μαρ 2019 17:28

@Διπλωματούχος ΙΕΚ
τα 4 ΕΞΑΜΗΝΑ είναι 2 ΕΤΗ
Το επίπεδο 5 είναι ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΕΝΤΕ κι ΟΧΙ 6 (ΕΞΙ) !!!
Δείτε την αντιστοιχία των επιπέδων αν έχετε μπερδευτεί
https://www.esos.gr/arthra/47414/ta-8-epipeda-toy-ethnikoy-plaisioy-pros...

ΕΠΙΠΕΔΟ 5: Απολυτήριο Τεχνικού-Επαγγελματικού Λυκείου με τάξη μαθητείας, Πτυχίο ΙΕΚ, Πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

(Με τη λογική σας λοιπόν και οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ με μαθητεία 1 έτους πρέπει να πηγαίνουν για MASTER κατευθείαν...)

 
Aris Dewey
13 Μαρ 2019 18:09

Στα ΔΙΕΚ υπάρχει σωστό πνεύμα κατάρτισης & εκπαίδευσης, αρκετά συντονισμένο με την αγορά εργασίας και θα είναι λάθος και κρίμα να πάει όλη αυτή η δομή στα σκουπίδια..

 
ΠΑΠΑΣ
13 Μαρ 2019 18:23

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ.......ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ .........Ι.Ε.Κ.......ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.......ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ......ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ .....ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ......ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ......ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ Τ.Ε.Ι. ......ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΡΙΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..........!!! ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ .....Ι.Ε.Κ. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .........ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ..............ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ.......!!!

 
joanna S.
15 Μαρ 2019 14:03

Ο Υπουργός Παιδείας του "πρώτη φορά αριστερά!!!!!" που, ΜΟΝΟΝ επί υπουργίας του οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ δεν έλαβαν ΠΑΣΟ!!! Δεν αναφέρομαι στην έλλειψη γραφικής ύλης, ειδών καθαρισμού και υλικών εκπαίδευσης, σε όλα τα Δ.ΙΕΚ. Άραγε τα κονδύλια, που αφορούν την κατάρτιση, που διοχετεύονται;

 
Joanna Ζ.
15 Μαρ 2019 14:19

Μήπως, ο Υπουργός και οι συν αυτώ, πριν προβούν σε εξαγγελίες να κάνουν έρευνα για το πόσο έχει ανέβει το επίπεδο των καταρτιζομένων στα "διάφορα" ΙΕΚ; Μήπως, πρέπει να πληροφορηθούν, πόσοι εκπαιδευτές "βγάζουν" μεροκάματο (έστω μικρό) στα ¨διάφορα¨ΙΕΚ; Μήπως, να πληροφορηθεί, ότι απόφοιτοι των ΤΕΙ και ΑΕΙ, καταρτίζονται πλέον στα Δημόσια "διάφορα" ΙΕΚ προκειμένου να βρουν εργασία, αφού τα πτυχία τους δεν τους το εξασφαλίζουν;;;

 
Periklis
15 Μαρ 2019 15:05

Δυστυχώς ένας Υπουργός που ακόμη δεν έχει μάθει ούτες τις δομές του Υπουργείου του. Κρίμα.

 
Gio
18 Μαρ 2019 09:35

Κύριε Υπουργέ,
Ιδρύονται διετείς δομές (πανεπιστημιακές) για να αντικαταστήσουν υπάρχουσες διετείς δομές (ΙΕΚ) που λειτουργούν στη χώρα από το 1992; Να φανταστώ ότι έχετε στα χέρια σας εμπεριστατωμένες μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα ΙΕΚ απέτυχαν να εκπληρώσουν τους στόχους τους;
Όταν λέτε "...τα διάφορα ΙΕΚ" εννοείτε και Δημόσια και Ιδιωτικά;

 
πιο συντεχνίτες πεθαίνουν
12 Απρ 2019 11:19

Να μας απαντήσει η "αδιάφορη" Κα Κεραμέως που σε όλα διαφωνεί με τον Γαβρογλου εκτός των ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ . Δεν ξέρω πραγματικά αν τα γνωρίζει κιόλας..έκανε μία ασχετη ερώτηση η οποία δεν αφορούσε την αναβάθμιση πτυχίων και πρόσβαση στην αγορά εργασίας, μιάς και τα ψευδοεπιπεδα 5 ειναι λυκείου εν τοις πράγμασι.
Το esos γιατι δεν την ρωτάει επίσημα για τα ΙΕΚ?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ