Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συστάσεις Κοσμητόρων προς πρόεδρο ΕΑΠ: Μέχρι να λάβετε τις προσωπικές σας αποφάσεις σε σχέση με την παραμονή σας στο Ίδρυμα, θα πρέπει να ασκείτε τα τυπικά σας καθήκοντα

"Δεν έχετε συγκαλέσει εδώ και τρεις εβδομάδες συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου του πανεπιστημίου μας"
Δημοσίευση: 21/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συστάσεις ως προς την άσκηση των καθηκόντων του κάνουν οι Κοσμήτορες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ο Εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ , με κοινή επιστολή προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος Καθηγητή Βασίλη Καρδάση.

“Μέχρι να λάβετε τις τελικές προσωπικές σας αποφάσεις σε σχέση με την παραμονή σας στο Ίδρυμα, θα πρέπει να ασκείτε τα τυπικά σας καθήκοντα, ή στο βαθμό που αδυνατείτε, να δώσετε εντολή στον νόμιμο αναπληρωτή σας, να ενεργήσει δεόντως, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιμετώπιση επειγόντων θεμάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και τα οποία μέρα με την ημέρα πληθαίνουν” αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή οι Κοσμήτορες προς τον πρόεδρο του ΕΑΠ και υπογραμμίζουν τα εξής:  

Το ΕΑΠ έχει υποστεί πολλαπλές βλάβες: Με αφετηρία τη γνωστή σας πρωτοβουλία για συζήτηση με το Υπουργείο Παιδείας χωρίς ουδεμία εξουσιοδότηση από τα ακαδημαϊκά όργανα του ΕΑΠ για  το μέλλον του ΕΑΠ, το Ίδρυμα έχει υποστεί πολλαπλές βλάβες.

Δεν παραιτηθήκατε παρά τη δέσμευση: Στην παρούσα φάση, δημοσιεύματα που δεν διαψεύδετε, σας ‘δείχνουν’ να είστε ενεργός στην ίδια κατεύθυνση, συζητώντας με άλλα ιδρύματα (ΑΣΠΑΙΤΕ) για τη μεταφορά τμημάτων τους στο ΕΑΠ, πάντοτε συνεπής  στην αναζήτηση λύσεων για το ΕΑΠ μακράν και εν αγνοία της πανεπιστημιακής κοινότητας και των θεσμικών οργάνων του Ιδρύματος και όλα αυτά παρά τη δέσμευσή σας για αποχώρησή σας από το Ίδρυμα εφόσον η πρότασή σας για ‘συνέργεια’ με το ΤΕΙ Δ. Ελλάδας δεν υλοποιείτο.

Δεν έχετε συγκαλέσει εδώ και τρεις εβδομάδες συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου του πανεπιστημίου μας: Ταυτόχρονα, ενώ υφίστανται επείγοντα ακαδημαϊκά και διοικητικά ζητήματα στο πανεπιστήμιο, που απαιτούν αποφάσεις της ΔΕ, δεν έχετε συγκαλέσει εδώ και τρεις εβδομάδες συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου του πανεπιστημίου μας, παρά το γεγονός ότι στις 26/2/2019 είχατε προσπαθήσει, ανεπιτυχώς μετά τη διάψευση εκ μέρους μας, να ‘χρεώσετε’ επερχόμενη διοικητική και ακαδημαϊκή αρρυθμία του  Ιδρύματος στους Κοσμήτορες και στον εκπρόσωπο των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ, που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της ΔΕ (26/2/2019) διαμαρτυρόμενοι για τη συμπεριφορά σας. 

Ζητούμε να συγκληθεί η ΔΕ του ΕΑΠ:  Έχοντας από την πλευρά μας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στο πανεπιστήμιο που υπηρετούμε, όπως ξεκάθαρα ενημερώσαμε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και τον Υπουργό Παιδείας στις 27/2/2019, ζητούμε στη βάση της παραγράφου 7 του άρθρου 14 του Ν.2690/1999,  να συγκληθεί είτε από εσάς είτε από τον νόμιμο αναπληρωτή σας, συνεδρίαση της ΔΕ του ΕΑΠ, προκειμένου να συζητηθούν τα σε εκκρεμότητα επείγοντα θέματα, όπως ενδεικτικά εκείνα που σχετίζονται με τρέχουσες και επικείμενες διαγωνιστικές διαδικασίες προμηθειών, την έγκριση του απολογισμού και προϋπολογισμού του ιδρύματος, έγκριση εντολών προμήθειας, αναθέσεις διδακτικού έργου για το εαρινό εξάμηνο, καθώς τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και 2 εβδομάδες.

Να επανέλθει το ΕΑΠ σε ομαλή πορεία και κανονικούς ρυθμούς: Αφήστε το ΕΑΠ να επανέλθει σε ομαλή πορεία και κανονικούς ρυθμούς προς το συμφέρον των φοιτητών του και της ακαδημαϊκής κοινότητας αυτού.
Τα μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ που συμμετέχουν στη ΔΕ του ΕΑΠ

Σημείωση του esos: Την επιστολή υπογράφουν οι:
Α.Λιοναράκης, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών
Α.Μιχιώτης, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών
Ι.Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας
Α.Δημητράς,  Εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ

 

Σχόλια (9)

 
Άκης
21 Μαρ 2019 15:54

Πάρτε και εσείς ένα ΤΕΙ !!! Όλοι πήραν από ένα!

 
MIMHS
21 Μαρ 2019 16:25

Ο καλύτερος πρόεδρος που είχε το ΕΑΠ..
Άξιος ο κ. Καρδάσης, μπράβο του.....
Μακάρι όλα τα ΑΕΙ να είχαν τέτοιους πρυτάνεις.

 
ότι ναναι
21 Μαρ 2019 20:02

Όχι μόνο αυτό... μέσα απο αυτή την συγχιση οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΑΠ συνεχίζουν τα παραπατήματα. Αν συνεχιστει αυτή η σύγχιση το ίδρυμα θα έχει μεγαλύτερα προβλήματα. Επίσης από τη στιγμή που ζήτησε σύγκλιση το 1/3 του οργάνου είναι υποχρεωμένος ο Πρόεδρος να το συγκαλέσει. Πέρα από το ξεμπρόστιασμα δηλαδή τον έχουν θέσει ενεργά προ των ευθυνών του. Όσο για το ότι ιδιωτικά ο κάθε Πρύτανης παρακάμπτει όλη την κοινότητα και κανονίζει ότι θέλει ....μην σκάτε..... είναι άθλημα της μόδας........

 
@MIMHS
21 Μαρ 2019 21:42

να είχαν "τέτοιους πρυτάνεις" τα ΑΕΙ, ε; Ευτυχώς δεν έχουν, αλλά πάντως θα πρέπει να γνωρίζετε κ. Μίμη οτι ο κ. Καρδάσης δεν είναι Πρύτανης, αλλά τοποθετημένος πρόεδρος της Διοικούσας. Τον διόρισαν εκεί, δεν είναι εκλεγμένος όπως όλοι οι πρυτάνεις ΑΕΙ. Σας διέφυγε αυτό.

 
MIMHS
21 Μαρ 2019 23:36

Το ΕΑΠ το γνωρίζω από το 2004, μέσα από 2 προγράμματα σπουδών που τελείωσα, ΔΕΟ και ΕΛΠ, γνωρίζω άριστα πως ήταν πριν από τον κ. Καρδάδη και πως είναι σήμερα..
Το άλλαξε ριζικά προς το καλύτερο.. Βέβαια είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όποιος προσφέρει σε αυτόν τον τόπο, λοιδορείται..Φυσικά και γνωρίζω ότι είναι διορισμένος πρόεδρος, μακάρι να διορίζονται έτσι, οι αρτιότεροι, όπως αυτός....

 
ΑΠΟΡΩ.............
22 Μαρ 2019 01:45

Σας ενδιαφέρουν μόνο τα των "έσω" σας?
Κύριε Καρδάση, ανακοινώσατε εδώ και δύο εβδομάδες περιχαρής, ότι επιτέλους ο υπουργός¨" ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ", -ενώ στην ουσία σας πέταξε το μπαλάκι -σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του ΕΛΠ και ΕΠΟ................Που είστε οεεεεεεοοοοοοοοοοοοοο?????Πόσο καιρό θα περιμένουν οι απόφοιτοι ακόμη??????Ή ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ??????????

 
@ΜΙΜΗΣ
22 Μαρ 2019 09:07

Δεν πείθετε κανέναν κ. Μιμη, καλύτερα μην ασχολείστε...

 
Βασίλης
22 Μαρ 2019 12:26

Ευτυχώς που το ΕΑΠ έχει το κ.Καρδάση πρόεδρο! Άξιος για την συνεισφορά του στο Πανεπιστήμιο και κυρίως για την υπομονή και το σθένος που επιδεικνύει.

 
Σπύρος
23 Μαρ 2019 15:27

Συμφωνώ.
Σίγουρα το ίδρυμα επιδέχεται περαιτέρω βελτίωση, αλλά και σίγουρα είναι καλύτερα από ότι ήταν πριν!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean