Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το τελικό Σχέδιο “Γαβρόγλου” για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας με το Παν. Πατρών

Λειτουργία 8 σχολών με 37 τμήματα: Τα 28 τμήματα στην Πάτρα, 1 στον Πύργο, 2 στο Αίγιο, 3 στο Αγρίνιο, 3 στο Μεσολόγγι, 1 στην Αμαλιάδα
Δημοσίευση: 16/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μετά την αποτυχημένη   προσπάθεια της Επιτροπής που ο ίδιος διόρισε να συντάξει μια κοινή πρόταση το επιτελείο του, λαμβάνοντας υπόψιν, τις μέχρι τώρα σκέψεις και προτάσεις των δύο Ιδρυμάτων, κατάρτισε το Σχέδιο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το Σχέδιο, το οποίο κατ αποκλειστικότητα δημοσιεύει το esos, περιλαμβάνει:

Α. Ιδρυση Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών (1 Τμήμα) Έδρα:Πάτρα -Λειτουργία κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Β. Λειτουργία 8 σχολών με 37 τμήματα.

Γ. Τα 28 τμήματα  στην Πάτρα, 1 στον Πύργο, 2 στο Αίγιο, 3 στο Αγρίνιο, 3 στο Μεσολόγγι, 1 στην Αμαλιάδα.

Το ζήτημα της "συγχώνευσης" αναμένεται να απασχολήσει τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών στη συνεδρίαση της 19ης Μαρτίου.

Ειδικότερα το Σχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου, προβλέπει τα εξής:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ

  • Ινστιτούτο- Διαπανεπιστημιακό κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
  • Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
  • Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων
  • Ινστιτούτο Δια τμηματικό Βιοηθικής
  •  Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

 

Σχόλια (53)

 
Νώντας
16 Μαρ 2019 18:53

Αγαπητό esos,

περιμένουμε από εσάς -που είστε έγκυροι και έγκαιροι- να μας ενημερώσετε και για το σχέδιο συγχώνευσης της ΑΠΣΠΑΙΤΕ με ΕΑΠ ή ΠΑΔΑ

 
Γιώργος
16 Μαρ 2019 19:56

Οι τωρινοί φοιτητές του ΤΕΙ, τι πτυχίο θα πάρουν;

 
Τουρισμός και Κοινωνική Εργασία
16 Μαρ 2019 20:03

Τι έγιναν; Δύο Τμήματα που δίκαια ξανάνοιξε η κυβέρνηση μετά το καταστροφικό σχέδιο Αθηνά τα ξανακλείνει;

 
Κωνσταντίνος
16 Μαρ 2019 20:10

Τα λέγαμε.Όλα στην Πάτρα.Προβλέπεται μεταφορά όχι μόνο του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος σ'αυτήν,αλλά και με τον ίδιο τρόπο,μετονομασία του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & νέων τεχνολογιών σε τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας γιά παραγωγή κι άλλων ανέργων και μεταφορά του στην Πάτρα.Το λόγο έχουν οι τοπικοί παράγοντες και γιατί όχι;οι βουλευτές και των άλλων νομών.
Το θέμα ανακινείται και διεγείρει αρνητικά όταν δεν προβλέπεται ως αντιστάθμισμα τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής στο Μεσολόγγι,το οποίο λειτουργεί εδώ και σαράντα χρόνια και είναι από τα πρώτα τριτοβάθμια τμήματα στη Δυτική Ελλάδα και μάλλον θα υπάρξουν αντιδράσεις κι από τους φοιτητές(μόνο οι περιβαλλοντιστές του Αγρινίου θα διαμαρτύρονται;)και τμήμα στη Ναύπακτο όπου μπορεί να μεταλλαχθεί το υπάρχον τμήμα σε τμήμα γεωργικής πληροφορικής όπως και στο Γεωπονικό.Επίσης,το νέο τμήμα στο Μεσολόγγι,που λέει το σχέδιο ότι θα το αποφασίσει το υπουργείο,μπορεί να είναι σαν εκείνο στη Θήβα και να έχει σχέση με τα γεωργικά logistics.

 
foititis
16 Μαρ 2019 20:30

δηλ. οι φοιτητές του ΑΤΕΙ (μηχανικοί) συγχωνευονται με το αντιστοιχο του Παν Πατρας?

Ενα σχεδιαγραμμα το οποιο ομως πρεπει να ανακοινωθουν και οι λεπτομερειες γιατι εκει συνηθως κρυβεται η ουσια...

 
Σωτήρης
16 Μαρ 2019 21:47

Περιμένουμε εδώ και 2 εβδομάδες την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας για την ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για να δούμε τι ακριβώς θα γίνει με τα τμήματα μας. Φαίνεται πως είμαστε το μπαλάκι μετά την άρνηση του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΕΑΠ που τελικά αναβαθμίστηκε και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σαν τελευταία έσχατη λύση. Να ξέρετε ότι η ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είναι η μόνη από τα Ιωάννινα μέχρι την Κρήτη που βγαζει μηχανικούς ΤΕ και απο τα καλύτερα τμήματα στην Ελλάδα.

 
George
16 Μαρ 2019 22:04

Μια από τις πιο βασικές σχολές σε όλα τα αστικά κέντρα και πανεπιστήμια είναι η Λογιστική και Χρηματοοικονομική. Δυστυχώς το τμήμα αυτό καταργείται! Σε ποια σχολή οι φοιτητές θα κάνουν εργαστήρια με πραγματικά δεδομένα λογιστικού και Χρηματοοικονομικού χαρακτήρα, όπως γινόταν μέχρι τώρα και μπορούσαν να απασχοληθούν με σχετική ευκολία στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων;;οι σχολές Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων δεν καλύπτουν αυτές τις ανάγκες...άρα η Δυτική Ελλάδα δεν βγαζει λογιστες...συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΤΕΙ, του Πανεπιστημίου και του Υπουργείου. Κανένα μέλλον στην εκπαίδευση του τόπου...

 
Χρήστος
16 Μαρ 2019 22:16

Ένα σχέδιο συνένωσης που άργησε πάρα πολύ λόγω κάποιων ανθρώπων που ήθελαν να διασπάσουν το ΤΕΙ σε διάφορα ιδρύματα, για διάφορους λόγους και χωρίς καμία λογική πίσω από τη διάσπαση. Έπρεπε να έχει λυθεί το θέμα εδώ και πολύ καιρό. Και δίδεται και η δυνατότητα στους φοιτητές αφού πάρουν το πτυχίο τους να συνεχίσουν με εξετάσεις στα νέα τμήματα.

 
Tassos
16 Μαρ 2019 22:23

ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΟΧΙ ΓΕΩΠΟΝΩΝ????
ΤΙ τμήμα ακριβώς θα είναι?

 
Κωνσταντίνος
16 Μαρ 2019 22:33

Δεν μπορεί ολόκληρη η ΣΤΕΦ να καταργείται μ'αυτό τον τρόπο.Μάλλον είναι διερευνητικό σχέδιο.Εδώ,στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά το πρώτο σχέδιο που δημοσιεύτηκε,χρειάστηκαν έξι-οχτώ μήνες να συμφωνήσουν με συμβιβασμούς όχι μόνο στον τελικό αριθμό των τμημάτων,αλλά και με ίδρυση σχολής τεχνολογίας που είναι μοναδική στην Ελλάδα,στην οποία περιλήφθηκαν τρία νέα τμήματα που αντικατέστησαν την εκεί ΣΤΕΦ.
Αφού δεν καταλήγουν στην ίδρυση νέων,διαφορετικών πολυτεχνικών τμημάτων εκτός από εκείνο το Μηχανικών Περιβάλλοντος,τουλάχιστον να κάνουν κάτι παρόμοιο μ'αυτό στη Θεσσαλία.Οπωσδήποτε να διατηρηθεί το τμήμα στη Ναύπακτο είτε με γεωπονική κατεύθυνση είτε ως τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων όπως και στη Θεσσαλία.Αυτό είναι εκείνο που πραγματικά θα λείψει όχι μόνο ως τμήμα σε μικρή πόλη,αλλά και ως αντικείμενο.Δεν μπορούν όλοι να γίνουν μηχανικοί.
Από την άλλη,είναι εμφανής η έλλειψη ενός τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής & αποκατάστασης Ιστορικών Κτιρίων στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση,όπως επίσης και ένα τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων ή Μεταλλείων που θα είχε μεγαλύτερες προοπτικές απασχόλησης τώρα με τους υδρογονάνθρακες του Ιονίου απ' ό,τι κάποια θεωρητικά ή πολυφορεμένα τμήματα όπως εκείνο της Επιστήμης Τροφίμων.

 
@ Σωτήρης
16 Μαρ 2019 22:44

Μηχανοί ΤΕ υπάρχουν και στο ΤΕΙ Πελοποννήσου.

 
@tassos
16 Μαρ 2019 22:55

ΤΕΙ σε πανεπιστημιακό ίδρυμα (!).... για πτυχίο γεωπόνου (νέτα, σκέτα) και ΓΕΩΤΕΕ θέλει 5 έτη σπουδών (όχι 4), που οδηγεί σε integrated master (επίπεδο 7)!

 
@Κωνσταντίνος
16 Μαρ 2019 23:39

Παρακαλώ σταματήστε να προτείνετε Τμήματα με ευφάνταστους τίτλους ή Τμήματα τα αντικείμενα των οποίων ήδη καλύπτονται απο τα υπάρχοντα τμήματα του Παν/μίου Πατρών. Π.χ. η πρότασή σας για τμήμα "Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής & αποκατάστασης Ιστορικών Κτιρίων" καλύπτεται από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής.

 
ΤΗΝΕΡΟΣ
16 Μαρ 2019 23:41

Σύμφωνα με εξαγγελίες των βουλευτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο ανωτέρω σχεδιασμός δεν προκύπτει. Κάποιοι φασκουν και αντιφάσκουν. Αυτό θα αποδειχτεί σύντομα.

 
Καρτέσιος
17 Μαρ 2019 00:06

Δυο τμήματα Γεωπονίας στην ίδια Περιφέρεια στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ένα στην Αμαλιάδα το άλλο στο Αγρίνιο. Τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής χωρις προσωπικό και χωρις εγκαταστασεις δημιουργούνται στο Αγρίνιο. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στο Μεσολόγγι χωρίς προσωπικό. Σχέδιο έκτρωμα, κοροϊδία στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς που θα στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν.

 
Καινοτομια
17 Μαρ 2019 00:46

Δεν υπαρχει γενικο τμημα, το εγγραφο ειναι αυτο που θα ψηφισει η συγκλητος του παν. Πατρων χωρις γενικο; Η πρυτανης αλλα ελεγε.

 
ΔΕΠ ΠΔΕ
17 Μαρ 2019 02:01

Το παραπάνω σχέδιο συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που κοινοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών σήμερα, λογικά εκπονήθηκε από την επιτροπή για την συνέργεια των δυο Ιδρυμάτων που ανακοινώθηκε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας τον Φεβρουάριο 2018 και συστάθηκε τον Μάρτιο 2018. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις των συνεργειών Πανεπιστημίου με ΤΕΙ οι αντίστοιχες επιτροπές υπέβαλλαν πολυσέλιδα πορίσματα με αναλυτικά στοιχεία από τα οποία προέκυπτε η νέα ακαδημαϊκή δομή του Ιδρύματος και πως αυτή συνδυάζεται με τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής. Εδώ υπάρχει ένας πρόχειρος πίνακας της νέας ακαδημαϊκής δομής του Πανεπιστημίου Πατρών (προφανώς δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη τεκμηρίωση). Από τον συγκεκριμένο πίνακα διαπιστώνεται ότι μετά από ένα έτος εργασίας η επιτροπή κατέληξε στα εξής συμπεράσματα και αποτελέσματα :

1. Το Πανεπιστήμιο Πατρών είχε 24 τμήματα (21 στην Πάτρα και 3 στο Αγρίνιο). Τα 21 τμήματα στην Πάτρα μένουν ως έχουν και τα 3 τμήματα στο Αγρίνιο αλλάζουν αντικείμενο ή μεταφέρονται σε άλλη πόλη. Πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων μετατρέπεται σε Μηχανικών Περιβάλλοντος και μεταφέρεται στην Πάτρα, ενώ τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (5 ετές) και Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (που πρόσφατα σε ανακοίνωση της Πρυτανείας έλαβε συγχαρητήρια για την πιστοποίηση του ΠΠΣ και το εξαίρετο αποτέλεσμα που έφερε στο Πανεπιστήμιο καταργούνται. Προφανώς η επιτροπή με κάποια δεδομένα έκρινε ότι τα τμήματα αυτά δεν είναι χρήσιμα , πρέπει όμως αυτό να εξηγηθεί και στους εκατοντάδες φοιτητές που το Πανεπιστήμιο εκπαίδευσε σε αυτά τα τμήματα και είναι πλέον εκτεθειμένοι αφού δεν υπάρχουν άλλα αντίστοιχα τμήματα στην Ελλάδα.
2. Δημιουργούνται 3 νέα τμήματα στην Πάτρα. Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (υπάρχουν άλλα 9 στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών σε κοντινές πόλεις Αθήνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, αλλά μάλλον άλλο ένα δίνει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή), το Τμήμα Εφαρμοσμένης Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας (όπου επί της ουσίας ένα τρέχον μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών , μετατρέπεται σε προπτυχιακό) και την Νομική (που ήταν χρόνιο αίτημα του Πανεπιστημίου μας, αλλά θα λειτουργήσει από το 2020 με αστερίσκο, εφόσον διοριστούν 8 μέλη ΔΕΠ, δημιουργηθούν εγκαταστάσεις κλπ)
3. Δημιουργείται μια νέα Σχολή που ονομάζεται Σχολή Αποκατάστασης Επιστημών Υγείας για να μεταφερθούν τα 3 τμήματα της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Σε όλα τα Πανεπιστήμια τα αντίστοιχα τμήματα μεταφέρθηκαν στην Σχολή Επιστημών Υγείας μαζί με την Ιατρική για να επιτευχθούν εύκολα και οι απαραίτητες συνέργειες. Προφανώς η επιτροπή θα είδε κάποιο λόγο που δεν μπορεί να γίνει αυτό στο δικό μας Πανεπιστήμιο και ίδρυσε αυτή την Σχολή με το πρωτότυπο τίτλο.
4. Στην Σχολή Οικονομικών Επιστημών δημιουργείται ένα τμήμα με τίτλο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας που μεταφέρονται όλα τα τμήματα της ΣΔΟ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (άραγε πόσοι φοιτητές που φοιτούν τώρα θα μεταφερθούν σε αυτό το Τμήμα). Η επιτροπή προφανώς θα διαπίστωσε ότι αυτό το Τμήμα θα έχει σημαντικές διαφορές από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (προφανώς αυτό δεν χρησιμοποιεί ούτε την επιστήμη ούτε τις νέες τεχνολογίες). Τα πιο δημοφιλή τμήματα της ΣΔΟ στα ΤΕΙ ήταν η Λογιστική & Χρηματοοικονομική και Τουριστικών Επιχειρήσεων τα οποία είχαν υψηλό ποσοστό απασχόλησης και δεν υπήρχαν αντίστοιχα τμήματα στο Πανεπιστημιακό Τομέα. Προφανώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει ούτε τουριστικές επιχειρήσεις, ούτε επιχειρήσεις που χρειάζονται εξειδικευμένους λογιστές όπως άλλες τουριστικές ή αστικές περιοχές.
5. Δημιουργείται νέα Γεωπονική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών (μάλλον έλειπε από την περιοχή) όπου έχει το εξής παράδοξο : Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα (τμήμα που παραπέμπει σε ΤΕΙ και όχι σε Πανεπιστημιακό Τμήμα π.χ. Γεωπονίας), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (τμήμα που παραπέμπει σε ΤΕΙ και όχι σε Πανεπιστημιακό Τμήμα π.χ. Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος), Τμήμα Ζωικής Παραγωγής (τμήμα που παραπέμπει σε ΤΕΙ και όχι σε Πανεπιστημιακό Τμήμα π.χ Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής), Τμήμα Υδατοκαλλιέργειες και Αλιείας (τμήμα που παραπέμπει σε ΤΕΙ και όχι σε Πανεπιστημιακό Τμήμα π.χ Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος). Η νέα Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών θα έχει 7 τμήματα (3 στο Αγρίνιο, 3 στο Μεσολόγγι (το ένα θα το καθορίσει ο Υπουργός, άραγε με τι κριτήρια) και 1 στην Αμαλιάδα). Με τι υποδομές και με ποια μέλη ΔΕΠ θα δημιουργηθούν αυτά τα τμήματα ? Έχει γίνει τεχνικοοικονομική μελέτη? Γιατί η επιτροπή δεν πρότεινε 1 τμήμα Γεωπονίας (που πάλι θέλει σημαντικές υποδομές και πολλά μέλη ΔΕΠ για να στηθεί καλά) όταν στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου το οποίο είχε από το ΤΕΙ και πολλές και αξιόλογες υποδομές και πολλά μέλη ΔΕΠ φτιάχτηκε μόνο ένα. Μάλλον η λογική εδώ ήταν πήραμε τα τμήματα από την Αιτωλοακαρνανία, έχουμε τάξει και στην Ηλεία, οπότε πρέπει για ψηφοθηρικούς λόγους, να καλύψουμε τον ίδιο αριθμό τμημάτων, οπότε προτείνουμε τμήματα που επί της ουσίας δεν θα είναι βιώσιμα από την πρώτη ημέρα λειτουργία τους.
6. Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Πάτρας) είχε μια αξιόλογη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών που έχει προσφέρει πολλά ικανότατα στελέχη εφαρμογής σε όλη την Δυτική Ελλάδα (δεν υπήρχε άλλη ίδια Σχολή στην Δυτική Ελλάδα). Προφανώς η επιτροπή έκρινε ότι η περιοχή μας δεν χρειάζεται τέτοια στελέχη. Και αν κάποιος θεωρήσει ότι υπάρχει η Πολυτεχνική Σχολή, και άρα πως μπορεί να δημιουργηθεί Σχολή Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο μας (όπως μετεξελίχθηκε η ΣΤΕΦ αλλού), υπήρχε η λύση της Σχολής Τεχνολογίας που εφαρμόσθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Υπάρχουν μάλιστα φήμες ότι αυτή την Σχολή την ζητούσε και το ίδιο το ΤΕΙ. Μάλλον η επιτροπή έκρινε ότι ήταν άχρηστη αυτή η Σχολή και οι σοβαρές υποδομές που υπάρχουν στην ΣΤΕΦ του πρώην ΤΕΙ Πάτρας πρέπει να αχρηστευτούν. Ίσως η περιοχή να βοηθηθεί περισσότερο αναπτυξιακά με την εκπαίδευση νέων δικηγόρων, παρά ικανών επιστημόνων εφαρμογής σε νέες τεχνολογίες.

Με βάση τα παραπάνω θεωρώ άμεσα ότι πρέπει να ορισθεί μια νέα επιτροπή που θα λειτουργήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να παραδώσει μια πλήρως τεκμηριωμένη μελέτη για την νέα δομή που πρέπει να έχει το Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας μας. Σε διαφορετική περίπτωση μην εκφράζουμε παράπονα ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τείνει να γίνει η πιο προβληματική περιφέρεια της Ελλάδας. Και σε μια προβληματική περιφέρεια είναι σίγουρο ότι θα καταστεί σύντομα προβληματικό και το Πανεπιστήμιο της. Από την Δευτέρα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής να κινητοποιηθούν άμεσα.

 
Σοφία
17 Μαρ 2019 08:43

Απο που και ως που δημιουργουν νεα σχολη με τον ευφάνταστο τιτλο ´´επιστημων αποκαταστασης υγειας;;;´´που σε ολα τα υπαρχοντα πανεπιστημια ειναι μια ,λεγομενη ως επιστημων υγειας;;ιδίως η νοσηλευτική είναι όμορη της ιατρικής!Αν είναι δυνατόν!

 
ΔΕΠ ΠΠ
17 Μαρ 2019 09:18

Που είναι το Γενικό Τμήμα που παρουσιάστηκε σε προηγούμενο σχέδιο; Γιατί βγήκε εκτός; Με ποιον τρόπο θα γίνει η ένταξη των καθηγητών στα νέα ή παλιά Τμήματα;

 
@foititria
17 Μαρ 2019 10:08

Τελικά με το τμήμα λογιστικης και Χρηματοοικονομιας τι θα γίνει?
Δεν υπάρχει στο έγγραφο. Θα μετακινηθεί ή θα μείνει? Είναι ένα τόσο αξιόλογο τμήμα και δεν το αναφέρουν πουθενά. Έλεος. Τόσοι φοιτητές σπουδάζουν και κάνεις δεν τους ενημερώνει για την τύχη τους.

 
Πολίτης
17 Μαρ 2019 11:44

Επειδή στην Ελλάδα γίνονται όλα μια απορία
Στην Κρήτη τα τμήματα τεχνολόγων Γεωπόνων (Φ.Π και ΘΕΚΑ) γίνονται 5ετούς Φοίτησης σε αυτόνομο Παν/μιο (δηλαδή δεν έχουν κάποιον να τους κρίνει πέρα από την ΑΔΙΠ?), στην Πάτρα ενώ εντάσσονται σε Υφιστάμενο Πανεπιστήμιο (υπάρχει δομή για να κριθούν) γίνονται 4ετούς φοίτησης !!!! Γιατί αυτή η διαφοροποίηση ???
Αν στην Κρήτη είναι καλύτεροι (μάλλον από θέμα δημοσιεύσεων είναι) να γίνουν 5ετούς μετά από αντικειμενική Αξιολόγηση την οποία ίδια αξιολόγηση θα περάσουν και στην Πάτρα και θα κριθούν βάση αυτής και μόνο !!!
Στον απλό πολίτη αυτό που βγαίνει είναι απλά ότι τα πάντα γίνονται κάτω από το τραπέζι και λειτουργούν με τον παλιό τρόπο αναξιοκρατίας.
Μην πέσουμε σε δικαστικές περιπέτειες και υπάρχουν πολλά Γκρίζα σημεία.
Αν μη τι άλλο η κυβέρνηση αυτή έδωσε πολύ δουλειά στο ….. ΣΤΕ !!!!

 
ΚΠ
17 Μαρ 2019 12:32

Αν γίνει τελικά η σύγκλητος του ΠΠ , που πολύ φοβάμαι ότι δεν θα γίνει, θα ακουστεί ένα μεγάλο ΟΧΙ από την πλειοψηφία των μελών της. Το 90% των τμημάτων που έχουν συνεδριάσει έχει αρνητική στάση. Πώς τολμά η ηγεσία του ΠΠ να προχωράει σε συμφωνίες χωρίς να ακούει την ακαδημαική κοινότητα ...

 
Φοιτητής
17 Μαρ 2019 12:45

Για την συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου θα έχουμε κάποια ενημέρωση;

 
Γιώργος
17 Μαρ 2019 13:21

Προβλέπω ότι και εδώ θα γίνει όπως στη ΣΤΕΦ Κοζάνης κατάργηση χωρίς γενικό τμήμα Κύριε Υπουργέ θα έπρεπε να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση με την συγχώνευση όπως στην Θεσσαλία .στην Θεσσαλονίκη στη Κρήτη γιατι αυτή η αδικία

 
@Καρτέσιο
17 Μαρ 2019 14:25

ε, τώρα κάτι επισημάνσεις-λεπτομέρειες που κάνεις... δεν ξέρει ο υπουργός καλύτερα και ξέρεις εσύ ! αφού και ο (εκπαραθυρωθείς) υφυπουργός είπε ότι δεν πειράχθηκε τίποτα στην Ηλεία (εξ Ημαθίας αλλά πολιτευόμενος νοτίως) σε πειράζει η Αμαλιάδα; Δεν σου αρέσει η Κουρούτα; Και ερώτηση αφελούς: ο νέος προεδρος της ΑΔΙΠ θεσμικά μπορεί να τοποθετηθεί επ' αυτών ή δεν είναι δική του δουλειά καθόλου ; (το λεω επειδή, πέρα από το ΠΙστοποίηση , υπάρχει και το διασφάλιση στον τίτλο, λέω λέμε, αλλά κάνω και πολλά λάθη)

 
ΓΒ
17 Μαρ 2019 14:45

Αντί να ενισχυθούν τα ήδη υπάρχοντα Τμήματα Βιολογίας και Χημείας που έχουν γερασμένο και ολιγομελές προσωπικό δημιουργείται νέο Τμήμα Εφαρμοσμένης Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας. Η έλλειψη σχεδιασμού σε όλο της το μεγαλείο...

 
Οτι να ναι καποια πραγματα
17 Μαρ 2019 16:31

@ΔΕΠ ΠΔΕ

Και κατι αλλο σημαντικο δεν ειπατε. Το πανεπιστημιο Πατρων δεν γινεται να συνεχιστει να ονομαζεται πανεπιστημιο Πατρων. Θα πρεπει να ονομαστει το νεο ιδρυμα πανεπιστημιο δυτικης Ελλαδας επειδη το πανεπιστημιο θα λειτουργει και σε αλλες πολεις, οχι μονο στην Πατρα.

Αυτο με την γεωπονια εχετε δικιο. Καλυτερα θα ηταν να ονομαστει σε τμημα γεωπονιας, με κατευθυνσεις στην αγροτικη οικονομια, φυτικης παραγωγης και ζωικης παραγωγης. Πανεπιστημιακο τμημα γεωπονιας με αυτες τις κατευθυνσεις υπαρχει γενικοτερα.

 
Η αλλη οψη
17 Μαρ 2019 16:33

Το εγγραφο της πρυτανεως ενημερωνε οτι ολο το τει παει σε γενικο τμημα. Τωρα γενικο τμημα δεν υπαρχει. Αν η στεφ του τει δεν κανει συνεργεια με το πελοποννησου, η ενταξη των μελων δεπ ειναι αιτια πολεμου για το πολυτεχνειο. Συνολικα η προταση θα καταψηφιστει απο τη συγκλητο κ ας βρει το τει πανεπιστημιο να κανει τη συνεργεια.

 
Giorgos
17 Μαρ 2019 17:52

Η φυσικοθεραπεια του τμηματος του αιγιου θα γινει υποδιεστερη των αλλων τμηματων?

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ