Placeholder

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ-ΚΞΓ

ΟΕΦΕ: Ο υπ. Παιδείας «κλείνει το μάτι» στα παράνομα ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών των σχολείων

"Υπάρχουν πολλά τα ερωτηματικά, πολλές οι αντιφάσεις, μεγάλες οι απορίες από την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας"
Δημοσίευση: 21/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η παρουσίαση των εσόδων διορισμένων εκπαιδευτικών ως ενός απλού «συμπληρώματος μισθού» υποβαθμίζει συνειδητά το θέμα και «κλείνει το μάτι» στην παρανομία.

Αυτό τονίζει η Ομοσπονδια Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), σε ανακοινωθέν, απαντώντας στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στα όσα δήλωσε για τα ιδιαίτερα μαθήματα από εκπαιδευτικούς του δημοσίου, και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Οι δηλώσεις αυτές μας ενοχλούν ηθικά πρώτα απ’ όλα και αυτό δεν μπορεί να προσπερνιέται με τόση ευκολία από τον Υπουργό. Συνιστούν ταυτόχρονα την επιτομή της αδυναμίας και της ανοχής απέναντι στην παρανομία.

Β. Το θέμα που αναδεικνύεται από τις δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου, έχει ηθική διάσταση, αλλά και άλλες πολύ σημαντικές πλευρές:

  1.  Ο Υπουργός εμφανίζεται ως υπερασπιστής της συμμετοχής του προφορικού βαθμού στα μόρια εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πώς μπορεί να υπάρχει όμως ισονομία μεταξύ των μαθητών και αδιάβλητο της όλης διαδικασίας, όταν τον βαθμό θα τον βάζει αυτός ο εκπαιδευτικός που τα απογεύματα «βοηθάει» κάποιους μαθητές στο σπίτι τους;
  2. Η ανοχή επομένως απέναντι στη σημερινή κατάσταση θέτει ευθέως ζήτημα διαβλητότητας της διαδικασίας εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
  3.  Η παρουσίαση των εσόδων διορισμένων εκπαιδευτικών ως ενός απλού «συμπληρώματος μισθού» υποβαθμίζει συνειδητά το θέμα και «κλείνει το μάτι» στην παρανομία. Η δραστηριότητα αυτή στερεί εργασία από συναδέλφους τους. Αφαιρεί από νόμιμους επαγγελματίες εισοδήματα. Συνιστά κλοπή του Κράτους δια της απόκρυψης εισοδήματος, αφού δεν αποδίδονται φόροι και εισφορές που συντρίβουν τους υπόλοιπους νόμιμους επαγγελματίες.
  4.  Ο χαρακτηρισμός ως «συμπληρώματος μισθού» προκαλεί εντύπωση, αφού αυτή ακριβώς η δραστηριότητα συνιστά την πραγματική «παραπαιδεία» την οποία και ο νυν Υπουργός και όλοι οι προκάτοχοί του διατείνονται ότι θα καταπολεμήσουν. Αντίθετα, ενώ καλύπτεται όλη αυτή η παράνομη δραστηριότητα, με ευκολία χαρακτηρίζεται ως «Παραπαιδεία» το νόμιμο Ελληνικό Φροντιστήριο. Το Φροντιστήριο που επικαιροποιεί την άδειά του κάθε δύο χρόνια! Το Φροντιστήριο που στενάζει κάθε χρόνο ώστε να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη Επιχείρηση, στην οποία βρίσκουν διέξοδο επιβίωσης χιλιάδες επιστήμονες. Περίεργη πράγματι η αντίληψη του Υπουργού!
  5.  Η τοποθέτηση αυτή προκαλεί και για ένα ακόμα λόγο εντύπωση. Αν θεωρεί «συμπλήρωμα μισθού» τα έσοδα διορισμένων μόνιμων εκπαιδευτικών από τα Φροντιστήρια, γιατί υπάρχει ασυμβίβαστο στους Καθηγητές των Ιδιωτικών Σχολείων που θα μπορούσαν να εργάζονται νόμιμα τα απογεύματα σε Φροντιστήρια και να αποδίδουν φόρους και εισφορές, αφού τα εισοδήματα θα είναι δηλωμένα;

Η ΟΕΦΕ σημειώνει πως υπάρχουν πολλά τα ερωτηματικά, πολλές οι αντιφάσεις, μεγάλες οι απορίες από την τοποθέτηση του υπουργού στη συνέντευξη και προθέτει: “ Μα αν όλα αυτά προκαλούν θλίψη, προκαλεί οργή η τοποθέτηση ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ομολογία αδυναμίας; Δήλωση ανοχής απέναντι στην παρανομία; Ό,τι και να ισχύει πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση. Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν προτάσεις, υπάρχουν καταγγελίες που θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη και να συμβάλλουν στον περιορισμό έστω του φαινομένου. Σειρά προτάσεων έχει καταθέσει και η Ο.Ε.Φ.Ε.”

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.