Η αναγκαιότητα της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας στα πλαίσια ενός ορθολογικού και επιστημονικά στελεχομένου κράτους πρόνοιας

26/03/2019

Ενημερώθηκε: 26/03/2019, 17:00

Άκουσε το άρθρο

Τη Κυριακή 24/3/19 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κ.κ. Αναγνωστόπουλου Σία, Αναπληρώτρια Υπουργό εξωτερικών, Ριζούλη Ανδρέα και Σπαρτινό Κώστα και των εκπαιδευτικών Δρ Δριτσα Ι., Βαλσάμη Ο.,  Δρ Θεοδωρατου Μ. και εκπροσώπων φοιτητών σχετικά με τις προοπτικές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην επικείμενη συνέργεια με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα, όπως η αναγκαιότητα διατήρησης του Τμήματος στη Πάτρα και η μεταφορά του στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου ως αυτόνομο τμήμα, όπως και η αναγνώριση των εξαιρετικών επιστημονικών συνεργασιών που το προσωπικό του Τμήματος μέσω του Κλινικού Παρατηρητήριου έχουν προσελκύσει στη πόλη μας μεταξύ των οποίων τα Μνημόνια συνεργασίας με ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ, τη Μονάδα εφηβική ς υγείας της ιατρικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και εξειδικευμένα προγράμματα για τη ψυχολογική υποστήριξη εφήβων με επικίνδυνες συμπεριφορές και τη διαγνωστική εκτίμηση των ψυχοεξαρτησεων στο μαθητικό πληθυσμό του Νομού.

Τόσο η κυρία Αναπληρώτρια Υπουργός όσο και οι δύο βουλευτές τόνισαν ότι ήταν αυτή η ίδια κυβέρνηση που σε αναγνώριση της αναγκαιότητας της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας και, μάλιστα, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης επέτρεψε την επαναλειτουργία του Τμήματος στη Πάτρα, και θα ήταν παράλογο η ίδια κυβέρνηση να αντιστρέψει αυτές τις επιλογές της.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναγνωρίστηκαν με ιδιαίτερη έμφαση τα ποιοτικά άλματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σε έμψυχο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, όπως και οι συνεργασίες με άλλα διεθνή ιδρύματα στους τομείς της τεχνολογίας και επιστημών υγείας και πρόνοιας, τουρισμού και διοίκησης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, και συμφωνήθηκε η προώθηση των ανωτέρω θέσεων στο Υπουργείο Παιδείας, όπως και η ανάγκη για μια επόμενη συνάντηση στο άμεσο μέλλον, παρακολουθώντας και σεβόμενοι το σε εξέλιξη πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νομού μας με το αρμόδιο Υπουργείο.

Οι εκπαιδευτικοί
Δρίτσας Ιωάννης
Βαλσάμη Ουρανία
Θεοδωράτου Μαρια
Οι εκπρόσωποι των φοιτητών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

"ορθολογικού και επιστημονικά στελεχομένου" πώς…
|

Με ένα μόνο μέλος ΔΕΠ διδάκτορα κοινωνικό λειτουργό και μάλιστα Επίκουρο;
Μάλλον καλύτερη λύση είναι η στήριξη της κατεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής που ιδρύθηκε με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

συγχώνευση
|

Με τρία μέλη ΔΕΠ δεν υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα, καλύτερη λύση είναι η μη ύπαρξη τέτοιου τμήματος

ΝΙοΝΙοΣ
|

Το ίδιο ακριβώς ισχύει για το τμήμα Τουρισμού και για το τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας!

Τα ανοίξατε για να τα ξανακλείσετε μέσω των συγχωνεύσεων;

Ειδικά η πρόταση για δημιουργία τμήματος Εφαρμοσμένης Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας είναι ένα ΑΙΣΧΟΣ! Ποια τα επαγγελματικά δικαιώματα αυτού του τμήματος; Να γίνουν οι απόφοιτοι ΒΙΟΛΟΓΟΙ στα σχολεία;
Τότε το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας γιατί να συνεχίσει να λειτουργεί;;;;

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο! ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ που δεν έχουν άμεση συνάφεια με Πανεπιστημιακά!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ