Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δωρεάν διακοπές για εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους του υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 15/03/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  ανατέθηκε  στους:

α) Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Κεντρικών Δομών Υπουργείου Παιδείας (Ο.Σ.Ε.Κ.Δ.Υ.Π.),

β) Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (Π.Ο.Σ.Υ.Π.),

γ) Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.),

δ) Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.),

για τη θερινή περίοδο 2019 και ειδικότερα για το διάστημα από 15.06.2019 μέχρι και 15.09.2019, την οργάνωση για τη λειτουργία του τμήματος Α των καταλυμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) στην περιοχή Αγ. Ανδρέας- Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα.

Η διοίκηση του τμήματος Α των καταλυμάτων, που θα ασκηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) βάσει του Ν. 4415/2016, θα τελεί υπό την άμεση εποπτεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ..

Για την εύρυθμη λειτουργία του, το τμήμα Α των καταλυμάτων θα στελεχωθεί με ανάλογο αριθμό υπαλλήλων / εκπαιδευτικών, κατόπιν σχετικής αιτιολογημένης εισήγησης του Δ.Σ..

Στο τμήμα Α των καταλυμάτων θα διαμείνουν εν ενεργεία υπάλληλοι μέλη του Ο.Σ.Ε.Κ.Δ.Υ.Π. της Π.Ο.Σ.Υ.Π., της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. με τις οικογένειές τους.

Για τη διαμονή των υπαλλήλων/ εκπαιδευτικών, δύναται να καταβληθεί συνδρομή (σχεδόν μηδαμινή όπως κάθε χρόνο) , το ποσό της οποίας θα ορισθεί με όμοια απόφαση, μετά από πρόταση του Δ.Σ. του τμήματος Α’ των καταλυμάτων, για την κάλυψη των έκτακτων και κατεπειγουσών αναγκών.

Οι περίοδοι διαμονής, ο αριθμός και η επιλογή των υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών που θα διαμείνουν, θα καθορισθούν με απόφαση του Δ.Σ. του τμήματος Α των καταλυμάτων, ανάλογα με τον αριθμό των λειτουργικών οικίσκων που θα παραδοθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Οποιοδήποτε θέμα που δεν ρυθμίζεται με την παρούσα απόφαση, ρυθμίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του τμήματος Α’ των καταλυμάτων, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε παρέμβαση ή/και τροποποίηση στις πάσης φύσεως εγκαταστάσεις του τμήματος Α των καταλυμάτων, χωρίς την έγκριση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Οέλεγχος και η εποπτεία για την τήρηση των ανωτέρω ασκείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

 

Σχόλια (9)

 
Δον Κιχώτης
15 Μαρ 2019 19:26

Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ
χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ
μια και είμαι εγώ παιδί
ξέρω πάντα να γελώ
χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ....

Είμαι πολύ συγκινημένος...
Τέτοια Κυβέρνηση δεν υπάρχει!...
Θέλω να στείλω το ψηφαλάκι μου από τώρα!...
Θα μας δώσετε και κείνα τα νταούλια που αγοράσατε..., για τα θεατρικά μας δρώμενα;
Θα μας επισκέπτονται τα μέλη της Κυβέρνησης;

 
ΗΡΑ*
15 Μαρ 2019 19:57

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη ! Ήτοι : Η επιτομή της εξαχρείωσης...

 
Μιλλισινος Γιώργος
16 Μαρ 2019 10:03

Τώρα εξαχρείωθηκαμε? Ακραία μου πουλάκια!!!

 
Αν δεν κάηκες πέρσι
16 Μαρ 2019 13:40

έλα να σε κάψουμε φέτος. Προσφορά ...όγλου.

 
Πλατάρος Γιάννης
16 Μαρ 2019 14:29

Κατασκηνώσεις τύπου Κούβας!
Στην αρχή , καίτοι διάβασα το κείμενο που γράφει καθαρά για καταλύματα εκπαιδευτικών με τις οικογένειές τους, το μυαλό μου πήγε για «παιδιά εκπαιδευτικών κτλ »
Από τα σχόλια κατάλαβα ότι δεν διάβασα καλά....
Ψυχολογικά, μου ήταν εντελώς αδιανόητο αυτό.
Οικογενειακές διακοπές κομμουνιστικού τύπου , τύπου Κούβας , όπου όλη η ΚΝΕ πήγαινε διακοπές . Αλλά και πάλι, ήταν φοιτητές. Λογικό κι αυτό. Οικογενειακές διακοπές συνδικάτων πώς ακούγεται; Θα διοργανώνονται Συριζαίοικοι χοροί με νταούλια; Θα γίνονται «πολιτιστικές ανταλλαγές;» Μαζικές οικογενειακές διακοπές σε θέρετρα όπου συνευρίσκονται «χαλαρά» δύο διαφορετικές γενεές; (μπορεί και τρεις;)
Για τα παιδιά των εκπαιδευτικών, αυτό θα έπρεπε να γίνεται από 40 ετών. Αυτό το νέο φρούτο τι είναι; Προπόνηση για την μέλλουσα πλέον ζωή του εκπαιδευτικού που θα είναι καταλύματα και συσσίτιο ;
Αυτό το τελευταίο μου κάθεται πιο καλά ως προσπάθεια εξήγησης ...

 
maira
17 Μαρ 2019 12:29

Μπράβο, που έστω και τώρα υλοποιήθηκε κάτι που έπρεπε να είχε γίνει καιρό πριν. Όποιου δεν του αρέσει να είναι με τα παιδιά του το καλοκαίρι και να απολαύσει χαλαρές διακοπές ας μην δηλώσει συμμετοχή. Αν κατάλαβα καλά δεν υποχρεώνουν κανέναν να πάει χωρίς την θέλησή του. Για όποιον γνωρίζει, αυτό ισχύει για τις οικογένειες στρατιωτικών, αεροπόρων, υπαλλήλων υπουργείου υγείας και πολλών άλλων για δεκαετίες και δεκαετίες. Αλλά με αυτά τα μυαλά που έχει η πλειοψηφία του κλάδου δεν απορώ καθόλου γιατί είμαστε ο τελευταίος τροχός της άμαξας.

 
θανάσης
23 Μαρ 2019 23:13

Γνωρίζετε αν οι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί των ΑΕΙ έχουν δικαίωμα σε αυτή παροχή;

 
Γιάννης
24 Μαρ 2019 09:42

Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κρίνω το μέτρο...

Αλλά δεν κατανοώ γιατί εξαιρούνται ορισμένες ομοσπονδίες εργαζομένων του υπουργείου (ΠΟΣΕΕΠΕΑ για παραδειγμα) από το ..."ευεργέτημα"...

 
Βασίλης @ Πλατάρος
25 Μαρ 2019 20:41

Τώρα που πλησιάζει η αλλαγή κυβέρνησης βλέπω θυμήθηκες τον παλιό καλό σου εαυτό με τις ωραιότατες εμφυλιακές φράσεις που χρησιμοποιούσες όταν αρθρογραφούσες ή σχολίαζες στο ΑΒ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean