Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σήμερα: Κρίσιμη συνάντηση Κ. Γαβρόγλου-Κοσμητόρων Παν. Πατρών για τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα κριθεί και το οριστικό Σχέδιο συγχώνευσης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου,
Δημοσίευση: 21/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση των Κοσμητόρων του Πανεπιστημίου Πατρών με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ,παρουσία της Πρυτάνεως Β. Κυριαζοπούλου,  η οποία ορίστηκε για σήμερα, Πέμπτη.

Στη συνάντηση θα γίνει προσπάθεια , μεταξύ των δύο πλευρών, επαναπροσδιορισμού επί του Σχεδίου συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με το  ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, το οποίο δημοσίευσε κατ αποκλειστικότητα το esos.

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα κριθεί και το οριστικό Σχέδιο συγχώνευσης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, δεδομένου ότι η ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ζήτησε να ενταχθεί σ αυτή τη συγχώνευση, με έδρα της Πάτρα.

Στην προχθεσινή  συνεδρίαση της Συγκλήτου διατυπώθηκαν από συγκλητικούς διαφωνίες σε σημεία του Σχεδίου του υπουργού Παιδείας, το οποίο προβλέπει τα εξής:

Α. Ιδρυση Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών (1 Τμήμα) Έδρα:Πάτρα -Λειτουργία κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Β. Λειτουργία 8 σχολών με 37 τμήματα.

Γ. Τα 28 τμήματα  στην Πάτρα, 1 στον Πύργο, 2 στο Αίγιο, 3 στο Αγρίνιο, 3 στο Μεσολόγγι, 1 στην Αμαλιάδα.

Ειδικότερα το Σχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου, προβλέπει τα εξής:


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ

    Ινστιτούτο- Διαπανεπιστημιακό κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης
    Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
    Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
    Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων
    Ινστιτούτο Δια τμηματικό Βιοηθικής
     Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Σχόλια (28)

 
Σόλων
20 Μαρ 2019 00:04

Κ Γαυρόγλου αφού δεν σας βγαίνουν τα σενάρια μήπως να ενσωματώσει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας το Πανεπιστήμιο Πατρών και να το βαφτίσετε "Ομόνοια"
Θέα ήταν και αυτή

 
Μία κάποια λύσις
20 Μαρ 2019 02:39

Να συνενωθεί το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το ΤΕΙ Κρήτης και να δημιουργήσουν το "Μικηνωϊκό (sic) Πανεπιστημιο".

 
Συγχωνευτής
20 Μαρ 2019 08:08

Επομένως την Πέμπτη έχει χαλαρωτικό μασαζάκι από τον Υπουργό της καρδιάς μας προς του Κοσμήτορες....

 
"Έλα να μάθεις τι θα πει Πατρινός"
20 Μαρ 2019 08:40

λέει το καρναβαλικό τραγούδι. Ο Υπουργός πια θα το έχει καταλάβει: αρχικά όχι η Πολυτεχνική του Πανεπιστημίου Πατρών, όχι το ΕΑΠ, τώρα όχι τα μέλη ΔΕΠ του ΠΠ , όχι οι διοικητικοί του ΠΠ, όχι η ΣΤΕφ του ΤΕΙ Δ.Ε., όχι, όχι, όχι.
Ε λοιπόν, Νομική και Πολυτεχνική στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και όλα τα Ινστούτα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Και αφήστε τους Πατρινούς να λένε ΟΧΙ!

 
φορολογούμενος
20 Μαρ 2019 09:23

Η δημοκρατία του υπουργείου απαιτεί όλο και λιγότερους για να λειτουργήσει...

Αφού είπαν όχι Σύγκλητος, Διοικητικοί και Φοιτητές πάμε να συζητήσουμε με τους Κοσμήτορες

Αν πουν και αυτοί όχι πάμε με την Πρύτανη.

Αν πει και αυτή όχι, θα βγάλει ο υπουργός ότι σχέδιο θέλει και η δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι το πολίτευμα της Ελλάδας.

Μήπως να κολλήσει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΙ Πελοποννήσου και να φτιάξει ένα ίδρυμα που να έχει την κρίσιμη μάζα μελών ΔΕΠ που χρειάζεται;

 
@φορολογούμενος
20 Μαρ 2019 10:43

Και πόσες πόλεις θα έχει το νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου; Δέκα;;;;;

 
ότι ναναι
20 Μαρ 2019 11:37

αν είναι δυνατόν! ακόμη σκέφτονται ΣΤΕ στην Πάτρα (αν ειναι και Πάτρα) να υπάγεται Πελοπόννησο! Προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο!

 
George
20 Μαρ 2019 13:12

Τι σημαίνει εφαρμοσμένη Βιοχημεία ? Δεν είναι η εφαρμογή της επιστήμης της Βιοχημείας η Βιοτεχνολογία ?

 
απορία
20 Μαρ 2019 13:17

απορία.
Από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα κριθεί και το οριστικό Σχέδιο συγχώνευσης, χωρίς όμως την συμμετοχή της διοίκησης του ΤΕΙ στην συνάντηση.
Άρα για τι συνέργεια μιλάμε, το πανεπιστήμιο επιβάλει ότι θέλει.

 
Άκης
20 Μαρ 2019 13:32

Τμήμα κοινωνικής εργασίας θα έχει;

 
ΣΤΕ στο Πανεπιστήμιο Πελοπονήσσου
20 Μαρ 2019 13:46

ΣΤΕ στο Πανεπιστήμιο Πελοπονήσσου με ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ειναι η πιο δίκαιη λύση για όλους (μόνιμο και έκτακτο εκαπιδευτικό προσωπικο, φοιτητές και την πόλη της πάτρας). Μόνιμο προσωπικό δεν θα πει σε περιπέτειες, αφού δεν υπάρχει συνέχεια του τμήματος. Κάνεις δεν μιλάει για τους φοιτητες που δεν θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με το ΠΑΔΑ και τα αλλα πανεπιστήμια (στο ΠΑΔΑ μεταπηδούν στο νέο πρόγραμμα σπουδών και αναγνωρίζουν όλα τα μαθήματα). Κανείς δεν μιλάει για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό (το οποίο είναι με συμβάσεις πάνω από 10 χρόνια) το οποίο θα απολυθεί.

 
Κωνσταντίνος
20 Μαρ 2019 13:51

Αν θυμούμαι καλά,στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενώθηκαν δύο ιδρύματα που ανήκουν στην ίδια περιφέρεια:το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας με ένα που δεν ανήκει σ'αυτήν,το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με τμήματα στη Λαμία,η οποία είναι πρωτεύουσα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας!Ακόμα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας συνενώθηκαν τρία ιδρύματα που ανήκουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης,το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας με ένα που ανήκει σε άλλη περιφέρεια,το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.Ως εκ τούτου,τα τμήματα της Καβάλας και της Δράμας απέχουν δύο ώρες από την έδρα του Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη,ενώ άλλο τμήμα στο Διδυμότειχο,απέχει τέσσερις ώρες από τη Θεσσαλονίκη.
Εκτός απ'αυτά,προηγήθηκε διεξοδικός διάλογος στο διαδίκτυο και στις δύο αυτές συγχωνεύσεις,όπου αυτά τα θέματα θίχτηκαν μόνο περιθωριακά από τους ενδιαφερόμενους,με εξαίρεση ίσως το τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο,όπου έγινε κάποια συζήτηση.
Τώρα,γιατί προκύπτει θέμα με τη ΣΤΕΦ που απλά επαναλαμβάνεται μία κατάσταση η οποία έχει ήδη ισχύσει δύο φορές σε άλλες συγχωνεύσεις χωρίς όμως να έχει εγερθεί ιδιαίτερο θέμα;Η ΣΤΕΦ θα υπαχθεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.Το μόνο ερώτημα αφορά το τμήμα στη Ναύπακτο που κινδυνεύει με κατάργηση.

 
@φορολογούμενος
20 Μαρ 2019 14:03

Περισσσότερες πόλεις από το Πανεπιστήμιο Πατρών αποκλείεται να έχει.
Πάτρα, Αίγιο , Αμαλιάδα, Πύργος, Μεσσολόγι, Αγρίνιο

 
@Κωνσταντίνος
20 Μαρ 2019 16:54

Η Λαμία έχει άλλο Πανεπιστήμιο μόνη της; Μην τα παρουσιάζετε τα πράγματα όπως θέλετε. Εδώ μιλάμε για Πάτρα η οποία θα έχει Πανεπιστημίο Πατρών και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ θα υπάρχει ΣΤΕ που θα υπάγεται στην Τρίπολη στο ΠΑΠΕΛ;
Οι φοιτητές της ΣΤΕ θα εστιάζονται στο εστιατόριο του ΠΠ?
Οι φοιτητές της ΣΤΕ θα διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του ΠΠ?
Οι φοιτητές της ΣΤΕ θα διαβάζουν στη βιβλιοθήκη του ΠΠ?
Η συντήρηση των υποδομών θα γίνονται από την Τεχνική Υπηρεσία του ΠΠ?
Τα παρακάτω ερωτήματα αντιστρέφονται στην περίπτωση που οι υποδομές αυτές ενταχθούν στο ΠΑΠΕΛ....
Οι διοικητικοί και τα ΕΤΕΠ θα μεινουν πατρα ?
Τα τμηματα και η κοσμητεια θα μεινει πατρα ?
Το πρωτοκολλο ?
Η Οικονομική και οι άλλες διοικητικές υπηρεσίες ?
Ποτε θα φτιαχτει το e-admin για να μη χρειάζεται φυσική παρουσία ?
Εδώ συζητάμε ότι θα πάει το 35-40% των μελών ΔΕΠ στο ΠΑΠΕΛ..... μόνο του θα πάει; Είμαστε με τα καλά μας;

 
Γιώργος
20 Μαρ 2019 17:45

Η σχολή μηχανικών του ΤΕΙ είναι μια σπουδαία σχολή όπου οι απόφοιτοι μηχανικοί της δουλεύουν στις μεγαλύτερες εταιρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί θέλουν να κλείσουν αυτή τη σχολή μηχανικών;

 
Κωνσταντίνος
20 Μαρ 2019 18:47

Η Λαμία ήταν έδρα του ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας,όπως η Πάτρα είναι η έδρα του Πανεπιστημίου Πατρών. Τί παραπάνω έχει η Πάτρα από τη Λαμία,τη Δράμα, την Καβάλα κλπ.Ή μάλλον έχει.Είναι η έδρα και του ΕΑΠ. Κι αφού κράτησε το ΕΑΠ αυτόνομο κι ακέραιο,θέλει να πιέσει και με τη ΣΤΕΦ και με όλα τα τμήματα που πιθανό θα θέλει να έρθουν στην Πάτρα.Ήδη το πέτυχε.Αλλά εδώ δεν υπάρχουν πολλές φωνές όπως στη Θεσσαλία που πέτυχαν να γίνει διεξοδικός διάλογος γιά όλα τα θέματα κι από όλους τους φορείς,άσχετα αν το αποτέλεσμα ήταν μέτριο.
Επιπλέον,όπως είπατε,η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.Ας λειτουργήσει έτσι,δηλαδή περιφερειακά και το Πανεπιστήμιό της που θέλει να φέρει όλα τα τμήματα στην Πάτρα.Ας μετονομαστεί σε Πανεπιστήμιο Πατρών και Δυτικής Ελλάδας,να νοιαστεί γιά τις πόλεις της ενδοχώρας της και μετά ας νοιαστεί και γιά το τί θα κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.Εξάλλου,το ίδιο έγινε και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που κοίταζε αφ' υψηλού και δυστυχώς με τον ίδιο τρόπο τη ΣΤΕΦ του ΑΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης,έβαλε και τους ανυπέρβλητους όρους του και τελικά έχασε ολόκληρο το ΤΕΙ!Εδώ,δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.Μόνο η ΣΤΕΦ θα φύγει.Και θα φύγει γιά να σωθεί,γιατί το Πανεπιστήμιο Πατρών θα την καταδικάσει σε ανυπαρξία,αφού δεν ενδιαφέρεται γιά ίδρυση νέων πολυτεχνικών τμημάτων ,με διαφορετικό αντικείμενο απ'αυτά που ήδη έχει.
Δυστυχώς,το ίδιο γίνεται και στο Πολυτεχνείο Κρήτης με τη ΣΤΕΦ του ΑΤΕΙ Κρήτης όπου εκεί από την πολλή ασυνεννοησία,θα μετατραπεί το ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο.Θέλετε να γίνει κι εδώ το ίδιο;

 
Βγαίνει η κουραση
21 Μαρ 2019 09:25

Μάλλον βγαίνει η κούραση, μετά από τόσες προσπάθειες στο Πανελλήνιο, με συγχωνεύσεις, νέα τμήματα, νέα ΔΕΠ, νέες πόλεις κτλ κτλ. Δυστυχώς άλλοι θα πρέπει να λειτουργήσουν την νέα αρχιτεκτονική της τριτοβάθμιας...και φυσικά οι πρυτάνεις με ευκολία θα πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, δηλαδή στις διοικητές υπηρεσίες και στα ΔΕΠ που διδάσκουν (καθότι οι ίδιοι απέχουν λόγω αυξημένων καθηκόντων), ενώ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι...δείτε την βροντερή σιωπή της ΣΥνοδου Πρυτάνεων!!!!!!

 
Πελοπόννησος
21 Μαρ 2019 09:59

Το Παν. Πελοποννήσου έχει ήδη 5 πόλεις. Δε θα την πληρώσει το Πελοποννήσου. Θα υπάρξουν σύντομα αντιδράσεις.

 
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
21 Μαρ 2019 10:36

Τι γίνεται με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου;;

 
Πολίτης
21 Μαρ 2019 10:57

Γιατί τότε δεν συγχωνευει και την ΣΤΕΦ Κοζάνης με το διεθνές Και την αφήνει εκτός αφού δεν την θέλει ο πρύτανης στην Κοζάνη.Γιατι για εκείνη τη σχολή δεν υπάρχει μια λύση ;Για όλες τις άλλες υπάρχει κύριε υπουργέ;

 
Νικος
21 Μαρ 2019 10:58

Συναντηση των κοσμητορων του πανεπιστημιου Πατρων παρουσια της πρυτανεως κ. Κυριαζοπουλου με τον υπουργο Παιδειας .Απο το ΑΤΕΙ κανεις; Αποφασιζουν για σενα χωρις εσενα .Δημοκρατικοτατες διαδικασιες!!!!!!

 
Απλός πολίτης!!!
21 Μαρ 2019 15:08

Κύριε Γαβρογλου εσείς είστε υπεύθυνος για τα παιδιά μας,οι τελικές αποφάσεις πρέπει να είναι δικά σας και όχι του κάθε πρύτανη.Κοιταξε τι έχετε κάνει με το κάθε τει και συγκεκριμένα με τις ΣΤΕΦ.Αλλου δίνετε προνόμια και αλλού ΟΧΙ.Ζωντανο παράδειγμα η ΣΤΕΦ Κοζάνης.Ξερετε κύριε υπουργέ μπορεί το μέλλον των παιδιών μας να κρίνετε από εσάς ....Αλλά το μέλλον το δικό σας και του ΣΥΡΙΖΑ κρίνετε από εμάς!!!!!

 
Kωνσταντίνος Μ.
21 Μαρ 2019 15:19

EAΠ+ΑΤΕΙ Δ.Ε.= ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 
Κωνσταντίνος
21 Μαρ 2019 16:16

Η Κοζάνη πήρε τρία τμήματα Μηχανικών ως αντάλλαγμα γιά τη ΣΤΕ που καταργήθηκε ,γι'αυτό ο πρύτανης του ΤΕΙ δε μίλησε.Εδώ θέλουν να εξαφανίσουν τη ΣΤΕ Δυτικής Ελλάδας και να μη δώσουν τίποτα ως αντάλλαγμα με εξαίρεση ίσως το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.
Να κάνω ορισμένες διευκρινίσεις γιά τις τοποθετήσεις μου.Μέχρι τώρα,σε όλες τις συγχωνεύσεις δεν τέθηκε θέμα περιφερειακότητας σε κανένα ΑΕΙ,γιατί ήδη όλα ήταν αναπτυγμένα σε περισσότερες από μία πόλεις.Έτσι,παρά το ό,τι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύθηκαν τόσα νέα τμήματα,οι αντιδράσεις των υπαλλήλων των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων ήταν χαλαρές ως ανύπαρκτες.Το ίδιο και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.Εκεί μάλιστα,αν και το Πανεπιστήμιο ήταν μεγάλο και πολύ διεσπαρμένο,τα σχόλια στο διαδικτυακό διάλογο, ήταν αναλογικά πολύ λίγα.
Εδώ,επειδή οι Πατρινοί δεν έχουν μάθει στην περιφερειακότητα και θέλουν να φέρουν όλα τα τμήματα στην Πάτρα,θα χαθεί και το τμήμα στη Ναύπακτο,και το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και ίσως το Τουριστικών Επιχειρήσεων,αφού επειδή δε γίνονται στην Πάτρα,δεν τα θέλουν πουθενά!Επίσης αντιδρούν με μεγάλη ένταση οι υπάλληλοι κυρίως του Πανεπιστημίου Πατρών,γιατί βλέπουν ότι το Πανεπιστήμιο πλέον θα αναπτυχθεί σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας κι έτσι κινδυνεύουν όχι μόνο να πάνε στα κτίρια του ΤΕΙ στον Άγιο Αιμιλιανό,αλλά και στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας.Αλλά αυτά έχουν οι συγχωνεύσεις.Είτε τις κάνει ο Γαβρόγλου,είτε οποιοσδήποτε άλλος υπουργός,έχουν και κακές συνέπειες, όμως γιά το κοινό καλό.Αλλά ποιός τους έμαθε ποτέ ότι υπάρχει κάτι τέτοιο; Μέχρι τώρα οι Πατρινοί(καθηγητές,διοικητικοί κλπ)πετύχανε α)να μείνει αυτόνομο το ΕΑΠ,β)να μην ιδρυθεί σχολή τεχνολογίας ,ούτε δύο-τρία τμήματα μηχανικών εναλλακτικά γιά την κατάργηση της ΣΤΕ,γ)να ιδρυθεί δεύτερη σχολή υγείας όπου θα περιληφθούν τα τμήματα του τομέα υγείας του ΤΕΙ που ιδρύονται,δ)να μην ιδρυθούν τα νέα τμήματα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής,Διοίκησης Τουρισμού σε πόλεις της Περιφέρειας.ε)Να κλείσει το τμήμα Μηχανικών Η|Υ του ΤΕΙ στη Ναύπακτο. στ)Να μετατραπεί το τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Αγρινίου σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και να μεταφερθεί στην Πάτρα.Όμως δεν αρκούν αυτά.Τα θέλουν όλα να μείνουν όπως ήταν.Κι έτσι ζητούν να κλείσει χωρίς Γενικό Τμήμα η ΣΤΕ. Ευτυχώς που το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπάρχει εδώ κοντά και θα διορθώσει το έγκλημα που πάει να γίνει.
Περιμένουμε το σχέδιο γιά το νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όπου θα λαμβάνεται μέριμνα γιά την Πολυτεχνική του Σχολή ή έστω γιά μία σχολή τεχνολογίας ή μηχανικών τετραετή που θα έχει ως έδρες την Πάτρα και την Τρίπολη.

 
Τακης
21 Μαρ 2019 17:28

Το ενδεχόμενο της ένωσης του ΤΕΙ μας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο γιατί δεν τι σκεφτόμαστε σοβαρά? Είναι ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο και κύριος δεν έχει σχολή μηχανικών κάτι που θα το αναβάθμιση κιόλας.

 
ΤΕΙ ΔΕ
21 Μαρ 2019 21:01

Επειδή η μόνη πηγή ενημέρωσης για εμάς τους υπαλλήλους του ΤΕΙ ΔΕ είναι το esos τελικά τι έγινε??

 
Νικος
21 Μαρ 2019 22:16

Εγινε η συνάντηση του υπουργού με το παν. Πατρών; Ας μας ενημερώσετε εκεί στο esos!

 
Απλός πολίτης!!!
22 Μαρ 2019 13:34

@Κωνσταντίνος Ναι αλλά ότι τα για τους φοιτητές που θα μπουν το Σεπτέμβρη στις σχολές για αυτούς που φοιτούν ισχύει μόνο η παράγραφος 2.Για πες πόσα χρόνια θα έχουμε τα παιδιά εκεί 10 Χρόνια για να πάρουν ένα πτυχίο που θα έχει ισχύει.Ενω σε αλλά μέρη περνουν κάποια μαθήματα παραπάνω και συνεχίζουν κανονικά τις σπουδές τους.Για κάτσε και σκέψου λίγο μιλάμε για τους υπάρχον φοιτητές ότι αδικούνται.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ