Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Ζυμώνεται” με νέο “ραντεβού” Κοσμητόρων- υπουργού η συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας με το Παν. Πατρών

Σε καλό κλίμα η συνάντηση των δύο πλευρών
Δημοσίευση: 22/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνεχίζεται η  προσπάθεια του υπουργού παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου , της Πρυτάνεως Β. Κυριαζοπούλου και των Κοσμητόρων του Πανεπιστημίου Πατρών (σ.σ. απουσίαζε ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής), παρουσία του Γ.Γ. Ηλ. Γεωργαντά,  της Νομικής Συμβούλου του υπουργού και του Συμβούλου Α. Μπόγρη, η οποία , σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα , αποφασίστηκε:

1. Να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για το μεθεπόμενο Σάββατο.

2. Οσον αφορά τη ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, απ ότι φάνηκε , σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον θα απορροφηθεί από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου . Αυτό θα φανεί και θα οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνάντηση.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου διατυπώθηκαν από συγκλητικούς διαφωνίες σε σημεία του Σχεδίου του υπουργού Παιδείας, το οποίο προβλέπει τα εξής:

Α. Ιδρυση Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών (1 Τμήμα) Έδρα:Πάτρα -Λειτουργία κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Β. Λειτουργία 8 σχολών με 37 τμήματα.

Γ. Τα 28 τμήματα  στην Πάτρα, 1 στον Πύργο, 2 στο Αίγιο, 3 στο Αγρίνιο, 3 στο Μεσολόγγι, 1 στην Αμαλιάδα.

Ειδικότερα το Σχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου, προβλέπει τα εξής:


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ

  •     Ινστιτούτο- Διαπανεπιστημιακό κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης
  •     Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
  •     Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
  •     Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων
  •     Ινστιτούτο Δια τμηματικό Βιοηθικής
  •      Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Σχόλια (20)

 
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
22 Μαρ 2019 11:50

Ξανά όλες οι συζητήσεις με απουσία αντιπροσωπείας του ΤΕΙ. Αποφασίζουμε για εσάς χωρίς εσάς.

 
Γνώμη
22 Μαρ 2019 12:37

2. Όσον αφορά τη ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, απ ότι φάνηκε , σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον θα απορροφηθεί από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου .

Μακάρι, να γίνει Κε Υπουργέ (5ετης Πολυτεχνική Σχολή), καταχυρώνοντας ταυτόχρονα και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Διότι η αναδιοργάνωση - συγχώνευση των πανεπιστημίων πρέπει να προάγει την ενιαία εκπαίδευση σε όλους τους τομείς με αντίστοιχες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και όχι να εξυπηρετεί συντεχνίες και τοπικιστικά συμφέροντα.
Οι φοιτητές και οι οικογένειές τους της ΣΤΕΦ είναι σίγουροι ότι θα πράξετε το καλύτερο γι αυτούς και σας έχουν εμπιστοσύνη!

 
Βιώσιμη λύση
22 Μαρ 2019 13:49

Δεν έχει ακαδημαϊκή λογική η ύπαρξη περισσοτέρων του ενός campus.
Μαζέψτε τα όλα στην Πάτρα (Κουκούλι και Ρίο) και από την εξοικονόμηση πόρων από τα πάγια λειτουργικά έξοδα των υπολοίπων campus που θα κλείσουν, να μπορέσει να λειτουργήσει το Ίδρυμα της επόμενης μέρας.
Τώρα ξοδεύονται εκατομμύρια που δεν υπάρχουν, για να διατηρηθούν τα περιφερειακά τμήματα.
Αν διατηρηθούν, αυτό που θα συμβεί είναι η οικονομική και στην συνέχεια η ακαδημαϊκή κατάρρευση του νέου πανεπιστημίου Πατρών.

 
Νίκος
22 Μαρ 2019 14:32

Σε καλό κλίμα ήταν και άλλες συναντήσεις τους που όμως μετά διαφωνούν.Να ενημερωθούμε και εμείς ,σας παρακαλούμε ,σε ποια σημεία υπάρχουν διαφωνίες.Συναντιουνται εκπρόσωποι από το παν Πατρών με τον υπουργό ΧΩΡΙΣ εκπροσώπους του ΑΤΕΙ !!! Το παν.Πατρων ας μας πει επιτέλους τι θέλει .Γιατί δε θέλουν τη ΣΤΕΦ;; Ας μας ενημερώσουν επιτέλους.Ολοι μας γνωρίζουμε ότι η ΣΤΕΦ αξίζει να αναβαθμιστεί σε πολυτεχνική σχολή προσαρμόζοντας τα ανάλογα μαθήματα

 
Ότι ναναι
22 Μαρ 2019 15:10

Η ανωμαλία σε όλο της το μεγαλείο. Το πανεπιστήμιο Πατρών παίρνει ένα καρο τμήματα στο πουθενά (Μεσολόγγι, Αίγιο, Ηλεία κλπ) και την Στε του ΤΕΙ που είναι μέσα στην Πάτρα την παίρνει η..... Πελοπόννησος! !!

 
ΧΨ
22 Μαρ 2019 16:07

Απο που προκυπτει οτι τα ΑΤΕΙ ειναι πλεον αναβαθμισμενα και το σωστο ειναι να συνενωθουν με τμηματα Πανεπιστημιακα? Πχ η ΣΤΕΦ να μετατραπει σε πολυτεχνικη σχολη? Για το επιπεδο των καθηγητων τους δεν ξερω αλλα το επιπεδο των φοιτητων προφανως δεν μπορει στην συντριπτικη του πλειοψηφια να ανταποκριθει στις απαιτησεις του Πολυτεχνειου.Αληθεια τι ποσοστο φοιτητων της ΣΤΕΦ εγραψε πανω απο την βαση και στα Μαθηματικα και στην Φυσικη στις Πανελληνιες? Εκτος και αν ο σκοπος ειναι να πεσει το επιπεδο των πολυτεχνειων και να παραγουν αποφοιτους πιο χαμηλου επιπεδου. Αντι να κλεισουν καποια πολυτεχνικα τμηματα με βαθμους εισαγωγης χαμηλους ,κανουμε το αντιθετο. Και για το επιχειρημα οτι οι βαθμοι εισαγωγης δεν παιζουν ρολο ,εκτιμω οτι και αυτοι που το ισχυριζονται δεν το πιστευουν. Ενα πανεπιστημιακο τμημα καταξιωνεται απο την παραγωγη ερευνας καιαναπτυξης των φοιτητων και των καθηγητων του και οχι προφανως με υπουργικες αποφασεις

 
Πελοπόννησος
22 Μαρ 2019 17:41

Σε καλό κλίμα βγήκε και το πόρισμα για το Παν. Πελοποννήσου αλλά δεν έγινε δεκτό.

 
Πιπης
22 Μαρ 2019 22:44

Οι φοιτητες των τει θα παρουν πτυχίο από το ΤΕΙ.

 
Χρήστος
23 Μαρ 2019 02:01

Δυστυχώς οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ δεν μπορούν να συνεννοηθούν σε μια κοινή γραμμή και ο υπουργός μάλλον το κατάλαβε. Μακάρι να βρεθεί μια λύση σύντομα, το Πανεπιστήμιο να προτείνει λογικές λύσεις και ολόκληρο το ΤΕΙ να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου και γεωγραφικά ανήκει. Αν το ΤΕΙ διασπαστεί θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τη διαχείριση ολόκληρου του προσωπικού αλλά και του campus γενικότερα.

 
Φοιτητής
23 Μαρ 2019 14:20

Με το ΤΕΙ Πελοποννήσου τι πρόκειται να γίνει, θα μείνει ως έχει ή θα συγχωνευτεί;

 
Γονέας
23 Μαρ 2019 15:27

Θα ήθελα να εκφράσω ένα παράπονο αδικίας προς όλους που εμπλέκονται και ιδιαίτερα στο κύριο Γαβρογλου για την κατάργηση της ΣΤΕΦ Κοζάνης. Σε μια χώρα που δημιούργησε την δημοκρατία και τον πολιτισμό πως μπορεί να επικρατεί τόσο αδικία λες και οι φοιτητές της ΣΤΕΦ Κοζάνης προέρχονται από άλλο πλανήτη. Γιατί έτσι απλά καταργούνται οι σχολές της ΣΤΕΦ στην Κοζάνη χωρίς να δημιουργείτε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα; Γιατι στις άλλες ΣΤΕΦ Θεσσαλίας,Κρήτης ,Θεσσαλονίκης δημιουργούνται πανεπιστημιακά ιδρύματα; Γιατι αυτή αυτή ανισότητα; Γιατί να μην υπάρχει ενιαίος τρόπος συγχώνευσης για όλα τα ιδρύματα και πολλά ΓΙΑΤΙ....

 
Σπυρος
23 Μαρ 2019 17:06

Το Παν/μιο Πατρών είναι όλο ΟΧΙ. Θέλει όμως τα οφέλη (θέσεις ΔΕΠ, χρηματοδότης, Νομική, Ινστιτούτα).
Ο Υπουργός λέει: η ΣΤΕ στο ΠΑΠΕΛ και αφήστε τα πολλά γιατί δεν είναι δίκη σας δουλειά . Αλλιώς όλο το ΤΕΙ στο ΠΑΠΕΛ με έδρα πολλών τμημάτων στην Πάτρα και χρηματοδότησης στο Πατρών μηδέν.

 
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ ΠΠ
23 Μαρ 2019 18:20

Ωραία όλα αυτά και σίγουρα η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ του Παν. Πατρών δεν θέλει τη συνένωση με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Μήπως όμως πρέπει να σκεφτούμε (αφού κοιτάξουμε τα βιογραφικά όσων υπάρχουν στις επίσιμες ιστοσελίδες των τμημάτων του ΤΕΙ) ότι η συγχώνευση έρχεται (μερικώς ή ολικώς) και ίσως είναι προτιμότερο να έρθουν τα τμήματα της ΣΤΕ παρά όλα τα υπόλοιπα;

 
Μαρ
23 Μαρ 2019 20:09

Οπως είχα πει και σε ενα αλλο αρθρο, η Κοινωνική Εργασία που βρίσκεται!? Είναι δυνατόν η ιδια κυβέρνηση που ξανάνοιξε αυτη τη σχολη να την κλείσει; Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τα τουριστικά.

 
Έχουν χάσει την μπάλα
24 Μαρ 2019 13:25

Αντίο να γίνει ένα τελικό βιώσιμο σχέδιο συγχώνευσης τει με πανεπιστήμιο φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι θα πάει διοικητικά στην Πελοπόννησο η στε που είναι το 40% του τει. Αυτό αν γίνει θα είναι μια τρομερή αποτυχία του πανεπιστημίου Πατρών το οποίο έχει μια γερασμένη πολυτεχνικη σχολή. Θα χάσουν την ευκαιρία να ενισχυθούν με το 20%-30% αξιοπρεπων βιογραφικων του τει και να παρκάρουν τους εν αναμονή σύνταξης καθηγητές σε ένα Γενικό Τμήμα. Από ότι φαίνεται όλα τα κριτήρια υπάρχουν εκτός από αυτά που είναι αμιγώς ακαδημαϊκού χαρακτήρα. Κρίμα γι αυτό είμαστε για κλείσιμο και ως χώρα και ως εκπαιδευση.

 
Κωστας
24 Μαρ 2019 21:20

Παγκόσμια πρωτοτυπία διαγράφουμε την Τεχνολογική εκπαίδευση από τον Ελληνικό Ακαδημαϊκό Χάρτη.
Ας σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε την νεολαία μας
Τα ΤΕΙ καταργούνται δεν αναβαθμίζονται δεν συγχωνεύονται.
Συγχωνεύονται μόνο οι διοικητικές υπηρεσίες, το διδακτικό και λοιπό προσωπικό των δύο ιδρυμάτων.
Στα νέα τμήματα θα υπάρχουν μόνο νέοι φοιτητές που θα προκύψουν από τις επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις.
Οι φοιτητές που φοιτούν τώρα θα πάρουν πτυχίο ενός Τμήματος από ένα Ίδρυμα που δεν θα υπάρχει στον ακαδημαϊκό χάρτη. Δεν θα έχουν καμία αναβάθμιση στο πτυχίο τους.
Θα έχουν μελλοντικά χειρότερη τύχη και από τους απόφοιτους των ΚΑΤΕΕ
Και κάτι ακόμα που δεν ασχολείται κανείς, πόσες χιλιάδες λιγότερες θέσεις θα υπάρχουν για τους μελλοντικούς φοιτητές;

 
Γιάννης
24 Μαρ 2019 23:36

Τελικά η ΣΤΕΦ εκτός Πανεπιστημίου Πατρών; Αυτό δεν είναι παράλογο τη στιγμή που αυτά βρίσκονται μόλις λίγα λεπτά σε απόσταση μεταξύ τους; Είναι πιο λογικό να πάνε στο Πελοποννήσου με την έδρα του σε απόσταση 2 ωρών; Πως μπορεί κάποιος να προτείνει τέτοια λύση; Ελπίζω στο υπουργείο να δουν τα πράγματα ρεαλιστικά και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

 
Λογική
25 Μαρ 2019 09:25

Τώρα θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να κλείσουν εντελώς κάποια από τα τμήματα των ΤΕΙ που απλά βόλευαν κάποιες τοπικές κοινωνίες όπως παλιά τα στρατόπεδα. Μακάρι ο υπουργός να πάρει γενναίες αποφάσεις. τα λέφτα των πολιτών δεν είναι ουτε για να διορίζεται κόσμος ούτε για να συντηρούν τις τοπικές καφετέριες.

 
Ερώτηση
25 Μαρ 2019 09:29

Τόσα ομοειδή τμήματα Διοίκησης γιατί δημιουργούνται; Μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους φαντάζομαι γιατί είναι θέμα χρόνου να συγχωνευτούν τα περισσότερα, ειδικά τα Διοίκησης βγάζουν μάτι!

 
@Λογική
26 Μαρ 2019 13:57

Τα σχέδια νόμου που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν δείχνουν κάτι τέτοιο, δυστυχώς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean