Δεν υπήρξε συνάντηση υπουργού-Πρύτανη ΤΕΙ Κρήτης

16/03/2019

Άκουσε το άρθρο

Δεν υπήρξε συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης Νίκο Κατσαράκη, σήμερα στην Κρήτη.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ανέμεναν ο υπουργός Παιδείας κατά την παρουσία του στην Σύνοδο Πρυτάνεων στην Κρήτη να συναντήσει τον  Νίκου Κατσαράκη, ενόψει της μετεξέλιξης του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο και της εκκρεμότητας που υπάρχει με την ονοματοδοσία του νέου Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο υπουργός Παιδείας, επιστρέφει σήμερα ,το απόγευμα ,στην Αθήνα.

Σχόλια (20)

Γεωπονίζειν
|

καλά κάνει ο υπουργός και τροποποιεί το πόρισμα και τα τμήματα μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης παραμένουν 4ετή. Αυτη ειναι μια απόφαση που σχετίζεται με τις σημερινές δυνατότητές τους - εκτός ίσος απο τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς που έχουν όμως απικάλυψη με τους ΗΜΜΗ.
Σε 2η φάση και σε περίπτωση συνέργειας με Πολυτεχνείο/Πανεπιστήμιο (αν και όταν γίνει) κάποια μπορούν να μετεξελιχθούν σε 5ετή πολυτεχνικά. Μέχρι τότε ας μας δείξουν τις δυνατότητες τους ως Πανεπιστημιακά.

To Γεωπονίζειν
|

να γίνει 4-ετήζειν αν θέλουμε ισονομία στο ΤΕΙ Κρήτης (απο τη στιγμή που όλα τα τμήματα μηχανικών παραμένουν 4ετή).

Μαξιμαλισμός
|

Αφού τορπιλίσατε την συνένωση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που πρότεινε 5ετή πολυτεχνικά τμήματα τώρα μιλάτε για επιτυχία με σχολή μηχανικών 4ετους!
Ζήτω τα μόνα 5ετή της γεωπονία, 3 τμήματα με 14 μέλη ΔΕΠ!

Πολίτης
|

@Πολυτεχνική Σχολή
Δύο σχολές πληροφορικής 3 σε ένα νησί <1.000.000 κατοίκων είναι πάρα πολλές. Ακόμα
Στο ίδιο Νησί
ΗΜΜΥ
Ηλεκτρονικοί μηχανικοί
Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί
Μηχανικοί πληροφορικής
Τμήμα επιστήμης υπολογιστών
Δεν σου φαίνονται πολλά τα τμήματα και μια χαρά θα μπορούσαν να δουλέψουν αν αντί 5 ήταν 2 ή το πολύ 3 ? με ανάλογη ανακατανομή του προσωπικού.
Τώρα κατά πόσο υπάρχει επάρκεια προσωπικού όταν κάθε τμήμα από τα παραπάνω έχει 1-καμιά 15ριά ΔΕΠ 1-2 ΕΔΙΠ και 2-3 ΕΤΕΠ αυτό μόνο σε μια φανταστική χώρα θα συνέβαινε.
Αν όλα τα ιδρύματα του νησιού γίνονταν 1 τότε θα υπήρχαν λιγότερες σχολές (οι 5 θα γινόνταν 2ή 3) με και τα τμήματα πλήρης αλλά λεφτά υπάρχουν.

Γιάννης Π.
|

5-ετή προγράμματα σπουδών δεν μπορούν να γίνουν απο τμήματα που ούτε τον αριθμό ΔΕΠ έχουν, ούτε τις υποδομές έχουν και το επίπεδο σπουδών είναι για τα περισσότερα εξαιρετικά χαμηλό.

Ας αφήσουν λοιπό κάποιοι τους μαξιμαλισμούς και ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Έχουμε και λέμε λοιπόν ποιοί πετάνε στα σύννεφα για 5ετή:

Ηράκλειο:
- Γεωπονική Σχολή (2 τμήματα) με 14 μέλη ΔΕΠ
- Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί με 16 μέλη ΔΕΠ και απόλυτη επικάληψη από τους ΗΜΜΗ του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ρέθυμνο με ένα μονο του αποκομμένο τμήμα:

- Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής με 10 ΔΕΠ και βάση Εισαγωγής: 5.5

Χανιά 2 τμήματα:

- Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Βάση Εισαγωγής: 7

- Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος μετατρέπεται σε Χημικών Μηχανικών με 12 μέλη ΔΕΠ και χωρίς καθόλου υποδομές!. Βάση Εισαγωγής: 6.5

Να παραμείνουν τα τμήματα με 4ετείς σπουδές και να συγχωνευτούν/αλλάξουν όνομα/αντκείμενο όσα έχουν επικάλυψη με αντίστοιχα τμήματα του πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου.

@Πολυτεχνική Σχολή
|

"Η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής θα πρέπει να είναι στα Χανιά αφού εκεί αναμένεται να αναπτυχθούν οι μεγαλύτερες συνέργειες τόσο με το Πολυτεχνείο Κρήτης όσο και με το Ινστιτούτο Πετρελαϊκών Ερευνών"
Το Πολυτεχνείο Κρητης το ρωτήσατε ? Δινει χωρο, προσωπικο και εγκαταστάσεις για ενα Ινστιτουτο.....για να βαλει μετα μεσα το τεως ΤΕΙ και τους γεωπόνους, γεωλόγους βιολογους και CAD (δηλαδή ολους τους εκτος αντικειμενου) του κλεισμενου τμηματος!!! Εκτος τοπου και χρόνου είσαστε !!! Επισης για να λειτουργίσει Χημ Μηχ, σε 2-3 ετη ποσα ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ?? Περιπου 2 φορεςτον σημερινό προυπολογισμό του ΤΕΙ Κρήτης.....

Τροποποιήσεις στο πόρισμα
|

Με 16 μέλη ΔΕΠ τα 2 τμήματα της γεωπονίας να συγχωνευθούν σε 1 τμήμα 5ετους φοίτησης,
και φυσικά ούτε λόγος για τρίτο τμήμα.

Το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών επειδή έχει ταυτόσημο τίτλο με τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης να γίνει Μηχανικών Ενεργειακών Συστημάτων 5ετούς φοίτησης.

Το τμήμα Χημικών Μηχανικών να ξεκινήσει τη λειτουργία του άμεσα αφού τα υφιστάμενα μέλη ΔΕΠ και εργαστήρια καλύπτουν 100% τα δύο πρώτα έτη του προγράμματος σπουδών.

Η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής να βρίσκεται στα Χανιά,
για να ενισχυθούν οι συμπράξεις με Πολυτεχνείο Κρήτης και Ινστιτούτο Πετρελαίου,
γιατί 40 από τα 150 μέλη ΔΕΠ του ΤΕΙ Κρήτης βρίσκονται σε Χανια (30) και Ρέθυμνο (10),
γιατί σε Χανιά και Ρέθυμνο υπάρχει υφιστάμενη σχολή που καταργείται από το πόρισμα,
γιατί όλα τα τμήματα σε Χανιά και Ρέθυμνο είναι τμήματα μηχανικών,
γιατί όλες οι άλλες σχολές έχουν κατανεμηθεί σε Ηράκλειο και Λασίθι!

γεωπονία πρώην τει κρήτης
|

14 μέλη ΔΕΠ έχει και 2 υπό διορισμό (σύνολο 16 στην καλύτερη) εκ των οποίων οι 4 λέκτορες .
Αυτά για τους μόνιμους, γιατί στους έκτακτους...

Πολυτεχνική Σχολή
|

Μόνο τα 5έτη προγράμματα σπουδών συνοδευόμενα από τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα καθιστούν βιώσιμα τα Τμήματα Μηχανικών του νέου Πανεπιστημίου Κρήτης.
Οτιδήποτε άλλο δεν είναι απλά αποτυχία...
είναι ένα θνισηγενές εγχείρημα.
Ο περιορισμός του προτεινόμενου ονόματος ενός τμήματος στο δεύτερο συνθετικό όταν η ενέργεια αποκτά κομβικό ρόλο στην Κρήτη είναι μια ουσιαστική παραγωγική πρόταση.
Δύο Τμήματα Πληροφορικής υπάρχουν σε αρκετές πόλεις (βλ. Πάτρα, Θεσσαλονίκη) και λόγω της μεγάλης ζήτησης από τους εισακτέους δεν αποτελεί πρόβλημα.
Μηχανολόγοι, Ηλεκτρονικοί και Χημικοί Μηχανικοί έχουν ούτως ή άλλως διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα σε σχέση με τα υπάρχοντα τμήματα των ΑΕΙ στην Κρήτη.
Και τα έξι παραπάνω Τμήματα έχουν ικανό αριθμό ΔΕΠ να ξεκινήσουν άμεσα 5ετη προγράμματα σπουδών,
και μόνο στο Χημικών Μηχανικών, σε ορίζοντα 2.5 ετών!, θα χρειαστούν μερικές προσθήκες μελών ΔΕΠ που μπορούν να προέλθουν από συνεργασίες με το Ινστιτούτο Πετρελαϊκών Ερευνών.
Η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής θα πρέπει να είναι στα Χανιά αφού εκεί αναμένεται να αναπτυχθούν οι μεγαλύτερες συνέργειες τόσο με το Πολυτεχνείο Κρήτης όσο και με το Ινστιτούτο Πετρελαϊκών Ερευνών,
δεδομένου επίσης ότι ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες Σχολές θα βρίσκονται σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Πανεπιστημιο Ανατολικής Κρήτης ή Πανεπιστήμιο Ηρακλείου
|

Ένα από αυτά πρέπει να είναι το όνομα του νέου πανεπιστημίου, αφού ούτως ή άλλως και οι πέντε (5) Σχολές στο πόρισμα δόθηκαν απλόχερα, αποκλειστικά σε Ηράκλειο και Λασίθι,
και καμία (0) Σχολή σε Χανιά και Ρέθυμνο,
ενώ συνάμμα το πόρισμα καταργεί την υπάρχουσα Σχολή και ένα Τμήμα στα Χανιά.
Ξεκάθαρος ο ανατολικός προσανατολισμός του νέου πανεπιστημίου που θα πρέπει να συνοδευτεί και με το ανάλογο κατάλληλο μικροπολιτικό όνομα.

Manos Perakis
|

Σοβαρές διαδικασίες αναβάθμισης των πτυχίων των παλαιών αποφοίτων να ζητήσετε (όχι φυσικά με κατατακτήριες) και αφήστε τα όνειρα για δεύτερο πολυτεχνείο στην Κρήτη,. Έχει γεμίσει πολυτεχνικές σχολές η Ελλάδα, δεν χρειαζόμαστε κι άλλες. Να πιέσετε για πλήρη Ε.Δ στους αποφοίτους 4-ετους φοίτησης, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Μαϊκ
|

Πως γίνεται η ΣχολήΓεωπονιας και Τροφιμων με 1+1 τμήματα να ειναι το κύριο πρόβλημα όταν η Πολυτεχνική Σχολή (ΣΤΕΦ&ΣΕΦΕ) με 5+1 τμήματα έχει σαφείς επικαλύψεις με τμήμα(τα) σε Πανεπιστήμιο/Πολυτεχνίο ακόμη και στο όνομα; Μήπως αλλού είναι το θέμα και κάποιοι κοιτάζουν την κατσίκα του γείτονα;

Ανατολίζειν και Γεωπονίζειν
|

5 Σχολές στο νέο Πανεπιστήμιο Κρήτης ΟΛΕΣ σε Ηράκλειο και Λασίθι και ΚΑΜΙΑ σε Χανιά και Ρέθυμνο.
Επιπλέον 5ετης γεωπονίκή σχολή και απόλυτη απαξίωση των 6 τμημάτων μηχανικών σε 4ετη.
Και περιμένουν από τα τμήματα μηχανικών, που χτίσαν τους δείκτες που κάνουν το ΤΕΙ Κρήτης Πανεπιστήμιο, να είναι ευχαριστιμένα με μια Σχολή Μηχανικών 4ετους φοίτησης σε ενα Ανατολίζειν και Γεωπονίζειν Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έλεως!

@ονειρο ήταν και πάει
|

φαίνεται όντως ο καημός μια γεωπονικής κατεύθυνσης καταστρέφει τις υπόλοιπες προοπτικές, ιδιαίτερα των συγχωνεύσεων με τα άλλα Ιδρύματα της Κρήτης...και μην ακούτε για αποφάσεις των άλλων δύο Ιδρυμάτων...εκ των έσω επιδιώκεται η εσωστρέφεια...

@ονειρο ήταν και πάει
|

Εκ των έσω τορπιλίζεται η πολυτεχνική σχολή και τα 5ετη για να μην αλλάξει όνομα ένα τμήμα συμπαρασύροντας σε 4ετη άλλα 5 τμήματα. Πλήρης αποτυχία!
ΣΤΕΦ και ΣΕΦΕ φέραν τους δείκτες του ΤΕΙ εκεί που είναι σήμερα και η επιβράβευση είναι να παραμείνουν 4ετη,
όλα για τη γεωπονία η οποία με 20 ΔΕΠ αποκτά και τρίτο τμήμα και γίνεται και 5ετούς!
Και ζητείτε από τις σχολές μηχανικών να είναι ευχαριστημένοι με τα 4ετη λόγω πανεπιστημοποίησης κι ας οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια τα τμήματα μηχανικών σε παρακμή με πενιχρά ή ακόμη χωρίς καθόλου επαγγελματικά δικαιώματα.
Η απόλυτη αποτυχία των μηχανικών! Ζήτω η γεωπονία!!!

ονειρο ήταν και πάει
|

...ακούγεται ότι έχει αναπτυχθεί μια άλλη δυναμική και πολλές σχετικές συζητήσεις στο περιθώριο της Συνόδου...όλοι ήταν εκεί...

@Φοιτητές
|

Οι φοιτητές του ΜΦΠΠ ούτε καν κατάληψη δεν κάνανε πόσο μάλλον να ξεκινήσουν από τα Χανιά για Ηράκλειο. Άραγε ποιοι φυτεύτοι προσέγγισαν, αν προσέγγισαν, τον υπουργό!

ΑΠ
|

@φοιτητες
Επαγγελματικά δικαιώματα έχει το τμημα φυσικών πόρων ;

Σπύρος
|

Γιατί άραγε; γίνονται ακόμη διαβουλεύσεις για το σχέδιο πανεπιστημιοποίησης; θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις απο το πόρισμα της Επιτροπής;

Φοιτητες
|

Συνάντησε φοιτητές ? Μηπως από Χανια απο το Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος που του εξέφρασαν την ΑΝΤΙΘΕΣΗ τους στη δημιουργία Χημικών Μηχανικών και το κλείσιμο του Τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σχεδιο που εξυπηρετεί εξωιδρυματικά σχεδια και 1-2 ΔΕΠ και Αντιπρυτανη αλλά καταστρέφει τους Φοιτητές του Τμήματος ??? Μήπως ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ