Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

1.191 μεταθέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 29/03/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη

Ανακοινώθηκαν σήμερα 29 Μαρτίου 2019 οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δείτε εδώ τα ονόματα) .

Οι μεταθέσεις ολοκληρώθηκαν έγκαιρα, γεγονός που κρίνεται θετικό. Οι μεταθέσεις για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκαν με βάση τα κουτσουρεμένα κενά που κατέγραψαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές.

Φέτος, ‘’προεκλογική χρονιά’’, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας στη διαμόρφωση του τελικού πίνακα κενών.

Αποτέλεσμα, από τις 4.444 αιτήσεις γενικής αγωγής ικανοποιήθηκαν 1.191 ποσοστό 26,80 %.

Θυμίζω πως τα τρία προηγούμενα χρόνια με τον αυθαίρετο και αναιτιολόγητο υπολογισμό κενών είχαμε τις λιγότερες μεταθέσεις των τελευταίων 50 ετών.

Το 2016 το ποσοστό ικανοποίησης μεταθέσεων ήταν 8,78%, το 2017 ήταν 10,9% και το 2018 έφτασε στο 11,9%.

Συμπέρασμα ‘’να είχαμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή εκλογές’’ για να ικανοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών.

Επισημαίνω για άλλη μια φορά την ανάγκη αλλαγής του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου με την αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων μετάθεσης για ένα πιο δίκαιο, απλό, πιο ρεαλιστικό και ισορροπημένο σύστημα.
Ιδιαίτερα τονίζω πως πρέπει άμεσα να υπάρξει τροποποίηση του άρθρου 13 του ΠΔ 50/96 για την επαναδιατύπωση και εκσυγχρονισμό των ιατρικών όρων και ασθενειών και την ένταξη νέων ίσης ή μεγαλύτερης με αυτές που υπάρχουν στη σχετική νομοθεσία.       

Η αποτύπωση των χιλιάδων οργανικών κενών σε συνδυασμό με τις 22.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν φέτος  πιστοποιούν την ανάγκη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Η δρομολόγηση της διαδικασίας για τους διορισμούς πρέπει πέρα από ευχολόγια και υποσχέσεις να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Τέλος, θέλω να εκφράσω δημόσια της ευχαριστίες μου σε όλο το προσωπικό του αρμόδιου τμήματος για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση των μεταθέσεων.
       

Σχόλια (3)

 
Nikos
30 Μαρ 2019 12:24

Δεν αρνούμαι ότι τα κενά "μαγειρεύονται", αλλά αυτό γίνεται ακριβώς γιατί οι αποσπάσεις εκτός ελέγχου επιτρέπουν να υπάρχουν τα κενά αυτά. Ας γίνει εξορθολογισμός των πραγματικών θέσεων, να γυρίσουμε όλοι πίσω στις οργανικές μας και να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός χάρτης κενών. Διαφορετικά θα περιμένουμε κάθε φορά το τι θα αποφασίσει να δώσει το Δ/ντής Εκπαίδευσης, τι θα φιλτράρει ο Περιφερειακός και τι θα επιτρέψει τελικά το υπουργείο. Όμως εμείς στο σχολείο μας έχουμε έναν δάσκαλο που λείπει συνεχώς εκτός εκπαίδευσης πριν το μνημόνιο ακόμη και έναν γυμναστή που μόνιμα παίρνει απόσπαση, χωρίς οι θέσεις αυτές να μπορούν να φανούν πουθενά, αφού κατ' ουσίαν δεν είναι κενές.

 
@Νίκο
30 Μαρ 2019 10:00

οι αποσπάσεις που αναφέρεις ΔΕΝ είναι αιτία της στρέβλωσης- εντάξει δεν γίνονται μεταθέσεις, αλλά θα μπορούσαν να γίνονται αποσπάσεις στις θέσεις αυτές και για ένα χρόνο να καλύπτονται και ανάγκες σχολείων και εκπαιδευτικών. αν δεν καταλαβαίνεις ότι ζήτημα είναι η αδιαφάνεια ΚΕΝΩΝ , λυπάμαι αλλά βαράς το σαμάρι αντί για το γάιδαρο ! πλήρης διαφάνεια κενών (χωρίς διευθυντικά, ΔΔΕ, συνδικαλιστικά ή υπουργικά τερτίπια), μορίων και αιτήσεων (ζήτησης ) και με ένα κουμπί πολλά θα στρώσουν με την κοινή λογική και δικαιοσύνη !

 
Nikos
29 Μαρ 2019 20:13

Αγαπητέ αιρετέ του κλάδου, για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν μεταθέσεις σε πραγματικές θέσεις (και όχι σαν αυτές του παρελθόντος που μάζευαν 50 υπεράριθμους γυμναστές σε ένα νομό), πρέπει να εξορθολογιστεί και να αυστηροποηθεί το πλαίσιο των αποσπάσεων εκτός τάξης. Διότι το να έχουμε αποσπασμένους σε Διευθύνσεις, στο Υπουργείο, στα πολιτικά κόμματα, στην εκκλησία, στις βιβλιοθήκες και τα αρχεία κ.λπ. οι οποίοι "κρατούν " τις θέσεις τους επί μακρόν, είναι παράγοντας ανισορροπίας. Ας μπει επιτέλους ένα χρονικό όριο στις συνεχείς αποσπάσεις και ας ξεκαθαρίσει το τοπίο με βάση τα πραγματικά κενά.
Αλλά το θέλουμε πράγματι αυτό ή μας χαλάει τη σούπα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.