Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

300 σελίδες το Πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας- Από Δευτέρα στη Δημοσιότητα

Επιδίωξη του Κ. Γαβρόγλιου είναι μέχρι τις 19 Απριλίου να έχει ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Δημοσίευση: 05/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Όγκο 300 σελίδων έχει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, πάνω στο οποίο  το επιτελείο του  υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  θα εργαστεί και το Σαββατοκύριακο, προκειμένου  στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να δημοσιοποιηθεί.

Το esos θα δημοσιεύσει άμεσα στο πολυνομοσχέδιο ή μέρος αυτού, μόλις το παραλάβει από το υπουργείο Παιδείας, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικά ρεπορτάζ.

Οι πρυτανικές αρχές των υπό συγχώνευση  Πανεπιστημίων και   ΤΕΙ  που εκκρεμούν  τα Σχέδια , αναμένουν τα σχετικά κείμενα από το υπουργείο, προκειμένου   να κάνουν τις παρατηρήσεις .

Επιδίωξη του Κ. Γαβρόγλιου είναι  μέχρι τις 19 Απριλίου να έχει ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Πρώτο βήμα: Αποστολή του Πολυνομοσχεδίου, προς επεξεργασία, στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής

Δεύτερο βήμα: Αποστολή του Πολυνομοσχεδίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Τρίτο βήμα: Κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Τέταρτο Βήμα: Συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχόλια (43)

 
Κατεπείγον
04 Απρ 2019 20:47

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στην ατζέντα μου θα ψηφιστεί ως κατεπείγον
την Μεγάλη Τετάρτη
βγαίνει και το endgame εκείνη τη μέρα, οπότε παρακαλώ να ψηφιστεί το απόγευμα...

 
Γονέας
04 Απρ 2019 21:41

Ελπίζω ο κύριος υπουργός στο πολυνομοσχέδιο να περιλαμβάνει και κάτι θετικό για την ΣΤΕΦ Κοζάνης!!!

 
Ο κ.Τσίπρας ξέρει για την ΣΤΕΦ Κοζάνης;
04 Απρ 2019 22:04

Ξέρει ότι έχει 1.500 φοιτητές και περίπου 5.000 απόφοιτους;Ξέρει ότι με την κατάργηση της τα πτυχία είναι άχρηστα;Ξέρει ότι ήδη πολιτευτές της ΝΔ υπόσχονται ότι θα καταργήσουν την κατάργηση της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Κοζάνης;Ξέρει ότι οι απόφοιτοι και οι φοιτητές είναι από όλη την Ελλάδα και συνεπώς στις εκλογές αυτοί και οι γονείς τους θα τον καταψηφίσουν;Ξέρει τί κάνει ο Γαβρόγλου και ότι του κάνει κακό η παρουσία του στο υπουργείο;Ξέρει ότι του διώχνει ψήφους ; Κάποιος μήπως πρέπει να τον πληροφορήσει για την πολιτική ζημιά που του κάνει ο ...Αινστάιντ του;

 
Άνθρωπος_Χ
04 Απρ 2019 22:08

Πολυνομοσχέδιο που κάνει τομές στο χώρο της Παιδείας.

Το μόνο ερωτηματικό παραμένει η συγχώνευση Πανεπιστημίου Πάτρας και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Η μόνη εκκρεμότητα είναι η ΣΕΥΠ του ΤΕΙ της οποίας τα τμήματα (Λογοθεραπεία, Οπτική & Οπτομετρία, Φυσικοθεραπεία) αξίζει και πρέπει να είναι αυτόνομα!

Τώρα τα περί νέου τμήματος Εφαρμοσμένης Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών είναι για τις καλένδες!

 
ΣΤΕΦ ΚΟΖΑΝΗΣ
04 Απρ 2019 22:10

Ελπίζω κάποιοι να ξυπνήσουν και να μην περάσει το νομοσχέδιο για κατάργηση της ΣΤΕΦ στο ΤΕΙ ΔΜ.

 
Δρ. ΕΔΙΠ Αθήνα
04 Απρ 2019 22:34

Κύριε Υπουργέ, ο κλάδος των ΕΔΙΠ αισθάνεται προδομένος από την κυβέρνηση. Θα τελειώσετε τη θητεία σας χωρίς να πράξετε το δίκαιο και το επείγον;

 
Σιδερης Κωνσταντίνος
04 Απρ 2019 23:11

Με το καλό για να μην έχουμε και αγωνία για το αποτέλεσμα!

 
ΕΔΙΠ με 3 μάστερ και 2 PhD
04 Απρ 2019 23:31

Έρχονται εκλογές και οι ΕΔΙΠ θα κινηθούμε αναλόγως. Ευχαριστούμε για τον εμπαιγμό και τις κούφιες υποσχέσεις.

 
αν ηταν τζοκερ..θα ημουν εκατομμυριουχος
04 Απρ 2019 23:43

Ποιός βάζει στοίχημα ότι για 4ο χρόνο καμμία αναφορά στην επαγγελματική καταρτιση ? Υπουργέ...ξέρω τι θα κάνετε πριν το κανετε , απίστευτο..

 
Η εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ στο νέο πολυνομοσχέδιο
05 Απρ 2019 00:10

Κύριε Υπουργέ αναμένουμε όλος ο κλάδος το άρθρο με την δυνατότητα εξέλιξης των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ. Θα το καταθέσετε αφού είναι δίκαιο και όλοι το αναμένουν;

 
Φοιτητές
05 Απρ 2019 00:43

Στο ΕΑΠ φαίνεται να μας ξέχασε παρότι είχε μιλήσει για επίλυση του θέματος των πτυχίων μας. Περιμένουμε!

 
nikolaos
05 Απρ 2019 01:54

Εκείνη η ΑΣΠΑΙΤΕ καμία συγχώνευση όπως και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχουν αφεθεί στη μοίρα τους λες κ κανείς δεν τους θέλει να πορευτούν μαζί με άλλα ΑΕΙ και ας έχουν δώσει τόσα πτυχία και ας έχουν τόσες υποδομές και άξιους καθηγητές

 
dante
05 Απρ 2019 07:52

Kανείς δε λεει πώς θα πορευτούν οι φοιτητές του δεαπτ Αγρινίου!!! Κ. υπουργέ πεστε κάτι, τόσα χρόνια και χρήματα χαμένα θα πανε? δε μπορούν να υπαγούν στη γεωπονική, είναι οικονομική σχολή, τσαμπα οι βραβεύσεις του τμήματος και το integrated master!!!Δώστε λυση!!

 
Έλενα
05 Απρ 2019 08:39

Το 2ο μεγαλυτερο τει της χωρας ποιος θα το παρει τελικα;;;κανεις δεν το θελει!!

 
ΔΕΠ- Μέλος Πρυτανικών Αρχών για ΕΔΙΠ
05 Απρ 2019 09:33

Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ για εξέλιξη σε αυτό το νομοσχέδιο. Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει τώρα.

 
Πτυχιούχος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
05 Απρ 2019 09:45

Χιλιάδες πτυχιούχοι περιμένουμε την εξέλιξη σχετικά με τις διαδικασίες ισοτίμισης των πτυχίων μας.
Περιμένουμε επιτέλους να αισθανθούμε την δικαιοσύνη που μόνο μία κυβέρνηση της αριστεράς θα μπορούσε να φέρει .
Δυστυχώς έως τώρα αυτό που παρατηρούμε όλοι άφωνοι ,είναι σε μία αριστερή κυβέρνηση να επιβραβεύονται και να προωθούνται τα σχέδια και τα θέλω των συντεχνιών.
Ελπίζω ο κύριος Υπουργός την ύστατη στιγμή, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και νομοθετήσει δίκαια,συνετά και από καρδιάς.

 
ΔΕΠ - βουλευτης
05 Απρ 2019 09:56

Επιτελους πρεπει ο υπουργος να μας ακουσει και να προωθησει την τροπολογια την εξελιξη των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ σε αυτό το νομοσχέδιο!!!

 
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΕΙ
05 Απρ 2019 10:30

Κύριε Υπουργέ,
Σε στηρίξαμε και θα σε ξαναστηρίξουμε αν χρειαστεί. Έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή αναμένουμε τις διαδικασίες ισοτίμησης των Πτυχίων μας, είτε με ευνοϊκές κατατακτήριες όπως είχατε πει σε δήλωση σας, είτε αυτομάτως. ΑΝΑΜΈΝΟΥΜΕ.

 
@Πτυχιούχος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
05 Απρ 2019 10:48

//Περιμένουμε επιτέλους να αισθανθούμε την δικαιοσύνη που μόνο μία κυβέρνηση της αριστεράς θα μπορούσε να φέρει .//

θα περιμενεις πολυ ...πιστεψε με

 
Γιάννης
05 Απρ 2019 11:08

Δεν θα κάνει το παραμικρό ,θα το δεις....

Όσο για τις κατατακτήριες να το ξεχάσει.Είναι αντισυνταγματικό και εκτός αυτού δεν μένει όλη η Ελλάδα στην Αθήνα.Έχουμε υποχρεώσεις,δεν θα παίζουμε με τις τραγελαφικότητες του υπουργού της δεξιάς.

 
Εργαζόμενος
05 Απρ 2019 11:08

Για να έχουμε το νού μας, ειδικά στα "ψιλά γράμματα", αυτά που απλά αναφέρουν μόνο "ισχύει και για" ή "καταργείται" το τάδε άρθρο, χωρίς επεξήγηση. #μας_έπιασαν_με_τη_γίδα_στην_πλάτη

 
Δρ ΕΕΠ
05 Απρ 2019 11:17

Περιμένουμε επιτέλους την τροπολογία για την εξέλιξη των Διδακτόρων ΕΔΙΠ/ΕΕΠ με σημαντικό ερευνητικό έργο.

 
Σπύρος
05 Απρ 2019 11:21

από βδομάδα παιδιά, είναι πολύ-πολυνομοσχέδιο
όλα με 1 νόμο και 1 άρθρο

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
05 Απρ 2019 11:35

Κύριε Υπουργέ πρέπει έστω και τώρα να ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα των αποφοίτων ΤΕΙ και να γίνει αυτόματη ισοτίμηση και αντιστοίχηση των πτυχίων μας, όντας ίδιας ακριβώς βαθμίδας εκπαίδευσης. Επιτέλους, η κυβέρνηση της αριστεράς που στηρίξαμε όλοι ας κάνει, έστω και την ύστατη στιγμή, πράξη το δίκαιο και το αυτονόητο! Ο αριθμός των αποφοίτων αγγίζει το μισό εκατομμύριο και όλοι οι απόφοιτοι θα είμαστε ευγνώμονες για την επίλυση ενός προβλήματος που μας ταλανίζει χρόνια! Θεωρείται αδιανόητο μια κυβέρνηση της αριστεράς να μην πράξει το δίκαιο και το αυτονόητο! Να είστε σίγουρος ότι μετά την επίλυση του εν λόγω ζητήματος, η στήριξη όλων μας θα θεωρείται δεδομένη!

 
Αρθούρος
05 Απρ 2019 11:38

To μαρτύριο της σταγόνας...
Τουλάχηστον το esos που έχει πληροφορίες απο τα μέσα ας βγάλει στη δημοσιότητα εκείνες τις ενότητες που έχουν ολοκληρωθεί και δεν είναι προς διαμόρφωση:
- Πενταετή Μηχανικών ΠΑΔΑ
- ΑΣΠΑΙΤΕ & Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας - ΠΑΔΑ
- ΤΕΙ Κρήτης

 
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
05 Απρ 2019 11:39

Να γίνει δεκτό το αίτημα των αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και να γίνει αυτόματη ισοτίμηση και αντιστοίχηση των πτυχίων μας, χωρίς το παράλογο και αντισυνταγματικό μέτρο των κατατακτηρίων!

 
Έκτακτος Επίκουρος
05 Απρ 2019 12:19

Για εμάς θα προβλεφθεί κάτι στο πολυνομοσχέδιο, όπως είχε σημειωθεί η σκέψη να διερευνηθεί η καταγραφή μας, για τα περαιτέρω, από το Υπ. Παιδείας το καλοκαίρι; Με τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ το μέλλον μας είναι σφόδρα αβέβαιο (προσφέρουμε πλέον τη 10ετίας τις υπηρεσίες μας) ή έστω προτείνεται να γίνουμε ΕΔΙΠ (αν οι ΕΔΙΠ τελικά γίνουν ΔΕΠ-Λέκτορες, δηλαδή να αλλάξουμε θέσεις αν κάποιος πρέπει να κάνει τον ΕΔΙΠ)...

Εναλλακτικά, υπάρχει πρόβλεψη για εμάς τους "παλιούς ΔΕΠ" να μπορούμε να αιτηθούμε έστω στο ΕΣΠΑ "απόκτηση διδακτικής εμπειρίας σε ΑΕΙ" ως κάτοχοι διδακτορικού; (βάσει σχετικής διάταξης είμαστε αποκλεισμένοι για συμμετοχή στην εν λόγω προκήρυξη προς διεκδίκηση κάποιας θέσης (!), η οποία μάλιστα στην αρχή της εν λόγω Πράξης δεν υπήρχε).

Εναλλακτικά, προβλέπεται η πολυετής προϋπηρεσία μας στη γβθμια να μετρήσει επιτέλους στην προκήρυξη της δβθμιας γενικής παιδείας (διαθέτουμε και ΕΠΠΑΙΚ, προϋπηρεσία πραγματοποιηθείσα στο Υπ. Παιδείας, που δεν τη "μετράει" το Υπ. Παιδείας!); Μάλιστα, στη δβθμια λήφθηκαν υπόψη ευνοϊκές διατάξεις (μοριοδότηση προϋπηρεσίας πρώτη φορά στους 120 μήνες!) για τους "παλιούς αναπληρωτές", ενώ οι "παλιοί ΔΕΠ" στη γβθμια μένουν εκτός με τον ένα ή άλλο τρόπο). Επιπλέον, καθηγητές δβθμιας με διδακτορικό μετατάσσονται για διδασκαλία στη γβθμια! Για εμάς κάτι παρόμοιο μέσω προκήρυξης προς όλους, έστω;

Γενικά, νοιώθουμε ότι "τιμωρούμαστε" από όλες τις πλευρές, παρόλο που διαθέτουμε πολλά προσόντα και πολυετή εμπειρία (και οικογένειες να θρέψουμε), ενώ μάλλον δεν έχουμε κάνει κάτι (εκτός του ότι διαβάζαμε)...

 
Γονέας
05 Απρ 2019 12:31

Τσίπρα τις προηγούμενες εκλογές έκανα αγώνα για να βγεις, σου υπόσχομαι ότι τώρα θα κάνω ακριβώς το αντίθετο και ο λόγος είναι ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΦ Κοζάνης.Να είσαι σίγουρος πως και οι άλλοι γονείς έτσι σκέφτονται και αν κάτσεις και σκεφτείς πόσοι ψήφοι σου θα χαθούν πίστεψε με είναι πολλοί .Διορθώστε τις αδικίες των ΤΕΙ και ειδικά της ΣΤΕΦ Κοζάνης.

 
ΚΜ
05 Απρ 2019 12:38

Νομίζεις κύριε υπουργέ ότι θα σε ψηφίσουμε με τις έκτακτες οικονομικές εισφορές σε πρωτοετείς που ανακοινώνεις;Νομίζεις πως θα μας ρίξεις στάχτη στα μάτια ; ΟΧΙ δεν τα θέλουμε τα λεφτά γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχουν έτσι κι αλλιώς φοιτητές ειδικά στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΕΙΑ και συγκεκριμένα στη ΣΤΕΦ αν εσύ θες να την καταργήσεις καλύτερα να την καταργήσουμε εμείς οι γονείς...

 
Αντώνης
05 Απρ 2019 12:44

Στα βήματα γιατί λείπει η διαβούλευση;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.