ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

300 σελίδες το Πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας- Από Δευτέρα στη Δημοσιότητα

Επιδίωξη του Κ. Γαβρόγλιου είναι μέχρι τις 19 Απριλίου να έχει ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Δημοσίευση: 05/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Όγκο 300 σελίδων έχει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, πάνω στο οποίο  το επιτελείο του  υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  θα εργαστεί και το Σαββατοκύριακο, προκειμένου  στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να δημοσιοποιηθεί.

Το esos θα δημοσιεύσει άμεσα στο πολυνομοσχέδιο ή μέρος αυτού, μόλις το παραλάβει από το υπουργείο Παιδείας, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικά ρεπορτάζ.

Οι πρυτανικές αρχές των υπό συγχώνευση  Πανεπιστημίων και   ΤΕΙ  που εκκρεμούν  τα Σχέδια , αναμένουν τα σχετικά κείμενα από το υπουργείο, προκειμένου   να κάνουν τις παρατηρήσεις .

Επιδίωξη του Κ. Γαβρόγλιου είναι  μέχρι τις 19 Απριλίου να έχει ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Πρώτο βήμα: Αποστολή του Πολυνομοσχεδίου, προς επεξεργασία, στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής

Δεύτερο βήμα: Αποστολή του Πολυνομοσχεδίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Τρίτο βήμα: Κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Τέταρτο Βήμα: Συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχόλια (43)

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης
05 Απρ 2019 23:51

Η κατάργηση της ΣΤΕΦ Κοζάνης δεν θα γίνει κύριε Υπουργέ !!!
Η θα δημιουργήστε 4 ετών σχολή μηχανικών στα πρότυπα της σχολής μηχανικών του πανεπιστημίου Πελλοπονήσου η θα πρέπει να συμπεριλάβετε το άρθρο 2 και όχι μόνο το άρθρο 5 στο πολυνομοσχέδιο.

 
Απλός πολίτης!!!
05 Απρ 2019 18:21

Υπουργέ στο πολυνομοσχέδιο πιστεύουμε να συμπεριλάβετε και το άρθρο 5 Όχι μόνο το 2 για τη ΣΤΕΦ Κοζάνης!!!

 
Επαγγελματικα δικαιωματα αποδοιτων ΤΕΙ
05 Απρ 2019 16:12

Αλγοριθμος:

Πτυχιο ΤΕΙ + Συναφές Μεταπτυχιακο =
Επαγγελματικα Δικαιωματα 5ετων πτυχιων

 
Φοιτητής ΣΤΕΦ Κοζάνης
05 Απρ 2019 15:58

Ελπίζω να συμπεριλάβετε κύριε Υπουργέ το άρθρο 2 και 5 για την ΣΤΕΦ Κοζάνης και να μην την καταργήσετε ειδάλλως εκλογές έρχονται ....

 
Τεχνολογικό Εκπιαδευτικό Ίδρυμα Αθήνας
05 Απρ 2019 15:20

Πράξτε επιτέλους το αυτονόητο και το δίκαιο κ. Γαβρόγλου και φροντίστε για την αυτόματη και ΧΩΡΙΣ κατατακτήριες ισοτίμηση των πτυχίων μας!

 
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ
05 Απρ 2019 15:18

Επιτέλους έως πότε χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα οι Πολιτικοί Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης?

Έχουν περάσει 35 χρόνια από την εποχή του κ. Απόστολου Κακλαμάνη Ο οποίος ως Υπουργός Παιδείας υπέγραψε τον ιδρυτικό νόμο των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων [δεν μου αρέσει ΤΕΙ μου θυμίζει ΔΕΗ].]
Δεν έχει γίνει τίποτε από όλες τις Κυβερνήσεις και τις κυρίες και κυρίους Υπουργούς Παιδείας!
Τώρα η αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μπορεί να κάνει κάτι?
Ίδωμεν μέχρι να πάρω σύνταξη!
Έμειναν πολύ λίγα εργάσιμα χρόνια για τους παλιούς απόφοιτους τουλάχιστον σεβαστείτε τους νέους !

 
Κωνσταντίνος Δ.
05 Απρ 2019 14:42

Μιας και είναι προεκλογική περίοδος και γράφτηκαν από τους προηγούμενους χίλια μύρια ,θα ήθελα κι εγώ στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας να αυξηθούν οι ομάδες της super League σε 18 . Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη.

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΓΑΝΟΣ ΤΕΩΣ Β’ ΑΝΤΙΠΡ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ EETEM
05 Απρ 2019 14:32

Για να δούμε τι επιστημονικές αλχημείες μας ετοιμάζει ο Γαβρόγλου για τους Πτυχιούχους Μηχανικούς και τους Φοιτητές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

 
Εδιπ to be....
05 Απρ 2019 14:07

Παρεπιπτόντως, ο νόμος κ. Υπουργέ λεει οτι οι μετατάξεις μας θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/8/2018. Έχουμε Απρίλη του 2019 και δεν έχουμε ακόμα το σχετικό φεκ, ενώ γνωρίζουμε οτι εκκρεμεί μόνο η υπογραφη σας. Πότε θα ολοκληρωθούν, λοιπόν, οι μετατάξεις μας;

Με εκτίμηση

 
Απόφοιτος ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ
05 Απρ 2019 14:01

Να κάνει ο υπουργός αποδεκτή την από 13-03-2019 αίτηση των αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και να ισοτιμηθούν αυτόματα τα πτυχία μας με του ΠΑΔΑ!!!!

 
THOMAS
05 Απρ 2019 14:01

Να αγοράσουμε χαρτομάντιλα και να βγάλουμε διαβατήριο ; '' Υπουργέ δώσε κάτι, όχι για μένα, αλλά για την φουκαριάρα τη μάνα μου που δεν έχει στον Ήλιο μοίρα η καημένη "

 
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΙ
05 Απρ 2019 13:56

Δώστε λύση για όλα τα πτυχία των αποφοίτων ΤΕΙ χωρίς κατατακτήριες και άλλα τέτοια παράλογα πράγματα.

 
Αντώνης
05 Απρ 2019 12:44

Στα βήματα γιατί λείπει η διαβούλευση;

 
ΚΜ
05 Απρ 2019 12:38

Νομίζεις κύριε υπουργέ ότι θα σε ψηφίσουμε με τις έκτακτες οικονομικές εισφορές σε πρωτοετείς που ανακοινώνεις;Νομίζεις πως θα μας ρίξεις στάχτη στα μάτια ; ΟΧΙ δεν τα θέλουμε τα λεφτά γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχουν έτσι κι αλλιώς φοιτητές ειδικά στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΕΙΑ και συγκεκριμένα στη ΣΤΕΦ αν εσύ θες να την καταργήσεις καλύτερα να την καταργήσουμε εμείς οι γονείς...

 
Γονέας
05 Απρ 2019 12:31

Τσίπρα τις προηγούμενες εκλογές έκανα αγώνα για να βγεις, σου υπόσχομαι ότι τώρα θα κάνω ακριβώς το αντίθετο και ο λόγος είναι ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΦ Κοζάνης.Να είσαι σίγουρος πως και οι άλλοι γονείς έτσι σκέφτονται και αν κάτσεις και σκεφτείς πόσοι ψήφοι σου θα χαθούν πίστεψε με είναι πολλοί .Διορθώστε τις αδικίες των ΤΕΙ και ειδικά της ΣΤΕΦ Κοζάνης.

 
Έκτακτος Επίκουρος
05 Απρ 2019 12:19

Για εμάς θα προβλεφθεί κάτι στο πολυνομοσχέδιο, όπως είχε σημειωθεί η σκέψη να διερευνηθεί η καταγραφή μας, για τα περαιτέρω, από το Υπ. Παιδείας το καλοκαίρι; Με τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ το μέλλον μας είναι σφόδρα αβέβαιο (προσφέρουμε πλέον τη 10ετίας τις υπηρεσίες μας) ή έστω προτείνεται να γίνουμε ΕΔΙΠ (αν οι ΕΔΙΠ τελικά γίνουν ΔΕΠ-Λέκτορες, δηλαδή να αλλάξουμε θέσεις αν κάποιος πρέπει να κάνει τον ΕΔΙΠ)...

Εναλλακτικά, υπάρχει πρόβλεψη για εμάς τους "παλιούς ΔΕΠ" να μπορούμε να αιτηθούμε έστω στο ΕΣΠΑ "απόκτηση διδακτικής εμπειρίας σε ΑΕΙ" ως κάτοχοι διδακτορικού; (βάσει σχετικής διάταξης είμαστε αποκλεισμένοι για συμμετοχή στην εν λόγω προκήρυξη προς διεκδίκηση κάποιας θέσης (!), η οποία μάλιστα στην αρχή της εν λόγω Πράξης δεν υπήρχε).

Εναλλακτικά, προβλέπεται η πολυετής προϋπηρεσία μας στη γβθμια να μετρήσει επιτέλους στην προκήρυξη της δβθμιας γενικής παιδείας (διαθέτουμε και ΕΠΠΑΙΚ, προϋπηρεσία πραγματοποιηθείσα στο Υπ. Παιδείας, που δεν τη "μετράει" το Υπ. Παιδείας!); Μάλιστα, στη δβθμια λήφθηκαν υπόψη ευνοϊκές διατάξεις (μοριοδότηση προϋπηρεσίας πρώτη φορά στους 120 μήνες!) για τους "παλιούς αναπληρωτές", ενώ οι "παλιοί ΔΕΠ" στη γβθμια μένουν εκτός με τον ένα ή άλλο τρόπο). Επιπλέον, καθηγητές δβθμιας με διδακτορικό μετατάσσονται για διδασκαλία στη γβθμια! Για εμάς κάτι παρόμοιο μέσω προκήρυξης προς όλους, έστω;

Γενικά, νοιώθουμε ότι "τιμωρούμαστε" από όλες τις πλευρές, παρόλο που διαθέτουμε πολλά προσόντα και πολυετή εμπειρία (και οικογένειες να θρέψουμε), ενώ μάλλον δεν έχουμε κάνει κάτι (εκτός του ότι διαβάζαμε)...

 
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
05 Απρ 2019 11:39

Να γίνει δεκτό το αίτημα των αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και να γίνει αυτόματη ισοτίμηση και αντιστοίχηση των πτυχίων μας, χωρίς το παράλογο και αντισυνταγματικό μέτρο των κατατακτηρίων!

 
Αρθούρος
05 Απρ 2019 11:38

To μαρτύριο της σταγόνας...
Τουλάχηστον το esos που έχει πληροφορίες απο τα μέσα ας βγάλει στη δημοσιότητα εκείνες τις ενότητες που έχουν ολοκληρωθεί και δεν είναι προς διαμόρφωση:
- Πενταετή Μηχανικών ΠΑΔΑ
- ΑΣΠΑΙΤΕ & Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας - ΠΑΔΑ
- ΤΕΙ Κρήτης

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
05 Απρ 2019 11:35

Κύριε Υπουργέ πρέπει έστω και τώρα να ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα των αποφοίτων ΤΕΙ και να γίνει αυτόματη ισοτίμηση και αντιστοίχηση των πτυχίων μας, όντας ίδιας ακριβώς βαθμίδας εκπαίδευσης. Επιτέλους, η κυβέρνηση της αριστεράς που στηρίξαμε όλοι ας κάνει, έστω και την ύστατη στιγμή, πράξη το δίκαιο και το αυτονόητο! Ο αριθμός των αποφοίτων αγγίζει το μισό εκατομμύριο και όλοι οι απόφοιτοι θα είμαστε ευγνώμονες για την επίλυση ενός προβλήματος που μας ταλανίζει χρόνια! Θεωρείται αδιανόητο μια κυβέρνηση της αριστεράς να μην πράξει το δίκαιο και το αυτονόητο! Να είστε σίγουρος ότι μετά την επίλυση του εν λόγω ζητήματος, η στήριξη όλων μας θα θεωρείται δεδομένη!

 
Σπύρος
05 Απρ 2019 11:21

από βδομάδα παιδιά, είναι πολύ-πολυνομοσχέδιο
όλα με 1 νόμο και 1 άρθρο

 
Δρ ΕΕΠ
05 Απρ 2019 11:17

Περιμένουμε επιτέλους την τροπολογία για την εξέλιξη των Διδακτόρων ΕΔΙΠ/ΕΕΠ με σημαντικό ερευνητικό έργο.

 
Εργαζόμενος
05 Απρ 2019 11:08

Για να έχουμε το νού μας, ειδικά στα "ψιλά γράμματα", αυτά που απλά αναφέρουν μόνο "ισχύει και για" ή "καταργείται" το τάδε άρθρο, χωρίς επεξήγηση. #μας_έπιασαν_με_τη_γίδα_στην_πλάτη

 
Γιάννης
05 Απρ 2019 11:08

Δεν θα κάνει το παραμικρό ,θα το δεις....

Όσο για τις κατατακτήριες να το ξεχάσει.Είναι αντισυνταγματικό και εκτός αυτού δεν μένει όλη η Ελλάδα στην Αθήνα.Έχουμε υποχρεώσεις,δεν θα παίζουμε με τις τραγελαφικότητες του υπουργού της δεξιάς.

 
@Πτυχιούχος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
05 Απρ 2019 10:48

//Περιμένουμε επιτέλους να αισθανθούμε την δικαιοσύνη που μόνο μία κυβέρνηση της αριστεράς θα μπορούσε να φέρει .//

θα περιμενεις πολυ ...πιστεψε με

 
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΕΙ
05 Απρ 2019 10:30

Κύριε Υπουργέ,
Σε στηρίξαμε και θα σε ξαναστηρίξουμε αν χρειαστεί. Έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή αναμένουμε τις διαδικασίες ισοτίμησης των Πτυχίων μας, είτε με ευνοϊκές κατατακτήριες όπως είχατε πει σε δήλωση σας, είτε αυτομάτως. ΑΝΑΜΈΝΟΥΜΕ.

 
ΔΕΠ - βουλευτης
05 Απρ 2019 09:56

Επιτελους πρεπει ο υπουργος να μας ακουσει και να προωθησει την τροπολογια την εξελιξη των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ σε αυτό το νομοσχέδιο!!!

 
Πτυχιούχος ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
05 Απρ 2019 09:45

Χιλιάδες πτυχιούχοι περιμένουμε την εξέλιξη σχετικά με τις διαδικασίες ισοτίμισης των πτυχίων μας.
Περιμένουμε επιτέλους να αισθανθούμε την δικαιοσύνη που μόνο μία κυβέρνηση της αριστεράς θα μπορούσε να φέρει .
Δυστυχώς έως τώρα αυτό που παρατηρούμε όλοι άφωνοι ,είναι σε μία αριστερή κυβέρνηση να επιβραβεύονται και να προωθούνται τα σχέδια και τα θέλω των συντεχνιών.
Ελπίζω ο κύριος Υπουργός την ύστατη στιγμή, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και νομοθετήσει δίκαια,συνετά και από καρδιάς.

 
ΔΕΠ- Μέλος Πρυτανικών Αρχών για ΕΔΙΠ
05 Απρ 2019 09:33

Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ για εξέλιξη σε αυτό το νομοσχέδιο. Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει τώρα.

 
Έλενα
05 Απρ 2019 08:39

Το 2ο μεγαλυτερο τει της χωρας ποιος θα το παρει τελικα;;;κανεις δεν το θελει!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.