Ψηφίστηκε διάταξη για τη μεταφορά μαθητών σχολείων

21/03/2019

Άκουσε το άρθρο

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στην Ολομέλεια της Βουλής η διάταξη για τη  μεταφορά μαθητών σχολείων .

Ειδικότερα, η διάταξη  , όπως ψηφίστηκε, προβλέπει:

Α.  Ειδικά και μόνο για το σχολικό έτος 2018-19 και προς διασφάλιση της απρόσκοπτης μεταφοράς των μαθητών:

1. Ισχύουν κανονικά τα Ειδικά Μαθητικά Δελτία (ΕΜΔ) που έχουν διανεμηθεί πριν τις 26-9-18.

2. Παρέχεται η δυνατότητα στους δικαιούχους μεταφοράς , για την εφαρμογή  του αντικειμένου της κολύμβησης, να μεταφέρονται και με ΕΜΔ.

3. Δεν ισχύουν οι προβλεπόμενοι χιλιομετρικοί περιορισμοί  για τη μεταφορά μαθητών και καλλιτεχνικών σχολείων και σχολείων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Β. Παρατείνεται έως 30-6-19 (σ.σ. από 31-12-2018), το χρονικό διάστημα εντός του οποίου μπορεί η Οικονομική Επιτροπή των Περιφερειών να αναθέτει την εκτέλεση  των σχετικών δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών  με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων για την ανωτέρω μεταφορά.

Η εν λόγω  επιτροπή μπορεί επίσης να παρατείνει την εκτέλεση των συμβάσεων που ήταν σε ισχύ στις 31-12-2018 έως και 30-6-2019, σε  περίπτωση που δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες ή προσωρινοί ανάδοχοι στους εκκρεμείς διαγωνισμούς.

Γ. Παρέχεται η δυνατότητα στην Περιφέρεια και κατά τα χολικά έτη 2019-20120, 2020-2021 και 2021-2022, να υπερβαίνει, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, τα όρια της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τις χιλιομετρικές αποστάσεις κατά τη μεταφορά μαθητών με δημόσια σύμβαση (μεταφορά σε αποστάσεις μικρότερες των κατωτέρων ορίων).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ