Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ο διαμελισμός του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας …η συνένωση και οι πολέμιοι

Δημοσίευση: 08/04/2019

Καθηγήτρια Ήρα Ν Αντωνοπούλου
Πρώην Αντιπρύτανης ΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ
Τομεάχης Παιδείας ΝΟΔΕ ΑΧΑΙΑΣ

Τελευταίο επικίνδυνο πείραμα της κυβέρνησης είναι η χωρίς αξιολόγηση συνένωση των Tεχνολογικών Iδρυμάτων με τα Πανεπιστήμια. Αντί της αναβάθμισης με κριτήρια ακαδημαϊκά και σοβαρή μελέτη, το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να συρρικνώσει τον τεχνολογικό τομέα, επιβαρύνοντας και με πρόσθετα προβλήματα τα Ιδρύματα που τον υποδέχονται.

Oλος ο σχεδιασμός γίνεται   με γνώμονα συντεχνιακά και τοπικά συμφέροντα, οι αποφάσεις είναι σπασμωδικές και αντιεπιστημονικές που εργαλειοποιούν την Παιδεία στο όνομα κομματικών ρουσφετιών και ταπεινών επιδιώξεων.Θύμα αυτής της νοοτροπίας τώρα έρχεται να πέσει και το Πανεπιστήμιο Πάτρας,το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Το ΤΕΙ ΔΕ το μεγάλο αυτό Εκπαιδευτικό Τριτοβάθμιο Ίδρυμα της Περιφέρειας μας το βλέπουμε να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη και άλλα τμήματα του να γίνονται νέα τμήματα και να εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και άλλα να γίνονται παράρτημα Πανεπιστημίου άλλης Περιφέρειας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου !!!πρωτοφανές στα στα ακαδημαϊκά δρώμενα της χώρας.

Βρισκόμαστε παρατηρητές ενός φαινομένου που όχι μόνο δεν έχει ξαναγίνει, αλλά είναι και σχεδόν ακατόρθωτο να λειτουργήσει ομαλά

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών όπως είχε αντιδράσει στο παρελθόν στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»και επέμενε για την μεταφορά των τμημάτωντου Αγρινίουστην Πάτρα , έτσι και τώρα αντέδρασε πάλι για τα τμήματα σε Αμαλιάδα και Πύργο , αλλά δυστυχώς το Υπουργείο αγνόησε για άλλη μια φορά το αίτημα της  και το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται πλέον με 2 τμήματα στο Αίγιο, 2 στο Αγρίνιο, 3 στο Μεσολόγγι, 1 στην Αμαλιάδα και 1 στον Πύργο και να μην ξεχάσουμε και το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στην Ναύπακτο!!!!!

Χρειάζεται να σχολιάσω ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ήταν απλά ρουσφετολογικός; Να υπενθυμίσω την δήλωση της Βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, δυο μέρες πριν ανακοινωθεί το σχέδιο ; «το ΤΕΙ Αμαλιάδας παραμένει στην Αμαλιάδα και αναβαθμίζεται σε Πανεπιστημιακό»

Μπορεί να δει κάποιος ακαδημαϊκά κριτήρια στο κοινοποιηθέν σχέδιο; Το  συγκεκριμένο σχέδιο έγινε για καθαρά ψηφοθηρικα συμφέροντα των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα χωρίς καμία μελέτη. Αρκεί να δει κάποιος την προχειρότητα που επέλεξαν ακόμα και τα γνωστικά αντικείμενα των νέων τμημάτων και όχι μόνο τη γεωγραφική κατανομή τους! Πραγματικά αξίζει να αναφέρω την νέα Σχολή Γεωπονικών επιστημών που δημιούργησε ο κ.Γαβρόγλου στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Σχολή Γεωπονικών Επιστημών
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων(Αγρίνιο)
Τμήμα Τεχνολόγων (!!)Γεωπόνων(Αμαλιάδα),
 Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας(Αγρίνιο)
Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών(Μεσολόγγι)
Τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής(Μεσολόγγι)

Ασαφή, άστοχα και μη λειτουργικά τμήματα σε δυο νομούς, στην Αμαλιάδα μάλιστα μάλλον ξεχαστήκαν και άφησαν στον τίτλο τον χαρακτηρισμό ‘Τεχνολόγος’, παράλληλα έφτιαξαν ένα τμήμα στο Μεσολόγγι που συνδέει την ζωική παραγωγή (κτηνοτροφία) με την  υδατοκαλλιέργεια που είναι άκρως διαφορετικές παραγωγές.

Τι να πρωτοσχολιασω για την προχειρότητα του σχεδίου; μετονόμασαν το  Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης σε Τμήμα Επιστήμης της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας,προφανώς για να εντάξουν και το τμήμα του ΤΕΙ της κοινωνικής εργασίας, κάπου ξεχαστήκαν όμως (!)και δημιουργούν ένα νέο τμήμαΚοινωνικής Εργασίας, με έδρα την Πάτρα και το εντάσσουν στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου(όταν το καταλάβουν μάλλον τελευταία στιγμή θα το αποσύρουν).

Μέσα στα παράλογα αυτού του σχεδίου, βλέπουμε επίσης θύμα το τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας και παρατηρούμε ότι  ο  ίδιος Υπουργός Παιδείας που το εμπόδισε να ενσωματωθεί στο ΠΑΔΑ (όπως ανέφερε το «ΑΘΗΝΑ»),αφού αρχικά- μετά από θετική γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ-επελεξε να το επαναφέρει, τώρα επιλέγει να το κλείσει με αποτέλεσμα εξειδικευμένοι επιστήμονες να εγκλωβίζονται σε ένα τμήμα  όπως αυτό της επιστήμης υλικών που δεν έχουν καμία σχέση  και καμία προοπτική εξέλιξης….

Αξίζει να δούμε επίσης ότι ενώ δημιουργεί τμήματα με αμφίβολο μέλλον, εξαφανίζει τμήματα όπως το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής,ένα τμήμα με ιστορία σαράντα χρόνων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ένα τμήμα που σίγουρα είχε λόγο ύπαρξης και εξασφαλισμένη πορεία.

Η συνένωση λοιπόν αναμένεται σαρωτική με αντιακαδημαϊκά κριτήρια και γραμμένη στο πόδι με προχειρότητα …..όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει όταν   δημιουργείται μια ανώμαλη κατάσταση. Αυτή την φορά ζήσαμε όλοι το φαινόμενο ενός συνεχούς και ανηλεούς πολέμου εναντίον της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο όνομα αυτής της συνένωσης. Το λάβαρο το σήκωσαν άνθρωποι που μέχρι πρότινος ήταν και στις περισσότερες των περιπτώσεων παραμένουν υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ . Αντιπολιτεύονται δήθεν το σχέδιο/πρόταση Γαβρόγλου και την ίδια στιγμή υπονομεύουν κάθε οργανωμένη προσπάθεια έκφρασης γνώμης από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ΝΔ μπορεί να μην συμφωνεί με τον άναρχο τρόπο των συνενώσεων, ουδέποτε όμως θεώρησε καθηγητές β κατηγορίας τους καθηγητές των ΤΕΙ και οι φωνές συγκεκριμένων ατόμων , που αντέδρασαν  χωρίς επιχειρήματα στη νέα πραγματικότητα του ακαδημαϊκού χάρτη,  το μόνο που κατάφεραν είναι να δημιουργήσουν το μόρφωμα των δυο Πολυτεχνικών Σχολών στην ίδια πόλη!

Η δημιουργία αυτή, (άλλη μία παγκόσμια πρωτοτυπία του Υπουργού),σίγουρα θα έχει μεγάλη επίπτωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά προφανώς το μέλλον του Πανεπιστημίου είναι το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει.

Η  όλη φασαρία έγινε για τις επόμενες Πρυτανικές εκλογές κάτι που φαντάζομαι το έχει καταλάβει όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα και η ΝΔ ξεκαθαρίζει τη θέση της ότι καμία σχέση δεν επιθυμεί να έχει με τέτοιες  συμπεριφορές  !!!!

Σχόλια (22)

 
ΔΕΠ
08 Απρ 2019 17:32

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ΝΔ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ!ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΙ ΗΤΑΝΛΟΓΙΚΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ!ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΑΓΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΑΠΟΨΗ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΓΩΣΕΙ...ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΕΝΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΑΠ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ ...ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ...

 
Άσε μας
08 Απρ 2019 17:57

Η ίδια η ΝΔ (θα) ξεκλήριζε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το "Σχέδιο Αθηνά"! Δεν ξεχνάμε!

Ειδικά για το τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας αφήστε τα κροκοδρείλια! Το κλείσατε! Βέβαια και ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου έκανε το ανεκδιήγητο να το κλείσει εκ νέου αφού ο ίδιος το είχε ανοίξει πάλι! Αυτά μόνο στην Ελλάδα...

 
Οτιναναι
08 Απρ 2019 18:03

Κυριολεκτικά καυτηριαζει όλα αυτά που πραγματικά συμβαινουν. Όλα στο πόδι και ρουσφερολογικα. Ο δε νομος περι συμφωνης γνώμης Συγκλήτων εχει γινει κουρελοχαρτο. Μην πούμε και για τα ερευνητικά ινστιτουτα τα οποία γίνονται με μηδενικό σχεδιασμό και διαβούλευση.

 
Κύριος Γραναζης
08 Απρ 2019 18:07

Δεν κοιτάμε λέω εγώ τα υπόλοιπα προβλήματα του σχεδίου ασχολούμαστε με το τμήμα της Αμαλιαδας. Όταν οι καθηγητές και οι φοιτητές φώναζαν να πάει στην Πάτρα για να είναι σε οργανωμένο campus ο Πρύτανης και όλη η κοινότητα είχε αρνητική στάση και τώρα τρώγονται να κλείσει και να ανοίξει νέο στο Μεσολόγγι;; Και ας μην αναφέρω το ότι ο πρύτανης ήθελε το δικό του τμήμα να μείνει στην Ναύπακτο και ξαφνικά κάνει ολόκληρη μάχη για να πάει στην Πάτρα;;; ποιο κοροϊδεύουν τέλος πάντων;;; Αφήστε το τμήμα της Αμαλιαδας και φτιάξτε το όνομα του (δηλαδή να γίνει τμήμα Γεωπονίας) αν δεν θέλετε την Αμαλιαδα μεταφέρετε το στην Πάτρα, που είναι τα κεντρικά του Πανεπιστημίου, όχι στο Μεσολόγγι λόγω προσωπικών και πολιτικών σκοπιμοτητων.

 
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.....
08 Απρ 2019 18:12

Δεν έχει υπάρξει ευκολότερο πράγμα από το να κάνεις σχολιασμό σε αυτό το γονατογράφημα-εκτρωμα του υπουργείου. Εδώ η δυσκολία είναι να εντοπίσεις όλα τα ατοπήματα και τα ρουσφέτια που έχουν γίνει όχι να κανεις κριτική! και μετά θέλουμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο της χώρας μας....ειμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας,.,,,,

 
ΠΑΠΑΣ
08 Απρ 2019 18:25

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΝΕΙΡΟ , ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ , ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70% ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ. ΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΟΥΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ .......ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ , ΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ....ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ......ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.......!!!

 
Η ψηφοθηρία σε όλο της το μεγαλείο
08 Απρ 2019 18:31

Καλά τα λέει. Μην μείνει κωμόπολη χωρίς Τμήμα και χάσουν οι δήμαρχοι, βουλευτές και περιφερειάρχες του Σύριζα από τη μια μεριά και από την άλλη μέσα στο Πανεπιστήμιο σύντροφοι του Σύριζα ενάντια γιατι έχουν βλέψεις στην επόμενη Πρυτανεία.

 
Χ. Δ.
08 Απρ 2019 18:40

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ.

 
ΠΑΥΛΟΣ
08 Απρ 2019 18:48

Ευτυχώς που ξεκαθαρίσατε την θέση της ΝΔ αρκετά έχουμε τραβήξει από
κάποιους συναδέλφους που στο μυαλό τους είναι μόνο η εξουσία , προς στιγμή
πιστέψαμε πως είχαν μεταπηδήσει σε άλλο κόμμα!Αλήθεια όμως εσείς αυτά τα
τμήματα που χαρακτηρίζεται ασαφή και χωρίς μέλλον αν γίνεται κυβέρνηση θα
τα κλείσετε?

 
Άποψη
08 Απρ 2019 18:48

Πολύ σωστή η επισήμανση ότι η σκληρή στάση μελών ΔΕΠ του Παν. Πατρών και ειδικά της πολυτεχνικής, οδήγησε τελικά στη δημιουργία δεύτερης πολυτεχνικής σχολής στην Πάτρα. Το Παν. Πατρών δεν πρέπει να χαίρεται με την εξέλιξη αυτή, ούτε με το γεγονός ότι απέκτησε διασπορά σε 4 νέες πόλεις.

Αν επικρατούσε νηφαλιότητα και σύνεση, η λύση θα ήταν περισσότερο ορθολογική και ακαδημαϊκά σωστή. Όσοι ανέβασαν στο ζενίθ την αντιπαράθεση, αντί να ωφελήσουν, έβλαψαν το Ίδρυμά τους.

 
Γιώργος Χώτος
08 Απρ 2019 19:09

Η ανάλυση της κας Αντωνοπούλου είναι ορθή και ανατέμνει την πραγματικότητα των αστοχιών που διέπουν το σχέδιο αυτό. Επειγόντως χρειάζεται διορθώσεις (εφόσον η πολιτική απόφαση είναι ειλημμένη για να προχωρήσει), προκειμένου να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν να διασωθεί και να αποφευχθούν μελλοντικές τραγελαφικές καταστάσεις. Θα αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα από τα μελλούμενα να μας ταλαιπωρήσουν εάν παραμείνει ως έχει.
Κτηνοτροφία (διότι τι άλλο σημαίνει ζωική παραγωγή;) και υδατοκαλλιέργειες (πόσο μάλλον αλιεία) είναι ασύμβατα πεδία. Ενα "κτηνοτροφικό" τμήμα εάν σχεδιαστεί σοβαρά είναι τεραστίων διαστάσεων εγχείρημα. Πουλερικά, χοίροι, μηρυκαστικά και δεν ξέρω εγώ τι άλλο πως θα μελετώνται; Δεν χρειάζονται αγροκτήματα, στάβλοι, αναπαραγωγικά μηχανήματα, κτηνιατρικά και τα συναφή; Πως θα φτιαχτούν όλα αυτά και που θα βρεθούν τα κονδύλια; Ποιός θα τα συντηρεί; Εκτός από ΕΤΕΠ χρειάζονται και ένα σωρό επιστάτες. Διακοπές και αργίες σε τέτοια εγχειρήματα δεν υπάρχουν. Αν στο μυαλό του εμπνευστή του σχεδίου ήταν να υπάρχει μια κατεύθυνση σπουδών υπό τον τύπο της εικονικής πραγματικότητας τότε πρόκειται για κοροϊδία. Αν όμως εννοεί αυτό που κατέγραψε, τότε η πραγματικότητα αν δεν είσαι αποφασισμένος θα σε τσακίσει. Ας αναλογιστεί και η κα πρύτανις τι βραδυφλεγή βόμβα θα στεγάσει στο Πανεπιστήμιο. Αν τα ζώα εργασίας που υποτίθεται ότι θα τοποθετηθούν κάποια στιγμή έστω και υποτυπωδώς στο τμήμα αυτό αμεληθούν, θα δημιουργηθούν σκηνές ντροπής που θα ρεζιλέψουν το ίδρυμα.
Επιπροσθέτως το ήδη υψηλών απαιτήσεων τμήμα υδατοκαλλιεργειών για όλους εμάς που έχουμε εργαστήρια με ζωντανούς υδρόβιους οργανισμούς αποτελεί συνεχές καθήκον (24/7/365) που όμως μας αρέσει και μας γεμίζει επιστημονικώς. Οι υδατοκαλλιέργειες εκτός από ψάρια είναι και φύκη δηλαδή φυκοκαλλιέργειες οι οποίες μάλιστα βρίσκονται στην αιχμή της παγκόσμιας υδρόβιας έρευνας (τρόφιμα, αντιοξειδωτικά, βιοκαύσιμα, κ.ά.). Πάνω λοιπόν που αναπτύσσουμε στο υπάρχον τμήμα τον τομέα των φυκοκαλλιεργειών έρχεται να προστεθεί και η ζωική παραγωγή για να κάνει το επιχειρούμενο υβρίδιο τερατούργημα.
Γιώργος Χώτος, καθηγητής Τμ. Τεχν. Αλ. & Υδατ/γειών

 
Νικος
08 Απρ 2019 19:09

Επιτέλους ένας υπουργός τόλμησε!! Αντί να βοηθήσετε το έργο του (διότι μιλάμε για την Παιδεία) και να συζητήσουν για τα οποία πρόβληματα ή λάθη που έχουν γίνει ώστε για τα παιδιά μας να υπάρχει μια μακροχρόνια εκπαιδευτική πορεία (κάθε 3 με 4χρόνια αλλάζει) βγαίνουν και κράζουν όταν οι ίδιοι δεν έκαναν ΤΊΠΟΤΑ όταν κυβερνουσαν!!

 
Γιώργος
08 Απρ 2019 19:58

Αν και δεν ανήκω στον χώρο της ΝΔ, η τοποθέτηση είναι πολύ σωστή. Ο χαρακτηρισμός "διαμελισμός" εκφράζει πλήρως την επικείμενη κατάσταση + ότι δεν νοείται σοβαρό πανεπιστήμιο να διαθέτει τμήματα σε 5 πόλεις. Δυστυχώς φαίνεται ότι τα τοπικά αλλά και ατομικά συμφέροντα κάποιων υπερισχύουν των πολλών και απειλούν τη περαιτέρω διολίσθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 
Οπτική - Οπτομετρία
08 Απρ 2019 20:49

ΟΠΤΙΚΟΣ - ΟΠΤΟΜΕΤΡΗΣ....Ένα επάγγελμα που ανθεί στην Ευρωπη, μόλις το 2017 πήρε επαγγελματικα δικαιώματα στην Ελλάδα, έχει 95% απορροφητικότητα αποφοίτων στην αγορά εργασίας, ξανα-ανοιξε τη σχολή του Αιγίου το 2017 (με 100,000 κλινικο και εργαστηριακό εξοπλισμό, με 2 μόνιμους ΔΕΠ εξαίρετους επιστήμονες ο καθενας στο χώρο του και άλλες 3 θέσεις ανοιχτές αυτή τη στιγμή με ΦΕΚ, με έντονη κοινωνική δραστηριοτητα με μετρήσεις σε σχολεία όρασης παιδιών, με ενημέρωση με ημερίδες και εκθέσεις οπτικών ειδών και πολλά άλλα...), σήμερα μένει Μόνο σαν κατεύθυνση στο ΠΑΔΑ συρρικνωνοντας την εκπαίδευση ειδικότητας στα 2.5χρονια, & κλείνει το Τμήμα του Αιγίου στέλνοντας τους 2 μόνιμους καθηγητές - 1 φυσικό και 1 Οπτικό-Οπτομετρη , καθένας πολύ γνωστός επιστήμονας στο χώρο του - στο Επιστήμης Υλικών(!!!), τους φοιτητές στο Φυσικοθεραπειας(!!!!), σε μεταδοτικότητα και πάλι, εγκλωβισμένοι για 5 χρόνια και χωρίς δικαίωμα των παιδιών (και καθηγητών) να σπουδασουν (και να διδάξουν αντίστοιχα) αυτό που άρχισαν (και ξέρουν αντίστοιχα) να αγαπούν, να μετακινηθούν με Erasmus, χωρίς δικαίωμα στο συγκεκριμένο με Ευρωπαϊκά κριτήρια πρόγραμμα σπουδών, χωρίς δικαίωμα να πάνε π.χ. εστω στην κατευθυνση Οπτικης-Οπτομετριας στην Βιοϊατρικων στην Αθήνα ώστε να δυναμώσει.... Έγινε έρευνα αγοράς? Έγινε έρευνα στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια? Έγινε αξιολόγηση εξοπλισμού? Δύο σχολές σε μια χώρα σε ένα επάγγελμα με τόση απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας είναι πολλές? Δεν αναβαθμίζεται η εκπαιδευση με την ευγενή άμιλλα? Ποια η λογική...?

 
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη
08 Απρ 2019 21:25

Έστω και τώραδιόφωνο στο και 5 βγήκε και κάποιος να τους τα χώσει! ! Μια χαρά τους τα λέει, είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ΝΔ. !!@@

 
χαχαχα
08 Απρ 2019 22:21

αρέσει δεν αρέσει στη μικρή χώρα τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι λίγα και σε πόλεις με οργανωμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον (με βιβλιοθήκες, ποικιλία σχολών και επίπεδο ζωής για διδάσκοντες και φοιτητές που θα ανοίξουν ορίζοντες) και όχι σε κάθε ραχούλα για μικροπολιτικές. η πρώτη δουλειά του επόμενου : άμεσο κλείσιμο σχολών και εξορθολογισμός , μάζεμα και όχι ανεμοσκορπίσματα και φραγκοσκορπίσματα. αίσχος και έκτρωμα οι συγχωνεύσεις.

 
ΜΑΡΙΝΑ
08 Απρ 2019 22:30

Η κ. Αντωνοπούλου όπως πάντα εξαιρετική και καίρια! Ευγε στη Νεα Δημοκρατία που την έχει στέλεχος!!!

 
Τζ
09 Απρ 2019 09:16

Πολύ σωστά τα λεει και τα έλεγε η κα Αντωνοπουλου αλλά ποιος άκουγε;

 
Άκης
09 Απρ 2019 14:10

Σωστή και ουσιαστική τοποθέτηση. Χωρίς συγκαλύψεις και μισόλογα.
Επιτέλους μια ορθολογική προσέγγιση χωρίς υπεκφυγές.
Άποψη που αρμόζει σε ακαδημαϊκό λειτουργό.

 
παλαιοί απόφοιτοι ΤΕΙ
11 Απρ 2019 13:07

για τους παλιούς αποφοίτους των ΤΕΙ θα μας αναφέρεται κάτι κα. Αντνωπούλου;;; η ΝΔ τι προβλέπει;;;

 
Μέλος ΔΕΠ ΠΠ
12 Απρ 2019 16:14

Μια χαρά τα λέει η κ. Αντωνοπούλου, αλλά δυστυχώς ποιος ακούει;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ