ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Αρραβώνας” ΕΑΠ-ΑΣΠΑΙΤΕ

Ερωτηματικά με την “προίκα” της ΑΣΠΑΙΤΕ
Δημοσίευση: 13/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Δακτυλίδια” άλλαξε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με την ΑΣΠΑΙΤΕ , ως προς το Παιδαγωγικό τμήμα. Απομένει η “σφραγίδα” απότον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος είναι απόλυτα ενημερωμένος για τη συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δύο Ιδρυμάτων κ.κ. Καρδάση και Σαριδάκη.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos η ΑΣΠΑΙΤΕ “διχοτομείται” και:

Α. Συγχωνεύονται τα τρία τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ  με τα αντίστοιχα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Β. Το Παιδαγωγικό τμήμα συγχωνεύεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι στο αρχικό σχέδιο της συγχώνευσης του παν. Δυτικής Αττικής με την ΑΣΠΑΙΤΕ το  Παιδαγωγικό Τμήμα ζητούσε να δημιουργηθεί Παιδαγωγική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην οποία να ενταχθεί το τμήμα.

Ωστόσο το ΠΑΔΑ διαφώνησε  με αυτή την πρόταση και εισηγήθηκε  τη δημιουργία τμήματος Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης και να ενταχθεί στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών.

Η “προίκα” της ΑΣΠΑΙΤΕ

Ερωτηματικά υπάρχουν , μετά από αυτή την εξέλιξη” ως προς το ποιο από τα δύο Ιδρύματα, ΠΑΔΑ ή ΕΑΠ θα “καρπωθεί” την “προίκα” της ΑΣΠΑΙΤΕ. Πρόκειται για την μεγάλη  έκταση και τις κτηριακές εγκαταστάσεις, στο Μαρούσι , δίπλα στο υπουργείο παιδείας.

Αρχικά είχε συμφωνηθεί να δοθεί το οικόπεδο στο ΠΑΔΑ.

Ωστόσο ,μετά από τις νέες εξελίξεις , ενδεχομένως να δικδικήσει μέρος η ολόκληρη την “προίκα”και το ΕΑΠ>

Σχόλια (17)

 
ΑΜ Μέλος ΣΕΠ ΕΑΠ
14 Μαρ 2019 21:24

Είναι γνωστή η τεχνογνωσία του ΕΑΠ και των μελών του στην εξ' Αποστάσεως Εκπαίδευση. Αν τώρα φανταστώ και την συνεργασία μέ ένα ένα Τμήμα που έχει το δικό του δίκτυο σε ένα τόσο σημαντικό πεδίο όπως είναι η παιδαγωγική επιστήμη αλλά και η παιδαγωγική επάρκεια, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ θετικά.

 
Νίκος
14 Μαρ 2019 13:34

Το ΕΑΠ έχει ανακοινώσει ότι θα είχε ενότητα για παιδαγωγική επαρκεί για τους φοιτητές και αποφοίτους γιατί δεν το έκανε τόσα χρόνια;

 
Ένας παλιός
14 Μαρ 2019 12:13

Σίγουρα θα δώσει ώθηση στην ακαδημαϊκή λειτουργία του ΕΑΠ και όχι μόνο. Δημιουργεί νέες συνθήκες πανελλαδικά ..

 
ΜΓ
14 Μαρ 2019 10:08

Εξαιρετική λύση η διχοτόμηση της ΑΣΠΑΙΤΕ και η συγχώνευση των Τεχνολογικών τμημάτων με το ΠΑΔΑ και του Παιδαγωγικού με το ΕΑΠ.
Από τη μία τα τμήματα των μηχανικών ΑΣΠΑΙΤΕ και ΠΑΔΑ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα ισχυροποιηθούν και από την άλλη το Παιδαγωγικό Τμήμα θα μπορέσει να συνεχίσει, να εκσυγχρονίσει, και να επεκτείνει το έργο του -αυτό της παροχής παιδαγωγικής κατάρτισης/επάρκειας/επιμόρφωσης- στο ευέλικτο σχήμα του ΕΑΠ.
@Νικος: Δεν εξαφανίζεται η ΑΣΠΑΙΤΕ με αυτό το σχέδιο... τουναντίον, υπό τις παρούσες συνθήκες, αυτός φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος ιστορικής συνέχειάς της.

 
Εγκαταστάσεις και Πτυχία
14 Μαρ 2019 09:30

Φυσικά το ΕΑΠ χρειάζεται κτήρια στην Αθήνα για τα μαθήματα και τα εργαστήριά του. Είναι εύλογο να υπάρχουν ιδιόκτητες μόνιμες εγκαταστάσεις, προκειμένου να αναπτυχθεί αποτελεσματικά. Το ΕΑΠ όμως αν θέλει να εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου πρέπει να αποκαταστήσει πλήρως τα πτυχία που δίνει, δηλαδή από εδώ και πέρα να δώσει έμφαση στα προπτυχιακά του και να δίνει ισότιμα -τουλάχιστον- επαγγελματικά δικαιώματα.

 
Νικος
14 Μαρ 2019 08:47

Πολύ μου αρεσε αυτό ότι ο υπουργός είναι ενημερωμένος από τους προέδρους, αυτός δεν έχει διορίσει τους προέδρους,
Κατά τα άλλα η Ασπαιτε εξαφανίζεται, κάποιοι καθηγητές πάνε στο παδα και κάποιοι στο ΕΑΠ, αυτό είναι με απλά λόγια το σχέδιο

 
NIKOLAOS
14 Μαρ 2019 02:33

Η σημερινή ΑΣΠΑΙΤΕ και πρώην ιστορική ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ θα πρέπει αν τελικά ενσωματωθεί με κάποιο άλλο Πανεπιστήμιο ή το ΠΑΔΑ να ενσωματωθεί με 02 Σχολές : 1. ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ με τα 04 πενταετή τμήματα που διαθέτει και λειτουργία στο Μαρούσι 2. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ με τρία τμήματα : Ένα Ετήσιο μεταπτυχιακό τμήμα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ένα δεύτερο τετραετές τμήμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ και ένα τρίτο τμήμα τετραετές ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Επίσης η ίδια η ΑΣΠΑΙΤΕ μπορεί να μετεξελιχθεί σε ΑΘΗΝΑΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ που θα περιλαμβάνει τις παραπάνω Σχολές μέσα στις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι. Είναι άδικο αυτή η ξεχωριστή και μοναδική Σχολή να χαθεί μέσα στο χαοτικό περιβάλλον άλλων Πανεπιστημίων και άλλης αποστολής.

 
Χατζηαθανασίου Μιχάλης
13 Μαρ 2019 22:54

Ένα μεγάλο μπράβο στο Υπουργείο Παιδείας που βρήκε την λύση
Και για να σοβαρευτούμε λίγο ,αυτή και μόνο η ενέργεια του κλεισίματος της σχολής εκπαιδευτικών δείχνει το που θα πάει η τεχνική εκπαίδευση στο μέλλον.Να μας ζήσει η αριστερή κατά όνομα και μόνο Κυβέρνηση.

 
ΒΓ
13 Μαρ 2019 21:54

Σε σχέση με προηγούμενες προτάσεις του Υπουργού για το ΕΑΠ, αυτή ακούγεται η πιο λογική. Να δούμε αν θα προχωρήσει σε νομοθέτηση.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
13 Μαρ 2019 21:47

@Παιδαγωγική Επάρκεια
Μεγάλη κουβέντα η παιδαγωγική επάρκεια των καθηγητών της Β/θμιας...

 
Βαγγελης
13 Μαρ 2019 18:33

οι φοιτητες της ΑΣΠΑΙΤΕ που βρισκονται 2.3.4 και 5 ετος και εχουν παρακολουθησει παιδαγωγικα θα παρουν την επαρκια? Και γενικα πως θ αποκτουν την παιδαγωγικη επαρκια οι φοιτητες των 3 τμηματων-ειδικοτητων? ηλεκτρονικοι,μηχανολογοι,ηλεκτρολογοι και πολιτικοι μηχανικοι της ΑΣΠΑΙΤΕ τωρα που θα ενωθουν με τ αντιστοιχα του ΠΑΔΑ?

 
Απόφοιτος ΑΣΕΤΕΜ
13 Μαρ 2019 17:05

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή για συγχώνευση με το πανεπιστήμιο δυτικής αττικής. Σε τι θα οφελήσει? Με τον τρόπο αυτό κλείνει οριστικά η σχολή και χάνεται και η προίκα. Να παραμείνει ως έχει και να γίνει πανεπιστήμιο ή διαφορετικά ας μπει κάτω από την ομπρέλα του ΕΑΠ.

 
Άριστα
13 Μαρ 2019 16:52

Σε καλό κλίμα ο αρραβώνας της ΑΣΠΑΙΤΕ με το ΕΑΠ και όλοι μαζί στην Αγκαλιά του ΠΑΔΑ. Το οικόπεδο δεν θα το πάρει κανείς. Θα αξιοποιηθεί από το Υπερταμείο.

 
ΛΟΓΙΚΟΣ
13 Μαρ 2019 16:24

Νομίζω ότι άκουσα πως το οικόπεδο ανήκει στην κτηματική ετερ.του δημοσίου .
άρα ποια προίκα.
Ως άτομα μπορεί να πάρει κάποιο ίδρυμα τα μέλη του παιδαγωγικού και όχι ως τμήμα .δηλ πως να συγχωνευτούν , .τα τμήματα ας πούμε Μηχανολόγοι πάνε με Μηχ. οι παιδαγωγοί θα πάνε σε ένα παιδαγωγικό που δεν υπάρχει σε αυτά τα ιδρύματα;και όταν συγχωνευτούν όλοι, η ΑΣΠΕΤΕ θα κλείσει; Θα κλείσει μάλλον γιατί θα μείνουν μόνο τα ντουβάρια.Τα κλείνουμε τα σχολεία με ΙΣΤΟΡΊΑ και ΠΡΟΣΦΟΡΆ τεράστια; όχι τα αναβαθμίζουμε .

 
Πανεπιστήμιο
13 Μαρ 2019 13:53

Αφηστε το εαπ. Το εαπ αν θελει απο μονο του να εξελιχθει με περισσοτερα προπτυχιακα, μεταπτυχιακα και διδακτορικα. Οι κτηριακες εγκαταστασεις της ασπαιτε δεν χρειαζεται να υπαρχουν για τους νεους φοιτητες. Τα τμηματα της ασπαιτε υπαρχουν και στις κτηριακες εγκαταστασεις του πρωην αει Πειραιας.

Επισης, κατι πρεπει να γινει και με την ανωτατη σχολη καλων τεχνων, κατα την γνωμη μου. Μην την αφηνετε αυτονομη. 2 τμηματα εχει μονο. Συγχωνευστε την και αυτην με αυτα τα ιδρυματα. στο πρωην τει Αθηνας υπαρχει σχολη καλλιτεχνικων σπουδων. Σε αυτην την σχολη να ενταχθουν τα τμηματα της Α.Σ.Κ.Τ. Ετσι, θα υπαρξουν συγχωνευσεις του τει Αθηνας, αει πειραιας, ασπαιτε και Ανωτατης σχολης καλων τεχνων και το νεο πανεπιστημιο να ονομαστει πανεπιστημιο Αττικης. Γιατι δεν το πραγματοποιουνε; Δεν το εχουν σκεφτει ακομα;

 
Άκης
13 Μαρ 2019 13:51

Έλεος πια με την εμονη σας με το ΕΑΠ. Το ΕΑΠ έχει τη δυνατότητα να ιδρύσει ότι τμήμα θελει καθώς έχει δυο μεταπτυχιακά με παιδαγωγική επάρκεια. Δεν έχει την ανάγκη κανενός ΤΕΙ.

 
Παιδαγωγική Επάρκεια
13 Μαρ 2019 13:37

Νομίζω είναι στην σωστή κατεύθυνση η παιδαγωγική επάρκεια που αφορά κυρίως την Β'μια να προκύψει από την ΑΣΠΑΙΤΕ με αντίστοιχη εμπειρία στην Β'μια ώστε να απεμπλακούν τα παιδαγωγικά λεγόμενα τμήματα που ασχολούνται κυρίως με προσχολική και Αμια εκπαίδευση...η οποία απέχει πολύ από την Βμια...κατά την γνώμη μου.

Ας μην διαπαιδαγωγούμε τους εφήβους με όρους δημοτικού και νηπιαγωγίου, ας ωριμάσουμε και ας επιτρέψουμε την προσθήκη παιδαγωγικών σπουδών της Βμιας αποκλειστικά....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.