Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2019 - 2022

Δημοσίευση: 19/03/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπογράφηκε από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου κ. Γιώργο Ιωαννίδη, η Πρόσκληση της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2019-2022» για τα επόμενα τρία ακαδημαϊκά έτη.

Η Πράξη αφορά τη διασφάλιση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας σε 4.518 νέους κατόχους διδακτορικού διπλώματος μέσω της ανάθεσης αυτοδύναμης διδασκαλίας. Η πρόσκληση των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τους ωφελούμενους θα είναι ετήσια και θα απευθύνεται σε 1.506 νέους κατόχους διδακτορικού διπλώματος ανά ακαδημαϊκό έτος.

Η Πράξη στοχεύει στη βελτίωση των προοπτικών ακαδημαϊκής και ερευνητικής καριέρας των ωφελούμενων μέσω της δυνατότητας απόκτησης διδακτικής εμπειρίας και ταυτόχρονα προσδίδει ένα δυναμικό χαρακτήρα στα προγράμματα σπουδών των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Η συνολική δαπάνη ανά ωφελούμενο στην περίπτωση ανάθεσης τριών μαθημάτων ανέρχεται, ανά ακαδημαϊκό έτος, σε 12.510€ και ο προϋπολογισμός της Πράξης διαμορφώνεται συνολικά σε 60.134.580€ μέχρι το 2022.

Σχόλια (3)

 
Έκτακτος Επίκουρος
22 Μαρ 2019 11:55

Τί θα γίνει με εμάς που έχουμε προσφέρει ως έκτακτα μέλη ΔΕΠ πάρα πολλά χρόνια στα ΑΕΙ (που συγχωνεύονται), έχουμε αξιολογηθεί σε ετήσια βάση πολλάκις και διαθέτουμε μεγάλη διδακτική και ερευνητική εμπειρία; Από πέρσι που σημειώθηκε ενδιαφέρον σχετικά (https://www.esos.gr/arthra/56405/monimopoiisi-ton-oromisthion-ton-tei-po...) δεν έχουμε καμιά περαιτέρω ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Παρατηρούμε τους ΕΔΙΠ να θέλουν να γίνουν ΔΕΠ, παλιούς συμβασιούχους ΑΕΙ με δικαστήρια να γίνονται ΔΕΠ (π.χ. ΤΕΙ στην Αττική) ακόμα και όταν δεν διαθέτουν τα ελάχιστα προσόντα (!) της εκάστοτε θέσης να γίνονται ΔΕΠ (π.χ. ΤΕΙ Πελ/σου)... έχουμε τώρα και την Πράξη "Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού" εδώ και 2-3 χρόνια, η οποία τώρα εκτείνεται και σε τριετή χρονικό ορίζοντα (2019-2022).

Σε αυτή την Πράξη μάλιστα δεν μάς δίνεται καν το δικαίωμα να αιτηθούμε (!) προς διεκδίκηση έστω εργασίας ως ΔΕΠ μιας και προβλέπεται απαραιτήτως η κτήση Διδακτορικού Διπλώματος κατά την τελευταία 10ετία (2009-2019, η οποίας κιόλας στην αρχή δεν υπήρχε!)... και τελικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παρατηρούμε άτομα με (συνήθως) πολύ λιγότερα προσόντα από εμάς να εργάζονται στις θέσεις που προσφέραμε για χρόνια και εμείς όχι!!!!!

Παρατηρούμε φέτος, επίσης, να συγχωνεύονται περαιτέρω όλα τα ΑΕΙ μεταξύ τους, ενώ εμείς παραμένουμε στο να μην ξέρουμε τίποτα για το μέλλον μας ως οικογενειάρχες, που πρέπει να θρέψουμε! Ειδικά μετά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ Ι προ 6ετίας με τη μεγάλη περικοπή σε αριθμό ουσιαστικά των τότε εκτάκτων ΔΕΠ στα ΑΕΙ έχουμε απομείνει λίγοι αριθμητικώς, που συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μέχρι και σήμερα! Επιτέλους ας υπάρξει κάποια μέριμνα και για εμάς, όπως σημειώθηκε πέρσι (και μάλλον ξεχαστήκαμε).

 
@Έκτακτος Επίκουρος
22 Μαρ 2019 13:35

Ο Έκτακτος Επίκουρος καταργήθηκε ως τίτλος το 1996!!

Επιστημονικοί συνεργάτες ονομάζονται. Επίσης, στις συμβάσεις που υπογράφουν αναφέρεται ρητά ότι δε θεμελιώνονται δικαιώματα μονιμοποίησης. Αν δεν τους αρέσει, ας μην υπογράψουν τη σύμβαση.

Εάν εργάζεστε επί τόσα πολλά χρόνια, πώς και δεν προσφύγατε δικαστικά όπως έκαναν όσοι κατηγορείτε; Γιατί, τελικά, δεν είστε τόσο παλιοί όσο θέλετε να δείχνετε.

Άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται. Ετήσιες συμβάσεις υπογράφατε, με ανανέωση έως τριετία. Ξέρατε πολύ καλά το εργασιακό καθεστώς.

 
@Έκτακτος Επίκουρος
22 Μαρ 2019 13:46

Κύριε τι ακριβώς ζητάτε; Κανείς δεν καταλαβαίνει. Θέλετε θέση ΔΕΠ; Να υποβάλετε τα χαρτιά σας σε μια απο τις θέσεις που προκηρύσσονται. Κατηγορείτε τους άλλους που ζητάνε κάτι αλλά εσείς θέλετε τα ίδια και χειρότερα γιατί δεν είστε καν μόνιμος!!! Ήμαρτον!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean