Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Επελέγη Περιφερειακός, αλλά “κόπηκε” ως υποψήφιος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας, λόγω ψήφων(πήρε μόνο 3 στη Λάρισα και 14 στη Μαγνησία)

Δήλωση στο esos: “Επέλεξα να μην έχω κομματική ομπρέλα η οποία ναι μεν προστατεύει σε ότι πέσει στο κεφάλι , αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις τον ουρανό ξάστερο (χωρίς το εμπόδιο της ομπρέλας)”
Δημοσίευση: 26/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Γιώργος Δονδοτσάκης ( Οργανωτκός Συντονιστής σήμερα στο ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας) , νέος Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας, στις “κρίσεις” Διευθυντών Εκπαίδευσης, ήταν υποψήφιος για τις Διευθύνσεις Μαγνησίας και Λάρισας.

Ενώ ήταν πρώτος και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο    στον πίνακα μοριοδότησης,στα αντικειμενικά μόρια,  “κόπηκε” και από τις δύο θέσεις διότι στην ψηφοφορία έλαβε:

Α. Στην μεν Μαγνησία που ήταν τότε Διευθυντές Εκπαίδευσης  14 ψήφους σε σύνολο 122 ψηφισάντων εκπαιδευτικών

Β. Στη δε Λάρισα 3 ψήφους σε σύνολο 150 περίπου .

Το esos, λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης επιλογής , ανέλαβε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον Γ. Δονδοτσάκκη.

Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει πολιτική άποψη, αλλά ποτέ δεν συνδικαλίστηκε και ότι δεν  εκφράστηκε δημοσίως κομματικά.

“Επέλεξα να μην έχω κομματική ομπρέλα η οποία ναι μεν προστατεύει  σε ότι πέσει στο κεφάλι , αλλά σου δίνει   τη δυνατότητα να απολαμβάνεις τον ουρανό ξάστερο (χωρίς το εμπόδιο της ομπρέλας)”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο esos  ο νέος Περιφερειακός Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Σχολιάζοντας στο esos  το νόμο που έθετε ως βασικό κριτήριο τα μόρια  που συγκέντρωνε ο κάθε υποψήφιος Διευθυντής Εκπαίδευσης από την ψηφοφορία , τόνισε:

  • Ο νόμος αποδείχθηκε ότι είχε σαφέστατη αδυναμία και αδικία γι αυτό και αποσύρθηκε.
  • Δεν είναι δυνατόν ένας υφιστάμενος να αξιολογεί ένας προϊστάμενο.
  • Προφανώς , όμως, ο υφιστάμενος πρέπει να έχει άποψη για τον προιστάμενο, αλλά όχι  με τη διαδικασία της ψηφοφορίας  που οδηγεί σε κρίσεις.
  • Η πράξη απέδειξε ότι αυτό ήταν λάθος.

Επιλογή  Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Σχετικά με την επιλογή των νέων  Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ο κ. Δονδοτσάκης, είπε στο esos:

  • Θεωρώ ότι στις θέσεις αυτές που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον δεν πρέπει να επιλέγεται κάποιος με κομματική σημαία.
  • Πολιτική θέση οφείλει να έχει ο καθένας , σύμφωνα και με τον Αριστοτέλη, με γνώμονα    το δημόσιο συμφέρον  και μόνο .
  • Επομένως αυτό εξυπηρετείται  μόνο  όταν επιλέγονται στις θέσεις αυτές  άτομα, αξιοκρατικά και αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι άξιος,

Σημειώνεται ότι  ο κ. Δονδοτσάκης έχει διατελέσει Σχολικός Σύμβουλος 2007-10  , ενώ έχει κάνει  πάρα πολλά χρόνια στις τάξεις. Από  τη θέση αυτή παραιτήθηκε για να διεκδικήσει τη θέση του Διευθυντής Εκπαίδευσης. 

Σχόλια (4)

 
@ Δονδοτσάκης
26 Μαρ 2019 16:02

Δηλαδή θεωρείται άξιος όποιος λαμβάνει 10 μόρια για 10 χρόνια τυπικής παρουσίας σε ένα σχολείο( γραμματειακή υποστήριξη - μειωμένο ωράριο κλπ) ….για απαντήστε μας και σε αυτό κ. περιφερειακέ ???

 
Λευτέρης
26 Μαρ 2019 16:55

Μακάρι να συνεχιστεί αυτό σε κάθε επιλογή προϊσταμένων το Δημόσιο. Συγχαρητήρια για την επαγγελματική σας εξέλιξη και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας !

 
Δον Κιχώτης
26 Μαρ 2019 17:22

@ Γεώργιο Δονδοτσάκη,
Συγχαρητήρια μοναδικέ Έλληνά μου, μακρινέ απόγονε του Στρατηγού Μακρυγιάννη.
Παραφράζοντας ελάχιστα τον Καζαντζάκη, θέλω να σου πω τα εξής:
Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στον κλάδο των εκπαιδευτικών, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους σπουδαίους δασκάλους της Πατρίδας μας. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στους νεότερους τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσουν.

 
Εκπαιδευτικός
27 Μαρ 2019 19:39

Αγαπητέ συνάδελφε πολλά πολλά συγχαρητήρια, καταφέρατε το ακατόρθωτο στις τόσο δύσκολες σημερινές συγκυρίες.
Αποδείξατε πόσο λάθος ήταν ο προηγούμενος νόμος.
Καλή επιτυχία στο έργο σας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ