Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο:Ρύθμιση για τους πρώην Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Εκπαίδευσης

Πενταετή απόσπαση στα Πανεπιστήμια και με επιμίσθιο
Δημοσίευση: 08/04/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοινώθηκε κι επισήμως σήμερα από το υπουργείο Παιδείας το πολυνομοσχέδιο , στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση για τους πρώην Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Εκπαίδευσης

Ειδικότερα η ρύθμιση ,έχει ως εξής:

Α. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου του Κ.Ε.Ε., μπορεί να αποσπώνται στο Κ.Ε.Ε., για πενταετή θητεία, που μπορεί να ανανεώνεται, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν διατελέσει Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ή Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως Οργανωτικοί Συντονιστές των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Β. Οι Οργανωτικοί Συντονιστές ασκούν καθήκοντα συντονισμού των προγραμμάτων και μεριμνούν για τη διασύνδεσή τους με τη δευτεροβάθμια και ιδίως την δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και με τις  τοπικές και περιφερειακές αναπτυξιακές ανάγκες, την οικονομία και την αγορά εργασίας.

Γ. Στους Οργανωτικούς Συντονιστές καταβάλλεται επιμίσθιο, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Οικονομικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 67 ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

 

 

Σχόλια (20)

 
Απορία για τις επιλογές ΔΕ
10 Απρ 2019 08:57

Υπάρχει κάποιος να πιστεύει ότι τις επιλογές διευθυντών σχολείων θα αφήσει η ΝΔ. να τις κάνουν αυτοί που θα επιλεγούν σαν Διευθυντές Εκπαίδευσης από την σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα σε προεκλογικό χρόνο;.Υπάρχει;

 
Δέσποινα
10 Απρ 2019 08:27

Άσχετα με τον αν συμφωνεί κανείς με τη ρύθμιση, έχω μια απορία (που βλέπω έχουν κι άλλοι πολλοί):
Γιατί εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση οι διευθυντές εκπαίδευσης της Α/θμιας;
Ισότιμα και ισάριθμα στελέχη είναι και με τα ίδια καθήκοντα.
Μήπως, λέω, την τροπολογία τη συνέταξαν συνδικαλιστές της Β/θμιας ;
Θα δοθεί καμιά πειστική απάντηση;

 
Μουρατίδου Ελένη
10 Απρ 2019 07:45

Εγκληματικό λάθος το "ανακάτωμα" των Διευθυντών της Β'θμιας με τα Πανεπιστήμια! Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και οι Καθηγητές τους μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους! Μην φέρνετε μέσα στα Πανεπιστήμια εργασιακές ομάδες που δεν συνάπτουν στο επίπεδο του Πανεπιστημίου! Μην καταστρέφεται τα Πανεπιστήμια!!!
Μουρατίδου Ελένη

 
ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
09 Απρ 2019 19:16

Αποσύρετε τη ρύθμιση κ. Υπουργέ τώρα!
Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ πού είναι; Φωνάζουν/φωνασκούν για την αξιολόγηση ή την αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου ή του εκπαιδευτικού, αλλά για τις "χαριστικές" αυτές τοποθετήσεις ούτε κουβέντα. Θα δημοσιοποιήσετε το θέμα στα ΜΜΕ κκ. συνδικαλιστές; Θα αποστείλετε κανένα ενημερωτικό μήνυμα, για να ενημερώσετε τους συναδέρφους για τις επικείμενες αυτές ρυθμίσεις; Θα προκηρύξετε καμιά 3 στάση εργασίας; Πού είστε αγαπητά συνδικαλιστικά σωματεία;

 
ΠΑΠΑΣ
09 Απρ 2019 15:50

ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ......!!! ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.....!!!

 
souliotis
09 Απρ 2019 15:08

ντροπή και αίσχος αριστεροί γιαλατζή

 
Ioannis
09 Απρ 2019 12:55

Ήτανε δίκαιο και έγινε Πράξη!!!!!!

 
Ηθικό πλεονέκτημα
09 Απρ 2019 11:06

Η απόλυτη απομυθοποίηση .

 
ΒΓ
09 Απρ 2019 10:18

Κλειστή, πενταετής θητεία - Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

 
ΠΑΝΟΣ
09 Απρ 2019 09:46

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΥΘΜΙΣΗ

 
ΠΑΝΟΣ
09 Απρ 2019 09:44

ήταν επιλογή τους να είναι υποψήφιοι για τις παραπάνω θέσεις (οι οποίες παλιότερα ήταν καθαρά κομματικές) αλλά τώρα που κάποιος δεν ανανεώνεται στη θέση αυτή ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΠΙΣΩ ΜΑΧΙΜΟΣ ΕΚΠ/ΚΟΣ - ΓΙΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ!

 
Νικος
09 Απρ 2019 07:59

Γαβρόγλου παραιτήσου

 
Εκπαιδευτικός
09 Απρ 2019 07:46

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν τελικά....
Το διαβάζεις και νομίζεις ότι έχει ξεμείνει από την πρωταπριλιά...
Μια χώρα που δεν θα αλλάξει ποτέ, όσα μνημόνια και να μας επιβάλλουν...

 
Γιωργος
09 Απρ 2019 07:22

Αυτά ανακοινώνουν και μας κάνουν και τους αποστρεφόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο!

 
Η γιαγιά του Δον Κιχώτη
09 Απρ 2019 01:33

@ παραμυθάς
Να το προσέχεις το παραμύθι, να είναι γλαφυρό, να αναδεικνύεις τις ανατροπές και τις συναισθηματικές εντάσεις. Να κυλήσει το δάκρυ!
Το τέλος που έδωσες δε μ' αρέσει. Έπρεπε να γράψεις πως ένας έσχισε το χαρτί του διορισμού και είπε «Όποιος είναι .... !»

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
09 Απρ 2019 00:20

Μισθολογικά
Προ του 15 οι Περ/κοι Δν/ντες, οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι Δ/ντες Εκπ/σης είχαν το βαθμό Α τον οποίο και διατήρησαν μισθολογικά και μετά το νέο ενιαίο μισθολόγιο (16) Με απλά λόγια ο μισθός των παραπάνω ΧΩΡΙΣ το επίδομα θέσης είναι περίπου 2300 € μεικτές αποδοχές !!!
Ο μισθός του Επίκουρου με 10 χρόνια υπηρεσία σε πανεπιστήμιο είναι περίπου 2250 € μεικτές αποδοχές
Ο μισθός ενός αναπληρωτή καθηγητή πάλι με 10 χρόνια υπηρεσία είναι 2560 €
Αν ο πρώην Περ/κος Δ/ντης ή Δ/ντης Εκπαίδευσης που θα πάει σαν ειδικός σύμβουλος σε `ΚΕΕ Παν/μιου πάρει σαν επιμίσθιο το επίδομα θέσης του Υποδιευθυντή σχολείο ( το ελάχιστο επιμίσθιο) ο μισθός του ανεβαίνει στα 2450 € μεικτές αποδοχές ενώ με το επίδομα του Δ/ντη Λυκείου στα 2650 € δηλαδή όσο ένας νέος τακτικός καθηγητής ή ένας αναπληρωτής με 20 χρόνια υπηρεσίας !!!!
Ο πρώην Περιφερειακός Δ/ντης πιθανόν να μην έχει Διδακτορικό αλλά και καθόλου απίθανο να μην έχει ούτε μεταπτυχιακό.
Δεν είναι άδικο ? ? ?
Και φυσικά τι να πω εγώ με διδακτορικό πολλές δημοσιεύσεις αναφορές h-index >10 που είμαι ΕΔΙΠ και ο μισθός μου δεν είναι 1600 € μικτά !!!!!
Ααααα ξέχασα θα κάνει το ΤΕΙ πανεπιστήμιο και θα μου δώσει 150 € λιγότερα απ΄ όσα παίρνει μια νηπιαγωγός με τα δικά μου προσόντα !!!!

 
Ηταν πανδικαιο και επιτελους και πράξη
08 Απρ 2019 23:01

Δεν βρέχει, αναμένεται ανακοίωση του τομέα (δήθεν) παιδείας

 
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
08 Απρ 2019 23:00

Αυτά που έκανε η ΝΔ τα επαναλαμβάνει κι η τωρινή κυβέρνηση και μάλιστα σε χειρότερη μορφή. Είναι δυνατόν να αποσπάται στο ΚΕΕ ο οποιοσδήποτε πρώην Περιφερειακός Διευθυντής, ο οποίος ήταν πολιτική (κομματική) σας επιλογή και δεν έχει ουδεμία σχέση με το αντικείμενο. Είναι δυνατόν ο Γυμναστής-Περιφερειακός Διευθυντής, χωρίς μεταπτυχιακό, χωρίς διδακτορικό, να αποσπαστεί σε τέτοια θέση; Πού είναι η αξιοκρατία την οποία δήθεν υπηρετείτε; Γι' αυτό θα τιμωρηθείτε κ. Υπουργέ Παιδείας σε επερχόμενες εκλογές. Το κακό όμως είναι ότι δυστυχώς θα τιμωρήσετε και τους νέους μας με αυτές τις επιλογές σας. Άμοιρη Ελλάδα! Ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα στενά...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ