Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Παρέμβαση/esos: Πολλά ερωτήματα γεννούν οι εξηγήσεις του υπ. Παιδείας για την 17ήμερη παράταση στην υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δυστυχώς και πάλι οι επιλογές στελεχών θα οδηγηθούν πιθανότατα στις δικαστικές αίθουσες.
Δημοσίευση: 04/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι εξηγήσεις του υπουργείου Παιδείας  για την 17ήμερη παράταση στην υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας Διευθυντών Εκπαίδευσης μάλλον γεννούν περισσότερα ερωτήματα από αυτά που υποτίθεται πως θέλουν να απαντήσουν.

Η παραδοχή ότι υπάρχουν και νέοι υποψήφιοι που δεν είχαν υποβάλει καθόλου αίτηση και τώρα θα υποβάλουν γεννά πολλά  ερωτήματα για στοχευμένες αιτήσεις και επιλογές μετά από προεπισκόπηση των υποβληθεισών εγκαίρως αιτήσεων.

Δυστυχώς και πάλι οι επιλογές στελεχών θα οδηγηθούν πιθανότατα στις δικαστικές αίθουσες.

Ερωτήματα:

1.Πως δόθηκε περιθώριο "για όσους είχαν οριστικοποιήσει την αίτησή τους" αφού όπως αναφέρουν οι αιρετοί για αυτούς είναι κλειστό το σύστημα για αλλαγές στα στοιχεία που έχουν υποβάλει;

2. Οι "νέοι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία" δεν είχαν δει την προηγούμενη προκήρυξη; Γιατί τώρα ξαφνικά παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις θέσεις;

3. "Οι μη οριστικοποιημένες 216" αιτήσεις, γιατί δεν οριστικοποιήθηκαν εγκαίρως; Μήπως τελικά οι υποψήφιοι αυτοί δεν επιθυμούσαν να τις υποβάλουν αλλά άνοιξαν τις σχετικές καρτέλες απλώς για να δούνε τι γίνεται;

4. Γιατί τόσο μεγάλο χρονικό περιθώριο παράτασης;

5. Γιατί τόσο καθυστερημένη ανακοίνωση της παράτασης;

6. Γιατί δεν ανοίγει το σύστημα για όλους;  

Σχόλια (19)

 
@ sos
04 Απρ 2019 20:30

Mε συναίσθημα ευθύνης και φροντίδας σε όλους μας ένα blogg το esos - και είναι προς τιμήν του - κάνει τα αυτονόητα που έπρεπε να κάνουν :
1) ο κ. Υπουργός παύοντας όλους όσους ενεπλάκησαν σε αυτή την αντιδημοκρατική αθλιότητα
2) Οι βουλευτές που οφείλουν να ελέγξουν αυτό το "περίεργο περιβάλλον" των δικών μας παιδιών σε θέσεις ευθύνης και αυτό το κλίμα επιβολής νοοτροπίας στο υπουργείο

 
εντος
04 Απρ 2019 20:44

esos, μοίρασε πόνο
αν θες κάνε και ένα ερώτημα: όποιος ασκεί κριτική και αναδεικνύει το παλιό καλό σύστημα, πρέπει να είναι η κακή αντιπολίτευση;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
04 Απρ 2019 20:59

Γιατί απλά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπητοί και θα πέσει τόσο βαρύγδουπα όσο ανέβηκε...Εδωσε ελπίδες και κατήντησε μάστιγα,είπε ψέματα και έγινε και αυτός καθεστώς ...Ελπίζω αυτοί που θα έρθουν να έχουν λίγο μυαλό και να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη...και κυρίως να μην συνεργαστούν με το ...ΣΥΡΙΖΑ ...όπως αφήνεται να διαρρεύσει και να κυκλοφορήσει..

 
Πλατάρος Γιάννης
05 Απρ 2019 08:14

Έχω γράψει τόσα σχόλια, που κουράστηκα. Κουράστηκα να μου κουνάνε το δάχτυλο της πολιτικής ευπρέπειας. Κουράστηκα να βλέπω το αλαζονικό βλέμμα της ηθικής υπεροχής. Ασχολούμαι ενεργά δεκαετίες με τα κοινά και βλέπω όχι βελτίωση αλλά οπισθοδρόμηση.
Ελπίδα εσείς στο esos, που τολμάτε και εμμένετε στα αυτονόητα, παγκοίνως αποδεκτά που τελικά φαίνεται ότι δεν είναι...

 
Λ.Λ.
05 Απρ 2019 08:41

Για τους συντονιστές όμως δώσανε αυστηρά μία εβδομάδα και μας βάλανε το μαχαίρι στο λαιμό.......

 
Σωστά έπραξε ο Υπουργός
05 Απρ 2019 09:47

Πάλι Υπουργός θα είναι σε ένα- δυο χρόνια.Τώρα θα γίνει ένα διάλειμμα για να ξεκουραστούν όλοι οι Υπουργοί,για λίγο χρόνο που θα τους αναπληρώσει η ΝΔ,και θα ξανάρθουν λίαν συντόμως.Ο Υπουργός θα τα βρει όλα στη θέση τους μαζί με τα στελέχη της εκπαίδευσης που έγιναν επί της Υπουργίας του.Δεν θα έχει αλλάξει το παραμικρό.Σαν να πήγε διακοπές και γύρισε.Υπουργέ μη μασάς.Άλλαξε τα όλα και παντού.Κανείς δεν μπορεί να σε νικήσει.

 
Πλατάρος Γιάννης
05 Απρ 2019 10:02

Συμπληρωματικά, να αναδείξω το καίριο και μείζον θέμα σε αυτό το ζήτημα:
Θεωρητικά είναι δικαίωμα του Υπουργείου να δώσει παράταση. Η κριτική που υφίσταται του τύπου «γιατί τόσο μεγάλη, γιατί μισή ώρα πριν την εκπνοή των αιτήσεων, γιατί αιφνιδιαστικά, γιατί να γνωρίζει το Υπουργείο τις προτιμήσεις των οριστικοποιημένων αιτήσεων ....» κ.ο.κ. ΣΤΕΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ, ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ.
ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ....
Ήταν δικαίωμά τους και το άσκησαν.
Απολύτως νόμιμα.
Τι όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ σε αυτήν την ενέργεια;;;
Να το δούμε:
1) Η μη δυνατότητα ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ της αιτήσεως. Θέλω να κάνω απντέϊτ στην αίτησή μου και δεν μου το επιτρέπει το σύστημα. Έλαβα νέα προσόντα ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΩΣ (πλέον) και δεν μπορώ να τα καταθέσω.
Παράδειγμα νέου προσόντος που δεν μπορώ να καταθέσω, ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ, Ο ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, στον ίδιο διαγωνισμό:
Αρχίζει η Επιμόρφωση Β1 και μετέχει πρώτη φορά ο επιμορφωτής Α και μέχρι τις 19 του Απριλίου προλαβαίνει και κάνει 10 ώρες, παίρνοντας τα μάξιμουμ των μορίων δηλ. 1 μόριο (01 μόριο /ώρα Χ 10 ώρες =1 μόριο ) Εγώ που είμαι ο ανθυποψήφιος Β που είμαι ήδη στο πρόγραμμα Β1, επειδή έκανα «το λάθος» να είμαι εμπρόθεσμος και χρησιμοποίησα το μέγιστο του χρόνου, έχοντας οριστικοποιήσει την αίτησή μου ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ της εκπνοής της αιτήσεως, ΠΡΙΝ μεταβώ στην οικεία ΔΕ για κατάθεση, επειδή έπρεπε ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΩ, δεν έμαθα ΠΟΤΕ για την ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ει μη μόνον όταν πήγα στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΓΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ!
Ελπίζω να το έγραψα αρκούντως κατανοητά.
Δηλαδή:
Μεταξύ δύο συνυποψηφίων, δημιουργούνται κραυγαλέες συνθήκες άνισης μεταχείρισης κατά τρόπο απροκάλυπτα αντισυνταγματικό. Εγώ ο Β, μπορώ να κάνω αίτηση ανακοπής ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ, βασιζόμενος, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ. Σε ένα Διοικητικό Πρωτοδικείο. Δεν με αφήνει το «σύστημα» να κάνω ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΩΣ (όπως απαιτεί ο νόμος) επικαιροποίηση υφιστάμενης αίτησης μέ νέα ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ.
Το παραπάνω ζήτημα είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για τον περίφημο «πρωτοετή της Νομικής»
Η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου, παρακαλώ να επιληφθεί του θέματοςμε υπόμνημα προσωπικά στον κ. Υπουργό για να δώσει εντολή επικαιροποίησης σε όλες τις «οριστικοποιημένες» αιτήσεις, αφού η η όποια παράταση τις «ξε-οριστικοποιεί» αντικειμενικά και εγείρει λόγους νομικούς, απτούς , σοβαρούς , αληθείς και βάσιμους για μπλοκάρισμα της όποιας διαδικασίας μέχρι να αρθεί η απαγόρευση επικαιροποίησης στην νέα καταληκτική προθεσμία.
Αν δεν γίνει τώρα, θα γίνει αργότερα, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ και όλα θα πάνε στον Κλύδωνα.....
Επιγραμματικά: «Το κλείδωμα θα τα πάει στον Κλύδωνα»
Επειδή κάποιος αναγνώστης μπορεί να αντιλέξει ότι «μας ανέφερες σπάνια περίπτωση που να μην υπάρχει καν» υποδεικνύω γιατί πρέπει να επικαιροποιηθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ. Παραθέτω ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ:

α) Προϋπηρεσία:
Μετά τις 2 Απριλίου είναι στην ίδια θέση ο αιτών; Άλλαξε; Παύθηκε; Άλλαξε θέση; Έκανε παράπτωμα; Του ήρθε δικαστική δίωξη; Πειθαρχική δίωξη; Επομένως μαζί με την προϋπηρεσία πρέπει να αλλάξει και την :
β) Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/1986 περί μη διώξεως κτλ
γ) Κατάθεση νέων προσόντων: Βεβαίωση > 300 ωρών, αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ, κτήση ISBN, κ.ο.κ.
Η μοριοδότηση -άρα- των υποψηφίων, καθίσταται ΑΚΥΡΗ, και μάλιστα ΠΡΙΝ τις συνεντεύξεις.
Μόλις ο Υποψήφιος επιδείξει τα ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ πιστοποιητικά του ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, αυτό -βάσει του νόμου- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ....ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ! Τραγέλαφος! ...
Αν ο υποψήφιος με την πρώτη μοριοδότηση των αντικειμενικών μορίων κάνει ΕΝΣΤΑΣΗ, επικαλούμενος ΝΕΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, πάλι το Συμβούλιο επιλογής θα πρέπει να την απορρίψει αυτού η κατάθεση θα είναι ...εκπρόθεσμη και ο υφιστάμενος ισχύων νόμος απαγορεύει την κατάθεση εκπρόθεσμων δικαιολογητικών αφού ΤΩΡΑ ο ΟΠΣΥΔ δεν επιτρέπει την επικαιροποίηση!
Ελπίζω να καταστήσαμε πλήρως κατανοητή την πράξη του Υπουργείου, με τις περισσότερες επιπτώσεις της, όσες μπορούμε να φανταστούμε...
Πάρα πολύ λυπάμαι γι αυτή την εξέλιξη που με μαθηματικώς προβλέψιμο τρόπο θα σταματήσει τις διαδικασίες επιλογής από Διοικητικό Πρωτοδικείο...

 
Μαρία
05 Απρ 2019 10:54

@Σωστά έπραξε ο Υπουργός

Από τους ''ημέτερους'' δεν περιμένει κανείς κάτι άλλο... Η αξιοκρατία έχει εκλείψει επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και τα δικαστήρια θα πάρουν ''φωτιά''.Από τη στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος για τις δομές, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε πόλεμο με σχολικούς συμβούλους και τώρα με διευθυντές. Εκκρεμούν τόσες δικαστικές υποθέσεις για τις αδιαφανείς διαδικασίες που εφαρμόστηκαν. Εμφανές ότι το υπουργείο Παιδείας έβαλε κι εκείνο το λιθαράκι του στη γενικότερη ''κατηφόρα'' της χώρας. Ο κόσμος θα κρίνει. Ακόμα κι αν όσα καταγγέλονται, απευθύνονται σε ''ώτα μη ακουόντων''.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
05 Απρ 2019 11:36

@σωστά έπραξε ο υπουργός
Συγγνώμην αλλά θα χρησιμοποιήσω αυτό που χρησιμοποιούν κατα κόρον οι μαθητές μας:Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις;Έλεος με την ..Υπουργάρα που τα κάνει όλα τέλεια και κυρίως δημοκρατικά!Ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε τη χώρα σε όλους τους τομείς,και ημείς άδωμεν!Θα το ξαναπώ και θα το λέω συνέχεια:Aν η ΝΔ κάνει το λάθος να δεχτεί τις επιλογές και τα νομοσχέδια της κυβέρνησης αυτής θα πέσει και αυτή σε τραγικά λάθη!

 
Δον Κιχώτης
05 Απρ 2019 11:37

Τι βάσανα τραβάνε οι υποψήφιοι Διευθυντές!...
Τα δικά μας είναι πολύ μικρότερα... Μας έφερε ο Διευθυντής κάποια βιβλία - φωτοτυπίες για να τα μελετήσουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο για την περιγραφική αξιολόγηση....

 
Κύριε Πλατάρο έλεος πια.
05 Απρ 2019 11:48

Ασχολείστε με μικρολεπτομέρειες και με υποθετικά σενάρια πιθανότητας χιλιοστών.Ξεχάσατε τι έκανε η Διαμαντοπούλου το 2011 με τους αποκλεισμούς των πάντων ,εκτός των σχολικών συμβούλων στις επιλογές τους.Ή τις δηλώσεις προτιμήσεων πριν την συνέντευξη για διευθυντές σχολείων επί Γιαννάκου το 2007.Ή τους τριετής αναπληρωτές διευθυντές εκπαίδευσης το 2004 μέχρι το 2007 επί ΝΔ.Νόμιμα έπραξε το Υπουργείο και καλά έκανε.Το ότι οι περισσότεροι διευθυντές εκπαίδευσης είναι από το 2010 και είναι ξανά υποψήφιοι για άλλα τρια χρόνια δεν πειράζει.Το ότι έχουν 39 χρόνια υπηρεσίας και θα πάνε στα 42 ούτε αυτό πειράζει.Πειράζει μόνο να θέλουν να μπουν καινούργιοι.Να μπουν ποιο νέοι με όρεξη και με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας.Αυτό σας πειράζει όλους.Τέλος πάντων επειδή είστε πρώην διευθυντής εκπαίδευσης και τώρα υποψήφιος καλή σας επιτυχία.

 
Κρητικός
05 Απρ 2019 12:19

Συγχαρητήρια στο esos.gr για την πρωτοβουλία του!
Περιμένει κανείς ανάλογη κίνηση και στο ζήτημα της (εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης) διαδικασίας επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού!
Συνεχίστε να προσφέρετε καλές υπηρεσίες στην Εκπαίδευση των ελληνοπαίδων, εντός και εκτός συνόρων...

 
Φαροφύλακας
05 Απρ 2019 15:23

Αγαπητοί συν-σχολιαστές, νιώθω ότι απλά κουράζουμε τα δάχτυλά μας στο πληκτρολόγιο γράφοντας για το απίστευτο θράσος των κυβερνώντων. Έχει πέσει και το τελευταίο φύλο συκής και αυτοί συνεχίζουν να μας μιλάνε για το ηθικό τους πλεονέκτημα!

 
@Σωστά έπραξε ο Υπουργός
05 Απρ 2019 15:52

Έχεις δίκαιο .
Η βλακεία είναι ανίκητη.
Νυν και αεί.

 
@Μαρία
05 Απρ 2019 18:25

Τί μανία είναι αυτή με τις απειλές δικαστηρίων.Τί δικομανία είναι αυτή;Όλες οι αποφάσεις του ΣτΕ βγαίνουν πάντα μεταχρονολογημένες χωρίς άμεσα αποτελέσματα για αυτούς που προσφεύγουν.Δέστε όλες όσες βγήκαν από το 2015 και μετά.Για την ψηφοφορία δεν δικαιώθηκε κανείς.Απλά άλλαξε ο νόμος.Το ίδιο και στις άλλες προσφυγές.Πουθενά δεν υπήρξε άμεση αποκατάσταση των προσφυγόντων.Και οι αποφάσεις μετά τρία χρόνια όταν λήγουν οι θητείες.Κάντε όσες προσφυγές θέλετε.Εδώ βγήκε αντισυνταγματική η ψηφοφορία και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης που ψηφίστηκαν παραμένουν στην θέση τους και ήταν και μέλη των συμβουλίων επιλογής Διευθυντών σχολείων και συντονιστών.

 
@Σωστά έπραξε ο Υπουργός 15:52
05 Απρ 2019 19:15

Αν η βλακεία είναι ανίκητη τότε ποτέ η ΝΔ δεν θα κερδίσει τις εκλογές.Αν κερδίσει όμως τότε η βλακεία νικιέται.Επομένως αν επιθυμείς να κερδίσει και Με η ΝΔ τότε είναι λάθος το ρητό.Αν χάσει είναι σωστό.Και στις μεθεπόμενες εκλογές θα είναι αντίστροφη η κατάσταση και άρα αντίστροφη επιβεβαίωση του ρητού.

 
Μαρία
05 Απρ 2019 20:18

@@Μαρία
Επειδή η εκδίκαση κωλυσιεργεί, τα παραπτώματα παραγράφονται;;; Να σταματήσουμε να διεκδικούμε το δίκαιο;;;
Τα αίσχη της παρούσας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας θα έχουν τίμημα. Αργά ή γρήγορα. Αντίθετα από τον διακαή πόθο των κυβερνόντων, δε θα τους κάνουμε την χάρη..

 
Ανώνυμος
05 Απρ 2019 20:28

Η ΝΔ πρέπει από τώρα να ξεκαθαρίσει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτές τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης. Άμεση αλλαγή του νόμου επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και νέες επιλογές στελεχών με όσο το δυνατόν αξιοκρατικά κριτήρια (δομημένη συνέντευξη, σωστή αποτίμηση όλων των επιστημονικών προσόντων των υποψηφίων κ.ά.).

 
Κρητικός
07 Απρ 2019 01:13

"Ανώνυμε" εάν το υπουργείο δεν προχωρήσει, έστω την 12η ώρα, σε διόρθωση των σφαλμάτων και των αδικιών στις επιλογές των στελεχών, τότε αυτό θα πρέπει να το πράξει ο επόμενος υπουργός με το πνεύμα που περιγράφεις...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ