Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Σκοπιμότητες πίσω από την 17ήμερη παράταση υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τις θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

“Ευνοούνται έτσι προκλητικά όσοι δεν διέθεταν αλλά θα αποκτήσουν στο διάστημα αυτό, επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα”
Δημοσίευση: 02/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημήτρης Πεππές  
Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Δυστυχώς το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει με απίστευτη προχειρότητα  το ζήτημα της επιλογής των νέων στελεχών της εκπαίδευσης αιφνιδιάζοντας τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετέχουν στις διαδικασίες αυτές  και προκαλώντας ερωτηματικά.

Στο «παρά πέντε» της λήξης της προθεσμίας (02-04-2019) υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων για τους Δ/ντες Εκπαίδευσης δίδεται παράταση της προθεσμίας  υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τις θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

Με τη παρέμβαση αυτή αλλάζουν οι όροι της επιλογής αφού οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων.

Ευνοούνται έτσι προκλητικά όσοι δεν διέθεταν αλλά θα αποκτήσουν στο διάστημα αυτό, επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα.

Επιπλέον και σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους  που έχουν ήδη κλειδώσει την αίτηση τους, παρέχεται η δυνατότητα  άνεσης χρόνου και εκτίμησης νέων δεδομένων για την επιλογή των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που δηλωθούν στην αίτηση.

Αντιδράσεις προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ενώ θα έπρεπε να «ξεκλειδώσει» το ΟΠΣΥΔ για όσους υποψηφίους έχουν ήδη καταθέσει ηλεκτρονικά την αίτηση τους, αυτό δεν προβλέπεται.

Λόγοι ισονομίας και ισοπολιτείας  επιβάλλουν να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να κάνουν αλλαγές τόσο στα στοιχεία του φακέλου τους όσο και στις επιλογές των ΔΔΕ έως τη νέα προθεσμία.

 

Σχόλια (23)

 
Φ. Κώστας
02 Απρ 2019 17:08

Τι προσόντα μπορούν να αποκτηθούν μέσα σε 15 μέρες αγαπητέ μου;

 
PE19
02 Απρ 2019 17:41

Σωστό !!!!!!! ξέρετε πόσα προγράμματα τελειώνουν αυτές τις μέρες !!!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
02 Απρ 2019 17:47

Ο Πεππές δεν είναι χθεσινός,είναι πολύ παλιός στο κουρμπέτι...Για να το λέει σίγουρα κάτι έχει υπόψιν του....Λες και εμείς τώρα περιμένουμε να είναι ...αντικειμένικές οι νέες κρίσεις όπως ήταν και οι προηγούμενες!άσε που όλοι ψιλογνωρίζουμε τέτοιες περιπτώσεις,τουλάχιστον όσοι παροικούν την Ιερουσαλήμ...

 
κ. Απόστολος
02 Απρ 2019 17:48

Μερικά βιβλία με ISBN, αποτελέσματα για ξενόγλωσσα πιστοποιητικά κ.ά.
Το τραγικότερο είναι ότι κάποιοι το ήξεραν από την προηγούμενη εβδομάδα!!!
Προχειρότητα και μπαγαποντιά σε όλο της το μεγαλείο!!!
Αυτή είναι η αξιοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ...

Λυπάμαι ειλικρινά

 
Γεωργία Παντίδου
02 Απρ 2019 18:10

Μπορεί να βγαίνουν αποτελέσματα απόκτησης πτυχίων ξενων γλωσσών ή πιστοποιητικού γνώσης χειρισμού Η/Υ, να ορκίζονται κάποιοι που απέκτησαν μόλις μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό...

 
Μάριος
02 Απρ 2019 18:18

Το προσεχές Σ/Κ παρουσιάζω την διπλωματική μου διατριβή! Όπερ σημαίνει +2 μόρια. και κάποιος άλλος τη διπλωματική του εργασία +4 μόρια.

 
george
02 Απρ 2019 19:09

ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥς ΔΙΚΟΥς ΤΟΥς ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ !

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
02 Απρ 2019 19:11

Αγαπητέ κ. Πεππέ, προσωπικά σε ψηφίζω γιατί σε εκτιμώ και γιατί ξέρω ότι τιμάς τον ρόλο σου που είναι, μεταξύ άλλων, να μας προστατεύεις από αδικίες σε μεταθέσεις, αποσπάσεις, κρίσεις κλπ. Συνεπώς, περιμένω, όταν έρθει η ώρα, να μας ανακοινώσεις ποιοί υποψήφιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης "εμπλούτησαν" το βιογραφικό τους τις επόμενες 17 ημέρες, αρχίζοντας από σήμερα. Το επιβάλλει η προβλεπόμενη διαφάνεια των σχετικών διαδικασιών.

 
εντος
02 Απρ 2019 19:13

Δηλαδη τι υπονοειτε οτι φανηκαν στο edatacenter οι αιτησεις και φωτογραφικα θα μαγειρευουν με νεες αιτησεις και σεμιναρια οι λιστες μοριων;
Που ειμαστε, σε τριτοκοσμικο κρατος;

 
@ Γαβρόγλου
02 Απρ 2019 19:38

Κανόνας 1ος : σε όλες τις θέσεις ευθύνης μέλη του συριζα ...τόσο απλά

 
Αριστείδης ο Δίκαιος
02 Απρ 2019 19:58

"θα ήταν δίκαιο αν γίνει πράξη":
1. να σοβαρευτεί λιγάκι η "κλειστή ομάδα" εκεί στο ΥΠΠΕΘ που κάνει αυτά τα παιχνίδια
2. το άνοιγμα της πλατφόρμας ΟΠΣΥΔ σε όσες/όσους έκαναν κανονικά την αίτησή τους και επίσης να τους δοθεί η δυνατότητα επεξεργασίας, ότι προνόμιο έχουν όσοι "ήξεραν" και μπήκαν στην παράταση
3. άτοπο, αλλά θα έπρεπε άμεσα να έκλεινε η πρόσβαση στην "ομάδα" στα μετρήσιμα όσων η αίτηση έγινε κανονικά μέχρι να ολοκληρωθεί η παράταση
4. να δοθεί από τον ΥΠΠΕΘ πειστική απάντηση γιατί η παράταση
3. διαφορετικά, θα πρέπει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να δηλώσουν ότι δεν θα αναγνωρίσουν την όποια διαδικασία και επιλογή προκύψει

 
σχολιαστής
02 Απρ 2019 20:32

πέρα από το ποιος ευνοείται ή ποιον τακτικισμό του υπουργείου εξυπηρετεί αυτή η απόφαση πρέπει πάραυτα να αποσυρθεί. θα εκτεθεί το υπουργείο έτσι, αλλά αυτό το ξεκίνησε λαμβάνοντας αυτή την ίδια απόφαση . νισάφι πια με την μια γελοιότητα μετά την άλλη ! εκτός αν μας ξαναματαλέει ότι μας έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι (μη και δεν το καταλάβαμε)

 
Νυχτερινός επισκέπτης
02 Απρ 2019 21:05

Ευτυχώς που δόθηκε η παράταση. Έτσι θα προλάβω να παραλάβω στο σπίτι μου το πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας, το οποίο μου κόστισε σχεδόν δύο μηνιαία επιδόματα θέσης διευθυντή εκπαίδευσης.

 
PREMIUM QUALITY
02 Απρ 2019 21:40

Απλά δεν υπάρχουν οι άνθρωποι , ΤΕΡΜΑ! Ευτυχώς που δεν το ανακοίνωσαν χθες γιατί θα το θεωρούσαμε ως πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Ας μη μας υποτιμούν άλλο πια την νοημοσύνη , δεν έχουν καταλάβει που απευθύνονται

 
π.χ.
02 Απρ 2019 22:24

π.χ. Λήψη Βεβαίωσης φοίτησης σε προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ ή ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ κ.λπ.

 
Πλατάρος Γιάννης
02 Απρ 2019 22:47

1) Το Υπουργείο, μέσω ΟΠΣΥΔ, γνωρίζει λεπτομερώς ΟΛΕΣ τις αιτήσεις ΟΛΩΝ.
2) Το σχετικό excel ανά Διεύθυνση και ανά Περιφέρεια είναι έτοιμο.
3) Η κατάταξη των υποψηφίων (με δεδομένο ότι οι αιτήσεις είναι σωστές) είνια δεδομένη.
4) Το Υπουργείο γνωρίζει το ποιός, που , πόσο .
5) Οι αιτήσεις έχουν κλειδώσει , έχουν εκτυπωθεί, δεν υπάρχε ιδυνατότητα περεταίρω επεξεργασίας. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Παράδειγμα: Στις 8 Απριλίου ξεκινάει η Επιμόρφωση Β1 . Για να πάρω το maximum των μορίων ως επιμορφωτής με «επιμορφωτικό έργο», θέλω 10 μόλις ώρες («0,1 μόριο /ώρα και μέχρι 1 μόριο το πολύ. » ) Το παράδειγμα είναι υπαρκτό. ( Ο υποφαινόμενος με 500+ ώρες πάλι 1 μόριο παίρνει. ) Υπάρχει και ο ΔΟΑΤΑΠ, βιβλία με ISBN, προγράμματα > 300 ωρών από ΑΕΙ, όλα θα τρέξουν.....
6) Οι παρατάσεις, όταν οι λόγοι είναι γνήσιοι και λογικοί και έντιμοι (λ.χ. να φτιαχτεί σωστά ο φάκελος, διότι θέλει κάποια δουλειά πολύ σοβαρή, δεδομένων των αυξημένων προσόντων που πρέπει να έχει κάποιος ) είναι μόνο για 2-3 μέρες και προαναγγέλλεται πάλι πριν 2-3 μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας ΕΝΩ ΟΛΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ την προαναγγελθείσα ημέρα ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ δηλ. εδώ 2 Απριλίου . Μια τέτοια παράταση θα ήταν ΓΝΗΣΙΑ , ΛΟΓΙΚΗ, ΕΥΛΟΓΗ, ΣΩΣΤΗ, ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ, ΕΝΤΙΜΗ. Οτιδήποτε πέραν αυτού όζει σκοπιμότητας.
Ο Δημήτρης ο Πεππές γνωρίζει και γνωρίζει καλώς και κατά τεκμήριο θέσης και κατά τεκμήριο πολλών ετών στην θέση περισσότερων από κάθε άλλο μέλος Συμβουλίου Επιλογής και γνωρίζει λόγω αυξημένων εκπαιδευτικών σπουδών προσόντων.
Προσυπογράφω λοιπόν τους προβληματισμούς του...

 
Mak
02 Απρ 2019 23:49

Τελικα, ισχυει ο περιορισμός τ ων δυο θητειών και η μοριοδοτηση μέχρι 2 μορια για τους σχολικούς συμβούλους;

 
Βill
02 Απρ 2019 23:50

Η περίπτωση σε καποιες διευθύνσεις να μην υπήρξαν αιτήσεις δεν "παίζει"?

 
Νικος
03 Απρ 2019 08:08

κ. Πεππέ , πριν μέρες βγήκατε με ανακοίνωση και κατηγορήσατε την επιτροπή για την επιλογή των ΠΔΕ, ότι σας έβγαλε έξω από τη διαδικασία και θέλει να "μαγειρέψει" τους πίνακες. Τι είδαμε όμως ; Όλοι οι ΠΔΕ ουδεμία σχέση έχουν με το κυβερνών κόμμα. Μήπως για ακόμη μία φορά κάνετε λάθος με αυτή την καταγγελία;

 
Νικος
03 Απρ 2019 12:43

Δυστυχώς υπάρχουν και τα μαγειρέματα των Περιοχών .
Το υπουργειο γνωρίζει πλέον ο κάθε υποψήφιος σε ποια Διεύθυνση δήλωσε , τι αντικειμενικά προσόντα διαθέτει και υπάρχει σοβαρή υποψία κάποιοι να διαλέξουν περιοχές για να βγουν με περισσότερες πιθανότητες !!!
Ελπίζω πως όχι .... αλλά !!!!!!

 
@ Νίκος & ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
03 Απρ 2019 13:21

Νιώθουμε ντροπή - 17 μέρες παράταση δεν ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ - κύριε υπουργέ κυριε ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ το ESOS είναι γεμάτο σχόλια δυσμενή συναδέλφων που μιλούν για κάτι το διαβλητό , για υποψ. που προσκεινται στο συριζα και σας ζήτησαν αυτή την παράταση για να προσκομίσουν isbn βιθβλίων - ξένες γλώσσες κλπ καθώς και για προσωπα του συριζα στο υπουργείο που αφου ελεγξουν τις αιτήσεις όλων αυτών που νομίμως κατέθεσαν θα "μαγειρέψουν" τα προσόντα των δικών σας παιδιών . Τι θα απαντήσετε στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ?

 
SL^2
03 Απρ 2019 17:40

Τρομερή καταγγελία! Τι να σας πω! Ας σοβαρευτούμε λίγο! Λίγο ... αν κ δεν το βλέπω. Αίτηση να κάνουν όλοι, όσοι περισσότεροι μπορούν γιατί όχι; Και να δίνεται αρκετός χρόνος στον κόσμο να καταθέσει όλα όσα προβλέπονται, που για αυτές τις θέσεις δεν είναι και λίγα με τόσα προσόντα που προβλέπονται! Τα οποία βέβαια δεν έχουν σχέση με τη διοίκηση ούτε διασφαλίζουν ότι όποιος τα κατέχει θα είναι και ο καλύτερος ΔΙΔΕ ή ο καλύτερος ΠΔΕ κλπ κλπ. Γιατί δεν κάνετε μια δημοσκοπική έρευνα να διαπιστώσετε πόσοι εκ των μάχιμων εκπ/κών ασπάζονται την άποψη ότι τα πολλά προσόντα αποτελούν το απόλυτο τεκμήριο του καλού προϊστάμενου; Ότι κοινώς τα ράσα κάνουν τον παπά; Κατά την άποψή πολλών τα μεταπτυχιακά πρέπει να μετρούν μόνο εφόσον έχουν συνάφεια με τη θέση. Εξασφαλίζει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα πάνω στο γνωστικό αντικείμενο, ότι αυτός που το κατέχει θα είναι καλός ΔΙΔΕ; Ή ένας συγγραφέας βιβλίου Μαθ/κών με isbn θα είναι καλός προϊστάμενος κλπ κλπ; Αν όμως είναι πάνω στη διοίκηση της εκπ/σης ή και γενικότερα στη δημόσια διοίκηση έχει λογική να μετράει. Ψάχνουμε να βρούμε φαντάσματα παντού ... Τέλος είναι σωστό ότι μέχρι τη λήξη της προθεσμίας όλοι έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν την αίτησή του, να προσκομίσουν ότι επιπλέον θεωρούν ή παρέλειψαν κλπ κλπ. Η παράταση ισχύει ισότιμα για όλους.

 
@ SL^2
03 Απρ 2019 22:32

και δηλαδή πως θα επιλέγεται ο ΔΙΔΕ ή ο Περιφερειακός ? με το νόμο( έκπτωτο Γαβρόγλου) ή με λιτανείες στα σχολεία ή καλύτερα με την συνδικαλιστική δράση μια που με 80 ψηφουλάκια σε σύνολο 3-4000 εκπαιδευτικών το παίζουν μέντορες ορισμένοι ? Για πες μας κύριε συνάδελφε την άποψη σου μια που η ΑΡΙΣΕΤΙΑ για σένα δείχνει κατάρα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean