Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης

Κυρώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας οι τελικοί πίνακες
Δημοσίευση: 22/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κυρώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας Κ.Γαβρόγλου οι τελικοί  ενιαίοι , ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αξιολογικοί  πίνακες επιλογής υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Από τους τελικούς πίνακες προκύπτει ότι από τους νυν τέσσερις Περιφερειακούς Διευθυντές που έθεσαν υποψηφιότητα μόνο ο Κ. Γιαννόπουλος της ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας επελέγη και πάλι στην ίδια θέση.

Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι ΠΔΕ κατέχουν την εξής σειρά:

1. Τρίτη η  Αναστασοπούλου Ελένη   (ΠΔΕ Θεσσαλίας).

2. Τέταρτη  ο  Γκούσης Κωνσταντίνος (ΠΔΕ Ιονίων Νήσων).

3. Τρίτη θέση ο  Καλάργαλης Αριστείδης  (ΠΔΕ  Βορείου Αιγαίου).

Οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές

Από τον τελικό πίνακα προκύπτει ότι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές επιλέγονται οι:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Κ ΜΠΑΝΤΙΚΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γ. ΚΟΣΥΒΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θ. ΜΑΡΔΙΡΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Κ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Γ. ΔΟΔΟΝΤΣΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Π. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α. ΚΟΠΤΣΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΜ.ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ν. ΡΑΠΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΛ. ΜΠΕΝΙΑΤΑ

Σχόλια (39)

 
Σωτήρης
27 Μαρ 2019 15:52

@ @Σωτήρης

Όταν ο κ.Κέλλας αναφέρεται σε καταρτισμό ενός πλαισίου αξιολόγησης από κοινού με την εκπαιδευτική κοινότητα, εννοεί ότι όσα επιχειρηθούν θα έχουν τη συγκατάθεσή της. Σχέδιο υπάρχει πάντως, ανεξάρτητα από το ότι δε δημοσιεύεται. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα, προτού συγκροτήσει κυβέρνηση, να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του προγραμματισμού του. Τις γενικές κατευθύνσεις τις έδωσαν και με βεβαιότητα προετοιμάζουν το έδαφος για νέο νόμο και εκ νέου επιλογές στελεχών.

 
Νίκος
27 Μαρ 2019 14:51

Μη βιάζεστε! Περιμένετε να γίνουν εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου του 2019, σε επτά(7) μήνες δηλαδή. Και μετά να δούμε αν θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ και αν το πρώτο κόμμα θα έχει αυτοδυναμία και αν θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση ή αν θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές τον Νοέμβριο με το σύστημα της απλής αναλογικής. Και αφού σχηματιστεί Κυβέρνηση και ανοίξει η Βουλή, εκεί περί τα μέσα Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου του 2019, θα δούμε τί θα γίνει, να ψηφιστεί νέος νόμος και να γίνουν νέες διαδικασίες. Θα φτάσουμε στο Καλοκαίρι του 2020. Τώρα έχουμε Μάρτιο του 2019 και Υπουργός Παιδείας για τους επόμενους 7 μήνες θα είναι ο κος Γαβρόγλου.

 
@Σωτήρης
27 Μαρ 2019 11:05

Ο @ Στράτος αναγράφει απόσπασμα των δηλώσεων του κ.Κέλλα που λέει ότι ΔΕΝ υπάρχει έτοιμος νόμος επιλογών .Εσείς λέτε ότι υπάρχει.Ποιόν να πιστέψουμε;

 
Σωτήρης
26 Μαρ 2019 22:24

@@Φώτης
Όσοι παρακολούθησαν τις εξαγγελίες της ΝΔ στο πρόσφατο συνέδριο της για την Παιδεία, έχουν επίγνωση ότι και σχέδιο έτοιμο υπάρχει και άμεσα θα εφαρμοστεί. Αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αν κρίνουμε από το ποιόν του στο παρελθόν, έχει ευκολία στο να εφαρμόζει θαρραλέα και αποφασιστικά τομές σε κρίσιμα ζητήματα που άλλοι κωλυσιεργούν. Ειδικά στα θέματα Παιδείας ο αρχηγός της παράταξης έχει δεσμευτεί ότι θα αλλάξει άρδην το σκηνικό.
Και θα το κάνει.

 
Στράτος
26 Μαρ 2019 20:53

«Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε πρακτικές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και έχουν ως κοινό παρονομαστή την τακτοποίηση ημετέρων. Αυτό προκύπτει και από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για τις αδιαφανείς διαδικασίες, που ακολουθούνται στα συμβούλια επιλογής στελεχών της Εκπαίδευσης. Όλα αυτά θα τελειώσουν, πολύ σύντομα. Θα καταργήσουμε, τόσο τον ν. 4547/2018, όσο και τον ν. 4415/2016, και, από κοινού με την εκπαιδευτική κοινότητα, θα συστήσουμε ένα πλαίσιο αξιολόγησης, που θα εγγυάται την αξιοκρατία, καταλύοντας το κομματικό κράτος που επιχειρούν να επιβάλλουν.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Εγώ πάλι διερωτώμαι πόσο έτοιμη είναι η ΝΔ για το νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης. Αυτό το "από κοινού με την εκπαιδευτική κοινότητα, θα συστήσουμε ένα πλαίσιο αξιολόγησης, που θα εγγυάται την αξιοκρατία...", ειδικά αυτό το "θα" μου δείχνει ότι τίποτε δεν είναι ακόμη έτοιμο.

 
@Φώτης
26 Μαρ 2019 18:24

Αυτά που λέτε απαιτούν χρόνο.Η ΝΔ δεν έχει έτοιμο νόμο επιλογών στελεχών..Όταν ανέβει στην εξουσία θέλει τον σχετικό χρόνο να προσαρμοσθεί,να συντάξει νέο νόμο,να ψηφιστεί και να αρχίσει να εφαρμόζεται.Το λιγότερο δηλ.ένα χρόνο.Ενώ αν τον είχε έτοιμο τον νόμο όλα θα ήταν ταχύτατα.Έπειτα της λείπει και η εμπειρία.Μόνο τις επιλογές του 2007 έκανε.Τις υπόλοιπες τις έκανε ή το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.Σκέψου ότι από το 2004 που ανέλαβε έως το 2007 δεν συνέτσξε ένα νόμο επιλογών και είχε βάλει αναπληρωτές.

 
Φώτης
26 Μαρ 2019 15:32

@Συμφωνώ με το Στράτο
Και τι σημαίνει αυτό;Ότι η ΝΔ ατύχησε;
Όλα είναι απλούστατα. Νέος νόμος που ακυρώνει τον παλιό.
Κατάργηση των παρόντων θεσμών και έλευση νέων που αυτόματα σημαίνει επιλογές νέων στελεχών.
Ειδικά ο θεσμός των ΠΕΚΕΣ θα αντικατασταθεί σίγουρα. Επαναφορά του θεσμού των ΣΣ αναμορφωμένου,όπως έχει ήδη υποσχεθεί η ΝΔ.
ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ=ΝΕΟΙ ΘΕΣΜΟΙ=ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

 
Συμφωνώ με τον Στράτο
25 Μαρ 2019 23:31

Οι Περιφερειακοί θα δικαιούνταν αποζημίωσης μόνο αν προβλέπονταν η σχετική ρήτρα αποζημίωσης που είναι όμως σε προσωπική πρόσληψη.Το κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα,στις ΔΕΚΟ κλπ όπου δημιουργεί συμβούλια έμισθα και θέσεις με πενταετή θητεία και ρήτρα αποζημίωσης.Δηλ.προσλαμβάνει αφειδώς αποκλειστικά δικούς του δημιουργώντας αχρείαστα συμβούλια και θέσεις και όταν έρθει άλλη κυβέρνηση δεν μπορεί να τους διώξει χωρίς να τους αποζημιώσει.Χρειάζονται δεν χρειάζονται,είναι κατάλληλοι ή ακατάλληλοι ,σχετικοί ή άσχετοι .Είναι δίκαιο και γίνεται πράξη.Όσο για την αλλαγή των στελεχών που θα γίνει μέχρι να ετοιμαστεί ο νέος νόμος και να υλοποιηθεί χρειάζεται ένας χρόνος.

 
Στράτος
25 Μαρ 2019 20:50

@ Εκπαιδευτικός
Γράφεις: "Αν τον Οκτώβριο αλλάξει η κυβέρνηση και το νέο κόμμα που θα έρθει στην εξουσία θελήσει να αντικαταστήσει τους επιλεγέντες περιφερειακούς Διευθυντές με δικούς της κομματικούς εγκάθετους, αυτό θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους με πάνω από 1.000.000 ευρώ συνολικά που θα πρέπει να πληρωθεί σε αποζημιώσεις, δεδομένου ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές έχουν θητεία μέχρι 31-07-2022".

Αστεία πράγματα! Καλά δεν έχει ξαναδεί αλλαγή στελεχών λόγω αλλαγής κυβέρνησης; Πληρώθηκαν λες τότε οι αποχωρήσαντες και αντικατασταθέντες αποζημιώσεις; Έχεις κανένα τέτοιο παράδειγμα; Ο νομοθέτης (που κυβερνά) ξέρει να διατυπώνει έτσι τον νέο νόμο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ώστε και τα στελέχη να αλλάζει πριν το τέλος της θητείας τους και αποζημιώσεις να μην πληρώνει! Σε ποια χώρα ζεις εσύ Εκπαιδευτικέ μου;

 
Φ.Φ.
25 Μαρ 2019 15:22

Σιγά μην είναι αξιοκρατικές επιλογές! Όσους ήθελαν να αποκλείσουν, τους απέκλεισαν είτε με ένα δικαιολογητικό που δεν ήταν όπως το ήθελαν, είτε με τα διδακτικά μόρια με τα οποία απέκλεισαν τους σχετικά νεότερους σχολικούς συμβούλους, είτε με τη συνέντευξη, είτε ...

 
Δανάη
25 Μαρ 2019 11:59

Δεν πειράζει Γιώργο που μελαγχολείς. Και εμείς σε αγαπάμε...!

 
DIOGENIS
25 Μαρ 2019 10:09

Κάπως σώζονται τα προσχήματα με τις κρίσεις περιφερειακών αλλά και πάλι υπήρξαν αποκλεισμοί. Ας μην ξεχνάμε ότι με τον ν.454718 απέκλεισαν τους μισούς Σχολικούς Συμβούλους και πέρασαν τις κρίσεις σε περιφερειακά συμβούλια με προέδρους απερχόμενους περιφερειακούς. Εκεί δεν χωρούσε ο ΑΣΕΠ ;

 
Γιώργος
24 Μαρ 2019 13:47

Διαβάζω τα (αντικρουόμενα) σχόλια και με πιάνει μελαγχολία. Άλλοι συγχαίρουν και άλλοι επιχαίρουν γιατί η ΝΔ όταν (αν) έρθει στην εξουσία θα(;) καταργήσει τους νυν περιφερειακούς. Ράβε - ξήλωνε δηλαδή στα διοικητικά, ράβε - ξήλωνε στα εκπαιδευτικά, ράβε ξήλωνε στο ασφαλιστικό κτλ κτλ. Το διαχρονικό χαρακτηριστικό του Έλληνα: Ξοδεύει πολλή ενέργεια για θέματα που έπρεπε να έχουν λυθεί και ελάχιστη για κάτι παραγωγικό ....

 
Ολιγαρκής αφθονία.
24 Μαρ 2019 11:30

Το επίδομα θέσης των Περιφερειακών είναι 900€.Οι περισσότεροι Νέοι παίρνουν από 300-450€ το πολύ το μήνα.Οι πρώτοι κατά τον Πρωθυπουργό που είπε αυτήν την φράση είναι οι εν αφθονία και οι δεύτεροι οι ολιγαρκείς.Είναι η λεγόμενη αριστερή ηθική και κοινωνική δικαιοσύνη.

 
αιθεροβάμων
23 Μαρ 2019 21:19

για να το δούμε αυτό που λες...κάτι μου λέει ότι δεν θα αλλάξουν τίποτα από όσα προσωπα βρουν (νόμο για τις επόμενες κρίσεις ενδεχομένως). ο μάριος έχει δίκιο στα σημεία. ούτε γάτα ούτε ζημιά , τζάμπα δερνοκόπημα αντιπολιτευτικό (κάτι σαν θα σκίσω τα μνημόνια)

 
Μην είστε αιθεροβάμονες.
23 Μαρ 2019 20:29

Και οι νεοεκλεγέντες Περιφερειακοί θα αλλάξουν, και αυτοί που θα γίνουν Διευθυντές Εκπαίδευσης κλπ.Αν ήθελαν αξιοκρατία δεν θα έκαναν τις επιλογές παραμονές εκλογών λίγο πριν φύγουν από την εξουσία για να τις φορτωθεί η ΝΔ.Η θητεία των Περιφερειακών είναι τριετής αλλά οι ήδη υπάρχοντες ξεπέρασαν κατά πολύ τα 4 χρόνια.Ας τις έκαναν πέρσυ.Το ίδιο και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης που η θητεία τους έληξε πέρσυ τον Ιούλιο και κοντεύουν και αυτοί στον ένα χρόνο παράταση.Ας τις κάναν και αυτές πέρσυ.Όχι όλες λίγο καιρό πριν φύγουν από την εξουσία .Και επειδή ο νόμος καταργειται με νέο νόμο όλες οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν με νέο νόμο .Καλό τριήμερο.

 
Μαριος
23 Μαρ 2019 15:53

Απο τη στιγμη που μπηκαν μετρησιμα μορια, ηταν προφανες οτι δεν θα επικρατουσαν παντου οι συριζαιοι. Ομως, αν δειτε προσεκτικα, σε περιπτωσεις που ηταν κοντα, σπρώχτηκαν και επιλέχθηκαν. Οι λογοι της "αντικειμενικοτητας" ειναι δυο, η συμμορφωση με την υπόσχεση που δώσαμε στην ευρωπη μεσω της τροικας και η θωράκιση των νεων επιλεγεντων απεναντι στην αμεση αποκαθήλωση τους απο τη ΝΔ. Προσωπικά πιστευω οτι αυτοι οι περιφερειακοί θα παραμεινουν και με ΝΔ κυβέρνηση.
Σημ. Η φωτογραφια του υπουργου στο άρθρο είναι ολα τα λεφτα!!!

 
Επειδή πολλοί κόπτονται για την ντεμέκ αξιοκρατία
23 Μαρ 2019 10:20

στην επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών να υπενθυμίσω απλά οτι μεγάλος αριθμός προσοντούχων πρώην Σχολικών Συμβούλων ξαναποκλείσθηκε από τις επιλογές λόγω του γνωστού αντισυνταγματικού κόφτη των διδακτικών καθηκόντων στη σχολική τάξη που ίσχυσε και στην προκειμένη περίπτωση. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε.

 
Jony
23 Μαρ 2019 03:13

Φαινεται πως οι καταγγελιες επιασαν τοπο. Προτιμησε να μην εκτεθει και ακολουθησε την ασφαλεια των μετρησιμων εκπαιδευτικων κριτηριων αλλα για θεσεις διοικησης.

 
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
22 Μαρ 2019 23:55

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΟ
ΚΥΡΙΟ Κοσυβά Γ. Άξιος
ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝ.
ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

 
ΠΠ
22 Μαρ 2019 23:39

Φαίνεται η «πολιτική» στις επιλογές των στελεχών στην εκπ/ση να οδεύει σε ένα δρόμο λογικής, αξιοκρατίας, μετρήσιμων και αντικειμενικών προσόντων. Βέβαια ένα μέρος από τα μετρήσιμα προσόντα των υποψηφίων (διοικητικά κυρίως) αποτελούν πριμοδότηση από θέσεις που κατείχαν με πολιτικές τοποθετήσεις στο παρελθόν. Αλλά ας είναι...η εμπειρία τους έστω και έτσι είναι αδιαμφισβήτητη. Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε μυαλό και θα αφήσει μια πολιτική παρακαταθήκη αξιοκρατικών επιλογών σε όλες τις θέσεις ευθύνης στην εκπαίδευση. Αυτό θα είναι ένα φρένο στις ορέξεις των ερχόμενων κυβερνήσεων για εφαρμογή ρεβανσιστικών πολιτικών στη διοίκηση της εκπαίδευσης και ένα εργαλείο στα χέρια των κλάδων ΠΕ και Δ,Ε ώστε να εφαρμόζεται πάντα στις επιλογές στελεχών ένα υψηλού επιπέδου αξιοκρατικό σύστημα.
Το Υπουργείο τόλμησε και έπραξε σωστό. Συγχαρητήρια!
Μένει να δούμε τη συνέχεια... (διευθυντές ΠΕ/ΔΕ εκπ/σης, διευθυντές σχολικών μονάδων κτλ.) και πώς θα διαφυλαχτούν αυτού του επιπέδου οι διαδικασίες από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τους εκπαιδευτικούς!
Σίγουρα η αξιοκρατία και οι απρόσωπες - αντικειμενικές διαδικασίες επιλογής στελεχών στο δημόσιο δεν αρέσει ως πολιτική επιλογή σε όλους...Μήπως μια «επανίδρυση» του κράτους φέρει τα πάνω κάτω πάλι;; ΟΨΟΜΕΘΑ!!

 
Ένας μαθηματικός παρατηρητής
22 Μαρ 2019 23:14

Μια συγκριτική διαπίστωση από τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης Αττικής:

Η υποψήφια από την 6η θέση με 27,9 αντικειμενικά μόρια πήρε στη συνέντευξη 13,79 μόρια (με άριστα το 14) και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη με σύνολο 41,69 μόρια.
Ο πρώτος πανελλαδικά με 30,5 αντικειμενικά μόρια πήρε στη συνέντευξη 11,63 μόρια (με άριστα το 14) και παρέμεινε τελικά πρώτος με σύνολο 42,13 μόρια.
Τα προηγούμενα είναι απλώς τυχαία συμβάντα κύριε Γαβρόγλου;

Γιώργο, θερμά συγχαρητήρια που κατάφερες να επιζήσεις μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα!

 
PE19
22 Μαρ 2019 22:35

Πολύ καλό που οι Περιφερειακοί Διευθυντές έγιναν με βαθμολογούμενα κριτήρια, Έστω και αν το μεγαλύτερο σε βάρος κριτήριο ήταν η «διδακτική» υπηρεσία έστω και αν μονογραφή στα αντιτετράδια της εκπαίδευσης έπαιρνε διπλάσιο βαθμό από το δημοσίευση 2 συγγραφέων στο Nature. Το ερώτημα είναι γιατί τώρα που τελειώνει η θητεία αυτής της κυβέρνησης και όχι στην αρχή της; Μήπως για να αφήσει κληρονομιά στην επόμενη στελέχη που έχει επιλέξει αυτή ; Αν οι δημοσκοπήσεις ήταν με το μέρος της κυβέρνησης θα έκανε τέτοιες επιλογές ;

 
Νυχτερινός επισκέπτης
22 Μαρ 2019 21:56

Η παράγραφος 3 του άρθρου 30 του νόμου 4547/2018 προβλέπει το ανώτατο όριο δύο συνεχόμενων θητειών πλήρων διδακτικών ετών για ορισμένες κατηγορίες στελεχών της εκπαίδευσης.
Όμως σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 36 του ίδιου νόμου : "Ο περιορισμός της παραγράφου 3 του άρθρου 30 δεν εφαρμόζεται κατά την πρώτη επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου........".
Συνεπώς δεν υπάρχει νομικό κώλυμα σε σχέση με το πλήθος των θητειών κανενός υποψήφιου στελέχους στην παρούσα φάση κατά την οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά ο νόμος 4545/2018.

 
Gate1
22 Μαρ 2019 21:05

Αφού η συνέντευξη δεν άλλαξε καμμία σειρά, ας καταργηθεί, και όλα να γίνονται χωρίς συμβούλια και αιρετούς, λιγότερα έξοδα και ταλαιπωρία.

 
sxoliastis
22 Μαρ 2019 18:44

Η αξιοσύνη των καινούργιων μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Από λόγια και ευχές έχουμε χορτάσει.

 
ΑΠΟΡΙΑ
22 Μαρ 2019 18:21

@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Αλήθεια τί γίνεται με τον περιορισμό των δυο θητειών του 4547 που δεν αναφέρεται στην προκήρυξη του Υπουργείου; Γνωρίζει κάποιος?

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
22 Μαρ 2019 18:06

Εύχομαι το ίδιο να συμβεί και για τις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης και να μην επαναληφθούν τα θλιβερά γεγονότα του 2015.Μπράβο στο Υπουργείο.Αλήθεια τί γίνεται με τον περιορισμό των δυο θητειών του 4547 που δεν αναφέρεται στην προκήρυξη του Υπουργείου;

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
22 Μαρ 2019 17:37

@Eκπαιδευτικός...θα αστειεύεστε μάλλον...δεν θυμάμαι να έχουν υπογράψει ρήτρα αποζημίωσης. Ο νόμος καταργείται με νόμο, τόσο απλά. Όσον αφορά στην αξιοκρατία, ΓΙΑΤΙ δεν έγινε η ανωτέρω διαδικασία το 2016/7/8;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.