Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διαφανείς και αδιάβλητες οι διαδικασίες στην επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Ο αγώνας συνεχίζεται, «τραβάω το σκοινί ακόμα πιο κει και προχωρώ ένα βήμα πιο πέρα» αφού «η εκδρομή αυτή δεν έχει τέλος»
Δημοσίευση: 26/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Οι δημοκρατικές κοινωνίες και οι κυβερνήσεις τους, οφείλουν να δίνουν ευκαιρίες στους ικανούς πολίτες προκειμένου ν’ αποδεικνύουν στην πράξη, ότι εκτός από άριστοι είναι και άξιοι.

Β. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ και μετά από τις διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες του συμβουλίου επιλογής, ο Υπουργός Παιδείας κύρωσε, στις 22/3/2019, τους πίνακες κατάταξης των υποψήφιων Περιφερειακών Δ/ντων Εκπαίδευσης, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς των αιρετών της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ για το αντίθετο, οι οποίοι, όπως αποδείχτηκε,  έγιναν μόνο για δημιουργία εντυπώσεων.

Τα παραπάνω τονίζει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα η απερχόμενη Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, σχολιάζοντας τη διαδικασία επιλογής των 13 νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, και υπογραμμίζει τα εξής:

Παραδίδω τη σκυτάλη: Μετά από τέσσερα χρόνια στην διοίκηση της εκπαίδευσης στην Θεσσαλία, ήρθε η ώρα να παραδώσω τη σκυτάλη στα επόμενα χέρια και να συνεχίσω την διαδρομή μου από άλλες θέσεις κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.

Ακολούθησα  ένα μοντέλο διοίκησης ανοιχτό, συνεργατικό: Τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο βίο, πορεύομαι ανέκαθεν με βάση τις θεμελιώδεις  αρχές της δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο  ακολούθησα  ένα μοντέλο διοίκησης ανοιχτό, συνεργατικό, με σεβασμό σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών: Τα τέσσερα αυτά χρόνια, μέσα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, δουλέψαμε έχοντας ως μέλημά μας  την  ποιοτική εκπαίδευση και το απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών σε αυτή. Επίσης σταθήκαμε δίπλα και υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών που επλήγησαν στο διάστημα της κρίσης. Μοιραστήκαμε τη χαρά επιτυχιών και αποκατάστασης αδικιών.

Συγκρούσεις και   αντιπαραθέσεις: Δεν έλειψαν οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις με όρους πολιτικούς, με επιχειρήματα και ιδέες, πάντα, για το καλό της εκπαίδευσης. Προφανώς υπήρξαν και λάθη των οποίων, ως επικεφαλής και ως όφειλα, ανέλαβα πλήρως την ευθύνη και στάθηκα απέναντί τους με θάρρος, τιμιότητα και προσπάθεια διόρθωσής τους.

Ευχαριστίες: Η άριστη συνεργασία με την πλειονότητα – πλην δυσάρεστων εξαιρέσεων – των στελεχών εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των γονέων, των  θεσμών και φορέων της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας της Θεσσαλίας, ανέδειξε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε μια από τις πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές, με διοικητικούς και παιδαγωγικούς όρους, υπηρεσίες στην Ελλάδα και τους ευχαριστώ όλους γι αυτό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στους διοικητικούς συνεργάτες της υπηρεσίας μας, που με  επαγγελματισμό, ήθος, εργατικότητα  και διαθέτοντας, συχνά, τον ελεύθερο χρόνο τους,  ανταποκρίθηκαν με αυταπάρνηση στο βαρύ έργο. Επίσης, τους συνεργάτες και φίλους, πλέον, του ΥΠΠΕΘ και τους Περιφερειακούς Δ/ντες της υπόλοιπης Ελλάδας, με τους οποίους  αντιμετωπίσαμε από κοινού όλες τις δυσκολίες και χτίσαμε σχέσεις αλληλοεκτίμησης, σεβασμού και υποστήριξης.

Συγχαρητήρια στο νέο ΠΔΕ: Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Γιώργο Δοδοντσάκη, ο οποίος διαθέτοντας τα τυπικά προσόντα, που τον καθιστούν τον πρώτο των αρίστων, δικαίως, κατετάγη στην πρώτη θέση. Πιστεύω και εύχομαι από καρδιάς, ότι αφενός θα τιμήσει την επιλογή και αφετέρου θ’ ανταποκριθεί επάξια στις μεγάλες ευθύνες και το χρέος της θέσης του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Αμέτρητα μηνύματα: Τέλος, ευχαριστώ ολόψυχα για την επικοινωνία και τα αμέτρητα μηνύματα προσωπικής αναγνώρισης και εκτίμησης του έργου στην Περιφερειακή Δ/νση Εκ/σης Θεσσαλίας. Ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

Η εκδρομή αυτή δεν έχει τέλος: Ο αγώνας συνεχίζεται, «τραβάω το σκοινί ακόμα πιο κει και προχωρώ ένα βήμα πιο πέρα» αφού «η εκδρομή αυτή δεν έχει τέλος».

 

Σχόλια (5)

 
Γιώργος
26 Μαρ 2019 10:00

Στην ανακοίνωσή της, η αξιότιμη Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας, κάνοντας απολογισμό του έργου της δεν αναφέρεται πουθενά στις προηγούμενες κρίσεις ΠΔΕ και στον τρόπο με τον οποίον επελέγη για την συγκεκριμένη θέση.

 
Δημήτρης
26 Μαρ 2019 14:17

Στην ανακοίνωσή της, η αξιότιμη Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας, κάνοντας απολογισμό του έργου της δεν αναφέρεται πουθενά στις προηγούμενες κρίσεις ΠΔΕ και στον τρόπο με τον οποίον επελέγη για την συγκεκριμένη θέση.

 
sxoinopoios
26 Μαρ 2019 15:44

Ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής πρέπει κατά την συντάκτρια να αποδείξει ότι εκτός από άριστος είναι και άξιος!! Λες και δεν έχει αποδείξει την αξιοσύνη του από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε. Η ίδια με ποια αξιοκρατικα κριτήρια επελέγη το 2015; Και ποιες είναι οι δυσάρεστες εξαιρέσεις στελεχών που δεν μπόρεσε να συνεργαστεί; Ποιος φταίει για την έλλειψη συνεργασίας; Οι άλλοι;

 
Δημήτρης
27 Μαρ 2019 09:05

Εύχομαι καλή επιτυχία στον νέο της στόχο να εκλεγεί Διευθύντρια Π.Ε. Λάρισας με αξιοκρατικά κριτήρια.

 
gate1
27 Μαρ 2019 10:03

Και οι προηγούμενες κρίσεις με νόμο ήταν. Οι άνθρωποι που υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια κράτησαν το επίπεδο πολύ ψηλά.
Η διοίκηση δεν θέλει μόνο πτυχία και διδακτορικά σε άσχετα αντικείμενα με αυτήν.Είδαμε και τους ανθρώπους με τα πτυχία από μεγάλα πανεπιστήμια που μας έφθασαν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean