Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΣΕΥΠ ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας : Ενταξη στο Παν. Πατρών η μόνη ακαδημαϊκά ορθή και μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση

Δημοσίευση: 15/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η μόνη ακαδημαϊκά ορθή και μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση είναι η ένταξη των Τμημάτων Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Οπτικής & Οπτομετρίας και Φυσικοθεραπείας σε ομώνυμα Τμήματα νέας Σχολής (Επιστημών Αποκατάστασης της Υγείας) στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την ένταξη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Την απόφαση αυτή εξέδωσε, ομόφωνα, η  Γενική Συνέλευση της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Σήμερα Παρασκευή 15/3/2109 και ώρα 10:00 π.μ. συνήλθε η Γενική Συνέλευση της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με 27 μέλη παρόντα στο σύνολο 29 μελών.

Τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος αφού έλαβαν υπόψη τους τα εξής:

1.    Όλα τα Τμήματα της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας είναι υψηλής ζήτησης και με υψηλές βάσεις εισαγωγής. Οι πτυχιούχοι γίνονται δεκτοί για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε αξιόλογα Πανεπιστήμια εντός και εκτός της Ελλάδας.  Για τους απόφοιτους που δεν ακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές, υπάρχει υψηλή απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας.

2.    Οι επιστήμες της Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Οπτικής & Οπτομετρίας και Φυσικοθεραπείας εντάσσονται στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στις επιστημονικά αναπτυγμένες χώρες (Ευρωπαϊκές χώρες και Αυστραλία) ενώ στις ΗΠΑ οι αντίστοιχες σπουδές απαιτούν τουλάχιστον εξαετή συνολικά εκπαίδευση με μεταπτυχιακό ή κλινικό διδακτορικό. Επιπρόσθετα δεν ανήκουν στην τεχνολογική εκπαίδευση.

3.    Τα αντικείμενα των Τμημάτων δεν έχουν επικάλυψη με τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, αντιθέτως παρέχουν τη δυνατότητα συνεργειών διεπιστημονικής κλινικής εκπαίδευσης και έρευνας.

4.    Τις πρόσφατες ανακοινώσεις στον τύπο.

ΟΜΟΦΩΝΑ

θεωρούν ότι η μόνη ακαδημαϊκά ορθή και μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση είναι η ένταξη των Τμημάτων Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Οπτικής & Οπτομετρίας και Φυσικοθεραπείας σε ομώνυμα Τμήματα νέας Σχολής (Επιστημών Αποκατάστασης της Υγείας) στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την ένταξη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Τα μέλη

Σταυρούλα Γεωργοπούλου Καθηγήτρια, Κοσμήτορας της ΣΕΥΠ, Πρόεδρος
Ηλίας Παπαθανασίου, Καθηγητής
Αρχόντω Τερζή, Καθηγητρία
Παναγιώτης Κιέκκας, Αναπληρωτής Καθηγητής
Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Νικόλαος Μπακάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Ευδοκία Μπίλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Νικόλαος Τρίμμης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Ηλίας Τσέπης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Κωνσταντίνος Φουσέκης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Ελένη Αλμπάνη, Επίκουρη Καθηγήτρια
Ιωάννης Δρίτσας, Επίκουρος Καθηγητής
Μιχάλης Ηγουμενίδης, Επίκουρος Καθηγητής
Ιωάννης Θανόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής
Σοφία Λαμπροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια
Χαράλαμπος Ματζάρογλου, Επίκουρος Καθηγητής
Αιμιλία Μίχου, Επίκουρη Καθηγήτρια
Σοφία Ξεργιά, Επίκουρη Καθηγήτρια
Ιωάννης Παπακυρίτσης, Επίκουρος Καθηγητής
Νικόλαος Στεφανόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής
Αναστάσιος Τζεναλής, Επίκουρος Καθηγητής
Ουρανία Βαλσάμη, Λέκτορας
Παρασκευή Γεωργούση, Λέκτορας
Σεφερίνα Μαυρουδή, Λέκτορας
Γεωργία Σταφυλίδου, Λέκτορας
Ελένη Μιχαλοπούλου, Εκπρόσωπος ΕΔΙΠ
Φωτεινή Μπόκαρη, αναπληρωματική Εκπρόσωπος ΕΤΕΠ

Σχόλια (5)

 
ΠΟΛΥ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
15 Μαρ 2019 17:06

Καλά θα κάνεο ο υπουργός Παιδείας να επισπεύσει το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία γιατί ο χρόνος ΠΙΕΖΕΙ αντίστροφα και κάπιοι τρίβουν τα χέρια τους. Στόχος να προλάβουν να γίνουν οι απαραίτητες μεταρυθμίσεις στην παιδεία και ειδικότερα στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να κάνουν. Έάν δεν συγχωνευτούν τα Πανεπιστήμια με τα ΤΕΙ άμεσα και πρίν τις εκλογές τότε σε περίπτωση που βγεί η ΝΔ θα υποβαθμίσει τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

 
αποψη
16 Μαρ 2019 11:06

Από την στιγμή που το Παν. Πατρών δεν δέχεται την συγχώνευση, η δημιουργία 5ετης Πολυτεχνική Σχολή στην Πάτρα υπαγόμενη στο Παν.Πελοποννήσου με κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε εύλογο χρονικό διάστημα (όπως και για όλες τις συγχωνευμένες σχολές της Ελλάδος) είναι η καλύτερη λύση!!!

Αυτό θέλει η ΣΤΕ.

 
νέα άποψη
17 Μαρ 2019 18:58

@Ακης, @αποψη. Μέρος της ΣΤΕ δεν θέλει τη συνένωση με το Παν. Πατρών. Πάνω από το 1/3 των μελών της ΣΤΕ και ένα Τμήμα ομόφωνα ψήφισε ότι θέλει. Όποιος δεν θέλει ας πάει αργά ή γρήγορα στην Τρίπολη.

 
ΝΙοΝΙοΣ
25 Μαρ 2019 02:06

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΕΥΠ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ!

Πανεπιστημιακά ΟΛΑ τα τμήματα, καθώς οι επιστήμονες της Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Οπτικής & Οπτομετρίας και Φυσικοθεραπείας το αξίζουν!

Βέβαια, θα έπρεπε να ζητήσουν να τοποθετηθούν στη Σχολή Επιστημών Υγείας!

***Το ότι θέλει το Πανεπιστήμιο και ο Κ. Γαβρόγλου να στείλουν ένα τμήμα τους (;) στο νέο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας είναι ανεπίτρεπτο και θα πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά προς όλες τις κατευθύνσεις! ΝΤΡΟΠΗ!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean