Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Το Τμήμα Μητρώου Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΕ είναι γεγονός

Δημοσίευση: 27/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Λευτέρης Αυγενάκης
Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου 

Μια διεκδίκηση χρόνων γίνεται πλέον πράξη! Το Τμήμα Μητρώου Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΕ είναι γεγονός!

Μετά από μακρά και επίπονη προσπάθεια υπερβαίνουμε συντεχνιακούς διαχωρισμούς του παρελθόντος που μόνο κακό έκαναν στον τεχνικό κόσμο, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να ασκεί το επάγγελμά του με την τεχνική διαβάθμιση που διαθέτει και θα μπορεί πλέον να εκφράζεται και να εκπροσωπείται από έναν αξιόπιστο φορέα, ένα ΝΠΔΔ που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, το ΤΕΕ.

Μπροστά μας οι προκλήσεις του μέλλοντος, τα χρόνια προβλήματα του τεχνικού κόσμου, η επαγγελματική εξέλιξη, η επιστημονική αναβάθμιση, η πρόοδος στα τεχνικά ζητήματα και τις τεχνολογικές εφαρμογές στη χώρα μας!  

Η Κυβέρνηση, ωστόσο, οφείλει να συνταχθεί σε αυτή την προσπάθεια και να προχωρήσει άμεσα στην απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους Μηχανικούς Τ.Ε..

Πολλά μπράβο αξίζουν στον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό, αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Μηχανικών Γιάννη Αίσωπο και τα στελέχη της

Σχόλια (11)

 
THOMAS
31 Μαρ 2019 09:08

@Manos Perakis << Σε μετάφραση: ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.>>

Δηλαδή, Στις Ευρωπαϊκές χώρες είμαστε συνάδελφοι με τους Πτυχιούχους του Πολυτεχνείου και όταν περνάνε τα σύνορα του Ελλαδιστάν γινόμαστε κατώτεροι ( ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΔΕΣ ) , Ελλαδιστάν το Μεγαλείο σου.

 
THOMAS
31 Μαρ 2019 08:25

@POLYTO <<Η έκδοση σοβαρών επαγγελματικών δικαιωμάτων που να αντιστοιχούν σε αποφοίτους ανώτατης εκπαίδευσης δεν πρόκειται να γίνει εύκολα αποδεκτή από στελέχη της κυβέρνησης ς. >>

Μήπως θα έπρεπε να βγάλουμε αλλοδαπούς Πολιτικούς ώστε να μην υπάρχουν αυτού του είδους προβλήματα,

 
POLYTO
29 Μαρ 2019 16:26

Η εγγραφή σε Μητρώο χωρίς την ιδιότητα του μέλους από την οποία απορρέει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αλλά και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα αποτελεί μετέωρο βήμα. Καλούνται η διοίκηση του ΤΕΕ και οι εκπρόσωποι των εγγεγραμμένων στο Μητρώο να συμφωνήσουν στα επαγγελματικά δικαιώματα. Σχέδια επαγγελματικών δικαιωμάτων υπήρξαν πολλά στο παρελθόν και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της διαπραγμάτευσης για να ολοκληρωθεί σύντομα. Μόνο τότε θα πεισθούν οι δύσπιστοι ότι υπάρχει ειλικρινής διάθεση από το ΤΕΕ για επίλυση του χρόνιου προβλήματος. Δεσμεύεται ο συνάδελφος Αυγενάκης ότι η Ν.Δ. θα σεβαστεί το όποιο πόρισμα κατατεθεί και θα εκδώσει ΆΜΕΣΑ τα όποια επαγγελματικά δικαιώματα;
Η έκδοση σοβαρών επαγγελματικών δικαιωμάτων που να αντιστοιχούν σε αποφοίτους ανώτατης εκπαίδευσης δεν πρόκειται να γίνει εύκολα αποδεκτή από στελέχη της κυβέρνησης ς.

 
Μηχανικος Πληροφορικής ΤΕ, ΜΑ
29 Μαρ 2019 11:51

Καταρχήν χαιρετίζω την ένταξή μας στα μητρώα του ΤΕΕ. Όπως κατανοώ το εγχείρημα αυτό οι μηχανικοί 4ετούς φοίτησης θα είναι επαγγελματικά ισότιμοι με τους πενταετούς μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος, όπως εξάλλου γίνεται σε Ευρωπαικές χώρες σήμερα. Σημασία έχει η ιδιότητα μέλους του ΤΕΕ που είτε το θέλουμε είτε όχι αυτή ανοίγει τις δραστηριότητές μας στην αγορά...εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων και σε σχέση με τα υπό έκδοση επαγγελματικά δικαιώματα...ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ

 
ΑΠ
28 Μαρ 2019 22:47

Επαγγελματικα δικαιωματα;

 
Apostolos
28 Μαρ 2019 15:15

Οι Μηχανικοί Πληροφορικής ΤΕ μπορούν να γραφτούν και αυτοί στο συγκεκριμένο μητρώο?

 
Rita
28 Μαρ 2019 11:37

Που είναι ρε παιδιά ο "απόφοιτος ΤΕΙ" που τον υποβαθμίζει ο Γαβρόγλου και θα τον αναβαθμίσει η ΝΔ;

 
Thomas Paschalis
28 Μαρ 2019 08:22

«Μετά από μακρά και επίπονη προσπάθεια υπερβαίνουμε συντεχνιακούς διαχωρισμούς του παρελθόντος που μόνο κακό έκαναν στον τεχνικό κόσμο, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να ασκεί το επάγγελμά του με την τεχνική διαβάθμιση που διαθέτει και θα μπορεί πλέον να εκφράζεται και να εκπροσωπείται από έναν αξιόπιστο φορέα, ένα ΝΠΔΔ που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, το ΤΕΕ.»

Και πως αυτός ο τεχνικός κόσμος του νέου μητρώου μηχανικών ΤΕ θα εκφράζεται και θα εκπροσωπείται από μια διοίκηση στην οποία δεν έχει αντιπροσώπους??? Γιατί αυτά τα μέλη του νέου μητρώου μηχανικών ΤΕ να μην έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη διοίκηση??? Γιατί να θεωρούνται απλά μέλη και να μην θεωρούνται τακτικά μέλη όπως και οι διπλωματούχοι μηχανικοί μαζί με τους τριετούς φοίτησης της αλλοδαπής??? Μπορείτε να μας δώσετε μια απάντηση???

 
Manos Perakis
27 Μαρ 2019 21:54

για τον φίλο Mike

"ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να ασκεί το επάγγελμά του με την τεχνική διαβάθμιση που διαθέτει "

Σε μετάφραση: ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

 
Mike
27 Μαρ 2019 18:55

Αγαπήτε Λευτέρη μια διευκρίνηση μόνο.
Δεν γραφόμαστε στο Μητρώο του ΤΕΕ αλλά σε ένα Παραμητρώο, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος.
Όπως θα γράψουν σε αντίστοιχο παραμητρώο τεχνίτες κλπ.
Ας μου εξηγήσετε σας παρακαλώ το ουσιαστικό όφελος της κίνησης αυτής, σε σχέση με το μητρώο τεχνικών επωνυμιών του ΤΕΕ που είμαστε αναγκαστικά γραμμένοι αφού διαφορετικά δεν μπορούμε να δουλέψουμε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ