Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Παρέμβαση/esos: Το υπ.Παιδείας να δώσει πειστική απάντηση για την πολυήμερη παράταση

Δημοσίευση: 03/04/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας καλείται άμεσα να δώσει πειστική απάντηση για την πολυήμερη παράταση υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τις θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , τώρα μάλιστα που το θέμα θέτει ευθέως ένας αιρετός του ΚΥΣΔΕ.

Αν δεν το πράξει, αφήνει να πλανάται σκιά διαβλητότητας της διαδικασίας και πιθανώς ανοίγει παράθυρο δικαστικών προσφυγών για ακύρωση των επιλογών που θα γίνουν.

 

Σχόλια (20)

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
02 Απρ 2019 19:21

Αν κάποιος συνάδελφος καταλάβει θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης με τη συνδρομή "προσόντων" που απέκτησε στο διάστημα 2/4-19/4/19, είναι προφανές ότι το παράθυρο ευκαιρίας για δικαστικές προσφυγές είναι ορθάνοιχτο, άλλωστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε γίνει η χαρά των δικηγόρων.

 
Γιώργος Π.
02 Απρ 2019 19:31

Τι προβλέπει η Φ.353.1/6/50177/Ε3/1-4-2019 ξέρει κανείς;

 
ερωτών
02 Απρ 2019 20:06

ο κ. Πεππές είχε κάνει σαφή αναφορά και σε άλλο μαγείρεμα στο ΚΥΣΔΕ (αποδέσμευση εκπαιδευτικών για συμμετοχή στην κινητικότητα, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα σε μία ανοιχτή διαδικασία- σπάνιο για τη χώρα και μετά την αναπομπή από το υπουργό 2 μήνες μετά- θαύμα- ΔΕΝ αποδέσμευσε τους ίδιους εκπαιδευτικούς, άλλαξαν άρδην τα δεδομένα;;;; ). Εκεί το esos δεν έκανε παρέμβαση για ισάριθμες περίπου περιπτώσεις!

 
DIOGENIS
02 Απρ 2019 20:58

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ !!! ΠΟΥΣΑΙ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΣ .....

 
@ DIDE
02 Απρ 2019 21:32

¨ηρθε η δημοκρατία του συριζα ...όλα τα παιδιά τα δικά μας σε θέσεις ευθύνης ...πάρεεεε κόσμεεεεεεε

 
Τον άλλο μήνα έχουμε δυο εκλογές
02 Απρ 2019 22:42

Θα πάρει η ΝΔ και οι εκπαιδευτικοί στα σοβαρά αυτές τις προεκλογικές επιλογές ειδικά όταν ακολουθούν και οι εθνικές εκλογές;Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτές.Ούτε και αυτοί που θα επιλεγούν θα είναι αποδεκτοί την επομένη των εκλογών από τους εκπαιδευτικούς.Ας το έχουν υπόψη τους όλοι.

 
Στράτος
02 Απρ 2019 23:22

Σκέφτομαι μήπως, λέω μήπως, κάποιοι αποχωρήσαντες από τις θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών τώρα επιζητούν θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης και δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αιτήσεις;
Πάντως τέτοια παράταση δόθηκε μετά από αίτημα κάποιου/κάποιων που είναι "κοντά" στον Υπουργό είτε κομματικά είτε λόγω θέσης.
Κάνω λάθος; Ας μας εξηγήσει τότε το ΥΠΠΕΘ ποιος ο πραγματικός λόγος τόσο μεγάλης διάρκειας παράτασης.

 
@Στράτος
03 Απρ 2019 03:28

Οι πλειοψηφία των υποψηφίων έχει απείρως περισσότερα μόρια από τους Περιφερειακούς.Επομένως πόσο πρέπει να πάρουν οι πρώτοι στο συμβούλιο επιλογής για να γίνουν αυτοί;Εξ άλλου αφού ήξεραν ότι θα φύγουν χρόνο για τα δικαιολογητικά είχαν.Οι δηλώσεις προτίμισης πριν την συνέντευξη ήταν η αιτία της αναβολής.Ξέρουν ποιοι ,με πόσα μόρια δήλωσαν που.Άρα η βαθμολογία του συμβουλίου σε αυτό θα παιχτεί.Όσοι υποβάλουν τώρα αιτήσεις ξέρουν που θα δηλώσουν κατευθυνόμενα.Όσο κάνουν τέτοια απαξιώνουν τις επιλογές και δίνουν την αιτία στην ΝΔ να τις ακυρώσει και δεν θα διαφωνήσει κανείς γιατί οι πάντες κατάλαβαν.

 
Πλατάρος Γιάννης
03 Απρ 2019 10:49

Σχέδιο Ανακοίνωσης (προτεινόμενο)

«Μετά από πολλές διαμαρτυρίες πολλών εκπαιδευτικών απ΄όλη την Ελλάδα σχετικά με τον διατιθέμενο χρόνο σύνταξης φακέλου υποψηφιότητας που δεν επαρκεί για μια σωστή παρουσίασή του, το Υπουργείο αποφάσισε να παρατείνει τον χρόνο υποβολής υποψηφιοτήτων κατά 17 ακόμα μέρες»

Προσπαθώ στο προσχέδιο σχέδιο της ανακοίνωσης να δικαιολογήσω το «μια ώρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας» όπως και το «γιατί ολόκληρες 17 μέρες όταν η κανονική προθεσμία ήταν 15 μέρες»και δεν βρίσκω κάποιο λεκτικό σχήμα εύπεπτο...

Άρα δεν θα δοθούν εξηγήσεις. ..

Στην επερώτηση που θα κάνει η Αντιπολίτευση, όπως μάθαμε από ρεπορτάζ , κατά 90% δεν θα υπάρξει απάντηση (Έχει ήδη καταγγελθεί ότι το Υπουργείο δεν απαντά στο 90% των Ερωτήσεων/επερωτήσεων των Βουλευτών, δεν ξέρω αν είναι αληθές το ποσοστό, γιατί μοιάζει εξωπραγματικό)
Πάντως, έχει υπάρξει και άλλη φορά που κατατίθενται αιτήσεις επί προκηρύξεων και μετά ....αλλάζει ο νόμος, συνεπώς «πάνε καλλιά» τους και οι αιτήσεις...
Θα μου πείτε, γιατί να αλλάξει ο νόμος;
Θα....μάθουμε! (Η διπλή θητεία, ξεκινά για θητείες από τις πρώτες επιλογές του νέου νόμου, άρα δεν υφίσταται θέμα. Κάτι άλλο «παίζει» )

Να αναφέρω γιατί «δεν παίζει» το θέμα με τις δύο θητείες:
Μεταβατικές διατάξεις του ισχύοντος νόμου επιλογής:
«3........O περιορισμός της παραγράφου 3 του άρθρου 30
δεν εφαρμόζεται κατά την πρώτη επιλογή των στελεχών
της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος
Κεφαλαίου......»

Τι λέει όμως η παράγραφος 3 του άρθρου 30;
«..........δεν επιτρέπεται η επιλογή για τρίτη διαδοχική θητεία, ύστερα από
την ολοκλήρωση δύο (2) συνεχόμενων θητειών πλήρων διδακτικών ετών....»
Άρα δεν υφίσταται θέμα δύο θητειών.
Τι άλλο;
(Θα μάθουμε σίγουρα εκ του αποτελέσματος)

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
03 Απρ 2019 11:13

Αν η ΝΔ αναγνωρίσει αυτές τις επιλογές είναι άξια της τύχης της!Θα ξεκινήσει πάλι με τραγικά λάθη!Και μετά θα ζητήσει να μας αξιολογήσουν οι διευθυντές που επελέγησαν από το ΣΥΡΙΖΑ!Ωραία αξιολογηση θα μου κάνει εμένα ο διευθυντής μου που δεν είμαι δικός τους και δεν τον ψήφισα κιόλας!ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ!

 
Μη αποδεσμευμένος
03 Απρ 2019 12:24

Όπως ειπώθηκε και νωρίτερα το esos.gr θα πρέπει να ανακινήσει και το θέμα της δη αποδέσμευσης ΌΛΩΝ των εκπαιδευτικών που υπέβαλλαν αίτηση για μετάταξη μέσω του ΕΣΚ . Πρέπει επιτέλους να αναδειχθεί και αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα.

 
Πλατάρος Γιάννης
03 Απρ 2019 12:33

Συμπληρωματικές εκτιμήσεις:

1)Ήδη είπαμε ότι δεν θα υπάρξει απάντηση από το Υπουργείο, διότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.
2) Το να μην με αφήνει να αλλάξω την αίτησή μου ο ΟΠΣΥΔ που την έχω ήδη οριστικοποιήσει, ενώ ΔΕΝ έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Η συμπληρωματική υποβολή επί πλέον δικαιολογητικών έχει δύο όψεις. Και από τους προκαλέσαντες την παράταση και από τους ήδη υποβάλλαντες αίτηση. Κι άλλοι έχουν προσόντα που προστίθενται.
3) Ήδη έχει προκληθεί Διοικητική αναστάτωση: Άλλα λένε οι Βεβαιώσεις Υπηρεσιακών μεταβολών, άλλα οι αιτήσεις, άλλα τα βιογραφικά, σε θέματα διδακτικής και εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας. Θα προκληθεί και με την υποχρέωση διόρθωσης με έκδοση εκ νέου των υφιστάμενων, διότι η διόρθωση δεν είναι αυτόματη (νομικά πάντα) με την παραδοχή «βάλτε τους και 17 μέρες συν» . Τι έγινε τις 17 μέρες; Είναι ακόμα Διευθυντής, πήρε άδεια άνευ αποδοχών; Απόσπαση; Παύση; τιμωρήθηκε πειθαρχικώς; Ασκήθηκε δίωξη; Πειθαρχική; Ποινική; Δεν είναι απλά νομικώς τα πράγματα. Χρειάζεται λοιπόν ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ! α) Σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης β) Πιστοποιητικού Υπηρεσιακών μεταβολών γ) Βιογραφικού (αναφέρονται τα επιπρόσθετα προσόντα) δ) Αιτήσεως (αναφέρω τα επιπρόσθετα, αφού επανυπολογίζονται τα σχετικά μόρια με την νέα καταληκτική ημερομηνία. ε) Στον ήδη κατατεθέντα φάκελο υποψηφιότητας, επισυνάπτονται όλα τα αναγκαία επιπρόσθετα δικαιολογητικά.
4) Ο περιορισμός των υποψηφιοτήτων σε δύο το πολύ Δ.Ε. είναι αντισυνταγματικός εξόφθαλμα αντισυνταγματικός, αυταπόδεικτα αντισυνταγματικός, διότι περιορίζει τον πολίτη στο να διεκδικήσει την ανέλιξή του συναγωνιζόμενος ισότιμα με άλλους υποψηφίους. Είναι γνωστό γιατί μπήκε ο περιορισμός, αλλά -όπως ελέχθη και εδώ- αυτά είναι η χαρά των δικηγόρων. Δεν προβλέπει ο νόμος περιορισμό στις δηλώσεις προτίμησης, το απαιτεί η προκήρυξη αυθαίρετα, η οποία προκήρυξη είναι κατώτερη όλων των νόμων, υπουργικών αποφάσεων και Προεδρικών διαταγμάτων, κανονιστικών πράξεων.
Και για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει «έχω δικαίωμα να δηλώσω 50 ΔΕ» (που είναι -ΣΧΕΔΟΝ ΦΥΣΙΚΟ- ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ) σας δηλοποιώ τις επιπτώσεις:

Υπάρχει αδυναμία ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ για το αν κάποιος γίνεται ή δεν γίνεται ΔΕ . Αν δεν γίνει στην πρώτη του επιλογή μπορεί να γίνει στην τελευταία του, στην Ευρυτανία. Για να μην γίνει ΟΥΤΕ στην Ευρυτανία, πρέπει να λάβει στην υποκειμενική αποτίμηση των προσόντων, ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΧΑΜΗΛΑ. Αυτό το «αρκούντως» μπορεί και να είναι -αναλόγως της περιστάσεως- 1 στα 14. Νομίζει κάποιος ότι τα Ανώτατα Συμβούλια Επιλογής είναι ευεπίφορα σε τέτοιου είδους πιέσεις; Θα μου πει κάποιος «σφάχτον αυτόν» και εγώ θα το κάνω τρέχοντας στα δικαστήρια με κατηγορίες τύπου «σύστασης συμμορίας;» κ.ο.κ. (Απίστευτο το οπλοστάσιο του κατηγορητηρίου των Εισαγγελέων) Δεν υπερβάλλω. Νομίζει κάποιος ότι Ανώτατοι λειτουργοί , Πανεπιστημιακοί, με κύρος, στελέχη του ΑΣΕΠ θα κάτσουν να μαγειρέψουν τις βαθμολογίες στις συνεντεύξεις όπως έκαναν κάποιοι στα ΠΥΣΔΕ και έβαλαν ΑΣΣΟΥΣ και κάτω από άσσους (!!!) σε υποψηφίους με εμπειρία και ζηλευτά προσόντα; Νομίζει κάποιος, ότι έτσι εύκολα επαΐοντες στην Δημόσια Διοίκηση θα ευτελίσουν το λειτούργημά τους όπως έγινε ΣΕ ΛΙΓΑ ΠΥΣΔΕ (2-3) στην Ελλάδα; Νομίζει κάποιος ότι ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι έχασαν 15 μέρες από την ηρεμία τους να προετοιμάσουν έναν απαιτητικό φάκελο (όση προετοιμασία κι αν είχαν) για να πάνε ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ως πρόβατα επί σφαγήν ή με 0% πιθανότητες;
Αυτό το αντισυνταγματικό θέμα με τις δύο μόνο προτιμήσεις, θα γίνει σίγουρα αντικείμενο δικαστικής διεκδίκησης και θα έχουμε αποφάσεις τύπου «φύγε εσύ έλα εσύ»
Οψόμεθα ...

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
03 Απρ 2019 14:28

@ Πλατάρος Γιάννης. Πολλές οι εύστοχες παρατηρήσεις. Η σημαντικότερη όλων: "Κι άλλοι έχουν προσόντα που προστίθενται". Άρα ...

 
Θοδωρής
03 Απρ 2019 17:09

Μετρήσανε τις μέρες και διαπίστωσαν ότι οι τοποθετήσεις θα γινόντουσαν πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των πανελληνίων οπότε θα είχαν πρόβλημα διοικητικό

 
ΓΣ
03 Απρ 2019 17:33

Λίγη υπομονή αγαπητοί σχολιαστες. Θα παρέλθει και η νέα προθεσμία, θα αναδειχθούν υποψήφιοι και τελικά θα δουμε απο αυτούς που τελικά θα επιλεγούν ποιός/α ήταν αυτός/ή που πριν την παράταση δεν είχε τα τυπικά προσόντα ενώ τα απέκτησε κατά τη διάρκειά της. Τότε θα έχουμε και την απάντηση στο γιατί (και για ποιόν) δόθηκε η παράταση.

 
ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
03 Απρ 2019 19:17

1. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ/ΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ; Ή ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ; 'Η ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΒΓΕΙ;
2. MHΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΣΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ;
3. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ 2 ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ;
4. ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ;
5. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΕΛΙΚΑ;

 
Δον Κιχώτης
03 Απρ 2019 19:33

Έχω ζωγραφίσει έναν πίνακα και προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να τον κρεμάσω στο κατάλληλο σημείο, στην είσοδο του Υπουργείου.
Δείχνει τον Κορνάρο να κάθεται στο γραφείο του και να γράφει.
Από τους στίχους φαίνονται-διαβάζονται οι δυο τελευταίοι. Εκεί έχει σταματήσει και σκέφτεται...
« Με πονηριά τα πράματα ξανάστροφα γυρίζει
και σ' ίντα στάτο ευρίσκεται κιανείς δεν το γνωρίζει·»...

 
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!!!
03 Απρ 2019 21:08

@Μη αποδεσμευμένος @ερωτών

Συμφωνώντας με τους προλαλήσαντες (sic), οπωσδήποτε το esos να αναδείξει αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της μη αποδέσμευσης των εκπαιδευτικών για μετάταξή τους βάσει του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας. Επιτέλους, καταλύεται κάθε έννοια ισονομίας, ίσων ευκαιριών αλλά και δημοκρατίας θα έλεγα.

 
@ ESOS
03 Απρ 2019 22:35

Μπράβο στο esos για την δημοκρατική ευαισθησία και παρέμβαση του !!!!!!! απέδειξε ότι δεν είναι κατευθυνόμενο από το περιβάλλον του 3ου ορόφου του ΥΠΕΠΘ και μπορεί να κερδίσει την εκτίμηση όλων των εκπαιδευτικών - μην φοβάστε και προχωρήστε ακόμα ελεγκτικά σε όλους όσους μας ποδοπατούν την νοημοσύνη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
@ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
04 Απρ 2019 19:10

η κ. Κεραμέως γιατί δεν δηλώνει ότι θα παύσει όλες τις θέσεις ευθύνης και θα τις επαναπροκηρύξει με δημοκρατικές διαδικασίες ?

εντάξει ο Γαβρόγλου είναι αυτός που είναι
, αλλά η κα Κεραμέως γιατί δεν κάνει μια τέτοια δήλωση ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ