Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπάλληλοι ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας: Μας εμφανίζουν ως το ανεπιθύμητο Ίδρυμα, εικόνα μειωτική και προσβλητική

Να μη διαμελιστεί το Ίδρυμα εκτός περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Δημοσίευση: 22/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αγωνία της για το μέλλον του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τον προβληματισμό  για την κατάληξή του, διατυπώνει , με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος , σχετικά με τα ατέρμονα σενάρια στις εξελίξεις των συνεργειών στην Ανώτατη Εκπαίδευση,    και υπογραμμίζει τα εξής:

Εικόνα μειωτική και προσβλητική για ένα εμβληματικό Ίδρυμα: Από την μέχρι τώρα σχηματισθείσα δημόσια εικόνα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, μας εμφανίζουν ως το ανεπιθύμητο Ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εικόνα μειωτική και προσβλητική για ένα εμβληματικό Ίδρυμα που αποτελεί διαχρονικό πόλο έλξης πληθώρας φοιτητών από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και όλη τη χώρα. Το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας είναι ένα από τα ελάχιστα Ιδρύματα που πρωτοπορεί και έχει εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις της ισχύουσας Νομοθεσίας, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου οργανισμού, με περιγράμματα θέσεων εργασίας και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, καθιστώντας το άρτιο από διοικητικής άποψης.

Αιτήματα: Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω απαιτούμε:

•    Συμμετοχή εκπροσώπου του Διοικητικού Προσωπικού στις διαπραγματεύσεις της συγχώνευσης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.
•    Να μη διαμελιστεί το Ίδρυμα εκτός περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
•    Διασφάλιση Ισονομίας για όλους τους Φοιτητές, ενιαίο πτυχίο Πανεπιστημιακού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο.
•    Διασφάλιση όλου του διοικητικού προσωπικού, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν εργάζεται.
•    Διασφάλιση της λειτουργίας και της πλήρης αξιοποίησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.
•    Διασφάλιση παραμονής των εργαζομένων στον εργασιακό χώρο που υπηρετούν σήμερα, εκτός αν οικειοθελώς επιθυμούν είτε την μετακίνησή τους σε άλλο εργασιακό χώρο είτε την μετάταξή τους σε άλλη υπηρεσία, κατ’ εξαίρεση των ισχυουσών διατάξεων.
•    Διασφάλιση της αξιοκρατικής αξιοποίησης όλου του διοικητικού προσωπικού.

Σχόλια (15)

 
Πασχάλης
22 Μαρ 2019 12:41

Επιτέλους ξύπνησαν ....

Έπρεπε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις για να μιλήσουν ...

 
Άκης
22 Μαρ 2019 13:25

Μόνο με τη ΣΤΕΦ υπάρχει ένα θέμα να λυθεί. Δεν είπε κανένας για τους υπάλληλους, καθηγητές και φοιτητές.

 
Εβελινα
22 Μαρ 2019 13:28

Πελοποννησο ανηκετε κοι πατρινοι , σας εφαγε το δυτικη ελλαδα!

 
Οχι στις διακρίσεις
22 Μαρ 2019 14:09

Οι φοιτητές της ΣΤΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ''κατώτερης αντίληψης'' , γι αυτό η λύση είναι η δημιουργία 5ετους Πολυτεχνικής Σχολής υπαγόμενη στο Παν. Πελοποννήσου, καταχυρώνοντας ταυτόχρονα και τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Η αναδιοργάνωση - συγχώνευση των πανεπιστημίων πρέπει να προάγει την ενιαία εκπαίδευση σε όλους τους τομείς με αντίστοιχες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και όχι να εξυπηρετεί συντεχνίες και τοπικιστικά συμφέροντα.

 
Ότι ναναι
22 Μαρ 2019 15:20

Για να είναι βιώσιμη η στε θα πρέπει να μεταφερθεί και ένα 40% των υπαλλήλων του τει στο Πελοποννήσου. Δεν μπορεί να πάνε μόνο τα μέλη ΔΕΠ πρέπει να υπάρξει και η αντίστοιχη υποστήριξη από υπαλλήλους και ΕΤΕΠ.

 
@Οχι στις διακρισεις
22 Μαρ 2019 16:21

Η μεγαλυτερη ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ειναι η ισοτητα των ΑΝΙΣΩΝ

 
john
22 Μαρ 2019 16:27

Να δημιουργηθεί 5ετής σχολή Μηχανικών

 
Δηλαδή
22 Μαρ 2019 17:07

@Ο Όχι στις διακρίσεις θέλει δημιουργία 5ετους Πολυτεχνικής Σχολής όπως της Κοζάνης;Δηλαδή για τους φοιτητές που είναι ενεργοί να ισχύει μόνο η παράγραφος δύο;Για εξηγήστε τι θέλετε γιατί μας έχετε λίγο μπερδέψει....

 
Νικόλαος
22 Μαρ 2019 19:19

Γιατί δεν κάνουν τη ΣΤΕ 6ετή να δίνουν απευθείας και διδακτορικό στα πάντα όλα;

 
απαντηση
23 Μαρ 2019 13:11

@Δηλαδή

..εννοείται Πως ΟΧΙ....
Οι ενεργοί φοιτητές με την επιμήκυνση χρονικής διάρκειας παρακολουθώντας κάποια επιπλέον αναγκαία μαθήματα, να αποφοιτήσουν από την Σχολή, όπως εφαρμόστηκε σε άλλες αντίστοιχες συγχωνεύσεις.
Για τους ήδη φοιτητές υπάρχει η ανησυχία...

@Η μεγαλυτερη ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ειναι η ισοτητα των ΑΝΙΣΩΝ
Το μεγαλύτερο μέτρο της δημοκρατίας δεν είναι ο βαθμός ελευθερίας ούτε ο βαθμός ισότητας, αλλά μάλλον ο ***βαθμός συμμετοχής***.
Alain de Benoist, 1943-, Γάλλος φιλόσοφος

 
ΑΛΗΘΕΙΑ
25 Μαρ 2019 01:24

Το Πανεπιστήμιο Πάτρας έχει 24 τμήματα.
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχει 18 τμήματα.

Ακόμα και μόνο του θα μπορούσε να σταθεί μετά από πανεπιστημιοποίηση το ΤΕΙ!

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ, που δεν θέλει τα τμήματα του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ...

 
Νίκος
25 Μαρ 2019 10:02

Από σχολές υπομηχανικών σε ΚΑΤΕΕ και μετά ΤΕΙ, στη συνέχεια ΑΤΕΙ και πανεπιστήμια τεχνολογικού τομέα και τέλος κανονικά πανεπιστήμια.
Όσο και αν δεν τους αρέσει είναι δίκαιο και γίνετε πράξη.

 
Kωνσταντίνος Μ.
25 Μαρ 2019 17:35

ΕΞΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

 
nikolaos
27 Μαρ 2019 03:23

το ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θα πρέπει να γίνει αυτόνομο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ προκειμένου να διατηρήσει τα 18 τμήματά του και να εξελιχθεί

 
@nikolaos
27 Μαρ 2019 09:52

Το ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θα πρέπει να ενσωματωθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών διότι δεν χρειαζόμαστε άλλα νέα Πανεπιστήμια. Καλά θα κάνει το Πανεπιστήμιο να ξεκινήσει άμεσα την διαδικασία της συγχώνευσης με το ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με διάλογο, συννένεση και αμοιβέβαιες υποχωρήσεις και από τα 2 Ιδρύματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean