Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Άλωση του κράτους και στην εκπαίδευση η διαδικασία επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

“Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα βάλει οριστικό τέλος στην κομματικοποίηση της παιδείας, επιλέγοντας με αξιοκρατικές διαδικασίες τα στελέχη”
Δημοσίευση: 21/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για άλωση του κράτους και στην εκπαίδευση κάνει λόγο η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας τη διαδικασία επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

 Η Νίκη Κεραμέως χαρακτηρίζει  ως  “απαράδεκτες” τις  πρακτικές    επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και υπογραμμίζει:

Άλωση του κράτους και στην εκπαίδευση: Οι συνεχείς μεθοδεύσεις στη διαδικασία επιλογής περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης επιβεβαιώνουν ότι η άλωση του κράτους και στην εκπαίδευση είναι  βασικός στόχος του Υπουργείου Παιδείας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνηση του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου: Τελευταίο παράδειγμα, η άρνηση του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής να γνωστοποιήσει στα μέλη τη βαθμολογία κάθε μέλους ανά υποψήφιο που προκύπτει κατά το στάδιο της συνέντευξης, σε αντίθεση με το πνεύμα του νόμου που η ίδια η Κυβέρνηση ψήφισε.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί πλήρως για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα: Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί πλήρως για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα, το αποδεικνύει άλλωστε με κάθε ευκαιρία.

Δέσμευση: Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα βάλει οριστικό τέλος στην κομματικοποίηση της παιδείας, επιλέγοντας με αξιοκρατικές διαδικασίες τα στελέχη που μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

Σχόλια (20)

 
Ήταν
09 Ιουλ 2019 05:34

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη κ.Γαβρόλου.Στο καλό Δεν θα μας λείψετε καθόλου μα καθόλου!!!

 
Θοδωρής Πάτρα
26 Μαρ 2019 16:27

Θα έχουμε τόση αξιοκρατία όση και επί Αρβανιτόπουλου, που έγιναν οι μετατάξεις χωρίς έλεγχο μορίων, έξω από τις δομές του υπουργείου, από τον ιδιαίτερο του υπουργού. Σε ηλίθιους απευθύνεστε;

 
Διαψεύστε όλους κ.Κεραμέως.Δημοσιεύστε τον νόμο σας
22 Μαρ 2019 16:33

για τις επιλογές.Λένε ότι τον έχετε έτοιμο και για άμεση εφαρμογή.Εγώ λέω ότι δεν έχετε έτοιμο νόμο.Πλην της αδιαφορίας σας που δεν συντάξατε ένα νόμο και να τον δημοσιεύσετε για να τον συγκρίνουν οι εκπαιδευτικοί ,να τον κρίνουν και ίσως να σας ψηφίσουν και για αυτόν-αδιαφορία ή αμέλεια που πρέπει να προβληματίσει τον Μητσοτάκη για το τι κάνετε στον τομέα ευθύνης σας-πρέπει και να έχετε στο περιβάλλον σας κατάλληλα στελέχη για να μπορούν να συντάξουν έναν αξιοπρεπή νόμο.Έχετε τα κατάλληλα στελέχη κ.Κεραμέως ή όχι;Αν ναι τί κάνουν;Ο κόσμος θα σας ψηφίσει για να φύγει ο Τσίπρας που τον ψήφισαν για να φύγει ο Σαμαροβενιζέλος.Δεν σας ψηφίζει επειδή σας πιστεύει ή σας αγάπησε.Επί τη ευκαιρία ποια είναι η θέση σας για τις δηλώσεις προτίμησης Διευθύνσεων πριν την συνέντευξη και για τον περιορισμό των δυο θητειών;

 
@ KERAMEΩΣ
22 Μαρ 2019 14:51

Φυσικά η κ. Κεραμέως δεν έχει καμία πρόταση ….πετάει πυροτεχνήματα για να εξασφαλίσει τα ψηφουλάκια της Βουλής ...να το έχετε υπόψιν όλοι οι ψηφοφόροι της ...καμία πρόταση και καμία δέσμευση να αποπέμψει τους περιφερειακούς διευθυντές και λοιπούς από θέσεις ευθύνης …..άλλα λογια ν΄αγαπιόμαστε

 
Καφερήτωρ
22 Μαρ 2019 12:04

Διαβάζω: « ...τα στελέχη που μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης».
Αναρωτιέμαι: ... κι ο δάσκαλος/καθηγητής της τάξης;

 
@Κώστας@Λευτέρης@ isider @Τάσος
22 Μαρ 2019 09:05

Αν έχει έτοιμο η ΝΔ νόμο για τα στελέχη της εκπαίδευσης ,ας τον παρουσιάσει για να τον πληροφορηθούμε και να γίνει μια σχετική διαβούλευση για την καλυτέρευση του.Δεν είναι κρατικό μυστικό και απόρρητο.Εξ άλλου θέλει και τον σχετικό χρόνο για να περάσει από την νέα Βουλή και να εφαρμοσθεί μετά.Δεν έχει έτοιμο νόμο,δεν είναι στα σχέδια της να έχει τώρα,δεν είναι στις προτεραιότητες της,δεν την ενδιαφέρει,δεν την ενδιαφέρεται εσείς.Αν είχε έτοιμο νόμο θα τον δημοσίευε για να τον συγκρίνουμε με τον υπάρχοντα και αν ήταν καλύτερος θα λειτουργούσε υπερ της στις εκλογές.ΘΑ κάνει νόμο,ΘΑ τον εφαρμόσει.Το χρονικό διάστημα που θα κάνει νόμο και θά τον εφαρμόσει είναι πάνω από χρόνος.Καλό 2022 λοιπόν και αν θα είναι κυβέρνηση τότε και αν θα αντέξει στις συνεχείς πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ θα είμαστε,υγεία να έχουμε και θα το δείτε. Πάντως ούτε η κ.Κεραμέως λέει ότι έχει έτοιμο νόμο επιλογών.Αν είχε δεν θα το έλεγε; Τον κρατάει για τον εαυτό της;

 
@Λευτέρης.
21 Μαρ 2019 23:03

Φυσικά ο αρχηγός της ΝΔ αστειεύεται.Γιατί αν δεν αστειεύονταν ,και του επέτρεπαν φυσικά οι ξένοι,θα είχε ρίξει τον Τσίπρα προ καιρού.Κατά βάθος ,αν και δείχνει το αντίθετο,ούτε και εκλογές θέλει γιατί ο εφιάλτης θα αρχίσει μετά τις εκλογές.Τα δε προγράμματα είναι για να μην εφαρμόζονται.Δες το σκίσιμο σελίδα σελίδα του μνημονίου του Σαμαρά με το Ζάππειο,ή το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του Τσίπρα.Όσο για το πρόγραμμα για την παιδεία της ΝΔ ούτε αυτό θα εφαρμοσθεί.Σχέδιο δεν υπάρχει ούτε για την πλάκα και αλλαγή στελεχών δεν πρόκειται να γίνει.Η ΝΔ έχει το φοβικό σύνδρομο της αριστεράς και τρέμει τον ίσκιο της.Για αυτό αν θες πάρε μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα διορίζει ότι κινείται γιατί με την ΝΔ θα είσαι αιωνίως στο περίμενε.Στο κάτω κάτω και αυτοί του συστήματος είναι και αύριο αγκαλιασμένοι θα κυβερνάν όλοι μαζί.

 
Insider
21 Μαρ 2019 23:02

Διαπιστώνω ότι πολλά κοκόρια μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα.
Ενημερώνω, λοιπόν, ότι τα πάντα είναι έτοιμα και θα εφαρμοστεί η τακτική του ολοκληρωτικού αιφνιδιασμού. Άμεση αντικατάσταση όλων των στελεχών και προκήρυξη νέων θέσεων για τους νέους πλέον θεσμούς, όπως τους σχεδίασε η ΝΔ.
Καληνύχτα

 
Κώστας
21 Μαρ 2019 22:47

@Παλιέ της ΝΔ
Πολύ απόλυτα τα επιχειρήματά σου.... Αν εσύ αισθάνεσαι προδομένος ή δυσαρεστημένος από τη ΝΔ, τότε απλά μη μιλάς εκ μέρους της ΝΔ. Η παράταξη έχει ήδη παρουσιάσει το πρόγραμμα για την Παιδεία και θα το υλοποιήσει. Όσον αφορά τα αριστερά στελέχη και την ''άφεση αμαρτιών'' που παίρνουν από τους περισσότερους στον κλάδο, νομίζω ότι πια όλοι δοκιμάσαμε τι εστί αριστερά και δε θέλουμε να ξαναδοκιμάσουμε...

 
Λευτέρης
21 Μαρ 2019 21:44

@@Τάσος
Έχεις την εντύπωση ότι ο ο αρχηγός της ΝΔ αστειεύεται; Θυμήσου μόνο πόσο χρόνο χρειάστηκε, για να ανατρέψει το σκηνικό της ΕΡΤ.... Ακόμη σκέψου ότι οι δεσμεύσεις της ΝΔ έχουν ανακοινωθεί στο πρόγραμμα για την Παιδεία εδώ και μήνες.. Σχέδιο υπάρχει, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. Η αλλαγή στελεχών θα είναι ριζική.

 
Παλιός της ΝΔ
21 Μαρ 2019 21:43

@Κώστας.Αυτά να τα λες στο Στράτο και σε ευκολόπιστους.Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που θα εφαρμοσθεί άμεσα.Δεν υπάρχει σχέδιο.Θα γίνει,αν γίνει,κάτι πολλούς μήνες μετά και μέχρι να εφαρμοσθεί ή θα τους ρίξει ο Τσίπρας ή θα συνκυβερνήσουν.Όλα είναι σικέ.Αυτοί οι δυο θα κυβερνήσουν μαζί σε δυο τρία χρόνια και δεν νοιάζονται ούτε για ΣΕΕ ούτε για κανέναν.Ξέρεις και ποια θα είναι η πλάκα;Τέλη του χρόνου λήγει η θητεία των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.Την σύνθεση κατά νόμο την υπογράφει ο Περιφερειακός.Έτσι θα έχουν με τους νέους Περιφερειακούς δικά τους συμβούλια που θα προεδρεύουν οι νέοι δικοί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης με κυβέρνηση ΝΔ.Ούτε αυτό το πασιφανές κατάλαβαν αυτοί που λες ότι έχουν έτοιμο σχέδιο.Δεν τους νοιάζει κανένας.Κατάλαβε το και μη λες πράγματα που δεν ισχύουν.

 
@Τάσος
21 Μαρ 2019 21:00

Κράτησε αυτό το σχόλιο σου να το διαβάζεις όταν δεν θα γίνει για να λες τι ...έλεγες.Την νοοτροπία της ΝΔ την ξέρω από το 1974.Εσύ είσαι ο σίγουρος ψηφοφόρος που ότι και να γίνει θα τους ψηφίσεις.Άρα δεν σε έχουν ανάγκη.Ο άλλος ο αριστερούλης αν του κάνει τα χατήρια μπορεί και να ψηφίσει ΝΔ.Μεταξύ του σίγουρου και του μπορεί προηγείται ο μπορεί που θα πάρει όλες τις θέσεις και θα είσαι απ έξω όσα μόρια και να έχεις και προσόντα.Αυτό μόνο η ΝΔ το κάνει και για αυτό κυβερνά στα διαλείμματα ξεκούρασης του ΠΑΣΟΚ ή τώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Πως έλεγε ένας προ της επταετίας δεξιός πολιτικός όταν παρέδωσε στον γιό την κληρονομική του βουλευτική του έδρα;"Γιέ μου σου κληρονομώ 16.000 βόδια (ψηφοφόρους)".Μη χαίρεσαι λοιπόν γιατί θα απαγοητευτείς.Τίποτε δεν θα κάνουν.Όπως θα ρθουν θα φύγουν.Ούτε νομοσχέδιο έχουν έτοιμο για τις επιλογές στελεχών.Τους ενδιαφέρει μόνο να κυβερνήσουν .

 
Κώστας
21 Μαρ 2019 20:49

@Στράτο
Η ΝΔ είναι μια σοβαρότατη παράταξη και σε οτιδήποτε δεσμεύεται, ανταποκρίνεται με απόλυτη συνέπεια. Σχέδιο υπάρχει ήδη έτοιμο και θα εφαρμοστεί άμεσα. Ειδικότερα οι αδικίες που έχουν γίνει στις επιλογές στελεχών (ΣΕΕ κλπ) θα αποκατασταθούν με αξιορατικό διαγωνισμό.
Καλό θα είναι λοιπόν ο Υπουργός να προσέξει πολύ με όσα γίνονται τώρα με τους Περιφερειακούς, γιατί προχωρά σε επιλογές στην ουσία άκυρες.

 
ΤΑΣΟΣ
21 Μαρ 2019 18:26

Δέσμευση: Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα βάλει οριστικό τέλος στην κομματικοποίηση της παιδείας, επιλέγοντας με αξιοκρατικές διαδικασίες τα στελέχη της παραταξης της

 
Στράτος
21 Μαρ 2019 17:16

@K. G.
Γράφεις: "Ο νόμος Διαμαντοπούλου, αφού αυτή θα είναι η υπουργός, αν κυβερνήσει η Ν. Δ.". Αν σε κυβέρνηση Ν.Δ. Υπουργός Παιδείας γίνει η Διαμαντοπούλου, η Κεραμέως τι θα είναι;

 
K. G.
21 Μαρ 2019 15:54

Ο νόμος Διαμαντοπούλου, αφού αυτή θα είναι η υπουργός, αν κυβερνήσει η Ν. Δ.

 
Στράτος
21 Μαρ 2019 15:32

Πολύ γενικόλογη μου ακούγεται η "δέσμευση" της Ν.Δ. και της Κεραμέως. Όσο δεν γίνεται πιο συγκεκριμένη τόσο περισσότερο πιστεύω ότι η ΝΔ για μια ακόμη φορά θα επιβεβαιώσει ότι είναι πρωταγωνίστρια στην καθυστέρηση αλλαγής στελεχών εκπαίδευσης.
Όταν λέει η κ. Κεραμέως "επιλέγοντας με αξιοκρατικές διαδικασίες τα στελέχη" γιατί δεν γίνεται πιο σαφής; Έχει καταρτίσει πλαίσιο/νόμο επιλογής ή έστω προσχέδιο του ή περιμένει να ξεκινήσει την διαδικασία μετά την ανάληψη καθηκόντων;

 
Λευτέρης
21 Μαρ 2019 14:32

Ναι με όποιο κόστος να το κάνετε και χωρίς χρονοτριβή. Επιτέλους τέλος!

 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
21 Μαρ 2019 13:48

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα βάλει οριστικό τέλος στην κομματικοποίηση της παιδείας, επιλέγοντας με αξιοκρατικές διαδικασίες τα στελέχη που μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης».
ΟΙ εκπαιδευτικοί έχουμε και μνήμη και γνώση και εμπειρία και γνωρίζουμε πολύ καλά τα έργα και τις ημέρες των κομματικών επιλογών της ΝΔ και κυρίως όσο και να προσπαθεί η ΝΔ δεν θα ξεχάσουμε τις διαθεσιμότητες του 2013.

 
Η κα.Κεραμέως λέει για νέες επιλογές μόλις γίνει
21 Μαρ 2019 13:03

κυβέρνηση.Συνεπώς τον Οκτώβριο το πολύ είναι στην εξουσία,αν δεν έχουν-που δεν έχουν-νέο νόμο επιλογών θέλουν ένα χρόνο να υλοποιήσουν αυτά που υπόσχεται η κα.Κεραμέως και έτσι πάμε αρχές του ...2022.Ερώτημα είναι αν μέχρι τότε θα είναι κυβέρνηση ή αν είναι συνκυβέρνηση με τον Αλέξη.Άρα είναι κούφια λόγια προς τέρψη του πολιτικού της ακροατηρίου.Υπάρχουν αφελείς ή σανοφάγοι που την πιστεύουν;Η ΝΔ σαν παρένθεση με νοοτροπία λούζερ δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό.Οι παρενθέσεις είναι απλά παρενθέσεις και οι λούζερ πάντα λούζερ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.