Διευκρινίσεις για άδεια ανατροφής τέκνου αναπληρωτριών εκπ/κών ή μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ

Α. Οι αναπληρώτριες δικαιούνται το υπόλοιπο των ημερών μέχρι τη συμπλήρωση των 3 μηνών και 15 ημερών από την ημέρα τη λήξης της άδειας λοχείας, ανεξαρτήτως εάν έχουν κάνει χρήση μειωμένου ωραρίου πριν την έναρξη ισχύος του νόμου.
Β. Για παράδειγμα: Εάν η άδεια λοχείας (μητρότητας) της αναπληρώτριας έληξε στις 4-2-2019, η αναπληρώτρια δικαιούται άδεια ανατροφής έως 3 μηνών και 15 ημερών, αποκλειστικά μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας, θεωρητικά από τις 5-2-2019 (θεωρητικά καθότι η ισχύς του νόμου άρχεται στις 4-3-2019).
Γ. Βάσει της επισήμανσης υπ’ αριθ. 1 της εγκυκλίου μπορεί να χορηγηθεί στην αναπληρώτρια το υπόλοιπο των ημερών και μέχρι τη συμπλήρωση των 3 μηνών και 15 ημερών από την ημέρα λήξης της άδειας λοχείας, ήτοι άδεια έως τις 20-5-2019, ανεξαρτήτως εάν η αναπληρώτρια έκανε χρήση μειωμένου ωραρίου κατά το χρόνο της έναρξης ισχύος του ν. 4599/2019 (στις 4-3-2019).
Τις παραπάνω διευκρινίσεις κάνει το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Οι δράσεις του Παν. Πατρών
- Οδηγία: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που κλείνουν λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών
- Εκδήλωση για την ένταξη της Κορίνθου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO των Πόλεων που Μαθαίνουν
- ΔΑΚΕ ΠΕ: Να ανακληθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης στο Βασικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου
- Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Παν. Πατρών: Κάλεσμα ενάντια στο Ν/Σ για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ
- Απόφαση: Αλλαγή στην ώρα αποχώρησης μαθητών από το Νηπιαγωγείο
- Νέες διατάξεις για την ίδρυση και λειτουργία Κολλεγίων, ΙΙΕΚ , ΚΔΒΜ , Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών
- Η Ν. Κεραμέως για τη Σ. Μπεκατώρου
- Αντίθετη η Ομοσπονδία των αστυνομικών με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
- Η υφ. Παιδείας για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σ. Μπεκατώρου
Σχόλια (1)
Πόσο κρίμα που το καθηκοντολόγιο του 2007,για το οποίο δόθηκαν μάχες επιστημονικές και έντιμες να το ποδοπατάτε έτσι!Αλήθεια ποιος νους σκέφτηκε αυτές τι αλλαγές;Έχει σχέση με την ΕΑΕ όποιος εισηγήθηκε αυτές τις αλλαγές;Καταστρέφεται η ποιο πετυχημένη δομή της Ειδικής εκπαίδευσης που είναι ΤΕ.Απαξιώνεται η προσπάθεια δεκαετιών στην Ελλάδα για να γίνουν βήματα στην Ειδική Εκπαίδευση.Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται,καταστροφή.Αποκλείεται ο Συντονιστής εκπαίδευσης απο τα σχολεία και θα δίνεται το πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο διευθυντή της σχολικής μονάδας που ούτε αίθουσα για το ΤΕ δε φροντίζει να υπάρχει!Έλεος!