Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο: Ανυπόστατη η καταγγελία των τριών αιρετών -Δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος

“Οι τρεις αιρετοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι καμία παρέμβαση του Υπουργού δεν γίνεται στη διαδικασία”
Δημοσίευση: 20/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Η καταγγελία των τριών αιρετών είναι εντελώς ανυπόστατη, καθώς είναι αντίθετη με  τις διατάξεις του νόμου, ο οποίος και τηρήθηκε με απόλυτη συνέπεια.

Β.  Δυστυχώς ορισμένοι συνδικαλιστές δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να προσαρμοστούν στην τήρηση της νομιμότητας, όπως δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι  καμία παρέμβαση του Υπουργού δεν γίνεται στη διαδικασία.

Τα παραπάνω τονίζει το γραφείο του  υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με ανακοινωθέν, απαντώντας στους τρεις αιρετούς του Συμβουλίου Επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, που αποχώρησαν , σήμερα από το Συμβούλιο, καταγγέλλοντας αδιαφανείς διαδικασίες.

Το υπουργείο Παιδείας  σημειώνει το ανακοινωθέν, ότι:

Οι ΠΔΕ επιλέγονται μέσα από διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες: Για πρώτη φορά οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγονται μέσα από διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες επιλογής στελεχών από το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής  με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο  του ΑΣΕΠ .

Επιλέγονται  εδώ και δυο δεκαετίες οι κομματικά ημέτεροι:  Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει ότι εδώ και δύο δεκαετίες ως Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης διορίζονταν οι κομματικά ημέτεροι.   

Οι αιρετοί συμμετείχαν επί πέντε μήνες: Οι αιρετοί συμμετείχαν κανονικά στη διαδικασία επί πέντε μήνες. Στη μακρά περίοδο της επιλογής που ολοκληρώθηκε σήμερα, οι αιρετοί αποφάσισαν να ¨αποχωρήσουν¨.

Σκοπιμότητα των αιρετών: Το αίτημά των αιρετών  να λάβουν γνώση σήμερα – ημέρα κατάρτισης των τελικών αξιολογικών πινάκων - της βαθμολόγησης καθενός βαθμολογητή ονομαστικά που έγινε κατά το προηγούμενο στάδιο και καταχωρείται στα πρακτικά δεν προβλέπεται από καμία διάταξη της ισχύουσας νομοθεσίας και συνεπώς είναι προφανής η σκοπιμότητα του αιτήματος. Αντιθέτως, όπως προβλέπει ο νόμος και η σχετική Υπουργική Απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι μετά το τελικό στάδιο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα πρακτικά κάθε σταδίου της διαδικασίας.

 

Σχόλια (17)

 
Μπάμπης
22 Μαρ 2019 01:47

"Οι τρεις αιρετοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι καμία παρέμβαση του Υπουργού δεν γίνεται στη διαδικασία";;;;; Φυσικά και δεν μπορούν να το αντιληφθούν, είναι αδιανόητο να το παίζει ο Γαβρόγλου αντικειμενικός, ουτε οι μαθητές της πρώτης τάξης δεν το πιστεύουν αυτό

 
Κώστας
21 Μαρ 2019 21:33

Έρχεται ολική ανατροπή ολόκληρου του οικοδομήματος σας κύριε Υπουργε... Εκτός αν νομίζετε ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τα δικά σας στελέχη και τα δικά σας νομοσχέδια.. Γιατί κυκλοφορείτε φήμες ότι η ΝΔ δεν έχει έτοιμο σχέδιο και ότι θα κυβερνήσει με τις δικές σας επιλογές.....Πόσο οικτρα πλανάσθε λοιπόν......

 
κεντρώος ΣΥΡΙΖΑ
21 Μαρ 2019 19:31

υιοθέτησε όλες τις μεθόδους και πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος.
Αμέ,,,

 
Για το όριο των 2 θητειών για τους ΔΕ Υπουργέ έχετε
21 Μαρ 2019 18:45

κάτι να πείτε;Από τη Βουλή ψηφίστηκε.Την υπογραφή σας έχει.Τόσο εύκολα καταπατάτε νόμο της Βουλής που εσείς εισηγηθήκατε και υπογράψατε.Περάστε τροποποίηση στη Βουλή άλλως είναι παράνομο

 
Πλατάρος Γιάννης
21 Μαρ 2019 16:48

Έχοντας υπ όψιν μου διηγήσεις για μαγειρέματα σε επιλογές σε βάθος 40 -ετίας (Είναι μεγάλο προνόμιο να συζητάς με παλιούς και συνταξιούχους) έχω να σας καταθέσω τα εξής:
1) Όλα τα πρακτικά ενός οργάνου, πρέπει να είναι στα ΥΠΌΨΙΝ ΟΛΩΝ των μελών. Τα πρακτικά τα υπογράφουν ΟΛΟΙ. Άρα όλοι πρέπει να γνωρίζουν ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Δεν το αιτιολογώ με ειδική νομική αιτιολογία, το αιτιολογώ με την επιχειρηματολογία του αυτονόητου.
3) Οι αιρετοί ΞΕΡΟΥΝ πολύ καλά τα παραπάνω και ΑΡΙΣΤΑ ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ.
4) Ο Υπουργός είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ να απαντά στους αιρετούς (επαφίεται ως άσκηση Διοικητικού Δικαίου)
5) Η Αρχή της διαφάνειας, επιβάλλει να τηρηθεί η ΑΞΙΩΣΗ των αιρετών, διότι ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
6) Οι υποψήφιοι, μπορούν να δουν ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ , ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.
7) Οι δουλειά των αιρετών είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΩΣΑΝ και δεν έλαβαν.
8) Οι αιρετοί έχουν νομικό δικαίωμα να λάβουν τις αναλυτικές βαθμολογίες όλων.
9) Ο Υπουργός με το ακαδίωκτο βάσει νόμου που έχει, μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει, αλλά η αλήθεια είναι ...αλήθεια!
Δεν κάνω πολιτικό σχόλιο, διότι ευτελίζεται το θέμα....

 
ΗΡΑ*
21 Μαρ 2019 16:01

"“Οι τρεις αιρετοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι καμία παρέμβαση του Υπουργού δεν γίνεται στη διαδικασία”
Ποιός το είπε αυτό; ... το γραφείο , λέει, του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου... Μάλιστα ! Το γραφείο του κ. Υπουργού απέκτησε και φωνή τώρα... Και τι είπε το ... γραφείο του κ. Υπουργού; Ότι οι αιρετοί αδυνατούν να καταλάβουν ότι ο ίδιος ο κ. Υπουργός αυτοπροσώπως δεν παρεμβαίνει στις διαδικασίες επιλογής των εν λόγω στελεχών. Αυτό έλειπε ! Τη δουλειά αυτή όμως την αναλαμβάνει ο μηχανισμός του κ. Υπουργού και τους στενούς του - εννοείται πάντα κομματικά στελέχη - συνεργάτες. Αΰτό γινόταν επί δεκαετίες ολόκληρες κι αυτό εξακολουθεί να γίνεται ΚΑΙ επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Όλα τ' άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και λόγια του αέρα.
Καιρός είναι λοιπόν να οργανώσετε δωρεάν μαθήματα εκεί στο υπουργείο για τους αδυνατούντες να αντιληφθούν τις διαδικασίες συνδικαλιστές. Ειρήσθω εν παρόδω, πώς πήγαν "τα δωρεάν μα;θήματα'' για την κ. Κεραμέως που οργανώσατε εκεί στο Υπουργείο, η οποία, σύμφωνα πάντα με τον κ. Γαβρόγλου, κι αυτή αδυνατούσε να καταλάβει το αλά Γαβρόγλου νέον σύστημα ελεύθερης προσβασης των μαθητών στα ΑΕΙ. Προσοχή ! Μόνον αλά Γαβρόγλου. Αλήθεια, κύριοι, εκεί στο υπουργείο χάριν παιδιάς, έχετε καταλάβει ότι με την έπαρση που κουβαλάτε κινήστε πλέον στα όρια της γελοιότητας;

 
Ανδρέας
21 Μαρ 2019 13:38

Τα ίδια δεν έκανε ο υπουργός όταν με το έτσι θέλω απαίτησε την μη αποδέσμευση εκπαιδευτικών για μετάταξη μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας?? Αν αυτό είναι αριστερή διαφάνεια λυπάμαι πολύ .

 
Αμαρτίες παρελθόντος & Γαβρόγλου
21 Μαρ 2019 12:51

Το 2015 στο ευρωπαικό κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Φιλελεύθερης πτέρυγας κ.Φειγκόφεν κατάγγειλε τις επιλογές σας, των τότε Περιφερειακών.Μίλησε για κομματοκρατία, κλπ επαινετικά για την κυβέρνηση σας.Τηλεοπτικά το είδε και όλη η Ευρώπη.Σωστά λοιπόν ο Γαβρόγλου αναφέρεται στις δικές τους αμαρτίες του κοντινού παρελθόντος.Τέτοια αυτοκριτική από την πλευρά του για την κυβέρνηση του με αφήνει άφωνο.

 
Γιαννης Κοντογιαννης
21 Μαρ 2019 09:26

Εχω φυγει απο το επαγγελμα του εκπαιδευτικού επειδή ομως στο παρελθον δυο φορές συμμετειχα σε αυτές τις διαδικασίες θα ηθελα να υπενθυμίσω στο Γαβρόγλου ότι οταν ο πρωτη φορα "αριστερος¨" υπουργος Μπαλτας έκανε τις δηλώσεις περι τέλους των κομματικών τοποθετήσεων παρασύροντας έτσι πολύ κοσμο να κανει αιτήσεις για περιφερειακος , μεταξύ των οποίων και εγώ, με τα γνωστά αποτελέσματα της ολοκληρωτικής άλωσης των θεσεων απο το κομμα τότε ο Πρωθυπουργός στο ευρωκοινοβούλιο έπαθε τέτοιο ρεζίλι απο ευρωβουλετες ευρωπαϊκων χωρών που αν ειχε στοιχειώδη ευθιξια θα είχε φύγει τρέχοντας . Αυτά για την ιστορία του Θεσμού.

 
Νίκος
21 Μαρ 2019 08:54

Νομίζω ότι έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να δουν την βαθμολογία όσων προηγούνται από αυτούς. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει η επιτροπή που κρίνει και κυρίως με ποια δημοκρατική και διαφανής διαδικασία ορίζεται.

 
Άσχετο αλλά σίγουρα ταιριάζει
21 Μαρ 2019 08:01

Γαβρόγλου "Οι τρεις αιρετοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι καμία παρέμβαση του Υπουργού δεν γίνεται στη διαδικασία" και δύο αυγά Τουρκίας.

 
Μαρία
21 Μαρ 2019 01:47

(1) Ο Υπουργός Παιδείας εμφανίζεται ως τιμητής της αξιοκρατίας, ενώ για 4 χρόνια διατηρεί 13 κομματικούς ως Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης. Με εξαίρεση τους 4 αιρετούς το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης έχει 5 μέλη που είναι επιλογές της προσωπικής αρεσκείας του Υπουργού: έχει επιλέξει τον πρόεδρο (γιατί ο αντιπρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π.;), δύο καθηγητές πανεπιστημίου ένα μέλος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. (δεν ορίζεται από το συμβούλιο) και ένα μέλος από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. Όλοι ορίζονται ως πρόσωπα με τους 5 αναπληρωτές τους, όλοι με ονοματεπώνυμα. Δεν ορίζονται οι πανεπιστημιακοί από τη συνέλευση του τμήματος και οι άλλοι από τους φορείς τους, αλλά ο υπουργός τους προεπιλέγει . Με αυτή τη σύνθεση θέλει να δεσμεύσει για ακόμα 3 χρόνια τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας . Η κυβέρνηση επαίρεται ότι για πρώτη φορά γίνεται αξιοκρατική ή αντικειμενική επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών. Όμως η προηγούμενη μεθοδευμένη σύνθεση σε συνδυασμό με την εξίσωση των μορίων των υποψηφίων και την υπερτίμηση της συνέντευξης, μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιάβλητη και διαφανή διαδικασία; Μπορεί να γίνει σεβαστή από την επόμενη κυβέρνηση;

(2) Αν έχω καταλάβει καλά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα αιρετά μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής κατά την αποσφράγιση των φακέλων δεν δικαιούνται να πληροφορηθούν την αναλυτική βαθμολογία των άλλων μελών ανά υποψήφιο. Μόνο ο πρόεδρος δικαιούται να γνωρίζει τους βαθμούς κατά την καταγραφή της βαθμολογίας; Αν βλέπουν λίγα μάτια δεν υπάρχει πιθανότητα λάθους εξ αμελείας ή ακόμα και αλλοίωσης των αναγραφόμενων βαθμών; Είναι δημοκρατικό τα πραχτικά με την αιτιολόγηση της αναλυτικής βαθμολογίας κάθε υποψηφίου απλώς να επικυρώνει ο πρόεδρος; Το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής μπορεί να καταρτίσει ενιαίους πίνακες επιλογής χωρίς την πλήρη γνώση των επιμέρους βαθμών των άλλων κριτών; Αν είναι έτσι ποια είναι η ευθύνη, η νομιμότητα και διαφάνεια του συλλογικού οργάνου; Μήπως θα μπορούσε να με διαφωτίσει ο πρόεδρος του συμβουλίου;

(3) Οι 3 αιρετοί έσπευσαν να καταγγείλουν τον πρόεδρο για αδιαφάνεια, μάλλον για να εντυπωσιάσουν το κοινό τους, αφήνοντας ανέλεγκτη τη διαδικασία. Ο τέταρτος αιρετός αποχώρησε και αυτός (έτσι γράφτηκε στο Esos), . Οι 3, καταγγέλλοντας ζήτησαν από τον υπουργό να παρέμβει άμεσα ακυρώνοντας την ενέργεια του προέδρου ώστε να εξασφαλιστεί η νομιμότητα και η διαφάνεια των διαδικασιών. Αλήθεια δεν γνώριζαν ότι μετέχουν σε ένα αποφασιστικό όργανο που δεν δέχεται έξωθεν επεμβάσεις ; Αν γνώριζαν ότι υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας και διαφάνειας, γιατί δεν παραιτήθηκαν εγκαίρως; Γιατί δεν ενημέρωσαν τους ενδιαφερομένους ότι απλώς αποτελούν διακοσμητικά κελύφη σε μια καλοστημένη θεατρική παράσταση;

 
ΠΠ
21 Μαρ 2019 01:36

Ό,τι ραδιουργία και να έγινε αυτή αφορά τον υποψήφιο/-α που θα ζητήσει και θα λάβει γνώση της βαθμολογίας του για κάθε μέλος της επιτροπής. Ο αιρετός ως μέλος της επιτροπής και συνάδελφος θα ενημερωθεί από τον αδικημένο υποψήφιο, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, που συμμετείχε στο συμβούλιο επιλογής. Γιατί να λάβουν οι αιρετοί τις βαθμολογίες όλων των μελών ως μέλη;;; Το ίδιο νομιμοποιούνται να πράξουν και τα άλλα μέλη του συμβουλίου επιλογής;;; Ποιος τους όρισε τους αιρετούς ως ελεγκτές;; Δηλαδή ο Υπουργός θα επέμβει να αλλάξει τα πρακτικά προς όφελος κάποιου υποψήφιου; Η αποχώρηση μάλλον γίνεται για εντυπωσιασμό και το αίτημα αφορά την off the record ανακοίνωση των επιτυχόντων πριν το ΦΕΚ όπως συνήθως γίνεται σε αποσπάσεις, μεταθέσεις κτλ. (μια φωτογράφιση με κινητό και ένα post στο fb).
Απίστευτο!

 
Εκπαιδευτικός που γνωρίζει κάτι παραπάνω
21 Μαρ 2019 00:07

ο υπουργός μπορεί να λέει ό,τι θέλει είναι γνωστή πλέον η ικανότητά του να λέει το άσπρο μαύρο με τη μεγαλύτερη φυσικότητα, η εκπαιδευτική κοινότητα ξέρει και πρόσωπα και πορείες σε λίγες μέρες θα δει τα πρόσωπα που επέλεξαν και θα κρίνει.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
20 Μαρ 2019 23:26

Ωραία, μετά την υπογραφή του πρακτικού, ας ζητήσουν αντίγραφο και να το κοινοποιήσουν.гла́сность που θα έλεγε και ο Σύντροφος Υπουργός.

 
Φαροφύλακας
20 Μαρ 2019 22:12

Ο υπουργός νομίζει ότι απευθύνεται σε χαζούς;
Επί τέσσερα χρόνια, ποιοί ήταν Περιφερειακοί Διευθυντές; Ποιος τους τοποθέτησε και με τί κριτήρια;
Τώρα, που φεύγετε σας έπιασε ο πόνος να τοποθετήσετε με "αξιοκρατικά κριτήρια", ενώ επί 4 χρόνια είχατε τοποθετημένους τους δικούς σας ;

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
20 Μαρ 2019 22:01

Οι κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας ουσιαστικά απορούν πώς είναι δυνατόν να αμφισβητούν οι αιρετοί οτι ο κ Υπουργός τηρεί στάση ουδετερότητας, ότι δεν παρεμβαίνει, ότι όλα είναι αξιοκρατικά και ότι εν ολίγοις διδάσκει Δημοκρατία. Έλα μου ντε, πώς τολμούν; Λες και έχουν αντίθετα δείγματα. Προς Θεού.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ