Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

Υπουργός: Αναγνώριση πτυχίων στα “άψε σβήσε” θα παίρνουν οι απόφοιτοι Κολλεγίων

Τέρμα η ταλαιπωρία για χιλιάδες πτυχιούχους Κολλεγίων με νόμο που θα ψηφιστεί στη Βουλή πριν το Πάσχα
Δημοσίευση: 23/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας στα “άψε σβήσε” θα παίρνουν οι απόφοιτοι Κολλεγίων και Πανεπιστημίων εξωτερικού, με νόμο που θα ψηφιστεί πριν τις γιορτές του Πάσχα, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να τεθεί τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πτυχιούχων.

"Έχουμε πολύ καλά νέα για αυτόν τον κόσμο ο οποίος πράγματι έχει ταλαιπωρηθεί. Θα χωρίσουμε απολύτως το ακαδημαϊκό από το επαγγελματικό. Το δε επαγγελματικό θα μπορεί να πάρει κανείς ένα χαρτί, ένα πιστοποιητικό από εκεί που φοιτά να το προσκομίσει στο υπουργείο και το Υπουργείο απλώς να πιστοποιήσει ότι αυτό το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και δεν είναι πλαστό” δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

“Θα νομοθετήσουμε   στο νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε πριν το Πάσχα άρα θα έχουμε πολύ καλά νέα για τον κόσμο, ο οποίος σας λέω έχει ταλαιπωρηθεί” πρόσθεσε ο Κ. Γαβρόγλου και σημείωσε:

  •  Θα πείτε γιατί δεν το κάναμε νωρίτερα, γιατί είναι εξαιρετικά μπλεγμένο νομικά.
  • Θέλαμε να το δούμε επειδή έχει Ευρωπαϊκές διαστάσεις όλη αυτή η υπόθεση.
  • Είμαστε έτοιμοι και νομοθετούμε και αυτό είναι μια δέσμευση και για αυτά τα παιδιά που δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να ταλαιπωρούνται τόσο καιρό.

Σχόλια (39)

 
Επαγγελματικά Δικαιώματα
23 Μαρ 2019 20:15

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των κολεγίων θα τακτοποιηθούν.Τα επαγγελματικά δικαιώματα των Δημόσιων Ανώτατων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων δεν μπορούσατε κ. Γαβρόγλου να τακτοποιήσετε... Δεν πειράζει..Να είστε καλά.

 
ΤΕΙ
23 Μαρ 2019 20:20

Τα παιδιά που πήραν πτυχίο ΤΕΙ κ. Γαβρόγλου μάλλον δεν περίμεναν αρκετά... Οι οικογένειες αυτές που έστειλαν τα παιδιά τους στα ΤΕΙ θα πρέπει να τιμωρηθούν. Το παιδί που έχει τελειώσει Δομικών Έργων τι ακριβώς επαγγελματικά δικαιώματα έχει; Να τα ρυθμίσετε κ. Γαβρόγλου τα Κολέγια. Να τα ρυθμίσετε!

 
Απόφοιτος ΠΑΔΑ
23 Μαρ 2019 20:37

Υπουργέ, τα δικαιώματα της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ μπορείτε να μας πείτε ποια είναι; Τα δικαιώματα των αποφοίτων; Για τα Κολέγια τρέχετε κ. Γαβρόγλου.... Δημόσια Παιδεία...

 
St
23 Μαρ 2019 20:47

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΙ ΕΝΩ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ/ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ.

 
ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΙ
23 Μαρ 2019 20:49

"Θέλαμε να το δούμε επειδή έχει Ευρωπαϊκές διαστάσεις όλη αυτή η υπόθεση.".........

Ότι καταλάβατε καταλάβατε. Μήπως το ευρωπαϊκο ανώτατο δικαστήριο για θέματα Παιδείας, αναμένει και τους αποφοίτους των ΤΕΙ? Μήπως ήρθε η ώρα να τρίξει στον ΣΥΡΙΖΑ για την τακτοποίηση της ισοτιμησης των αποφοίτων ΤΕΙ και τα επαγγελματικά δικαιώματα?

 
Νίκος ΤΕΙ
23 Μαρ 2019 21:07

Οι μηχανολόγοι ΤΕ 35 χρόνια χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Οι απόφοιτοι των Κολλεγίων στο άψε σβήσε..

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
23 Μαρ 2019 22:04

Τελειώνουν σύντομα και το ξέρουν! Είναι δίκαιο, γίνεται πράξη ... Αυτοί ξέρουν !

 
ΠΕ ΤΕ
23 Μαρ 2019 22:07

Ο απόφοιτος ιδιωτικού Κολεγίου θα είναι ΠΕ στο δημόσιο και ο απόφοιτος ΤΕΙ θα είναι ΤΕ. Αυτή είναι μία από τις μεταφράσεις!Και στο άψε σβήσε Υπουργέ!

 
Αδικημένος
23 Μαρ 2019 22:49

Εμείς οι φτωχοί που σπουδάσαμε στα δημόσια Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Χωρίς χρήματα για φροντιστήρια και ιδιαίτερα, μας έχετε 35 χρόνια να "ζητιανεύουμε" επαγγελματικά δικαιώματα. Να τα δώσετε τα επαγγελματικά δικαιώματα στα κολέγια Κύριε Υπουργέ, να κάνετε και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Δεν έχω πρόβλημα σε αυτό, άλλωστε η ζωή ποτέ δεν ήταν ούτε δίκαια άλλα ούτε και ισότιμη. Αφήστε μας όμως να παλέψουμε για να ζήσουμε αξιοπρεπώς εμείς και οι οικογένειες μας. Αριστερή κυβέρνηση είστε μην το ξεχνάτε. Αφήστε τους έχοντες και κατέχοντες και ρίξτε το βλέμμα σας και λίγο ποιο χαμηλά.

 
απορών
24 Μαρ 2019 00:17

κολέγια αμέσως, επαγγελματικά δικαιώματα χαλλλλλλλλαρά, συντονιστές εκπ έργου φυλακών μήηηηηνες, περιφερειακοί μήνεςςςςςςςςςςςςς, ΔΔΕ καλό καλοκαίριιιιιιι, νέος κανονισμός ΣΔΕ φέεεεεετα. εκλογές έρχονταιιιι, ευτυχώς.

 
THOMAS
24 Μαρ 2019 07:59

@ ΠΕ ΤΕ <<Ο απόφοιτος ιδιωτικού Κολεγίου θα είναι ΠΕ στο δημόσιο και ο απόφοιτος ΤΕΙ θα είναι ΤΕ. Αυτή είναι μία από τις μεταφράσεις!Και στο άψε σβήσε Υπουργέ!>>

Ισότιμος με Πτυχιούχο του ΕΜΠ παρακαλώ .................

 
THOMAS
24 Μαρ 2019 11:03

Από το ΕΜΠ βγαίνεις Διπλωματούχος (επίπεδο 7) και όχι Πτυχιούχος (επίπεδο 6).

 
Νίκος
24 Μαρ 2019 11:29

Ο συγκεκριμένος Νόμος δεν αφορά μόνο στα κολέγια αλλά σε όλα τα πτυχία από ξένα Πανεπιστήμια. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ είναι ότι επέλεξαν να σπουδάσουν σε ΤΕΙ και όχι σε Πανεπιστήμιο και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει δυστυχώς με κανένα τρόπο. Ο μόνος τρόπος είναι να ξανασπουδάσει κάποιος σε Πανεπιστήμιο.
Το θέμα περι χρημάτων και δήθεν αδικίας είναι αστείο. Που ζείτε αγαπητοί? Έχετε δει την διαφορά σε συνθήκες μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων? Την διαφορά στα σχολεία? Γιατί να μην υπάρχει αυτή η διαφορά και στα Πανεπιστήμια?
Ζούμε σε ελεύθερη αγορά δεν ζούμε στον υπαρκτό σοσιαλισμό.

 
Ανώνυμος
24 Μαρ 2019 19:46

Συγχαρητήρια στον Υπουργό κ.Γαβρογλου! Όλοι οι άλλοι ψήφισαν νόμους, για να δείξουν ότι ενσωματώνουν την κοινοτική οδηγία και να μην πληρώνουν πρόστιμο! Ναι θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ!!! Γιατί δεν είναι δήθεν!!! Άλλοι είναι δήθεν που με την επαγγελματική ισοδυναμία δημόσιων πανεπιστημίων εξωτερικού μας έστειλαν στα δικαστήρια!!!

 
Μια ερώτηση να κάνω
24 Μαρ 2019 21:42

Ο αγαπητός απόφοιτος των ΤΕΙ αντί να κλαίγεται σε άσχετα νήματα γιατί δεν παλεύει μαζί με τους άλλους στην ίδια θέση με αυτόν, για να λύσουν τα προβλήματα τους αλλά θέλει απλά να φρενάρει και όλους τους άλλους;

 
Παρατηρητής
24 Μαρ 2019 21:44

Μπράβο στον Υπουργό που δίνει και σε αυτό το μακροχρόνιο θέμα λύση!

 
Η δημόσια εκπαίδευση έχει ΠΕΘΑΝΕΙ!
25 Μαρ 2019 01:03

Πόσο ακόμα θα περιμένουν για επαγγελματικά δικαιώματα τόσα τμήματα στα Ελληνικά ΑΕΙ (Τεχνολογικά & Πανεπιστημιακά);

Γιατί οι απόφοιτοι των ΤΕΙ που πανεπιστημιοποιήθηκαν δεν θα αποκτήσουν "με ένα νόμο και σε ένα άρθρο" εξίσωση των πτυχίων τους;

Γιατί καταργούνται και συγχωνεύονται Τμήματα τα οποία έχουν αποδεδειγμένα ακαδημαϊκότητα και στον Ευρωπαϊκό Χάρτη είναι αυτόνομα;
Έτσι υπηρετούνται οι δεσμεύσεις της Συνόδου της Μπολόνια;

Γιατί καλούμε πανεπιστημιοποίηση ένα ξεδιάντροπο νέο "ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ";

Γιατί σε αυτή τη χώρα ξυπνάμε και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει;

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ κύριε Υπουργέ!

 
Χαρης
25 Μαρ 2019 01:11

ΕΠιτελους Δικαιοσύνη

 
Κώστας
25 Μαρ 2019 09:20

Μακάρι να δώσει λύση το Υπουργείο σε αυτό το θέμα που μας ταλαιπωρεί 20 χρόνια. Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν το έλυσε αλλά το άφηνε να βαλτώνει.

 
Γιαννης
25 Μαρ 2019 15:42

Πιστεύω οτι ειναι δίκαιο μπραβο στον υπουργό και αυτα τα παιδιά δινουν τον αγωνα τους τωρα πρεπει και τα επιμελητηρια και το τεε να τους εγγράφουν

 
Απόφοιτος ΤΕ(Ε)
25 Μαρ 2019 20:04

Μπέττυ Μπαζιάνα 07/01/2018: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία.

Τσίπρα, η σύζυγός σου τα είπε όλα. Αποτύχατε παταγωδώς!Άντε το δισάκι σας και στο 4%. Αν ήθελες να σπάσεις αυγά Τσίπρα θα το έκανες.Δεν ήθελες.Αντιθέτως ήθελες να δώσεις integrated masters και τώρα ετοιμάζεσαι να δώσεις στους μηχανικούς ΤΕΙ δικαιώματα εργοδηγών.Άστο αγόρι μου,άστο....!Τράβα σπιτάκι σου και άσε την αριστερά στην ησυχία της.Έχει υποστεί τα πάνδεινα αυτή η κακομοίρα αριστερά από κάτι σαν εσένα και τον υπουργό σου !

 
Sakis
26 Μαρ 2019 01:25

Καινούργιο νέο το παραπάνω και θέλει πραγματικά σοβαρή μελέτη. Μόνο για αστείο δεν μπορεί να το πάρει ο οποιοσδήποτε το όλο θέμα.

 
geo
26 Μαρ 2019 17:20

Καλά κρασιά από λόγια χορτάσαμε

 
Σάκης
26 Μαρ 2019 18:55

Το θέμα του νήματος είναι ότι το ΣΑΕΠ υπολειτουργεί και δεν φταίνε οι υπάλληλοι (όπως νομίζουν οι χιλιάδες αναμένοντες) αλλά τα μέλη των επιτροπών που δεν εμφανίζονται. Θα έπρεπε ο Υπουργός πολύ απλά να δώσει αρμοδιότητες στους υπαλλήλους τουλάχιστον στα μη νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα να τρέχουν τη διαδικασία και για τα άλλα να επιλέγει αρμόδιους κρατικούς εισηγητές.

 
Μάκης
26 Μαρ 2019 23:44

Η αναγνώριση των πτυχίων κολλεγίων μάστερ και μεταπτυχιακών .... θα έπρεπε να γίνεται άμεσα από το Υπουργείο και όχι μετά από τρία χρόνια ..., Είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να εναρμονιστεί σύμφωνα τις νομοθεσίες τις Ευρωπαϊκής ένωσης!!!
Έχει φάει καταδικαστικές αποφάσεις ... απλά να το γνωρίζετε...
Τα πτυχία είναι από Πανεπιστήμια Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα .... του εξωτερικού !!!!

 
Lil
27 Μαρ 2019 13:39

Άραγε θα είναι δεκτά τα πτυχία κολεγίων στις προκυρήξεις του Δημοσίου; Θα γίνεται βαθμολογική αντιστοιχία για να μην λαμβάνουν το κατώτατο 5 όπως ισχύει σήμερα;

 
panagiota
27 Μαρ 2019 15:16

ενδιαφερόμενοι,
θα έλεγα να προσέξουμε ακριβώς τι λέει ο υπουργός! Να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό!!! Νομίζω αυτό το σημείο θα είναι η έκπληξη! Ο χρόνος εξέτασης θα ξεπεραστεί, η διαφορά μεταξύ ακαδημαϊκού και επαγγελματικού θα αμβλυνθεί.
Επανέρχομαι!!!

 
Παναγιώτης
27 Μαρ 2019 23:31

Συμφωνώ απόλυτα με τα προηγούμενα προαναφερθέντα!!!!!
Η βάση φαντάζομαι ότι θα εξακολουθεί να ισχύει .... και πολλά να φανταστώ ..... με τη διάκριση ακαδημαϊκών και επαγγελματικών προσόντων .
Δεν πιστεύω ότι έτσι θα λυθούν όλα ... ενώ περιμέναμε χρόνια!!!!!
Πολύ ιδανικά ......

 
Σάκης
28 Μαρ 2019 09:04

Πρέπει να λύσουν και το θέμα του βαθμού αφού ακόμα και σε εταιρεία συμβασιούχος να κάνεις αίτηση έχει το βαθμό πτυχίου ως κριτήριο. Αυτό το περιέργο μπέρδεμα με τα ακδημαικά και τα επαγγελματικά δικαιώματα και τους δυο φορείς (ΣΑΕΠ, ΔΟΑΤΑΠ) μόνο στην Ελλάδα υπάρχει. Πάλι μεσοβέζικες λύσεις ετοιμάζουν που είσαι ολίγον κατοχυρωμένος. Ερώτηση: Γιατί άραγε δεν βάζουν εξετάσεις σε ΑΕΙ να τελειώνει η παραφιλολογία και να δίνει και ακαδημαικά προσόντα;

 
ΠΑΔΑ
28 Μαρ 2019 09:27

Θα πρέπει να γίνει σαφής η διάκριση ακαδημαϊκών και επαγγελματικών προσόντων στο νομοσχέδιο.
Τα κολέγια θα πάρουν το χαρτί αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από το Υπουργείο και στη συνέχεια θα υπάρχει και διαδικασία σχετική και από τα αντίστοιχα επιμελητήρια.
Μέχρι εκεί .

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ