Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ: “Πράσινο φως” να ενταχθούν τα κινητά των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία

Ο υπ. Παιδείας υιοθέτησε τις σχετικές προτάσεις του προέδρου του Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία Αντώνη Λιάκου και του Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ Ν. Μαραβέγια
Δημοσίευση: 01/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : To παρακάτω   είναι πρωταπριλιάτικo ρεπορτάζ και δεν ισχύει.

Τροπολογία, προκειμένου να ενταχθούν τα κινητά τηλέφωνα στην εκπαιδευτική διαδικασία, φέρνει σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, υιοθετώντας έτσι τις σχετικές προτάσεις του προέδρου του Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία Αντώνη Λιάκου και του Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ Ν. Μαραβέγια.

Η τροπολογία ορίζει τα εξής:

Α. Δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς Γυμνασίων, Λυκείων ,Ε και ΣΤ Δημοτικού,να επιτρέπουν στους μαθητές την χρήση κινητών τηλεφώνων σε ώρες διδασκαλίας που εκείνοι κρίνουν.

Β. Η χρήση κινητών τηλεφώνων εν ώρα διδασκαλίας γίνεται αποκλειστικά για τις ανάγκες του μαθήματος.

Γ. Απαγορεύεται η χρήση κινητών για ηχογράφηση ή βιντεοσκόπηση.   

Δ. Ο Σύλλογος Διδασκόντων καθορίζει το αναλυτικό    πλαίσιο χρήσης κινητών, καθώς και τις ποινές  για τους μαθητές που το  παραβιάζουν.

Η πρόταση του Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ

Πρόταση να ενταχθούν τα κινητά τηλέφωνα στην εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων πρότεινε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Ναπολέων Μαραβέγιας, μιλώντας στο συνέδριο για το ρόλο  της πολιτείας στην εκπαίδευση των χαρισματικών ατόμων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Ναι στη χρήση Τάμπλετ και κινητών μέσα στην εκπαίδευση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου

Ο πρόεδρος της  Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου Αντώνης Λιάκος, κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διαλόγου, τάχθηκε υπέρ της ένταξης των τάμπλετ και κινητών μέσα στην εκπαίδευση, όταν εκπαιδευτικός  πρότεινε μα νομιμοποιηθεί  η χρήση λειτουργίας των τάμπλετ με τα κατάλληλα προγράμματα .

Μάλιστα εκπαιδευτικός  είχε πει στον κ. Λιάκο είπε ότι θα είναι μεγάλη τομή εάν  ληφθεί τέτοια απόφαση, παρομοιάζοντάς της   με την κατάργηση της ποδιάς στο σχολείο.

Ο  πρόεδρος της  Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου προχώρησε και πιο πέρα προτείνοντας να ξεφύγει λίγο η εκπαίδευση από το βιβλίο και να συμπεριλάβει την οπτικοποίηση του μαθήματος με την εισαγωγή του οπτικοακουστικού εγγραματισμού, δηλαδή να μάθει ο μαθητής να ερμηνεύει  την εικόνα που βλέπει.

Σχόλια (13)

 
Οικονομολόγος
02 Απρ 2019 18:18

Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη επιτρέπεται η χρήση Smartphones για τους σκοπούς της διδασκαλίας. Ανέκδοτο αποτελεί η σχεδόν απαγόρευση στην Ελλάδα.

 
Gmsgr
02 Απρ 2019 06:32

Καλύτερα να εντάξουν στην διδασκαλία υπολογιστές ή tablet είναι πιο κατάλληλα στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς τα ψηφιακά βιβλία θα είναι πιο ευδιάκριτα και θα μπορεί και ο καθηγητής με ειδική εφαρμογή να προβάλει κάποια παρουσίαση σε όλους τους υπολογιστές ή να φτιαχτεί μια ψηφιαλγ-διαδικτυακή τάξη όπου οι καθηγητές θα αναρτούν τα καθήκοντα και οι μαθητές θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους για απορίες . Παλιότερα θυμάμαι είχαν γίνει προσπάθειες να ενταχθούν τα laptop στα σχολεία δίνοντας σε κάθε μαθητή έναν υπολογιστή. Καλημέρα, εύχομαι κάποτε επιτέλους να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα ουσιαστικά και ριζικά.

 
Β Κ
01 Απρ 2019 20:58

Από την πρώτη στιγμή "μύριζε'' πως ήταν ψεύτικο το άρθρο. Όμως ρε παιδιά επιτέλους ας σταματήσει αυτή η ανοησία με τα πρωταπριλιάτικα αστεία σε σοβαρά μέσα ενημέρωσης. Έλεος. Δεν έχει νόημα κανένα. Ούτε διασκεδάζει κανείς. Αφήστε αυτού του είδους τις πλάκες στα ΜΜΕ.

 
Κώστας
01 Απρ 2019 18:43

Πρωταπριλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Γιά σιγά
01 Απρ 2019 16:19

Μήπως είναι πρωταπριλίατικο, ε;

 
kai tou xronou fountounia
01 Απρ 2019 15:31

Kai toy xronou paidia !

 
PE19
01 Απρ 2019 15:20

Πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι !!!!!! του χρόνου πάλι.

 
ΠΑΝΟΣ
01 Απρ 2019 15:07

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ...ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ!ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΙΣ ΣΧ.ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΗΔΗ ΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ.

 
Πολύδωρος Σταυρόπουλος
01 Απρ 2019 14:34

Χρόνια πολλά και του χρόνου... να είμαστε καλά να διαβάσουμε πάλι το πρωταπριλιάτικο σας...

 
Θάνος
01 Απρ 2019 13:56

Αν δεν είναι Πρωταπριλιάτικο πολύ καλή ιδέα!

 
Πολίτης
01 Απρ 2019 12:33

Θα χορτάσουν Instagram kai Facebook !!!!έλεος πια αλλά ενοψη εκλογών όλα γίνονται.πισω έχει η αχλαδα την ουρά της κύριε υπουργέ!!!!! Κοντός ψαλμός να πάτε στα σπίτια σας ....σας ψηφίσαμε για καλύτερα Αλλά δεν έχει πια !!!!

 
Πλατάρος Γιάννης
01 Απρ 2019 10:04

Αυτό μάλιστα!
Είναι πολύ καλό πρωταπριλιάτικο, διότι είναι λίαν αληθοφανές!
Ναι μεν τα κινητά έχουν σχεδόν άπειρες δυνατότητες εκπαιδευτικές, αλλά :
1) Ελαχιστότατοι γνωρίζουν την ορθή τους χρήση. Ελάχιστοι εκπαιδευτικοί και κανένας μαθητής.
2) Η δυνατότητα απ ευθείας μετάδοσης των τεκταινομένων σε Σχολείο (δεν ομιλώ καν για βίντεο) είναι πλέον πιθανότατη.
3) Στα Δημοτικά δεν υπάρχουν ποινές. Το «δεν θα παίξετε μπάλα» δεν αποδίδει πάντα.
4) Η Γαλλία που τα απαγόρευσε δεν ξέρει τα θετικά των έξυπνων κινητών; Με τις βιντεοσκοπήσεις θα έχουμε εκθετική αύξηση του κυβερνοεκφοβισμού.
5) Έχουμε κουλτούρα εφαρμογής των νόμων ή κουλτούρα ανομίας;
6) Τα κινητά (ταμπλέτες πιο σωστά) ποιος θα τα πληρώσει; Έχουν και μικρό χρόνο ζωής.
Όλες οι παραπάνω επιφυλάξεις μπορούν να αρθούν σε ένα κατάλληλο πλαίσιο, αλλά όχι στην Ελλάδα.
Στην παρούσα περίοδο απαγορεύεται και η απλή κατοχή τους, όχι μόνο η χρήση τους. Ας το κάνουν το πείραμα χωρίς προϋποθέσεις να πλουτίσουμε τα βίντεο στο youtybe με αστείο είτε δραματικό περιεχόμενο.

 
Νικητας Χιωτίνης
01 Απρ 2019 09:20

να πως μια σαχλαμάρα μπορεί να σταθεί ως πρωταπριλιάτικο αστείο!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ