Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο: Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης μέσα από τα μάτια των παιδιών

Μοναδικές παραστάσεις, ευρηματικές στιχομυθίες, μουσική και χορογραφίες που κρύβουν υπέροχες στιγμές της επιστημονικής εξέλιξης και ιστορίας

03/04/2019

Ενημερώθηκε: 04/04/2019, 06:32

Άκουσε το άρθρο

Η Science View σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν την πανελλήνια εκδήλωση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Απριλίου 2019  στην Ελληνογερμανική Αγωγή (Οδός Δημητρίου Παναγέα, 15351 Παλλήνη Αττικής).

“Θεατρικές παραστάσεις που υπόσχονται να παντρέψουν την Επιστήμη και την Τέχνη με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο!”

Ελάτε να παρακολουθήσετε πώς μέσω της βραβευμένης δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» οι μαθητές επικοινωνούν την επιστήμη με τον πιο καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο: 16 ζωντανές  και βιντεοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις, αποτέλεσμα της ενασχόλησης τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Συμμετέχουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από όλη την Ελλάδα σε μια εκδήλωση που για 5η συνεχόμενη χρονιά υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό με τον πιο διασκεδαστικό και θεατρικό τρόπο στον μαγικό κόσμο της Επιστήμης! Η ολοένα και αυξανόμενη επιτυχία της δράσης έχει λάβει και Ευρωπαϊκή διάσταση καθώς έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία και Ισπανία, ενώ έχει αναγνωριστεί και ως καλή πρακτική από τα Ευρωπαϊκά έργα OSOS, CASE, CREATEskills & SciCulture με δυνατότητα εφαρμογής σε 12 χώρες. 3000 μαθητές και 300 εκπαιδευτικοί από 160 σχολεία έχουν συμμετάσχει ως τώρα στη δράση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Ιστοσελίδα δράσης: http://www.lstt.eu/

Το πρόγραμμα των παραστάσεων εδώ.

Η πρόσκληση για την εκδήλωση εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Χαραλαμπίδου τηλ. 210 9231955, email: info@scienceview.gr  
http://www.scienceview.gr

Λίγα λόγια για τη δράση

Η δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» είναι μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2015 στην Ελλάδα και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο. Μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, διερευνούν επιστημονικές έννοιες από την ύλη τους και γίνονται συν-δημιουργοί θεατρικών παραστάσεων με θέμα τους -τι άλλο;- την επιστήμη! Προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο σενάριο συνεργάζονται με επιστήμονες, ερευνητές και καλλιτέχνες. Αναλαμβάνουν το ρόλο του ηθοποιού, του σκηνοθέτη, του μουσικού και του χορογράφου, φτιάχνουν σκηνικά, κοστούμια, δημιουργούν βίντεο και προωθητικό υλικό. Καλούνται να διαδώσουν και να προβάλλουν τη θεατρική τους παράσταση στην τοπική κοινωνία με στόχο να την εμπλέξουν στα διάφορα στάδια της δράσης αλλά και να προβληματίσουν και να προτείνουν λύσεις σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Οι δραστηριότητες των μαθητών συνδέονται με το αναλυτικό πρόγραμμα των θετικών επιστημών. Σε όλη αυτή την προσπάθεια τα σχολεία υποστηρίζονται από επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων μέσω συναντήσεων και επιμορφωτικών εργαστηρίων.

Για τη Science View

Η Science View είναι ένας οργανισμός με στόχο την παροχή υπηρεσιών και τη διοργάνωση δράσεων που γεφυρώνουν την απόσταση μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ειδικεύεται στον τομέα της εκπαίδευσης, της διάδοσης και αξιολόγησης αποτελεσμάτων ερευνητικών προγραμμάτων. Τα μέλη της Science View είναι κυρίως εκπαιδευτικοί, ερευνητές, δημοσιογράφοι και επικοινωνιολόγοι της επιστήμης και έργο τους είναι η επικοινωνία και διάχυση των επιστημονικών και ερευνητικών αποτελεσμάτων στο ευρύτερο,  όχι απαραίτητα επιστημονικά καταρτισμένο,  κοινό με τον καλύτερο και πιο κατανοητό τρόπο.
 
W: http://www.scienceview.gr
E: info@scienceview.gr
T: 00302109231955 / F: 00302109231956
Α: Misaraliotou 2, Acropolis, 117 42 Athens, Greece

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ