Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργός: Έρχεται ρύθμιση για τους ΕΔΙΠ

Δημοσίευση: 18/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ρύθμιση που θα κάνει ευνοϊκότερη την  καθημερινότητα των μελών ΕΔΙΠ , προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου,ύστερα από σχετική επισήμανση καθηγήτριας Πανεπιστημίου, κατά την ενημερωτική συζήτηση  για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, που διοργάνωσε το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:

“Οι ΕΔΙΠ εμπλέκονται στα ίδια πράγματα με τα μέλη ΔΕΠ. Δυστυχώς πάρα πολλές φορές τους χρησιμοποιούν για διοικητικές δουλειές που είναι απαράδεκτο. Οι διοικητικοί πρέπει να κάνουν διοικητικές δουλειές . Οι ΕΔΙΠ είναι επιστημονικό προσωπικό. Έχουμε ένα πολύ θετικό σχέδιο. Δεν θέλω να το ξετυλίξω γιατί έχει πολλές λεπτομέρειες που δεν έχουμε λύσει. Πάντως έχουμε ένα σχέδιο που η επόμενη ημέρα για τους ΕΔΙΠ θα είναι πάρα πολύ ευνοϊκότερη η καθημερινότητά  τους”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Σχόλια (63)

 
Δρ ΕΔΙΠ με αυξημένα προσόντα σε αναμονή
18 Μαρ 2019 11:00

Επιτέλους και μια θετική δήλωση του Υπουργού που μπορεί να φέρει την πολυαναμενόμενη δυνατότητα για εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ. Αναμένουμε άμεσα το σχέδιο να κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση και θα δίνει την δυνατότητα για εξέλιξη στους ΕΔΙΠ και ΕΕΠ

 
Απορια
18 Μαρ 2019 11:16

Τι εννοει ευνοϊκη καθημερινοτητα; Οι διδακτορες ΕΔΙΠ θα παραμεινουν ΕΔΙΠ την ίδια στιγμή που οι συμβασιουχοι στα ΤΕΙ γινονται λεκτορες εφαρμογων;

 
EEΠ με διδακτορικό
18 Μαρ 2019 11:21

Για ποια καθημερινότητα γνωρίζει ο Υπουργός??? Αυτήν των πολλών ωρών διδασκαλίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο? Αυτή των πολλών ωρών για την εκπόνηση και κατάθεση ερευνητικών εργασιών και προγραμμάτων? Για αυτήν στη συμμετοχή σε επιτροπές του Τμήματος ή για αυτήν προς αντικατάσταση των καθηκόντων μελών ΔΕΠ που δεν υπάρχουν στα γνωστικά μας αντικείμενα? Αλλά δεν πειράζει βρε υπάρχει ο ΕΕΠ που τα καλύπτει αυτά ας προκηρύξουμε θέση σε άλλο γνωστικό αντικείμενο μπας και βρει δουλειά και κανένας άλλος αντικαθιστώντας τον ΟΑΕΔ και μειώνοντας την ανεργία... Υπουργέ μου η καθημερινότητα σχετίζεται και με τις φιλοδοξίες τα όνειρα και την εξέλιξη. Δώσε την ευκαιρία για εξέλιξη με ανοιχτές διαδικασίες τώρα, εχθές, όχι αύριο όπως έκανες εξάλλου και με τους καθηγητές εφαρμογών χωρίς διδακτορικά των πρώην πλεον ΤΕΙ.

 
Πλαίσιο εξέλιξης
18 Μαρ 2019 11:48

Πλαίσιο εξέλιξης με ακαδημαϊκές διαδικασίες
αυτό ζητείται και είναι ηθικά και ακαδημαϊκά σωστό.

 
Αστειότητες
18 Μαρ 2019 11:48

κ. Υπουργέ, το ΕΔΙΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ προσωπικό, το ΕΔΙΠ είναι Ερευνητικό και Διδακτικό ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Έλεος επιτέλους! Και δεν θέλουμε "ευνοϊκότερη την καθημερινότητα", ίσως είμαστε ο μόνος κλάδος του Δημοσίου που δεν θέλει "ευνοϊκότερη την καθημερινότητα"!!!

 
ΕΔΙΠ
18 Μαρ 2019 11:57

Φοβερή εξαγγελία.. συγκλονιστική.. Θα 'εχουμε "πάρα πολυ ευνοϊκότερη καθημερινότητα". Για την ταμπακιέρα της εξέλιξης.. κουβέντα.. Χάντρες στους ιθαγενείς..

 
Απορών
18 Μαρ 2019 11:57

Δηλαδή οι ΕΔΙΠ, το Εργαστηριακό ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ Προσωπικό, κατά τον υπουργό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ προσωπικό αλλά ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ που κάνει ό,τι και και το Διδακτικό προσωπικό... Δεν ξέρουν τι τους γίνεται μου φαίνεται στο υπουργείο...

 
ΕΔΙΠ από το κακό στο χειρότερο
18 Μαρ 2019 12:03

από το κακό στο χειρότερο, τώρα κάνουμε τα ίδια με τα μέλη ΔΕΠ και θα είμαστε και λοιπό επιστημονικό προσωπικό με μισθό κάτω του ενιαίου!

 
Δ.Ε.Π. Πα.Πελ.
18 Μαρ 2019 12:23

Ας φροντίσει πρώτα ο κ. Υπουργός να αποδεσμεύσει τα μέλη Δ.Ε.Π. ( κάποτε αυτό σήμαινε ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ και ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ προσωπικό...) από τις απίστευτες υποχρεώσεις διοικητικού χαρακτήρα που αρμόζουν αποκλειστικά σε διοικητικούς υπαλλήλους και ας φροντίσει μετά για τους ΕΔΙΠ!!! Σήμερα τα μέλη Δ.Ε.Π., μεταξύ άλλων, ασχολείται με διαδικασίες πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών και συλλέγει στατιστικά στοιχεία για το πόσοι άνδρες και πόσες γυναίκες εξατάστηκαν επιτυχώς στα μαθήματα, την ίδια στιγμή που εκ του νόμου στις διαδικασίες αυτές απαγορεύεται να "αναλώνουν" τιν πολύτιμο χρόνο τους οι ΕΔΙΠ!!!!!!! Ας σοβαρευτούμε επιτέλους στο Γαλατικό χωριό...

 
μια από τα ίδια
18 Μαρ 2019 12:36

πόσες φορές θα "φροντίσει" για εμάς και μετά θα αποσύρει ... Τώρα οι δηλώσεις είναι ακόμα πιο ασαφείς αλλά και άγνωστες για εμάς. Και να μην μας πει και καθόλου δεν πειράζει πάντως. Αν ήταν κάτι που να μας αναβαθμίζει πραγματικά και να ήταν θετικό (π.χ. αν μιλούσαμε για δυνατότητα εξέλιξης μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία-αξιολόγηση θα το έλεγαν) θα το πάρουν πίσω σε λίγες μέρες. Οπότε δεν έχει νόημα να το μάθουμε ...

 
ΕΔΙΠ
18 Μαρ 2019 12:47

Οι ΕΔΙΠ είναι ΕΔΙΠ. Τι σημαίνει με ή χωρίς διδακτορικό; Το διδακτορικό δεν είναι προϋπόθεση για να γίνεις ΕΔΙΠ. Όποιος θέλει να γίνει ΔΕΠ να κάνει τη διαδικασία όπως οι υπόλοιποι.

 
ΕΔΙΠ με ΔΔ
18 Μαρ 2019 12:50

Για μας η λέξη κλειδί δεν είναι η λέξη "καθημερινότητα" κε Υπουργέ αλλά η φράση "δυνατότητα εξέλιξης". Αυτή θα διορθώσει ακαδημαϊκές αδικίες, αυτή θα μας δώσει όραμα, αυτή θα μας κάνει αναγνωρίσιμους ως κλάδο στο εξωτερικό, αυτή θα δώσει λύση στο πως μας αντιμετωπίζουν σήμερα κάποιοι στα τμήματα μας. Κε Υπουργέ το κάνατε με τους καθηγητές εφαρμογών, δείξτε το πολιτικό θάρρος να το κάνετε και με εμάς.

 
ΕΔΙΠ
18 Μαρ 2019 13:00

Έρχεται πολυνομοσχέδιο. Ιδού η Ρόδος......

 
ΕΔΙΠ M.Sc., PhD
18 Μαρ 2019 13:37

Συγχαρητήρια στον κ. Υπουργό που αναγνωρίζει ότι τα μέλη ΕΔΙΠ εμπλέκονται στα ίδια πράγματα με τα μέλη ΔΕΠ! Ελπίζω η ρύθμιση που ετοιμάζεται να αναφέρεται και στην δυνατότητα εξέλιξης των ΕΔΙΠ σε ΔΕΠ, για όσους έχουν τα προσόντα βεβαίως! Κρίνω ως εξαιρετικά θετική την παραπάνω δήλωση. Ας δούμε τί θα γίνει αυτή τη φορά...

 
Νίκος
18 Μαρ 2019 13:59

Ας αυξήσει το Υπούργειο Παιδείας τους διοικητικούς υπαλλήλους και φυσικά να εφαρμόσει τις ιδέες που αναφέρει για τους ΕΔΙΠ "αλλά" και για τα μελη ΔΕΠ. Κύριε Υπουργέ, τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και οι διοικητικές εργασίες που έχουν αναλάβει οι εναπομείναντες είναι εις βάρος της ποιότητας της παιδείας που προσφέρεται στους φοιτητές μας αλλά και της έρευνας που διεξάγεται στα Πανεπιστήμια και κατά συνέπεια της εικόνας της χώρας μας προς τα έξω. Αντ'αυτού το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί νέα Τμήματα (που ήδη υπάρχουν), χωρίς υπάρχουσες υποδομές και προσωπικό.

 
EDIP_LEO
18 Μαρ 2019 14:16

Η ρύθμιση που έρχεται είναι λίγες θέσεις ανά Τμήμα που έχει εδίπ με διδακτορικό. Οι θέσεις θα είναι μικρό ποσοστό σχέση με τους ενδιαφερόμενους έχοντες τα προσόντα. Οι συνέπειες αυτής της διάταξης θα αλλάξουν την καθημερινότητα των ΕΔΙΠ αλλά με άλλο τρόπο. Αρένα και το υπουργείο θα πει σας βοήθησα.

 
Θύμιος
18 Μαρ 2019 14:48

Είναι αλήθεια ότι το διδακτορικό δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκλεγεί κάποιος σε θέση ΕΔΙΠ.
Τότε γιατί το υπουργείο απαιτεί σε όσους έρχονται με μετάταξη σε θέσεις ΕΔΙΠ να έχουν διδακτορικό; Και οι οποίοι είναι πολλαπλάσιοι αυτών που έχουν εκλεγεί σε θέση ΕΔΙΠ;
Και να θυμίσω τις διαδικασίες των τελευταίων ετών που οδήγησαν σε αυτόν τον πολλαπλασιασμό:
ΙΔΑΧ με PhD -> ΕΔΙΠ
ΙΔΑΧ με MSc -> ΕΤΕΠ
ΕΤΕΠ με MSc -> ΕΔΙΠ
Μ.Ε. με PhD και 2ετή παρουσία ως ΠΔ407 ή ερευνητικά προγράμματα -> ΕΔΙΠ

 
Θύμιος
18 Μαρ 2019 14:50

Α, και ο τίτλος είναι: Εργαστηριακό ΔΙδακτικό Προσωπικό.
Ούτε ερευνητικό, ούτε επικουρικό, ούτε επιστημονικό, ούτε βοηθητικό. Και το βλέπω να το λένε λάθος και οι υπουργοί και οι πρυτάνεις τόσα χρόνια.

 
DAKOS
18 Μαρ 2019 15:25

Επειδή ο υπουργός τα τελευταία χρόνια κολλάει πάντα στις λεπτομέρειες ενός σχεδίου που ακόμη δεν ξέρει για τους ΕΔΙΠ, τουλάχιστον, επειδή έρχονται και εκλογές, μην δίνετε και τόση σημασία σε όσα λέει... Ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα που θα αντέξει μέχρι τις εκλογές. Και τότε θα πει, ψηφίστε μας για να βρω τις λεπτομέρειες μιας καλής καθημερινότητας.
Εάν θέλει πράγματι να τις βρει είναι εξαιρετικά εύκολο. Ας φτιάξει επιτέλους το μισθολόγιο του ΕΔΙΠ. Τα προβλήματα είναι γνωστά. Όσο για την περιβόητη εξέλιξη, συνάδελφοι απλά δεν σας την τάζει αλλά μόνο κλείνει το μάτι, για να έχετε κάτι πάντα να ανανεώνετε την ελπίδα σας.

 
@Θύμιος
18 Μαρ 2019 16:22

Αυτές οι μετατροπές σε ΕΔΙΠ χάλασαν τις ισορροπίες στα Πανεπιστήμια.
Τελικά, όλοι θέλουν να γίνουν ΔΕΠ και δεν υπάρχει προσωπικό για διοικητικές και τεχνικές εργασίες.

 
Δρ ΕΔΙΠ h=16
18 Μαρ 2019 17:31

Αγαπητέ Υπουργέ!
Είναι τόσο απλό: Δώστε δικαίωμα εξέλιξης στους ΕΔΙΠ και εξουσιοδοτήστε τις Γ.Σ. των Τμημάτων υποδοχής για την αποδοχή ή όχι της αίτησης. Τα Τμήματα ξέρουν πολύ καλύτερα από όλους τις ανάγκες τους, γνωρίζουν τους ΕΔΙΠ που έχουν τα προσόντα για να εξελιχθούν αλλά και αυτούς που πρέπει για την ορθή λειτουργία των Τμημάτων να παραμείνουν ΕΔΙΠ.

 
Η λύση είναι πολύ απλή
18 Μαρ 2019 17:57

Τώρα που θεσμοθετήθηκε κλάδος "Λεκτόρων Εφαρμογών" θα πρέπει όλο το διδακτικό προσωπικό να ενταχθεί σε αυτόν. Αυτός ο κλάδος δεν θα πρέπει να θεωρείται κομμάτι του ΔΕΠ. Όσοι είναι σε αυτό τον κλάδο θα μπορούν αν έχουν διδακτορικό να προκηρύσσουν τη θέση τους για Λέκτορες ή με ανοικτές διαδικασίες για Επίκουροι. Θα πρέπει να τελειώνουμε με τη γελοιόητα της πολυδιάσπασης του διδακτικού προσωπικού. Δεν είναι δυνατόν ένας 407 να ονομάζεται εντεταλμένος λέκτορας και ένας ΕΔΙΠ με αυτοδύναμο διδακτικό έργο, με επίβλεψη διπλωματικών, με ανάληψη ερευνητικών έργων ως ΕΥ να μην ξέρει πως να συστηθεί στο εξωτερικό. Όποιος διδάσκει είναι lecturer τι να κάνουμε τώρα; Αν περισσότερο από την ουσία σας ενδιαφέρουν οι ισορροπίες στα όργανα μην εντάσσετε τους λέκτορες εφαρμογών στο ΔΕΠ. Απλά πράγματα... Ακούς εκεί: Λέκτορες, λέκτορες εφαρμογών, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ κτλ.

 
edip
18 Μαρ 2019 18:46

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο κ. υπουργέ είναι να λύσετε το πρόβλημα με το μισθολόγιο διότι οι ΕΔΙΠ είναι οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι σε όλο το Δημόσιο. Το μισθολόγιο είναι τραγικό και ο μισθός τερματίζει στα 29 χρόνια υπηρεσίας γύρω στα 2000 ακαθάριστα! Επίσης θα πρέπει να σταματήσει η εισαγωγή στον κλάδο ατόμων από άλλους κλάδους και ειδικά διοικητικών και καθηγητών από τα σχολεία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις με ανοιχτές διαδικασίες. Επίσης όλοι όσοι εισέρχονται στον κλάδο από άλλες κατηγορίες θα πρέπει να τοποθετούνται στην εισαγωγική βαθμίδα και όχι στις ανώτερες αναγνωρίζοντας προϋπηρεσία που προήλθε από διοικητικό έργο και από διδασκαλία σε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια. Συμβαίνει το εξής τραγελαφικό, ΕΔΙΠ που συμμετέχουν σε συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για ένταξη στον κλάδο διοικητικών ΙΔΑΧ να βρίσκονται στη συνέχεια σε χαμηλότερη βαθμίδα από αυτούς που έκριναν, και στην συνέχεια οι πρώην ΙΔΑΧ να συμμετέχουν στην δικιά τους βαθμολογική εξέλιξη! Ελλάς το μεγαλείο σου!

 
@edip
18 Μαρ 2019 18:59

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κλάδος ΕΔΙΠ ήταν πρακτικά ένας νέος κλάδος που ιδρύθηκε με το Ν.4009 και στον οποίον εισήλθαν και οι πρώην ΕΕΔΙΠ οι οποίοι δεν είχαν διδακτορικά. Εξ αυτού του γεγονότος, κρίθηκε πως δεν θα μπορούσε να αποτελεί προϋπόθεση για μέλος ΕΔΙΠ να έχει διδακτορικό. Πρακτικά δηλαδή στο ΕΔΙΠ έχουν συστεγαστεί δύο πολύ διαφορετικές κατηγορίες προσωπικού. Εγώ πάντως λογικό το βρίσκω διδάκτορες να κρίνουν μη διδάκτορες.

 
"...θα είναι πάρα πολύ ευνοϊκότερη η καθημερινότητά τους”
18 Μαρ 2019 19:07

O ανθρωπος το είπε ξεκάθαρα "θα είναι πάρα πολύ ευνοϊκότερη η καθημερινότητά τους”. Δωρεάν καφέ το πρωί, ότι θέλει ο καθένας, απο τα EVEREST και ένα μικρό σαντουϊτσάκι γύρω στις 12:00.
Εσεις εκεί το μυαλό σας στην εξέλιξη. Τι κολημμένοι που είστε!

 
MANOS
18 Μαρ 2019 19:31

Η δυνατότητα εξέλιξης θα βελτιώσει την καθημερινότητά μας... Αυτή είναι η φράση κλειδί...

 
Ότι βολεύει τον καθένα
18 Μαρ 2019 19:48

@Δρ ΕΔΙΠ h=16
Για την εξέλιξη σε ΔΕΠ να αποφασίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων; Σοβαρά το προτείνετε αυτό; Μήπως δεν ξέρετε τη διαδικασία που ακολουθείται για την εκλογή ενός μέλους ΔΕΠ;

Καμία αλλαγή στο καθεστώς των ΕΔΙΠ εκτός από αύξηση μισθού σύμφωνα με αυτά που έχουν αναφερθεί (κυρίως για αυτούς με PhD).

Για να μιλάμε σοβαρά, ο ΕΔΙΠ σημαίνει (Νόμος 4009/2011, άρθρο 29 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει):

Τα μέλη της κατηγορίας του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) επιτελούν εργαστηριακό – εφαρμοσμένο διδακτικό έργο στα Α.Ε.Ι., το οποίο συνίσταται κατά κύριο λόγο στη διεξαγωγή εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων, καθώς επίσης και στη διεξαγωγή πρακτικών ασκήσεων στα πεδία εφαρμογής των οικείων επιστημών.

Ούτε ΔΕΠ ούτε κάτι άλλο.

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ_μεταγμένος
18 Μαρ 2019 21:51

@edip
Συνάδελφε συμφωνώ με το γεγονός ότι στην Ελλάδα γίνεται το έλα να δεις και Το μπάχαλο. Συμφωνώ ότι το βασικό πρόβλημα για την κατηγορία ΕΔΙΠ είναι το μισθολογικό ειδικά για τους έχοντες μεγάλη προϋπηρεσία με Διδακτορικό Δίπλωμα.
Όμως το μισθολογικό για τους ΕΔΙΠ Πανεπιστημίων ειδικά χωρίς διδακτορικό και ειδικότερα για τους νέους (αν υπάρχουν) είναι πολύ καλύτερο από τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους με τα ΙΔΙΑ προσόντα. Πχ ΕΔΙΠ με μεταπτυχιακό και 13 χρόνια υπηρεσία (βαθμού Α) έχει μισθό μεικτά 1659€ δημόσιος υπάλληλος με 13 χρόνια υπηρεσίας και μεταπτυχιακό (ΜΚ 7 ) έχει μισθό 1446 € ενώ για να λάβει ενώ τον καταληκτικό μισθό του ΕΔΙΠ (τον λαμβάνει στα 29 χρόνια) ο δημόσιος υπάλληλος με μεταπτυχιακό τον λαμβάνει μετά τα 32 χρόνια υπηρεσίας (λαμβάνοντας υπόψη το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης).
Οι έχοντες πραγματικό πρόβλημα με τη μισθοδοσία είναι οι ΕΔΙΠ ΤΕΙ και ειδικά όσοι έχουν Διδακτορικό δίπλωμα. Η διαφορά σε μικτές αποδοχές σε σχέση με ίδιων προσόντων Δημοσίους υπαλλήλους μπορεί να φτάσει και τα 550 € μεικτά. Ακόμα έχουν χάσει 1 ΜΚ που δεν έχουν χάσει οι ΕΔΙΠ των Παν/μιων και οι ΕΔΙΠ ΤΕΙ έχουν τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ καθήκοντα με τους πάλαι ποτέ καθηγητές εφαρμογών.
Οι εκπαιδευτικοί που μετατάχθηκαν σε ΕΔΙΠ (τυγχάνω να είμαι ένας από αυτούς) μάθε ότι για να προσληφθούν έπρεπε να έχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα τυπικά προσόντα Λέκτορα (ουσιαστικά Επίκουρου) πολύ περισσότερα δηλαδή από τα τυπικά προσόντα ΕΔΙΠ και φυσικά δεν μπορώ να φανταστώ Διδάκτορα σε μικρότερη βαθμίδα από μη κάτοχο διδακτορικού. Δηλαδή το Μάστερ (ειδικά όπως έχει καταντήσει τα τελευταία χρόνια να κρίνει το Διδακτορικό ?)
Απόψεις σαν τις δικές σου συνάδελφε απλά διχάζουν τον κλάδο.

 
ΕΔΙΠ ΔΡ.
18 Μαρ 2019 21:57

Να καταθέσω τα δεδομένα μου πάνω στο θέμα του μισθολογίου: Είμαι ΕΔΙΠ σε πανεπιστήμιο, με διδακτορικό, 14 χρόνια προϋπηρεσίας με σημαντικό διδακτικό και ερευνητικό έργο κατά την περίοδο αυτή, διδάσκω κατά μέσο όρο 3 μαθήματα ανά εξάμηνο, έχω καθημερινή παρουσία στο ίδρυμα και λαμβάνω μισθό μαζί με επίδομα τέκνων καθαρά 1100 ευρώ. Ο αντίστοιχος διοικητικός υπάλληλος σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία ή ένας ΕΤΕΠ με την ίδια προϋπηρεσία και διδακτορικό λαμβάνει 150-200 ευρώ παραπάνω λόγω επαύξησης 6 ΜΚ λόγω διδακτορικού που σε εμάς δεν υλοποιείται αυτή η διάταξη του δημοσίου. Δεν θα αναφερθώ στους μισθούς των ΔΕΠ που στην ουσία κάνουμε την ίδια δουλειά. Για να ξημερώσει μία καλύτερη μέρα όπως διαβεβαιώνει ο αξιότιμος κύριος Υπουργός, θα πρέπει να επιλυθούν και αυτές οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των υπολοίπων ζητημάτων του κλάδου μας.

 
ΕΔΙΠ
18 Μαρ 2019 23:49

Μα, επιτέλους, ποιοι σας συμβουλεύουν κύριε Υπουργέ; Τι ξέρετε τελικά για τους ΕΔΙΠ; Σταματήστε να πετάτε τυράκια και να υποβιβάζετε ανθρώπους με αξιόλογο βιογραφικό και επιστημονικό έργο. Τι είναι αυτό το καινούριο με την «βελτίωση της καθημερινότητας»; Το διοικητικό έργο είναι το πρόβλημα; Διοικητικό έργο κάνουν και τα ΔΕΠ. Ανακατέψατε τους παλιούς με τους καινούριους ΕΔΙΠ, τους διδάσκοντες στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια με τους διδάσκοντες στην Τριτοβάθμια χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση, μόνο τυπικά προσόντα. Στην τελευταία Σύνοδο των Πρυτάνεων το μόνο που είχατε να πείτε είναι να «πάρουμε και άλλους ΕΔΙΠ» και να δώσετε θέσεις «ψίχουλα» για ΔΕΠ. Τι θα κάνουν οι επιπλέον ΕΔΙΠ; Θα κάνουν πάλι το έργο των ΔΕΠ, που κάνουν και τώρα, όπως ισχυρίζεστε, χωρίς να έχουν άλλα δικαιώματα;
Τι το πιο λογικό, σε μία στιγμή που δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες να αυξηθεί το ακαδημαϊκό προσωπικό, τη στιγμή που πρώην ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ στα ΤΕΙ μονιμοποιούνται και προάγονται ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, να δοθεί η δυνατότητα στα ήδη υπηρετούντα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, να ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ και να ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean