Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ: Τομεάρχης παιδείας της ΝΔ η Αννα Διαμαντοπούλου

Η Ν. Κεραμέως αναλαμβάνει τον τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ
Δημοσίευση: 01/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : To παρακάτω   είναι πρωταπριλιάτικo ρεπορτάζ και δεν ισχύει.

Τομέραχη παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, στη θέση της Ν. Κεραμέως, τοποθετεί την Αννα Διαμαντοπούλου -με σχετική απόφαση-ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Νίκη Κεραμέως, στο παρελθόν, πριν παραλάβει τα χορτοφυλάκιο του τομέα παιδείας από τον Μ. Χαρακόπουλο είχε εκφράσει, προς τον Κ. Μητσοτάκη, την επιθυμία της  να αναλάβει τον τομέα της Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι η ίδια είναι νομικός.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει “ανοικτή” γραμμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,  και έχει αποτελέσει μια άτυπη ισχυρή σύμβουλος, για πολιτικά ζητήματα.

Ηδη το δεξί χέρι της Αννας Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν ένα χρόνο, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και πριν ένα μήνα ανέλαβε Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ετσι θεωρείται βέβαιο ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές η Αννα Διαμαντοπούλου θα είναι υποψήφια Βουλευτής  με τη Νέα Δημοκρατία.

Πριν δυο εβδομάδες σε Συνέντευξη της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η Αννα Διαμαντοπούλου  δήλωσε ότι: «Ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα περισσότερη σχέση έχω με τη Νέα Δημοκρατία λόγω των θέσεών της σχετικά με τη φορολογία, την εξωτερική πολιτική και την Παιδεία», ενώ  ερωτηθείσα εάν θα δεχόταν να υπουργοποιηθεί σε μία κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη,  απάντησε: «Το ερώτημα είναι υποθετικό. Πιστεύω στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Μια τέτοια αυτοδυναμία θα εξυπηρετούσε και το ΚΙΝΑΛ ώστε να αποφύγει τα διλήμματα. Μια αυτοδυναμία που δεν θα είναι αλαζονική. Για μια συναίνεση διαφορετική. Θα είναι άραγε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανοιχτή στον διάλογο και συνεργάσιμη με τις άλλες δυνάμεις; Πάντως η πρώτη απάντησή μου στο ερώτημά είναι “όχι”».

Σχόλια (43)

 
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
02 Απρ 2019 00:44

Και πού είναι το ψέμα? ??

 
Virtus
01 Απρ 2019 22:59

Όχι και τόσο επιτυχημένο αστείο. Μας τον χαλάσατε το μήνα!

 
Γιώργος
01 Απρ 2019 19:24

Πρωταπριλιάτικο αστείο ή όχι, όλοι διακρίνουμε ότι υπάρχει "φλερτ" μεταξύ της ΝΔ και της κας Διαμαντοπούλου. Η κα Διαμαντοπούλου κατά τη διάρκεια της υπουργίας της αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την εκπαιδευτική κοινότητα με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της. Χαρακτηριστικά αναφέρω το καλοκαίρι του 2011 που αντιμετάθεσε τις κρίσεις Σχολ. Συμβούλων και Διευθυντών σχολείων με τις (αντικρουόμενες) αποφάσεις της να διαδέχονται η μία την άλλη. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς αντί για βιβλία έδωσε στους μαθητές ... CD και μετά την κατακραυγή τα μάζεψε και έστελνε στις σχολικές επιτροπές κονδύλια για τη φωτοτύπιση των βιβλίων κερδίζοντας επαξίως το προσωνύμιο "Άννα της φωτοτυπίας". Προσφάτως, την είδα σε τηλεοπτική εκπομπή να υπεραμύνεται του ψηφιακού αλφαβητισμού των μαθητών όταν στα σχέδια του "νέου λυκείου" (τη δική της εκδοχή) που ετοίμαζε προσπαθούσε να την εξοβελίσει.

 
Μάνος
01 Απρ 2019 19:07

Μπορεί να είναι πρωταπριλιάτικο αλλά πολλοί στη ΝΔ θα χαιρόντουσαν με κάτι τέτοιο. Εγώ έχω να πω ότι ήταν μια τελείως αποτυχημένη υπουργός. Καμία σχέση με την ουσία της εκπαίδευσης. Όπως όλοι οι αποτυχημένοι θέλησε να κάνει μεταρρύθμιση. Αυτό τους καίει, αντί να λύσουν τα ουσιαστικά προβλήματα, όλοι την έχουν δει μεταρρυθμιστές, λες και το πρόβλημα είναι η απουσία αλλαγών. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη σταθερότητας και υποστήριξης της παιδείας, όχι οι πονηροί τρόποι που πάνε να κόψουνε χρήματα και να ξεπουλήσουν ό, τι λειτουργεί. Μεγάλη συζήτηση το πόσο άσχετη ήταν και το πόσο άκαιρες και λανθασμένες ήταν οι επιλογές της. Κακές αντιγραφές άλλων συστημάτων χωρίς καμία ουσία και έμπνευση.

 
35 χρόνια στην Εκπαίδευση
01 Απρ 2019 18:36

Ανέντιμη η στάση της ΝΔ απέναντι στην Κεραμέως με σκοπό τους προερχόμενους απ την Διαμαντοπούλου ψήφους.

Η Διαμαντοπούλου ήταν μια ακόμη αποτυχημένη υπουργός Παιδείας.

Εφόσον, συνταγματικά, αποτελεί βασική αποστολή του κράτους η παροχή της δωρεάν παιδείας στους πιλίτες της, τότε η εκπαιδευτική πολιτική και ο/η υπουργός Παιδείας τού τόπου μας δεν πρέπει να ορίζεται απ την κυβερνώσα παράταξη αλλά απ το σύνολο των εκλεγμένων κομμάτων.

Εκπαιδευτική Πολιτική με χρονικό ορίζοντα πενταετίας/δεκαετίας και όχι αλλαγή υπουργών -και της σχετικής πολιτικής του- σαν τα "πουκάμισα".

 
''ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ''
01 Απρ 2019 18:35

Αναμφίβολα αυτός ο τίτλος ταιριάζει απόλυτα στην κυρία Διαμαντοπούλου που πάει σε όποια πολιτική παράταξη της δώσει μεγαλύτερη ΚΑΡΕΚΛΑ. Η πλέον αποτυχημένη υπουργός Παιδείας επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ πάει τώρα ΝΔ να λεηλατήσει ότι δεν πρόλαβε στην πρηγούμενη θητεία της ως Υπουργός Παιδείας.

 
et
01 Απρ 2019 18:28

Πρωταπριλιά και κύριοι σχολιαστές!!!

 
xaxa
01 Απρ 2019 17:40

Πρωταπριλιά, μπράβο ESOS! Πολλοί το πίστεψαν, χαχαχα ο άλλος χάρηκε που φεύγει η Κεραμέως.

 
Φάρσα είναι.
01 Απρ 2019 17:07

Ο τομεάρχης παιδείας και κάθε τομεάρχης πρέπει να είναι βουλευτής υποχρεωτικά αποκλειομένων των εξωκοινοβουλευτικών.Έξυπνη η φάρσα ,όπως και της ...παραίτησης του Γαβρόγλου.Αυτό έλειπε να παραιτηθεί .

 
dim
01 Απρ 2019 16:42

ΝΑΙ!! Ξεχάσαμε... τα σχολεία χωρίς βιβλία!! Επιτέλους επιστρέφει η υπουργός της φωτοτυπίας! Α... το ξέχασα... και το άλλο. Επίσημη γλώσσα τα αγγλικά! Και πόσα ακόμη. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!! Ελπίδα υπάρχει για τον τόπο;

 
Χρόνια Πολλά !
01 Απρ 2019 16:40

Καλή Πρωταπριλιά !

 
Steven Patrick
01 Απρ 2019 16:38

Αποτυχημένο πρωταπριλιάτικο, καθώς είναι πολύ κοντά στην αλήθεια...

 
Πινόκιο
01 Απρ 2019 16:14

Πρωταπριλιά....χιχιχι

 
ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΕΥΓΕ
01 Απρ 2019 15:44

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΥΓΕ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 
PE19
01 Απρ 2019 15:19

Αυτό που πολλοί εδώ μέσα λέτε τη κ. Διαμαντοπούλου αποτυχημένη με ξεπερνάει.
Λες και όλοι οι πρώην και οι επόμενοι ήταν επιτυχημένοι, ειδικά οι υπουργοί παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να δούμε ποσό επιτυχημένη ή αποτυχημένη ήταν η κ. Διαμαντοπούλου βάζουμε τα εξής
Νόμος αξιολόγησης καταργήθηκε και ξαναβγαίνει με ελάχιστες αλλαγές (αφού ανακατεύθηκε η τράπουλα).
Νόμος επιλογής στελεχών 3848 τον άλλαξαν ο νέος βγήκε αντισυνταγματικός ξαναάλλαξε και τελικά ξαναγύρισαν στον 3848 με αντικατάσταση της εκπαιδευτικής με την «διδακτική» υπηρεσία.
Νέο Λύκειο άλλαξε ξαναάλλαξε και τελικά στα ίδια ξαναγύρισε.
Πως έγινε ένα λάθος με τα βιβλία του 2011, ΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, θα τα καταργήσουμε όλα?
Η κ. Διαμαντοπούλου είχε όραμα και προσπάθησε να το υλοποιήσει όλοι οι άλλοι απλά υπηρετούσαν ημετέρους.
Α....... και του χρόνου !!!!

 
giorgos
01 Απρ 2019 15:13

καλό μήνα καλή πρωταπριλιά !!!!

 
panos
01 Απρ 2019 14:58

πρωταπριλιάτικο ανέκδοτο θα μπορεί να χαρακτηρισθεί.δεν έχει ανάγκη η Ν.Δ απο Διαμαντοπούλου,Τσατσόπουλο κ.λ.π.αντί να φέρει ψηφοφόρους θα χάσει και περισσότερους..

 
Πρωταπριλιά
01 Απρ 2019 14:57

Πρωταπριλιά;;;;;;;;;

 
ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ
01 Απρ 2019 14:19

Ας το θεωρήσουμε ως Πρωταπριλιάτικο!!!

 
Andreas
01 Απρ 2019 14:04

1η Απριλίου σήμερα......να πούμε καλό μήνα.

 
Και του χρόνου!
01 Απρ 2019 14:04

Καλό το πρωταπριλιάτικο του esos. !!!!Μπράβο και του χρόνου

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
01 Απρ 2019 13:55

Ξανά χρόνια πολλά
(Μακάρι και να γίνονταν)

 
Κωνσταντίνος Μ.
01 Απρ 2019 13:52

Συνεχίζει ο Μητσοτάκης νά μεταλλάσει τήν ΝΔ σε γαλάζιο ΣυΡιζΑ,καί όλα αυτά γιά νά χτυπηθεί τό ΠαΣοΚ τού Τσίπρα.!!!
"καλά πάμε"....

 
Σεβαστή
01 Απρ 2019 13:27

Κι αυτό πρωταπριλιάτικο;

 
Τσακουριδης Θεόφιλος
01 Απρ 2019 12:52

Πρωταπριλιατικο αστείο χαχαχαχαχαχα

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.